2012 Şubat Anneleri

akarsu

Yeni Üye
Tepki
3
Merhaba hanımlar.kafama takılan bir şeyi sizlere sormak istiyorum.adet günümü birinci gün kabul edip saymaya başladığımda bir sonraki adet tarihim 33 gün olarak çıkıyor.adetten bir sonraki gün olarak kabul edip saydığımda 32 gün olarak çıkıyor.internette yumurtlama hesaplamayı kullandığımda 32 gün olarak hesaplıyor.yani adetin birinci gününden itibaren saymıyor.ben şimdi hagisini kabul edip çalışmalara başlamalıyım:lilav::lilav::lilav:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Merhaba hanımlar.kafama takılan bir şeyi sizlere sormak istiyorum.adet günümü birinci gün kabul edip saymaya başladığımda bir sonraki adet tarihim 33 gün olarak çıkıyor.adetten bir sonraki gün olarak kabul edip saydığımda 32 gün olarak çıkıyor.internette yumurtlama hesaplamayı kullandığımda 32 gün olarak hesaplıyor.yani adetin birinci gününden itibaren saymıyor.ben şimdi hagisini kabul edip çalışmalara başlamalıyım:lilav::lilav::lilav:

Yumurtlama hesaplarından hiç anlamıyorum, 5 ay yumurtlama hesabı ile denedim olmadı, 6. ay başlarım böyle işe diyip bıraktım ve hamile kaldım :) Yani keşke anlasam da yardımcı olabilsem..

akarsu

Yeni Üye
Tepki
3
bütün sitelerde adetin ilk gününden bir sonraki adetin ilk gününü sayın diye yazıyorlar.ama aynı sitelerde yumurtlama hesabını kullanınca ilk günü saymıyorlar.nasıl iş yapıyorlar anlamadım

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bütün sitelerde adetin ilk gününden bir sonraki adetin ilk gününü sayın diye yazıyorlar.ama aynı sitelerde yumurtlama hesabını kullanınca ilk günü saymıyorlar.nasıl iş yapıyorlar anlamadım

Adet bitiminden sonra gün aşırı ilişki yaşa..Böyle biliyorum ben.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
bilmem miii canum benim sende olmasan bu zilliler adımı sidikliye cıkaracak.sanki kendileri sütten cıkmıs ak kuku.:evet:

sen evlendirsende ortalarına girer yatarsın valla.cok geç kalmamak lazım sonra kreste anlatırlar gece sinemasında neler olduğunu:cokkomik: yani her uyandığında meme vermek için odadan baska odaya gitmek zor gelmezse ayırmak lazım ne olcak.ama odalar uzak olurda meme için sıcak yataktan kalmak zor gelirse ki bu cok olur :D bi süre duruversinler yanımızda.

heee yatarım ne var ki ne alla alla :dill:

Kızlar yaaa... Benim canım 1 hafta 10 gündür acaip lahana sarması istiyo, yapmayı da bilmiyorum. Bikaç kere biber dolması ve yaprak sarması yapmayı denedim ama o kadar kötü oldu ki kendim bile yiyemedim... :( :(

Bana lahana sarması nası yapılır anlatsanıza... Çok canım istiyo... Dün lahana aldım da bugün yapıcam inşallah...

ben yaprak, karalahana, pazı, biberdolması süper yaparım
ama hiç lahana yapmadım
cesaret edemiyom
haşlayamıcam gibi geliyo yaprakları

Ay kız aklını seveyim süper fikir...Ben de yollıcam o zaman :D

biz çeyiz topiğinde yılbaşı çekilişi yapmıştık
o zaman herkes nikah şekerini de koymuştu içine
bana çok sevdiğim arkadaşım izmir'den sulfat yollamıştı hediye
nikah şekeri de hala dolabımın üstünde duruyo hey gidi eski günler heyyy :mendil:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bana hedaye alacak kişiye ithafen;

Sevgili bana hedaye alaca kişi...Benim aklıma gelen bir eksiğim kalmadı bebeğim maalisif üzgünüm...Ama beni bilirsin koca herif kıyafetlerinden çok hoşlaşırım :D O olmadı çorap tutucu gibi ilginç şeyler de hoşuma gider :D
Mesela beyaz converse arıyorum 6 aylık bulamıyorum, çakması kabuldür..Belki sen bulursun :D Sonracıma bandana olabilir kafası için beyaz ya da siyah :D
Ne kadar açık yazarsam işin o kadar kolaylaşır :D
Tulum ihtiyacım kalmadı..Ama altlı üstlü 3-6 aylık pijama ya da eşofman takımları kabulümüzdür :D Gözlerinden hasretle öperim.

Ahahahhaa süper kız bu mesaj, sayfasını not aldım nooolur noolmaz :D

kızz o benim büyük dünür..karıstırma şimdik ortalığı..
ben bi 10 dk yokum.napmaya gittiğimi demicem adımı cıkartıyonuz sonra

nazoda kız çok benim ki büyük olan yani irem yanlış anlamayın

Heee tamam o zaman :D dedim Nazo ortalığı kızıştırıyo heral, 1 kızı bin kişi ister 1 kişi alır hesabı :D

Adet gününü 1. gün alacaksın. 10- 12- 14 ve 16. günlerde çalışma yapacaksın. Ama benden sana küçük bir öneri; bu şekilde yapınca belli bir süre sonra görev gibi oluyor, yani illa o günlerde olması lazımmış gibi. Ben 6 ay böyle denedim ve 7. ayda eeeeh dedim bu nedir yaaa, cinsel hayat kalmadı görev gibi yapmaktan, olmuyorsa olmaz naapalım, Allah hayırlısını versin artık dedim ve o ay normal hayatımızın içinde hiç düşünmeden yaptığımız tek atışla oldu. Allahım inşallah sizin de gönlünüze göre versin...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Yumurtlama hesaplarından hiç anlamıyorum, 5 ay yumurtlama hesabı ile denedim olmadı, 6. ay başlarım böyle işe diyip bıraktım ve hamile kaldım :) Yani keşke anlasam da yardımcı olabilsem..

bende 1 sene geçen senenin mayıs ayından beri hamile kalmaya çalıştım yumurtlama gününede dikkat ettim olmadı senin gibi sonra sıkıldım demekki olmuyo dedim bu senenin mayıs ayında hamile kaldım gününü bile bilmiyorum ilişkinin

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yok şeyden dolayı sordum ben hepsini çiğden pişiriyorum da kavurcam deyince şaşırdım canım

ben 3 tane kız bebe arasında kaldım sözüm ecrine ama gün olarak oğlumdan büyük kalacak aslının kızçesi var bide mannakın kıscesi varrrr :D gözümü diktim onlara :D bakalım bakalım

mesela atıyorum battaniyem yok diyen birine makbule geçsin die battaniye almak güsel olurdu herkes kesesine göre alır ama en azından karşısındakinin ihtiyacı olmuş olurrr ne kadan güsel hediye hediyedir tabe dimii söle babuş neye ihtiyacı var kızçenin çekinmeee

aaahhhhhaaaaaaa yakaladımmm seniiiiii:ajan::ajan

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

adetin ilk gününü kabul etcen cnm ama bence riske atma ben predictörün ovulasyon testini kullandım bi kerede hamile kaldım şiddetle tavsiye ederim müthiş bişi çünkü yumurtlama kişiden kişiye değişir 15 günde bir yumurtlayan var adetin 14.günde yumurtlayan var adeti bittiği gibi yumurtalayan var bunu ancak idrarınla tespit edebilirsin bebek için bence o testi almaya değer biraz pahalı 35tl netteki satış fiyatı eczanelerde 55tl bilgin olsun ama 4 kişi arkadaşlarımdan onunla hamile kaldık

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Zeytin yağlı istiyom datlum. Galiba ben içini iyi ayarlayamıyom. Ne biliiim kötü oluyo tadı... Hadi yaz şöyle güzel bi tarif de yerken Babuşun tarifi diye dua ede ede yiyiiiim :D

Ben içini salçalı severim bebişim zeytinyağlı da olsa etli de. Salçasız yiyemem, bazıları katmıyo, ona göre anlatayım.
Soğanı kavuruyorum dibinde önce, 2 orta boy kuru soğan zeytinyağında. Sonra biraz salça katıyorum biraz daha kavuruyorum.1-1,5 kaşık kadar.
Fazla koyarsan ekşitir.
Kuş üzümü, fıstık ben sevmiyorum ama seversen salça katmadan onları da katabilirsin.
(Eğer salça katmayıp bunları kullanacaksan soğandan sonra fıstığı kavur, pilav pişince de kuş üzümünü kat)
Sonra yapacağın içe göre pirincini ekliyorsun, mesela bir ortaboy tencere için 2 su bardağı. Yıkanmış olaraktan.
Biraz da pirinci kavuruyorsun. Sonra baharatlarını katıyorsun.
Ben göz kararınca karabiber, toz kırmızı biber, biraz yenibahar,1 tatlı kaşığından az toz şeker ve 1 çay kaşığı kadar tarçın atıyorum.
Sonra iki bardak suyunu ekleyip pilav pişirir gibi pişiriyorsun, kaynamaya başladığında tuz ekliyorsun.
Öyle pişiyor. Suyunu çekip göz göz olduğunda ocağı kapat, 15 dk. kadar bekle dinlensin.
Sonra kuş üzümü (salçasızsa) ve maydonoz katabilirsin. Ben maydonoz yerine kuru nane koyuyorum.

Sonra da haşladığın lahanaları sarıyorsun. Tencerenin dibine de birkaç yaprak lahana dizip, üzerine sardıklarını koy.
Bir su bardağı kadar su katıp pişir.Ben bu suyuna da azıcık salça katıyorum renk versin diye. Ama çok az.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
biz çeyiz topiğinde yılbaşı çekilişi yapmıştık
o zaman herkes nikah şekerini de koymuştu içine
bana çok sevdiğim arkadaşım izmir'den sulfat yollamıştı hediye
nikah şekeri de hala dolabımın üstünde duruyo hey gidi eski günler heyyy :mendil:

Anaaa ben niye katılmamışım kız :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
evet ben de öyle yapacağım ama yine de yumurtlama gününü kaçırmak istemiyorum.çünkü adet siklusunuzdan 14 gün çıkarın o gün yumurtlama gününüzdür diyorlar ya onun için sormuştum

ona cokk da inanmaa benimkii uyumsuzmuss meselaa.. normal yumurtlama günümde yumurtlamıyomusum.. testt kullanabilirsin ovulasyon testi. yada daha fazla calısabilirsin cnm:D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Gözümden kaçtı sanma çok pis alındım, büyük ihtimal capon olmıcak oğlum :(

İyi sen kızını Gökçeye verirsen ben de babuşun kızına yazılırım hıhhhhh cart kaba kartttt :dill:

Bu arada simurcum ben bilmiyom lahana dolması

azo bi çekil aradan yaaaa... kız anaları oğlum için kavgaya tutuşmuş bakıp bakıp gülüyom çekil yaaa.

o ne özgüven ooo gıcığa bak hele :D

maşallah chiccodan aşası kurtarmıyo hatunu valla aslında babuş herkes şu ihtiyacım var dese ne ii olarrr :D bende bana çıkan kişiye nieyse içimden sen geçiyon şekerimden yollamak istiyorum ama malesef şekerim ay başında teslim edilcek biraz beklesem nolar ki yane demi oda hatıra kalsın herkes bebek şekerini yollasın bakemmm

benim bebek şekerim yok. kalıcı olması açısından herkese bi altın yollayabılırım aması :))

Yazıl kız azoş.Zaten bu gökçe kalbimi kırdı zenginim tripleriylen.Manken kızımı sana veririm ben de :hihh:

Valla işte herkes söylesin bebişim ihtiyacı olanı yada belki ihtiyacı değil ama tercihi olanı.Nolcak aramızda bunun lafı olmadığı gibi hiç olmazsa işe yarar,hora geçer bişi olur.

nıye bebişim. zenginim diye niye dışladın beni? hayret de bişi. küs öyleyse boz...

akarsu

Yeni Üye
Tepki
3
adetin ilk gününü kabul etcen cnm ama bence riske atma ben predictörün ovulasyon testini kullandım bi kerede hamile kaldım şiddetle tavsiye ederim müthiş bişi çünkü yumurtlama kişiden kişiye değişir 15 günde bir yumurtlayan var adetin 14.günde yumurtlayan var adeti bittiği gibi yumurtalayan var bunu ancak idrarınla tespit edebilirsin bebek için bence o testi almaya değer biraz pahalı 35tl netteki satış fiyatı eczanelerde 55tl bilgin olsun ama 4 kişi arkadaşlarımdan onunla hamile kaldık

teşekkür ederim kızlar sağolun cavaplarınız için.ben de iki kez gebe kaldım ama kaybettim allah bebeklerinizi sizlere bağışlasın.allah razı olsun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar