2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bi alt değiştirirken, bi de bok varmış gibi daha normal ayakkabı giyerken sıkılan Aden'e converse denilen lanet boğazlı ayakkabıları giydirmeye çalışırken kriz geçiriyorum ben.

bildiğin kriz ama. şiddete eğilimim artıyor kendi saçımı çekiyorum, arada cırlıyorum falan. "oğlum az dur yavrum. bitti annem az sabret, oğlum dur şurana bok bulaşmış yavrum az durrrrrr" seslerim, "onur koşşşşşşşşşşş işedi aden koşşşşşşşş" demelerim cabası.

ha elime bulaşan boklardan bahsetmiyorum bile.

o ele bulaşanlardan ben de şikayetciyim kız :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
babuş ya yarıldım ya... gözlerimi kıstım dişlerimi sıktım .a hahahahhaa

ya benimki aslında melek valla. sadece bana gelme eğilimi çok ilginç. sürekli bana gelmek istiyor. bi evimi millete gösterme çabası var hatunda. ama işimi yapar, ütümü yapar, yemeğimi yapar. hatta misafirim gelecek olsa 5-6 çeşit yapar getirir.

sadece biraz meraklı, biraz da samimi olmak istiyor.

geçen eltimle konuşuyoruz da, "gökçe senden acayip tırsıyor ve senin evine gelince napacağını şaşırıyor, şımarıyor bildiğin" dedi kız. yoksa gittiğim yere, giydiğime, içtiğime parama oyuma buyuma karışmaz. haddini bilir o konularda. işte biraz yüz bulsa benden samimi olacak, bi de Aden'i paylaşamıyor kimseyle (hatta benle bile) o kadar.

valla ben benimkini öpüp başıma koyayım.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ne kadar benzer tripler…Bizimkiler de öyledir, güya iyi niyetlerinden bir şey yaparlar ama illa onu duyururlar eşime.

Benimki direkt hak etmiyor ondan yapmıyorum. Ben bebeğimi kaybettiğimde kapımı dahi açmadı, çok ağır hasta olup yattım, eşim yemek yapmayı bilmez, bir tas çorba diye inledim, eşim dışarıdan alıp getirmeye kalktı.
Bir tas çorba yapanım yoktu. Ama hanımefendi torunlarının doğumgünü partisine gitmeye kalktı!
Babam hastalandı, kanserdi, beyninde 7 tane tümör vardı, öleceği belliydi, hastanede ziyaret etmediler. Öyle beni salak yerine koyan bahaneler öne sürdüler ki.
Vefat etti cenaze Adapazarında kalktı. İstanbula 2 saat, sadece kayınpederim geldi, kabristandan da defolup gitti.
Kayınvalidem soktuğum laflar sonrasında anca babamın 7sinde teşrif etti, hanım.
Eskişehirde ya, saat başı tren var, dünyanın öbür ucu değil.
Ölen de, kızlarımdan çok seviyorum, önce sen sonra kızlarım dediğin kızın babası!
Kendi kızının tırnağı kırılsa soluğu onun evinde alıyon ama?
Ben bunun evinde çay servisi yapıcam ha, yok ya. Eşek gibi ayağıma çay getirecek. Ben de içicem.
Sofra kuracak yiyicem ve kalkıcam. Eşeğe eşek muamelesi yapacaksın.
Ay çok afakanlandım, tansiyonum çıktı, soluğum hızlandı, gözlerimi kıstım, dişlerimi sıktım valla :D
Konusuna bile tahammül edemiyorum kadının. Hatta afedersiniz karının!

Benim eşim anası ne yaparsa yapsın asla alıp götürmez onu, burda yine de takdir ettim eşini.

Tatlım öncelikle baban konusunda üzüntülerimi dile getireyim, cok ama coooook ayıp etmişler sana.. ayrıca bebgini kaybettigin zamnki muamelede cok üzdü beni, minnoşum yaa...

evet götürdü çünkü benden korktu sanırsam babuş, gözüm dönmüştü artık o ana gelene kadar nelerrrrrrr nelerrrrrr yaptı aklın şaşar, ilk geldi mesela ilk 5 dakika içinde (asla beni tebrik etmedi) 10 farklı konu için laf söylenmişti merhabadan önce anla yani...... ah ahhhh..ciddi olarak psikolaga gitmeyi düşündüm sonrasında... neyse ş.......... görsün yüzünü artık, hiç affetmem gibime geliyo... neyse......
babuş ya yarıldım ya... gözlerimi kıstım dişlerimi sıktım .a hahahahhaa

ya benimki aslında melek valla. sadece bana gelme eğilimi çok ilginç. sürekli bana gelmek istiyor. bi evimi millete gösterme çabası var hatunda. ama işimi yapar, ütümü yapar, yemeğimi yapar. hatta misafirim gelecek olsa 5-6 çeşit yapar getirir.

sadece biraz meraklı, biraz da samimi olmak istiyor.

geçen eltimle konuşuyoruz da, "gökçe senden acayip tırsıyor ve senin evine gelince napacağını şaşırıyor, şımarıyor bildiğin" dedi kız. yoksa gittiğim yere, giydiğime, içtiğime parama oyuma buyuma karışmaz. haddini bilir o konularda. işte biraz yüz bulsa benden samimi olacak, bi de Aden'i paylaşamıyor kimseyle (hatta benle bile) o kadar.

valla ben benimkini öpüp başıma koyayım.

evet canım iyi birine benziyo cidden... benimki direkt bildigin kötü niyetli bi insan...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
valla babuş helal olsun ben dediklerinin birini yapsam boşanma sebebimiz olur heralde annesinden hizmet bekliycem aneaammm bizimkiler milattan kalma kapının ağzında ayakta hazırol bekleyen gelin arayan tiplerden bu devirde nereden bulacaklarsa o gelini valla adamına düşmemişler gerçekten diyorum ya bana güleryüzlü olsun arkadan iş çevirmesin yemin ediyorum ayaklarını yıkarım adamın yaaa erinmem yani öyle şeylerden ne bilim ama yok arkadaş ben imkansız bişi istiyorum sanırım ne bana hizmet bekliyorum nede maddiyat istiyorum evime gelsin biblo gibi dursun karışmasın bişi etmesin ama tatlı dilini eksit etmesin istiyorum arkamdanda şu sunu yapmış bunu yapmış ay şunu giymiş bunu etmiş demesin dedikodu etmesin yeter yaaa

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
pikem valla siz anlatınca biraz geriliyorum ve kızıyorum kendime. diyorum; öp başına koy bak ne kaynanalar var. hele leomun lohusalığında evindeki gelin görümce kaynana elti, hala dayı yeğen bolluğu beni acayip üzdü. ki o dönemde benim kimseye tahammülüm yoktu evde.

babuş sonuna kadar haklı zira. sana ne yaptı bilmiyorum kaynanan ama senin gibi naif bi kadını delirttiyse vardır o kadında bi sorun.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
babuşum senin eşinin tarafında ağır kompleks var anladım ben. senin okumuşluğun gün görmüşlüğün, maşallah çatır çatır hakkını arayabilmen, kişiliğin, hayata karşı olan sert tavrın, maddi imkanlarının senin elinde ve iyi olması delirtiyor onları.

ah azıcık ben bilmem siz bilirsiniz efendim tarzında olaydın bak senden iysi var mıydı?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
valla babuş helal olsun ben dediklerinin birini yapsam boşanma sebebimiz olur heralde annesinden hizmet bekliycem aneaammm bizimkiler milattan kalma kapının ağzında ayakta hazırol bekleyen gelin arayan tiplerden bu devirde nereden bulacaklarsa o gelini valla adamına düşmemişler gerçekten diyorum ya bana güleryüzlü olsun arkadan iş çevirmesin yemin ediyorum ayaklarını yıkarım adamın yaaa erinmem yani öyle şeylerden ne bilim ama yok arkadaş ben imkansız bişi istiyorum sanırım ne bana hizmet bekliyorum nede maddiyat istiyorum evime gelsin biblo gibi dursun karışmasın bişi etmesin ama tatlı dilini eksit etmesin istiyorum arkamdanda şu sunu yapmış bunu yapmış ay şunu giymiş bunu etmiş demesin dedikodu etmesin yeter yaaa

Canım biz küçük yerde büyüdük, aynen senin dediğin gibi iyi niyetliydim. Ama o kadar salak yerine kondum ki ben. Daha ailemle tanışmaya geldikleri andan itibaren öyle kötü şeyler yaptılar ki bana, ben bu hale geldim. Bencil oldum.
Ben eşim için canımı verirdim canımı. Ben hasta zamanlarında karaciğer nakli gündeme geldi de ben teklif ettim.
Domuz giribi oldu, ailesi "sana zaten bulaştıysa bulaşmıştır, bize bari geçmesin." dediler gelmediler, bir kez görmediler.Doktoru domuz gribi teşhisi koydu diye aradım ailesini, hiç değişmedi sonuç kimse kapımızı açmadı, evlerimizin arası da 3-4 km idi o zaman düşün! Ben ilgilendim, ben baktım. Abisinden bir ilaç istedim, getirdi, kapıdan girmeye korktu, adımını atamadı. Kardeşin ağır dedim, gir gör. Allah korusun dünyanın binbir türlü hali var, sonra üzülürsün. Maske istedi, maskeyle girdi. Yaklaşmadı.
Ben baktım ona ve yine ikili tercihlerde ailesi hep ilk tercihi.
E ben de kendisine karşı bencilim artık kimse kusura bakmasın.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
görümcelerin kaynananın kulaklarından çok çektim sanırım arıyolar iyimi k.valideyle konuştum sırada görümcem var çaldırdım da dönsün bakalım

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
pikem valla siz anlatınca biraz geriliyorum ve kızıyorum kendime. diyorum; öp başına koy bak ne kaynanalar var. hele leomun lohusalığında evindeki gelin görümce kaynana elti, hala dayı yeğen bolluğu beni acayip üzdü. ki o dönemde benim kimseye tahammülüm yoktu evde.

babuş sonuna kadar haklı zira. sana ne yaptı bilmiyorum kaynanan ama senin gibi naif bi kadını delirttiyse vardır o kadında bi sorun.

kendi bebeğinin sesini çekmeye tahammülü yokken insanın o kadar kişiyi yatılı ağırlamak çok zordu inanınki birde bizim trakya adeti fenadır onların dışında eve gelip gidenleride saymak istemiyorum hayırlı olsuna gelenler doldu gelen pasta börek ister yarabbi ne günler geçirdim bi daha hamile kalırsam kimseye demiycem...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kızlar öğle tatili azıcık dışarı çıkayım da insana karışayım "geldi yine çekildi odasına bizimle konuşmuyo selam bile vermıyo" demesinler.

öpüyorum az sonra burdayım. muahhhh

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuşum senin eşinin tarafında ağır kompleks var anladım ben. senin okumuşluğun gün görmüşlüğün, maşallah çatır çatır hakkını arayabilmen, kişiliğin, hayata karşı olan sert tavrın, maddi imkanlarının senin elinde ve iyi olması delirtiyor onları.

ah azıcık ben bilmem siz bilirsiniz efendim tarzında olaydın bak senden iysi var mıydı?

Sanırım öyle bacım...Hakkaten gittiğim yer için kaynanadan izin alsam, hatta bi yere gitmesem onun kıçına yapışsam, varımı yoğumu onlara akıtsam mest olurlardı.
Doğum iznindeyken, arkadaşıma gittim diye eşime şikayet etmiş beni. Madem evden çıkabiliyomuşum çocukla ona gitseymişim oturmaya. Bana da kırk kere söyledi, güzel havalarda oturmaya gel, kahvaltıya gel diye. Ben de o tavra inat gitmedim.
Ben elimde bebekle kırk yılda bir kez dışarı çıkmışım sorun ediyorsun, hiç demiyorsun arkadaşıyla konuşacağı vardır, sıkılmıştır, daralmıştır kız, bunalmıştır.
Kendin gezeceğin her yere geziyorsun, sen niye gelmiyosun?
Eşim de annesine hak verdi ama, hiç sorgulamadı onun gelmeyişini. Gelmiyosa kırılmıştır birşeye dedi.
Ama şunu biliyorum eşim içten içe bana hak veriyor, ama ifade etmek, icraata geçmek istemiyor.
Bu yüzden bana karşı olumlu tavrını değiştirmiyor, ama ailesini hizaya sokacak birşey de yapmıyor.
Bu da beni çıldırtıyor, bu kadar anasından korkusuna donuna mıçması!

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

kendi bebeğinin sesini çekmeye tahammülü yokken insanın o kadar kişiyi yatılı ağırlamak çok zordu inanınki birde bizim trakya adeti fenadır onların dışında eve gelip gidenleride saymak istemiyorum hayırlı olsuna gelenler doldu gelen pasta börek ister yarabbi ne günler geçirdim bi daha hamile kalırsam kimseye demiycem...

Ben de ne kimseye derim ailesi dahil eşimin, ne de karıştırırım. Çok dersler çıkardım. Onlar da gelmez zaten.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kayınvalide ve görümcenin düğünde bana yaptıklarını anlattım size. Ben böyle bir şey yapsam onlar bana tavır koyuyorlar. Görüşmüyorlar bir süre.
Hatta ben gitsem kayınvalidenin evine, bekar görümce komşulara kaçıyor, ben gidesiye gelmiyor, evli görümce de eğer anasındaysa o an hemen evine geri dönüyor.
Nerdeler deyince de işleri çıktı gibi ucuz bahaneler sunuyor kayınvalide.
Eşim de buna gayet normal bir şeymiş gibi bakıyor.
Şimdi düğünde yapılanlardan sonra bir süre ben de görmek istemiyorum onları.
Ama eşim hemen Çarşamba mesaiye kalmıcam, anneme gidelim dedi!
Ya buna ifrit oluyorum işte. Ailen beni görmek istemeyince ses çıkaramıyorsun, ben görmek istemeyince anlamazdan geliyorsun.
Benim kabahatim işte burda başlıyor. Hayır ben gitmicem senin ailene, ben görüşmek istemiyorum diyemiyorum!
Kendi anlasın istiyorum, anlamıyor.
Eğer gitmeyeceğim dersem benim ailemin hiçbir suçu yokken, o da benim aileme tavır koyuyor kısasa kısas.
Ama işin püf noktası işte, onun ailesi bana yanlış davranıyor ama benim ailem ona hiçbir yanlış yapmıyor!
Ben ailemle onu bu derece yüzyüze getirmiyorum.
Bugün çok sinirliyim valla akşam göresim yok yüzlerini.
Bi yolunu bulup akşam eşimden önce kaynananın evine girmek ve hiçbiriyle hoş geldin öpüşmesi yapmamak istiyorum.
Ama nasıl yapıcam o işi. Bazen bir arkadaşı denk geliyor yada bir şey alıyor marketten eşim bana sen önden çık diyor, ben de hiç sevmem önden çıkmayı ama bu sefer istiyorum.
İstiyorum ya denk gelmez :D
Bi de kapıdan girer girmez Adayı kucağımdan almaya kalkıyor ya kadın, uyuz oluyorum, sinirimden çatlayacak gibi oluyorum.
Şey tiribi seziyorum, Ada var diye buradasın sen, eşek gibi de katlanacaksın bize, biz onun en yakın akrabalarıyız, işte böyle de severiz.
Beni hiç sallamamalar filan.
Paylaşamıyo kadın benimle Adayı. Öyle bi abartılı seviyor ki görseniz canını verir Ada için dersiniz, ama hasta olunca kapımızı bile açmıyor Adayı görmek için.
Böyle ağzına yüzüne tekme tokat dalasım var.
Ben önceden görümcelere uyuz kapardım, kaynanayı takmazdım, ama Adadan sonra baş düşmanım oldu.
Kızımın bu insanlarla akraba olmasına tahammül edemiyorum cidden ya.
Bi yandan görmek istemiyorum yüzlerini bi yandan da görüp laf sokasım, ağızlarına mıçasım var.
Bi gün kendilerine hiç ağzıma geleni tartmadan konuşmayı o kadar çok isterdim ki.

Of ne dertliymişim ha :D Resmen kinimi kustum :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Sanırım öyle bacım...Hakkaten gittiğim yer için kaynanadan izin alsam, hatta bi yere gitmesem onun kıçına yapışsam, varımı yoğumu onlara akıtsam mest olurlardı.
Doğum iznindeyken, arkadaşıma gittim diye eşime şikayet etmiş beni. Madem evden çıkabiliyomuşum çocukla ona gitseymişim oturmaya. Bana da kırk kere söyledi, güzel havalarda oturmaya gel, kahvaltıya gel diye. Ben de o tavra inat gitmedim.
Ben elimde bebekle kırk yılda bir kez dışarı çıkmışım sorun ediyorsun, hiç demiyorsun arkadaşıyla konuşacağı vardır, sıkılmıştır, daralmıştır kız, bunalmıştır.
Kendin gezeceğin her yere geziyorsun, sen niye gelmiyosun?
Eşim de annesine hak verdi ama, hiç sorgulamadı onun gelmeyişini. Gelmiyosa kırılmıştır birşeye dedi.
Ama şunu biliyorum eşim içten içe bana hak veriyor, ama ifade etmek, icraata geçmek istemiyor.
Bu yüzden bana karşı olumlu tavrını değiştirmiyor, ama ailesini hizaya sokacak birşey de yapmıyor.
Bu da beni çıldırtıyor, bu kadar anasından korkusuna donuna mıçması!

canım bizimkide öyle inan, hala korkusundan donuna mıcar...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ahhh babuşcum sen yazdıkca ben yazmışım gibi geliyor kızz.. demek iyi dertlenmişiz.. ama kendine yediremiyosun ve de ccokkkkk haklısın...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar