2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azom oyuncak dedimm de oöyle şeyler zatiiiii, yeri gelir pijama olur, bişeyin kabı olur vs. vs.
ama hakkını yemiyeyim şimdi Noyan özellikle ses cıkaran oyuncaklara karşı daha bi ilgili, keşfetmeye calısıyo, mesela saat şeklinde bi oyuncak var, herbiyerinde ayrı bi atraksiyon mevcut, oluum ilgileniyo yani, kuş cıkartıyo sebep -sonuç ilşkisi falan filan ayyyyyyyyyyyyyy yazarken sıkıldım .. neyse anladın sen :D :D :D

Ahahahhaha alemsin heee :D O oyuncağın adı ne? Ben ses çıkaran bi telefon almıştım, çok gıcık bir sesi vardı, ambulansın ışığı renkli renkliiii 1-1-2 acil durumda ara felan bişiler diyodu :D Bigün işe giderken şarkı dilime takılmış gıcık oldumdu :D Sonra bizimki yere ata ata telefonun sesi derinlerden gelmeye başladı onu hallettik. Şimdi başka sesli oyuncaklar arıyoruz.
Noyan'ı resimlerinden naif, zeki ve sakin bir bebek olarak yorumladım ben zaten, sakin mi bildim mi? :)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ahahahhaha alemsin heee :D O oyuncağın adı ne? Ben ses çıkaran bi telefon almıştım, çok gıcık bir sesi vardı, ambulansın ışığı renkli renkliiii 1-1-2 acil durumda ara felan bişiler diyodu :D Bigün işe giderken şarkı dilime takılmış gıcık oldumdu :D Sonra bizimki yere ata ata telefonun sesi derinlerden gelmeye başladı onu hallettik. Şimdi başka sesli oyuncaklar arıyoruz.
Noyan'ı resimlerinden naif, zeki ve sakin bir bebek olarak yorumladım ben zaten, sakin mi bildim mi? :)

inşallah zekidir tatlım :D, yani maşallah normal sakin ammaaaaaaa acayip sinirli ve cok sabırsız... bakıyosun gülüyo bir saniye sonra barış bozulabiliyo!...

saat te su canım rresimde...Adı da Fish.r Pr..e Türkçe Konuşan Eğitici Saat

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Limoncum geçmiş olsun dileğine teşekkür ederim. Sizin de sünnetiniz hayırlı olsun.

Kız hepimiz kaynana olucaz Allah kısmet eder o günleri gösterirse...:)

İyi yolculuklarr Bebikom. :)

Lidılım teşekkürler geçer inşalah yaa... Uyumak istemiyo, uyuyo hemen uyanıyo. Yazık burnu iyice tıkalı demekki... Bakıcınız için de üzüldüm yaaa inşallh sizin için herşey yoluna girer en kısa zamanda...

Lidırım, Pikoşuma tamameeeeeeeeeen katılıyorum... Okurken oturduğum yerde duramadım kız, dişlerimi sıktım, omuzlarım dikleşti gene, belim sancıdı yeminle. Sende cidden peygamber sabrı varmış maşallah. Büyük konuşmak istemiyorum ama cidden anlattıkların dayanılacak gibi değil. Eşin seni öpsün de başının üstüne koysun ve ordan da hiç indirmesin mümkünse...
yaaa simuşum allah sabır veriyo diyorum ya eşime sevgim o kadar büyük ki eski ben olsa neler olurdu tahmin edemiyorum çok hırcındım ben eskiden kendi aileme yapmadıgım kalmamıştır ama insan evlenince böyle olmuyormuş en azından evliliğinini huzurla sürdürmek için herşeyi yapıyomuş onu anladım ama ben benlikten çıktım gerçekten suratıma tükürseler yarabbi şükür diycem o pozisyona geldim ve arkadaşlar bizim aramızda 500 km fark var iken bunca şey oluyo kim bilir aynı şehirde filan otursak ne kadar müdehale edecekler die düşünüyorum bazen...
Selam canlarım.. Hızlıca göz attım;
Simuş geçmiş olsun Duru grip olmuş :(
Leader Allah sana peygamber sabrı vermiş bacım ya ben olsam senin gösterdiğin sabrın 4te 1ini gösteremezdim.
Kızlar ya bebeleri bezlerken sorun yaşayan var mı? Kuzey çok güçlük çıkarıyor artık bize. Yatırıp altını değiştirirken dönmeye çalışıyor, kas katı kesiyor kendini düzeltemiyorum da :( Çok huysuz oluyor altı değişirken, var mı böyle olan?
Şimdilerde halıya koyduğumda koltuğa ellerini uzatıyor, dizlerinin üzerinde duruyor, sonra çabalaya çabalaya ayağa kalkıyor koltuğu tutarak, sonra da seviniyor, kafasını geri verip güldüğü için hooooppp diye tam düşecekken ben tutuyorum :D Bi de garip bi gülüşü var hani Mehmet Ali Erbil'in uyuz bi gülmesi varya hıııhhh hııııııggghh diye ıkınarak, öyle gülüyor ya deli ediyor beni. Ama komikte geliyor :D Bugünlerde oyuncakları atıyor, tüm zoru koltuğa tutunup kalkmak, bi de garibim kalkıcam diye zorlanırken gaz kaçırıyor :D
valla güselim elimde kuş kadar bebeyle o anları yaşarken ilk aklıma gelen ben bu sevgiyi sokakta bulmadım ne aşamalardan geçtim ailelerimizi silmek uğruna bile olsa gerekirse tüm ilişiğimi keser yurt dışına bile çıkardım ama bu evliliği sürdürürdüm çünkü eşimle aramda sen ben tartışması hiç olmadı hep senin annen benim annem senin ablan senin kardeşin die tartışmalar yaşadık inan bezginlik geliyo bi sure sonra laf yetiştiremeyip susan bir kadın oldum konuşsamda sonuç aynı ya kavga ile sonuçlanıyo evimizin huzuru kaçıyo surat asıp duruyoruz en iyisimi sus içinde patlasın kızım dedim susuyorum şimdi bazen oluyo anlatıyo ailesini yorum dahi yapmıyorum gülümsüyorum boş boşş işte geçen gittim annesine sanki onca şeyi biz yaşamamışız biraz dengesizlik var bir anda çok iyiyken gözünün üstünde kaş var diyip verip veriştiriyolar... ne yapalım bunları evlenirken göremedim gözüm kör olduydu aşktan kocam uğruna dahada susarım ama eşime son dediğim aradaki dengeyi kur ben senin karınım o senin annen sil at demiyorum bağır çağır karını koruda demiyorum aradaki dengeyi beni bulaştırmadan kur ailemize hükmetmesinler yeter artık gerçekten dayanacak sabrım kalmadı dedim

şimdilik 2 aydır bir sorun yok ama eskisi gibi değil benim açımdan kandil özel gün filan çok nadir konuşuyorum zorda olmadıkça aramayı istemiyorum arıyosamda eşim yanımda iken konuşuyorum ki tartışma çıkaracak bir konu olursa oda şahit olsun müdehale etsin die çözümü böyle bulduk eşim kendi ailesini uzaktan engelliycek bende benim ailemi...

eymende altını bezlerken 1 aydır filan böyle yapyıo zapdetmek zorr azom
oyuncak konusundada çıngıraklı şeyleri sevmiyo iki bakıp sağına soluna fırlatıyo bi tarafa
yastık battaniye gibi şeylerle boguşuyo kıyafetlere karşı hassas okşuyo bişiler ediyo paçamdan çekiştiryo gecen ayıptır dimesi etek giydiydim yeminle çeke çeke donlarımı çıkardı sıpa

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
simusss cok gecmiss olsun bebemm ya. ayy hastalik dendi. mi icimm bi garip oluyo artik. kaynanam haric o hep hasta:ne:

nasil oldu duru iyi mi simdi? grip mi oldu.kiyamamm kuzuma ya. hemencik iyilesir insallah. cok korkuyorum bu kistan.hem defne ya olursa diye korkuyorum hem kendimden. ben olursam ayri bi facia. asi olayim bu yil bari. kuzulara yapiliyo mu acep?

liiiddirrr kizz acilsi ben yapcaktim bu sabahh.tuh yetisemedim yine:ne:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
inşallah zekidir tatlım :D, yani maşallah normal sakin ammaaaaaaa acayip sinirli ve cok sabırsız... bakıyosun gülüyo bir saniye sonra barış bozulabiliyo!...

saat te su canım rresimde...Adı da Fish.r Pr..e Türkçe Konuşan Eğitici Saat

Kova burcu dimi Noyan'da? Kova bebeklerinin bi anı bi anını tutmazmış, kime sorsam kova erkeğinden yaka silkmiş :D
Sağol canım buralarda bulursam ben de alayım.

yaaa simuşum allah sabır veriyo diyorum ya eşime sevgim o kadar büyük ki eski ben olsa neler olurdu tahmin edemiyorum çok hırcındım ben eskiden kendi aileme yapmadıgım kalmamıştır ama insan evlenince böyle olmuyormuş en azından evliliğinini huzurla sürdürmek için herşeyi yapıyomuş onu anladım ama ben benlikten çıktım gerçekten suratıma tükürseler yarabbi şükür diycem o pozisyona geldim ve arkadaşlar bizim aramızda 500 km fark var iken bunca şey oluyo kim bilir aynı şehirde filan otursak ne kadar müdehale edecekler die düşünüyorum bazen...

valla güselim elimde kuş kadar bebeyle o anları yaşarken ilk aklıma gelen ben bu sevgiyi sokakta bulmadım ne aşamalardan geçtim ailelerimizi silmek uğruna bile olsa gerekirse tüm ilişiğimi keser yurt dışına bile çıkardım ama bu evliliği sürdürürdüm çünkü eşimle aramda sen ben tartışması hiç olmadı hep senin annen benim annem senin ablan senin kardeşin die tartışmalar yaşadık inan bezginlik geliyo bi sure sonra laf yetiştiremeyip susan bir kadın oldum konuşsamda sonuç aynı ya kavga ile sonuçlanıyo evimizin huzuru kaçıyo surat asıp duruyoruz en iyisimi sus içinde patlasın kızım dedim susuyorum şimdi bazen oluyo anlatıyo ailesini yorum dahi yapmıyorum gülümsüyorum boş boşş işte geçen gittim annesine sanki onca şeyi biz yaşamamışız biraz dengesizlik var bir anda çok iyiyken gözünün üstünde kaş var diyip verip veriştiriyolar... ne yapalım bunları evlenirken göremedim gözüm kör olduydu aşktan kocam uğruna dahada susarım ama eşime son dediğim aradaki dengeyi kur ben senin karınım o senin annen sil at demiyorum bağır çağır karını koruda demiyorum aradaki dengeyi beni bulaştırmadan kur ailemize hükmetmesinler yeter artık gerçekten dayanacak sabrım kalmadı dedim

şimdilik 2 aydır bir sorun yok ama eskisi gibi değil benim açımdan kandil özel gün filan çok nadir konuşuyorum zorda olmadıkça aramayı istemiyorum arıyosamda eşim yanımda iken konuşuyorum ki tartışma çıkaracak bir konu olursa oda şahit olsun müdehale etsin die çözümü böyle bulduk eşim kendi ailesini uzaktan engelliycek bende benim ailemi...

eymende altını bezlerken 1 aydır filan böyle yapyıo zapdetmek zorr azom
oyuncak konusundada çıngıraklı şeyleri sevmiyo iki bakıp sağına soluna fırlatıyo bi tarafa
yastık battaniye gibi şeylerle boguşuyo kıyafetlere karşı hassas okşuyo bişiler ediyo paçamdan çekiştiryo gecen ayıptır dimesi etek giydiydim yeminle çeke çeke donlarımı çıkardı sıpa

Oyyy bebeklerimizin çoğu alt değiştirme konusunda huysuz demek ki. Amanınnnn koca herif olmuşta anasının eteğini çekiştiriyo yerimm :D

Bu arada günaydın kızlar, sizi çooooookkkkk seviyorum, işe dönmeden yazayım dedim, kendinize iyi bakın, çok kaynatmayın ule :deli:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
günaydın kızlar

valla hiç okuyamadım kaynana muhabbetlerini çokkk uzunlardı

aze şahin de doğduğundan beri alt değiştirilmesinden giyinip soyunmaktan nefret ediyo hemen kendini ordan oraya atmaya kaskatı kesilmeye başlıyo ııgggggggggg diye kıçını bi kaldırıyo yeminle indiremiyorum

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
gunaydinn lidirimmmm dunurumm ve hanimefendii cnkuslarr:bebecik
günaydın dünür o zilli kızını oğlumun ve benim yerime öpp emi
Kova burcu dimi Noyan'da? Kova bebeklerinin bi anı bi anını tutmazmış, kime sorsam kova erkeğinden yaka silkmiş :D
Sağol canım buralarda bulursam ben de alayım.

Oyyy bebeklerimizin çoğu alt değiştirme konusunda huysuz demek ki. Amanınnnn koca herif olmuşta anasının eteğini çekiştiriyo yerimm :D

Bu arada günaydın kızlar, sizi çooooookkkkk seviyorum, işe dönmeden yazayım dedim, kendinize iyi bakın, çok kaynatmayın ule :deli:

yaa ben o yüzden hiç kova istemediydim herşeyi ben yapıcam istegi var bebemde yardımcı olmaya çalışırken bile çığlık çığlığa bagırıyo elleme ben kendim yaparım gibilerinden balık olacaktı gününü bekleseydi eşşek zırtooo sabırsız selami çıktı işte erkenden

valla öle koca adam oldu ki ne oldu adam erkenden erkek oldu dikeliyo herif gibi bana-kizgin

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
operimm bebemm sende damadimi op bizim icin..

defne de gorun siz o toto kaldirmayi. totsunu yedigimin her alt degistirme kabusss. psikolojim degisiyo alt degistirme zamani oldugunda.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
:nk::nk::nk:

keşke bi pastanem olsa idi... mis gibi poğaçalar kurabişler, pasralar yapsaydım. ne mutlu olurdum ama..

not: pasrayı siz bilmezsiniz yeni çıktı o... pastanın bi üst sürümü.. ehehhe

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ene roxette spening my time çalıyor ve ben gençliğime gittim beee.

kızlar ben çocukluğumu çok özlemeye başladım bu yaşlanmanın belirtisiymiş. :aglayan:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bi alt değiştirirken, bi de bok varmış gibi daha normal ayakkabı giyerken sıkılan Aden'e converse denilen lanet boğazlı ayakkabıları giydirmeye çalışırken kriz geçiriyorum ben.

bildiğin kriz ama. şiddete eğilimim artıyor kendi saçımı çekiyorum, arada cırlıyorum falan. "oğlum az dur yavrum. bitti annem az sabret, oğlum dur şurana bok bulaşmış yavrum az durrrrrr" seslerim, "onur koşşşşşşşşşşş işedi aden koşşşşşşşş" demelerim cabası.

ha elime bulaşan boklardan bahsetmiyorum bile.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
puhahahahaha yarıldım kız babuş&gökçem allah iyiliğinizi versin emii sabah sabah fırlamalıklara başladınız yinee pufffffffffff bir tepe ütüm var evi temizlemem gerek ne sıkıcı işler ya çalış çalış ne taktir eden var nede maaş veren:böö:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ama ben nescafe içicem şimdik ayaklarımıda uzatcammm ohhhhhh sonrada eymeni doyurup işlere koyulcamm

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
aboooov, kız sende peygamber sabrı varmış. maşallah

benim de doğumun ikinci günü şöyle bir olay başımdan geçti, Tunayı yıkamak için kova ve maşrapa almayı unutmuşuz. eşime alırmısın bugün, yarın Tuna yıkanacak dedim. ben alamam dedi. ben de "iyi bu halimle ben çıkar alırım" dedim ve sinirimden de ağladım. annesi çıkmış almış sonra. neyse birkaç gün sonra ben yine ağlarken eşimle kavga ettik. psikolojim altüst olmuş, lohusalığın her eksisini sonuna kadar yaşıyorum. eşime dedim "sen bana kötü davranıyorsun. o gün kova almaya bile gitmedin. çok çok kırıldım" ne dese beğenirsiniz? " ama sen anneme çok kötü davranıyorsun. bebeği ellemeye korkuyor, yanında istemiyorsun. vs vs" öyle miiiiiii dedim. tamam sen lohusalığın ne demek olduğunu anlamayabilirsin ama demekki annen de anlayamamış. yazıklar olsun
üstelik kendi annem kayınvalideme tavrımın ona olmadığını, lohusalık yüzünden böyle davrandığımı söylemiş. buna rağmen o eşime gidip"oğlum beni istemiyor galiba. gideyim ben artık. siz kötü olmayın" demiş. sözde iyi niyetli davranıyor. madem istenmediğini düşünüyorsun, sessizce gidersin.
ama her fırsatta kakıyorum kafasına. siz bnm lohusalığımı yaşatmadınız diyorum. annen bize bakmamak için ilk fırsatta kaçtı diyorum. hep de diycem,oh :sılakonda:

Ne kadar benzer tripler…Bizimkiler de öyledir, güya iyi niyetlerinden bir şey yaparlar ama illa onu duyururlar eşime.

bazı şeyler ne kadannnnn da benzer yaa, hayret valla...
inanın ki bi ben sanıyodum bu kadar bilmiyodum... demek ki oglan anaları hadi cekinmiyim söyliyim kaynana ve gelin olayı harbiden başka bi boyutmuş...

valla lohusalıgımda mahvoldum sinirden üzüntüden ama hayırlısıymış demek ki, bak konuşup görüşmüyoruz şimdi... her iki tarafta süperkkk memnun....
görümce kısmına gelince, cok şükür ki öyle bir dert yok, bizimkinin dini imanı para.... aldı herşeyi, rahatladı, şimdide uzak bi akraba gibi bir kez gördü Noyanı ikinciye tenezzül bile etmedi :D

iyi yolculuklar şeker...

dicem unutuyorum geçmiş olsun canım yaaaaaaaa....

leadercım kız valla aferin mi diyim sana be kadar has bi gelinmişsin sen öyle, hayret ettim bravo cidden.... benimkide yeltendi hizmet beklemeye ama avucunu yaladı oturdu aşşagı...
hoş hamile degilken 70 yaşında kadın diye, kime olsa yaparım diye, ki cidden o yaştaki herkese yaparım, onlardayken sofra kurmaya yardım etmişligim var...
ama kayınpederin cenazesinde başka boyuta geçirmeye calıştı olayı, yüzüne patladı o ayrı :D

Benimki direkt hak etmiyor ondan yapmıyorum. Ben bebeğimi kaybettiğimde kapımı dahi açmadı, çok ağır hasta olup yattım, eşim yemek yapmayı bilmez, bir tas çorba diye inledim, eşim dışarıdan alıp getirmeye kalktı.
Bir tas çorba yapanım yoktu. Ama hanımefendi torunlarının doğumgünü partisine gitmeye kalktı!
Babam hastalandı, kanserdi, beyninde 7 tane tümör vardı, öleceği belliydi, hastanede ziyaret etmediler. Öyle beni salak yerine koyan bahaneler öne sürdüler ki.
Vefat etti cenaze Adapazarında kalktı. İstanbula 2 saat, sadece kayınpederim geldi, kabristandan da defolup gitti.
Kayınvalidem soktuğum laflar sonrasında anca babamın 7sinde teşrif etti, hanım.
Eskişehirde ya, saat başı tren var, dünyanın öbür ucu değil.
Ölen de, kızlarımdan çok seviyorum, önce sen sonra kızlarım dediğin kızın babası!
Kendi kızının tırnağı kırılsa soluğu onun evinde alıyon ama?
Ben bunun evinde çay servisi yapıcam ha, yok ya. Eşek gibi ayağıma çay getirecek. Ben de içicem.
Sofra kuracak yiyicem ve kalkıcam. Eşeğe eşek muamelesi yapacaksın.
Ay çok afakanlandım, tansiyonum çıktı, soluğum hızlandı, gözlerimi kıstım, dişlerimi sıktım valla :D
Konusuna bile tahammül edemiyorum kadının. Hatta afedersiniz karının!

kusura bakma ama eşin senin gibisini zor bulur...

hayır bak bende cevap vermedim bugüne kadar asla.. gık bile demişligim yoktur.. kadının yaşına hürmeten... (ama içi, hırcınlıgı, hazımsızlıgı benden genç valla).. anneme dedigi laf '' lohusalıkta ne varmış!! bişey degil logusalık, bende 3 kere logusa oldum yani!!!''
kendisinden en son duydugum laf şudur: 'ben kimseye pabuç bırakmam!'' bu cümlede ki kimse ben oluyorum tabii... ha akabinde ne oldu gece 11:30 de evden postalandı, son görüşmemiz oldu...
hayırlısı olsun...

Benim eşim anası ne yaparsa yapsın asla alıp götürmez onu, burda yine de takdir ettim eşini.

Uuuuuuuf çok kötü bişe bu soğuk algınlığı, Allahım sen yardım et Ya Rabbim... Uyumuyor yemiyo içmiyor sürekli ağlıyor nefes alamıyor burnu akıyor tıkanıyor. :(:(:(:(

Simuşum kızılcık tarhanası soğukalgınlığına birebir diye duydum, ben de hiç yemedim ama, öyle diyolar.
Marketlerde filan varsa, azıcık Duruya içirebilir misin dicektim ama tam yazarken süt alerjisi geldi aklıma....

Selam canlarım.. Hızlıca göz attım;
Simuş geçmiş olsun Duru grip olmuş :(
Leader Allah sana peygamber sabrı vermiş bacım ya ben olsam senin gösterdiğin sabrın 4te 1ini gösteremezdim.
Kızlar ya bebeleri bezlerken sorun yaşayan var mı? Kuzey çok güçlük çıkarıyor artık bize. Yatırıp altını değiştirirken dönmeye çalışıyor, kas katı kesiyor kendini düzeltemiyorum da :( Çok huysuz oluyor altı değişirken, var mı böyle olan?
Şimdilerde halıya koyduğumda koltuğa ellerini uzatıyor, dizlerinin üzerinde duruyor, sonra çabalaya çabalaya ayağa kalkıyor koltuğu tutarak, sonra da seviniyor, kafasını geri verip güldüğü için hooooppp diye tam düşecekken ben tutuyorum :D Bi de garip bi gülüşü var hani Mehmet Ali Erbil'in uyuz bi gülmesi varya hıııhhh hııııııggghh diye ıkınarak, öyle gülüyor ya deli ediyor beni. Ama komikte geliyor :D Bugünlerde oyuncakları atıyor, tüm zoru koltuğa tutunup kalkmak, bi de garibim kalkıcam diye zorlanırken gaz kaçırıyor :D

Ay kuzucuğa bak kıyamam ya :)
Ada da çok huysuzlanıyor altını değiştirirken. Göbeği açıksa göbeğine vuruyo şap şap, dönüp gitmek istiyo, kıçını sağa sola attırıyo :D

azoş selam kuzuş

Tuna alt değiştirmede resmen ömrümü yiyor. ben bir de hala suyla temizliyorum. maşrapayı mı dökmüyoruz, bezi tekme atma suretiyle havalarda mı uçurmuyoruz, pipinin üstüne elini koyup bezi bağlatmamak için mi çabalamıyoruz. ters dönmeler, son ses ağlamalar... şebek fotografımızı da görmüşsündür gerçi. onun gibi onlarca var. eşim sağolsun böyle anları pek sever. dalga geçmesi tatlı oluyor sonra herhalde... :D
nadiren oyuncakla kanıyor. ama genelde onu da kafama fırlatıyor :1: neyseki eskisi kadar bez değiştirmiyoruz. ben 12den sonra hiç değiştirmiyorum mesela kızlar, çok mu sizce sabaha kadar :ne: kızarıklık falan olmuyor gerçi

Ben de yakın zamana kadar gece açardım, artık açmıyorum, kalkmıyor çünkü lidılım.
Eğer normalden erken uyuduysa ancak değiştiriyorum.
Kızarma olmuyor dediğin gibi.
Pişik kreminden de memnunum çok iyi koruyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar