2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
"""günaydınlar efendim ve güle güle...

bi kaç şey yazayım da öyle bırakayım şurayı dedim. son olaylardan dolayı kendisi gibi düşünmediğim için, beni ve bi kaç kişiyi daha listesinden silenler olmuş son olayların amacının "herkesin özgürlüğü, herkesin özgür düşüncesine saygı" olduğunu da belirtmeden geçmeyeceğim sanırım zihniyette bi tıkanıklık var, yoksa "herkes için (!) sokaklara döküldük biz, hepimizin özgür düşüncesi, saygı duyması, hakarete ugramaması için " denilen eylemlerin akabinde senin gibi düşünmeyeni listeden silmek, çocuklar gibi isim vermeden ama bizzat kişinin anlayacağı cümlelerle kendince ayar vermek, kezbanlar gibi suskunluğum asaletimden tarzında beylik cümleler kurmakkkakakahahahahahha neyse uzatmanın anlamı yok.. gülmekten yazamayacagım. hala gülüyorum. ........... ........."

kırmızı olan yerleri işaretledim. beni ve bi kaç kişİyi listesinden silen arkadaş artık adını zikretmememizi söyleyen arkadaştır. "çocuklar gibi isim vermeden ama bizzat kişinin anlayacagı bla bla .... da lafını da, babuşun "çeneni değil zihnını aç" dıye yayınladıgı yazı ve kardeşimle özür hakkında yazışırken özür hakkında kullandığı ifadeler sonrası, benim bu yazılanları üstüme alınmam neticesinde babuşa yazdığımı belirttim zaten.

bizi silen o arkadaş 1.
ve üstüme alındığım konularda bana yazdığını sandığım babuş 2.
yanı ordaki çoğul konuşma o yüzden.
:)

peşine, burda konuştuk, daha doğrusu ben konuştum. meseleyi anlattım. o konuları cidden üstüme alındığımı, doğru mudur arkadaşım bana mı bunlar diye sorduğumu, aldığım cevap sonrası da "denk geldiği" cevabından sonra hiç oralı olmadığımı belirttim.

"Onları bana söylemiş olamazsın. Çünkü aramızda bu konuyla ilgili bir diyalog geçmedi. Ama geçen arkadaşların alınabilecekleri kadar açık uçlu şeyler yazmışsın " demişsin. evet geçmedi, o yüzden sana yazmadım. ne senınle ne pıkeyle, ne o arkadaşla, ne nazomla hiç kimseyle bi dıyalog gecmedı ki :) aramızda dıyalogun gectığı sadece babuştu benim. geçmediği halde o yuzden de anlayamıyorum neden sılındıgımızı işte dedim. komık geldi bana dedim. kırıldım inanamadım hangi akla mantığa sıgıyor dıye sıtem ettim. olay budur yani. nazom: kullanılma derken... hangi açıdan kullanılmış hissettin o'nu pek anlayamadım.


gökçem kendimi kullanılmış hissettim dedim...bu dünyada b tek kendi sorunları olduğunu sanan,hatta bunları dile getirip tüm iyi niyetiyle dualarımızı isteyen bir arkadaşımız olmuştu..çok üzüldüm günlerce kahrettim kendimi...ama o kendi sorunlarını o kadar cabuk unutup devlet meselelerine öyle uçtan daldı ki daha ben onun için dualar ederken o eleştirmeye başladı..hani sonra sende dedin ya o özel bana kızın diye...bende diyorum ki benimde dünya kadar sıkıntım var..ama bu sıkıntımla alakalı olmayan insanları sırf bu sıkıntım yüzünden ne diye kırayım dilime hakim olmayıp....işte bu yüzden kullanıldım ben....duygularım kullanıldı....
 

tansel

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
2.802
Tepki
1.511
Puan
113
Yaş
42
Konum
Konys
geçmişi çok okumadan yazıyorum, sadece son sayfayı okudum, en çok bana kızılmış anladım, ama artık bundan sonrası kişisel tercih meselesidir,cevap vermek istesem çok şey var yazacağım, ama bunun sonu yok, ben cevap veririm cevap verdiğim kişi verir uzar gider.

bana kızan arkadaşlarım tek burası kaldı diye buradan cevap vermek istedilerse keşke özel mesajla yazsalardı, bu olay sayfalardır sürmezdi o zaman, sadece paylaşımda bulunmak isteyenler yazardı yine.

neyse, ben artık adımın ve lilacs nickinin de daha fazla buralarda geçmesini istemiyorum, ben kişisel tercihim olarak forum olaylarına artık girmek de istemiyorum.

tekrar söylüyorum, beni görüşlerimden dolayı silmek isteyen varsa silsin gitsin, ama artık rica ediyorum ismim ve nickim üzerinden sitemlerde bulunulmasın. herkes her şeyi anladı, ya da ben anladım diyeyim kimseyi karıştırmayım.

rica ediyorum artık benim sizi sildiğimi de beni de unutun. 2.5 yıllık geçmiş de demeyin artık, ben bu forumda kimseyle çok sıkı bağlar edinmedim zaten. yokluğum günlerce hatırlanmadı bile. o yüzden kimse bana geçmişi sildi attı muamelesi yapmasın artık. ben kişisel tercih olarak bazı arkadaşların paylaştıklarını görmek istemedim ve onlar da benimkini görsün istemedim. olay tamamen bundan ibarettir.

Varya yazmayım yazmayım diyorum ama inanın artık bu duruma bu söylevlere gıcık oldum. Ben bu olaylar sırasında hiçkimseyle faceden diyalaga girmedim. Bi düşüncem bi fikrim olmadığı için değil. Herkesi silebilirsin onada saygı duyuyorum. Ama burada paylaşılanları önemsememene ve böyle değersizleştimene katlanamıyorum. Senin için önemsiz olabilir ama benim için çok değerli. Ben buradaki paylaşımlardan çok şey öğrendim, çok güzel vakit geçirdim. Senin gibi burayı önemsiz düşünenleri bende artık burda görmek istemiyorum. Seninde istediğin gibi bu senin yazdığınn şeye yazdığım son mesajdır. Kal sağlıcakla..
 
OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
4.084
Tepki
2.452
Puan
113
Yaş
40
Konum
Samsun
Valla ben Nazo'ya katılıyorum Gökçe. Evet kullanıldık, burda derdini paylaştı Özlem. Sanıyor musun ki paylaştığı burda kaldı? Bilgisayarımızı kapatınca düşündük, üzüldük, dua ettik. Düşüncek onca şeyimiz varken hem de. Bu kullanılmak olmuyor mu? İnsan bunların hatırına giderken 2 satır laf eder, sizi silicem arkadaş kusura bakmayın, bunca zaman beni dinlediniz yine de hakkınızı helal edin der. He tabi seni silmediği için sen bunu anlayamazsın, normal.
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
nazom yapma Allah aşkına... mesele kullanılma meselesine gelince o oo ben sabaha kadar anlatırım ama siz dinlemezsiniz. o kadar bariz ki artık ayrılan grup... çok komık bi şekilde karşıt tarafı savunanlar birbirinin altına yorum dahi yapmıyor. körler sağırlar birbirini ağırlar durumunu görmemek için kör olmak lazım.

kullanılmakmış. pehhh. ben buraya kim için geldim? ne için geldim. kim için savaştım? kiminle el ele tutuşup geldim?

o mahalledeki adını bıle hatırlamıyorum neydı kız hani azelya ile dalga gecen kadın. onunla kavga ettiğim için geldim. peşimden sevinç geldi??? sonra sizler. biz o süreci sevinçle bırlıkte atlattık. sonra ne oldu? bi bak ne olduğuna. sırf fıkırler ayrı dıye hazımsızlık baş gösterdi. insan en çok en sevdiklerinin hayal kırıklığı yaşarmış. insan en çok sevdiğinin kendisiyle düşüncesi uymadığında bu denli hırçınlaşırmış o'nu anladım.

şurda olayları doğru duzgun anlatacam dıye göbegım çatladı. kim taktı? hiç kimse... yine siz biz olduk. üzülenlerle kırılanlarla ıletışime geçtim... çoğunuzdan olumlu tepkiler aldım. Allah razı olsun. biliyorum dilim sivri. gıcık, çok ınce yerlerden sokup adamı çıldırtan bi tarafım da var kabul. da ben başından beri böyleydim. bunu siz biliyorsunuz. ki en çok siz tanıosunuz... peki beni en çok tanıyan, sevinç ne yaptı? koskoca bi kibir verdi bana. sadece o.

ne yazarsam yazayım "ama kardeşine bişey dıyebılırdın, çok kırıldım ben" dedı durdu. kardeşime onca laf ettim bu sefer öfffff yalandan tırıvırı mınvalınde laflar savurdu. geldim burda 10 gun peşpeşe konuları anlattım. yine ses çıkmadı. sürekli kendimi sorguya çekilmiş gibi cevap verme geregınde hıssettım. çünkü benim için degerlıydi... sonra feysden ıletısının altına yorum yazdım sonuç ne? hiç..

peki ben o kadar adıma karşılık ne gördüm?

19 yaşında ölmüş bi gencin ölümü hakkında konuşulurken, hiç tanımadığım bi insana beni şikayet edermiş gibi, benim bundan 1 ay önce yazdığım ve hala niyeyse orda takılı kalmış sevincin meşhur beylik kelimelerini :) şaşırdım mı? hayır. sadece kendisi adına üzüldüm.

keşke tencere tava sesine verdiğim tepki gibi Ali'nin ölümü için de tepki verebilseymişim.
kafaya bak. bi yerde ölüm, bi yerde oğlumun ödünü koparmış bi sese verilen kişisel tepkim. bu kafa yapısın ancak üzülürüm kimse kusura bakmasın.

ha soracam, sana değil nıye ustune alındın diyecek. yaşadım çünkü daha once bılıyorum :) oysa o kadar bariz ki bazı şeyler :) başından berı o meseleye takık olan her konuda o meseleyı bozuk plak gıbı başa döndürüp döndürüp canlı tutan da kendisi, haliyle o konuyla ılgılı bı yarası olan da o.

hadı dıyelım degıl.

üstüme alındım varsayalım... şimdi sen soyle, sen sürekli adım atsan, ama karşı taraf degıl bı adım senden koşarak uzaklaşsa sen o kişinin sana iyi niyet besledıgını düşünür müsün? ben düşünmüyorum artık bilinsin. ya da o'nu bırak, ben listemde olan bi kişiyle bi konu hakkında konuşurken daha once senınle tartıştığım bı konuda senın dedğin cümleleri örnek olarak versem sen bozulmaz mısın, alınmaz mısın?
ben alındım kardeşim.

ben hiçbirinize benı sevın dıye bı taraflarımı yırtmadım... başında nasılsam şimdi de oyleyım. değişmedim. kimseyi fıkrınden dolayı yargılamadım. sevenden de Allah razı olsun. ama bu yapılana aklım basmıyor benım. bu denli kibir benim harcım değil çünkü.

atılan adımlar, karşılığında aldıklarım...

kullanılmakmış güldürme kızım beni.:)

perde arkasında neler konuşulduğunu da az çok tahmın edıyorum. şu saatten sonra kimse benden iyi niyet beslemeyene iyi niyet beslememi beklemesin.

bu konular hakkındakı son yorumum budur.

kız gökçe eski mahalleden atılan ilk sen değilmiydin aysecikle kavga ettin diye.azoşa yapılana kızdın karıyla kavga ettin atıldın sonra da sırayla buraya gelen hepimiz atıldık :) valla kim kimi kullanmaya calıstı bilmem.ben bunu hissettiğim an tepkimi koydum ha noldu tepki koyduk diye bizi silip engelledi arkadaş :) şimdi surda sunu iyice anlamak lazım hepimiz için...bi laf söylerken istediğimizi söyleme hakkına sahibiz ama diğer insanlarda bu hakka sahip...sen söylediğinde bu senin genel durumun oluyoken yada bazı arkadaşların özel durumları,psikolojileri oluyoken bana gelince,,hoppppp dur sen...sen bu lafı diyemezsin,bu iletiyi beğenemezsin,sen kimsin bunu paylaşıyon kaynağın nere la dersennnnnn...orda sınıfta kalırsın...iyi niyet biter...kullanılmışlık girer orda olaya...sen kimsin de ben seni poh pohlucam yada senle aynı düşünecem arkadaş...yada sen kimsinde paylaştığım yazıyı içinden çekip cımbızlıcan sonr bide buna hesap soracan....sonrada BENİM GÖZÜMÜ ACTIĞINI söyleyecen....silen engelleyen eller dert görmesin...rabbim mübarek günler hatrına korudu beni.....

sevinçle olayınıza bişey diyemem.sadece üzüldüğümü özellikle ikinizin arasında olmasından dolayı gerçekten üzüldüğümü söyleyebilirim...belki karşılıklı konuşsanız nerde koptuğuna inanıyorsanız ordan başlasanız...geçmiş günlerimizin hatrına tabi...gecen konuştuk kızlarla geçmişi.nasıl heyecanlıydık,dualar eder merak ederdik birbirimizi...henüz gec olmadan geçmişin ve bebişlerin güzel hatrına (silip engelleme olmadan...bu hayatımda affetmeyeceğimdir...sildiyse bitmiştir) bi orta yolda buluşun konusun..bakın gün gelecek özleyeceğiz birbirimizi...anılarda kalmasın...

gelin nerden toplayıp kurtarabiliyosak ordan kurtaralım...aslında daha cok yol kat ettik...yeniden çocuklarımız için bir araya gelelim...benimde son diyeceğim bu...
 

pikecan

Daimi Üye
Katılım
11 Kasım 2011
Mesajlar
2.300
Tepki
1.884
Puan
113
Konum
Kıbrıs
Gökce ben sana hep dedim ki seni severim bacım, harbi kızsın, dürüstsün, bir arkadaşta aradıgım en temel özelliklerin başında gelir bu, isterse gece ile gündüz, deniz ile kara olalım fark etmez...

........
bundan sonra okadar çok şey yazıp sildim ki.. bir türlü izah edemedim kalbimde olanları, demek istediklerimden farklı anlaşılmasın istedim, ama ıhhh olmadı beceremedim yazmayı... demek ki benimde içimdeki yara geçmemiş hala yanlış yargılanma yarası... neyse...

şöyle söyleyeyim senin babuşla aranda olan şeye, benim özlemle yaşadıgım şeyden çok daha üzüldüm inan ki... (demek ki benimkini tam 12 den kırmış bitirmiş benim olay, bişey kalmamış orda)

Nazonun dedigi gibi umarım, inşallah nerden toplanılabilirse ordan toplanılsın, bir orta yol bulunsa keşke ...
bak sen yazmışsın sevdigimden kırıldım diye, tahmin ediyorum ki babuşda kırılmıştır bak gene diyorum gökcem kardeşin tarafından çok agır bir uslüpla cevap verildi kıza, bu konuda o çok haklı...

inşallah kurtarıp devam edebiliriz tüm kalbimle istedigim bu... çok şey paylaştık, çok elimizden gönlümüzden tuttuk birbirimizin daha da çooook uzun bir yol var önümüzde... artık önümüze bakalım...
 

tansel

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
2.802
Tepki
1.511
Puan
113
Yaş
42
Konum
Konys


kız gökçe eski mahalleden atılan ilk sen değilmiydin aysecikle kavga ettin diye.azoşa yapılana kızdın karıyla kavga ettin atıldın sonra da sırayla buraya gelen hepimiz atıldık :) valla kim kimi kullanmaya calıstı bilmem.ben bunu hissettiğim an tepkimi koydum ha noldu tepki koyduk diye bizi silip engelledi arkadaş :) şimdi surda sunu iyice anlamak lazım hepimiz için...bi laf söylerken istediğimizi söyleme hakkına sahibiz ama diğer insanlarda bu hakka sahip...sen söylediğinde bu senin genel durumun oluyoken yada bazı arkadaşların özel durumları,psikolojileri oluyoken bana gelince,,hoppppp dur sen...sen bu lafı diyemezsin,bu iletiyi beğenemezsin,sen kimsin bunu paylaşıyon kaynağın nere la dersennnnnn...orda sınıfta kalırsın...iyi niyet biter...kullanılmışlık girer orda olaya...sen kimsin de ben seni poh pohlucam yada senle aynı düşünecem arkadaş...yada sen kimsinde paylaştığım yazıyı içinden çekip cımbızlıcan sonr bide buna hesap soracan....sonrada BENİM GÖZÜMÜ ACTIĞINI söyleyecen....silen engelleyen eller dert görmesin...rabbim mübarek günler hatrına korudu beni.....

sevinçle olayınıza bişey diyemem.sadece üzüldüğümü özellikle ikinizin arasında olmasından dolayı gerçekten üzüldüğümü söyleyebilirim...belki karşılıklı konuşsanız nerde koptuğuna inanıyorsanız ordan başlasanız...geçmiş günlerimizin hatrına tabi...gecen konuştuk kızlarla geçmişi.nasıl heyecanlıydık,dualar eder merak ederdik birbirimizi...henüz gec olmadan geçmişin ve bebişlerin güzel hatrına (silip engelleme olmadan...bu hayatımda affetmeyeceğimdir...sildiyse bitmiştir) bi orta yolda buluşun konusun..bakın gün gelecek özleyeceğiz birbirimizi...anılarda kalmasın...

gelin nerden toplayıp kurtarabiliyosak ordan kurtaralım...aslında daha cok yol kat ettik...yeniden çocuklarımız için bir araya gelelim...benimde son diyeceğim bu...


Nazom bencede artık bu konuları aşsak çok iyi olcak. Herkes birbirine bir şans daha verse belkide aşılır bazı şeyler.
 

tansel

Daimi Üye
Katılım
7 Kasım 2011
Mesajlar
2.802
Tepki
1.511
Puan
113
Yaş
42
Konum
Konys
nazom yapma Allah aşkına... mesele kullanılma meselesine gelince o oo ben sabaha kadar anlatırım ama siz dinlemezsiniz. o kadar bariz ki artık ayrılan grup... çok komık bi şekilde karşıt tarafı savunanlar birbirinin altına yorum dahi yapmıyor. körler sağırlar birbirini ağırlar durumunu görmemek için kör olmak lazım.

kullanılmakmış. pehhh. ben buraya kim için geldim? ne için geldim. kim için savaştım? kiminle el ele tutuşup geldim?

o mahalledeki adını bıle hatırlamıyorum neydı kız hani azelya ile dalga gecen kadın. onunla kavga ettiğim için geldim. peşimden sevinç geldi??? sonra sizler. biz o süreci sevinçle bırlıkte atlattık. sonra ne oldu? bi bak ne olduğuna. sırf fıkırler ayrı dıye hazımsızlık baş gösterdi. insan en çok en sevdiklerinin hayal kırıklığı yaşarmış. insan en çok sevdiğinin kendisiyle düşüncesi uymadığında bu denli hırçınlaşırmış o'nu anladım.

şurda olayları doğru duzgun anlatacam dıye göbegım çatladı. kim taktı? hiç kimse... yine siz biz olduk. üzülenlerle kırılanlarla ıletışime geçtim... çoğunuzdan olumlu tepkiler aldım. Allah razı olsun. biliyorum dilim sivri. gıcık, çok ınce yerlerden sokup adamı çıldırtan bi tarafım da var kabul. da ben başından beri böyleydim. bunu siz biliyorsunuz. ki en çok siz tanıosunuz... peki beni en çok tanıyan, sevinç ne yaptı? koskoca bi kibir verdi bana. sadece o.

ne yazarsam yazayım "ama kardeşine bişey dıyebılırdın, çok kırıldım ben" dedı durdu. kardeşime onca laf ettim bu sefer öfffff yalandan tırıvırı mınvalınde laflar savurdu. geldim burda 10 gun peşpeşe konuları anlattım. yine ses çıkmadı. sürekli kendimi sorguya çekilmiş gibi cevap verme geregınde hıssettım. çünkü benim için degerlıydi... sonra feysden ıletısının altına yorum yazdım sonuç ne? hiç..

peki ben o kadar adıma karşılık ne gördüm?

19 yaşında ölmüş bi gencin ölümü hakkında konuşulurken, hiç tanımadığım bi insana beni şikayet edermiş gibi, benim bundan 1 ay önce yazdığım ve hala niyeyse orda takılı kalmış sevincin meşhur beylik kelimelerini :) şaşırdım mı? hayır. sadece kendisi adına üzüldüm.

keşke tencere tava sesine verdiğim tepki gibi Ali'nin ölümü için de tepki verebilseymişim.
kafaya bak. bi yerde ölüm, bi yerde oğlumun ödünü koparmış bi sese verilen kişisel tepkim. bu kafa yapısın ancak üzülürüm kimse kusura bakmasın.

ha soracam, sana değil nıye ustune alındın diyecek. yaşadım çünkü daha once bılıyorum :) oysa o kadar bariz ki bazı şeyler :) başından berı o meseleye takık olan her konuda o meseleyı bozuk plak gıbı başa döndürüp döndürüp canlı tutan da kendisi, haliyle o konuyla ılgılı bı yarası olan da o.

hadı dıyelım degıl.

üstüme alındım varsayalım... şimdi sen soyle, sen sürekli adım atsan, ama karşı taraf degıl bı adım senden koşarak uzaklaşsa sen o kişinin sana iyi niyet besledıgını düşünür müsün? ben düşünmüyorum artık bilinsin. ya da o'nu bırak, ben listemde olan bi kişiyle bi konu hakkında konuşurken daha once senınle tartıştığım bı konuda senın dedğin cümleleri örnek olarak versem sen bozulmaz mısın, alınmaz mısın?
ben alındım kardeşim.

ben hiçbirinize benı sevın dıye bı taraflarımı yırtmadım... başında nasılsam şimdi de oyleyım. değişmedim. kimseyi fıkrınden dolayı yargılamadım. sevenden de Allah razı olsun. ama bu yapılana aklım basmıyor benım. bu denli kibir benim harcım değil çünkü.

atılan adımlar, karşılığında aldıklarım...

kullanılmakmış güldürme kızım beni.:)

perde arkasında neler konuşulduğunu da az çok tahmın edıyorum. şu saatten sonra kimse benden iyi niyet beslemeyene iyi niyet beslememi beklemesin.

bu konular hakkındakı son yorumum budur.
Gökçem gerçeten senin kendne has uslubun var. Bu gezi olaylarında yazdığın hiç birşeyi okumadım. Bana ağır gelir cevap veririm diye. Cevap vermemin nedeni ise bir siyasi görüşüm olmadığında değil. Sadece facede çok fazla öğencim ekli olurda onlarla yüz göz olurum diye. Yani arkadaşım ifadelerin hakikaten sert olunca babuşda sana cevap vermek zorunda olmuş olabilir. Babuşla hiç konuşmadım ama onu üzen senle tartışması değildir kardeşininde olaya dahil olmasıdır. Ne bileyim bi telefonlaşın çözülür belki olaylar..
 

pikecan

Daimi Üye
Katılım
11 Kasım 2011
Mesajlar
2.300
Tepki
1.884
Puan
113
Konum
Kıbrıs
Tansel kaç haftalık oldun şimdi? arada yazsana :) nostalji yaparız, yad ederiz o günlerimizi senin nezninde :)
nasılsın? farklı mı ikinci hamilelik?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst