2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Merhaba hanımlar.kafama takılan bir şeyi sizlere sormak istiyorum.adet günümü birinci gün kabul edip saymaya başladığımda bir sonraki adet tarihim 33 gün olarak çıkıyor.adetten bir sonraki gün olarak kabul edip saydığımda 32 gün olarak çıkıyor.internette yumurtlama hesaplamayı kullandığımda 32 gün olarak hesaplıyor.yani adetin birinci gününden itibaren saymıyor.ben şimdi hagisini kabul edip çalışmalara başlamalıyım:lilav::lilav::lilav:

4-5 ay yumurtlama günü sayarak, ovulasyon testi kullanarak denedim olmadı.2 kez hamile kaldım ikisinde de gün saymadım, kafama takmadım, gün aşırı ilişki ile hamile kaldım.
Adetin bitsin, gün aşırı ilişki öneririm.Yeni adetin yaklaşana kadar.
Yumurtlamayı kaçırma ihtimalin sıfır.
Eer bir sorun yoksa ve o ay tutacaksa, en iyi yöntem bu.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ben yaprak, karalahana, pazı, biberdolması süper yaparım
ama hiç lahana yapmadım
cesaret edemiyom
haşlayamıcam gibi geliyo yaprakları

Hayatım, hepsine aynı içi mi hazırlıyorsun? Nedir senin iç tarifin?

Ben içini salçalı severim bebişim zeytinyağlı da olsa etli de. Salçasız yiyemem, bazıları katmıyo, ona göre anlatayım.
Soğanı kavuruyorum dibinde önce, 2 orta boy kuru soğan zeytinyağında. Sonra biraz salça katıyorum biraz daha kavuruyorum.1-1,5 kaşık kadar.
Fazla koyarsan ekşitir.
Kuş üzümü, fıstık ben sevmiyorum ama seversen salça katmadan onları da katabilirsin.
(Eğer salça katmayıp bunları kullanacaksan soğandan sonra fıstığı kavur, pilav pişince de kuş üzümünü kat)
Sonra yapacağın içe göre pirincini ekliyorsun, mesela bir ortaboy tencere için 2 su bardağı. Yıkanmış olaraktan.
Biraz da pirinci kavuruyorsun. Sonra baharatlarını katıyorsun.
Ben göz kararınca karabiber, toz kırmızı biber, biraz yenibahar,1 tatlı kaşığından az toz şeker ve 1 çay kaşığı kadar tarçın atıyorum.
Sonra iki bardak suyunu ekleyip pilav pişirir gibi pişiriyorsun, kaynamaya başladığında tuz ekliyorsun.
Öyle pişiyor. Suyunu çekip göz göz olduğunda ocağı kapat, 15 dk. kadar bekle dinlensin.
Sonra kuş üzümü (salçasızsa) ve maydonoz katabilirsin. Ben maydonoz yerine kuru nane koyuyorum.

Sonra da haşladığın lahanaları sarıyorsun. Tencerenin dibine de birkaç yaprak lahana dizip, üzerine sardıklarını koy.
Bir su bardağı kadar su katıp pişir.Ben bu suyuna da azıcık salça katıyorum renk versin diye. Ama çok az.

Babuşuuuuuuuuuum çok saol balım, hemen şimdi yazıyorum bu tarifi bi kenara. Allah razı olsun yavru ceylanııııım :utan: :huhuu:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
evet ben de öyle yapacağım ama yine de yumurtlama gününü kaçırmak istemiyorum.çünkü adet siklusunuzdan 14 gün çıkarın o gün yumurtlama gününüzdür diyorlar ya onun için sormuştum

cnm benim başka bir yöntem bile diyebilirim biizm eskiden bi topiğimiz vardı zamanca çok araştırma yaptık bebek denerken kesinlikle görev gibi hissetmeden zorla değil isteyerek birlikte olcak ilişkiden sonra 1-2 saat belinde yastıkla yatcan buda benim dediğim bir yöntem kesinlikle doğruluğunu onayladı belinde yastık ayakların parantez dikik seviyede durcan erkek bebeğin olsun istiyosan sağına kız bebek istiyosan soluna yatcan sonra dıuşunuda hafif sıcak alcan hemen tutuyo bebiş inşallah tez zamanda haberlerini verirsinn

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
günayydınnn hanımlarrrrrr.. tıkınmakla mesgul oldugumdan arada 2 cümle attırıveeedim gelişim belli olsun deyii.:D

kızz lidırrr nahada sözüü bozdumm vermiyom sana kızımıı:dill: dimekk simdidenn baskaa kızlara da gözü diktinn.. hiçç utanmıyomusunn benimm kleopatra kiminn kızımınn üstünee kız bakmaya senn heee de bakim bana:alsana:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
:heyo: neyi yakaladın kızz

seni dışlamışız dimek :dill: bilmem ki herkes katılmıştı hele bana alakasız biri çıkmıştı hiç muhabbetim olmayan o da izmir'deydi :D

seni degill bebemm lidırı yakaladımm baskalarınınn kızlarına sarkarkenn.. :D sana daa cigden yapmıyorum hepsini bir önce haslıyorum yazcaktımm ama söz konusu kızceminn mutlulugu olunca arada unutmusum:D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kızlarr hepinizi öperim..bol bol dua ettim hepinizee.allah hepsinin gönlündeki doğumu kolayca nasip eder insallah dedim..şimdik öpüyom sizi iremi kurstan almaya gidiorum ordan da gezmeye.mucuksss:beyazbayrak:

Allah kabul etsin canım, Allah razı olsun. iyi bak kendine muckkksssss

akarsu

Yeni Üye
Tepki
3
cnm benim başka bir yöntem bile diyebilirim biizm eskiden bi topiğimiz vardı zamanca çok araştırma yaptık bebek denerken kesinlikle görev gibi hissetmeden zorla değil isteyerek birlikte olcak ilişkiden sonra 1-2 saat belinde yastıkla yatcan buda benim dediğim bir yöntem kesinlikle doğruluğunu onayladı belinde yastık ayakların parantez dikik seviyede durcan erkek bebeğin olsun istiyosan sağına kız bebek istiyosan soluna yatcan sonra dıuşunuda hafif sıcak alcan hemen tutuyo bebiş inşallah tez zamanda haberlerini verirsinn

teşekkür ederim.ben iki gebeliğimde de sağ sol ayrımı yapmadan düz yatmıştım 20 dakka kadar.bunu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu.bir ilişkimde sağa diğerinde sola yatarım çünkü benim için cinsiyet farketmiyor bu seferki sağlıklı olsun yeter.bakalım hangisi tutacak

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
canım evet iç aynı
ama ben aklımda tutamam ki hep defterden bakarak yaparım :acep:

Olsun madem süper yapıyon, akşama ya da yarına (ne zaman elin değerse) senin tarifini de alayım. Bu konuda kendimi aşmam lazım yaaa. Çok seviyom sarma dolma ama yapamıyom...

kızlarr hepinizi öperim..bol bol dua ettim hepinizee.allah hepsinin gönlündeki doğumu kolayca nasip eder insallah dedim..şimdik öpüyom sizi iremi kurstan almaya gidiorum ordan da gezmeye.mucuksss:beyazbayrak:

Duaların kabul olsun inşallah Nazom... Kendine iii bak, İremi de öp yerimize :D

Kızlar ben de şimdilik çıkıyorum, kendinize iyi bakın. :huhuu: :huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
nohutu düdüklüde pişirmiyon mu canem sen

yokk cnmm ben düdük özürlüyüm:D kolay olsun diye gidipp tencere gibi kapanan clipso kapaklardan aldım.. ama 1 kere kullandım onda da telefon elimde anne bak simdii bundan ses cıkıyoo , kaynama sesi geliyo bilmem ne.. korkudan pişmeden de altını kapatmısım zatii. tav oldum o günden beri dolap bekliyo.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Olsun madem süper yapıyon, akşama ya da yarına (ne zaman elin değerse) senin tarifini de alayım. Bu konuda kendimi aşmam lazım yaaa. Çok seviyom sarma dolma ama yapamıyom...

Duaların kabul olsun inşallah Nazom... Kendine iii bak, İremi de öp yerimize :D

Kızlar ben de şimdilik çıkıyorum, kendinize iyi bakın. :huhuu: :huhuu:

tamam canım yazarım muhakkak sen de iyi bak görüşürüzzz

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

Allah kabul etsin canım sağolasınnnn

yokk cnmm ben düdük özürlüyüm:D kolay olsun diye gidipp tencere gibi kapanan clipso kapaklardan aldım.. ama 1 kere kullandım onda da telefon elimde anne bak simdii bundan ses cıkıyoo , kaynama sesi geliyo bilmem ne.. korkudan pişmeden de altını kapatmısım zatii. tav oldum o günden beri dolap bekliyo.

yuhhh clipso'da bile pişiremiyosan harbii yuhh yani
bu arada öte tarafta çeyiz toqiğindeki etikette benim adım clipso Hayatim olarak yazıyodu :cokkomik: heyy gidi eski günler heyyy çok özledim yaaa :mendil:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar