aboooov, kız sende peygamber sabrı varmış. maşallah
benim de doğumun ikinci günü şöyle bir olay başımdan geçti, Tunayı yıkamak için kova ve maşrapa almayı unutmuşuz. eşime alırmısın bugün, yarın Tuna yıkanacak dedim. ben alamam dedi. ben de "iyi bu halimle ben çıkar alırım" dedim ve sinirimden de ağladım. annesi çıkmış almış sonra. neyse birkaç gün sonra ben yine ağlarken eşimle kavga ettik. psikolojim altüst olmuş, lohusalığın her eksisini sonuna kadar yaşıyorum. eşime dedim "sen bana kötü davranıyorsun. o gün kova almaya bile gitmedin. çok çok kırıldım" ne dese beğenirsiniz? " ama sen anneme çok kötü davranıyorsun. bebeği ellemeye korkuyor, yanında istemiyorsun. vs vs" öyle miiiiiii dedim. tamam sen lohusalığın ne demek olduğunu anlamayabilirsin ama demekki annen de anlayamamış. yazıklar olsun
üstelik kendi annem kayınvalideme tavrımın ona olmadığını, lohusalık yüzünden böyle davrandığımı söylemiş. buna rağmen o eşime gidip"oğlum beni istemiyor galiba. gideyim ben artık. siz kötü olmayın" demiş. sözde iyi niyetli davranıyor. madem istenmediğini düşünüyorsun, sessizce gidersin.
ama her fırsatta kakıyorum kafasına. siz bnm lohusalığımı yaşatmadınız diyorum. annen bize bakmamak için ilk fırsatta kaçtı diyorum. hep de diycem,oh :sılakonda:
Ne kadar benzer tripler…Bizimkiler de öyledir, güya iyi niyetlerinden bir şey yaparlar ama illa onu duyururlar eşime.
bazı şeyler ne kadannnnn da benzer yaa, hayret valla...
inanın ki bi ben sanıyodum bu kadar bilmiyodum... demek ki oglan anaları hadi cekinmiyim söyliyim kaynana ve gelin olayı harbiden başka bi boyutmuş...
valla lohusalıgımda mahvoldum sinirden üzüntüden ama hayırlısıymış demek ki, bak konuşup görüşmüyoruz şimdi... her iki tarafta süperkkk memnun....
görümce kısmına gelince, cok şükür ki öyle bir dert yok, bizimkinin dini imanı para.... aldı herşeyi, rahatladı, şimdide uzak bi akraba gibi bir kez gördü Noyanı ikinciye tenezzül bile etmedi
iyi yolculuklar şeker...
dicem unutuyorum geçmiş olsun canım yaaaaaaaa....
leadercım kız valla aferin mi diyim sana be kadar has bi gelinmişsin sen öyle, hayret ettim bravo cidden.... benimkide yeltendi hizmet beklemeye ama avucunu yaladı oturdu aşşagı...
hoş hamile degilken 70 yaşında kadın diye, kime olsa yaparım diye, ki cidden o yaştaki herkese yaparım, onlardayken sofra kurmaya yardım etmişligim var...
ama kayınpederin cenazesinde başka boyuta geçirmeye calıştı olayı, yüzüne patladı o ayrı

Benimki direkt hak etmiyor ondan yapmıyorum. Ben bebeğimi kaybettiğimde kapımı dahi açmadı, çok ağır hasta olup yattım, eşim yemek yapmayı bilmez, bir tas çorba diye inledim, eşim dışarıdan alıp getirmeye kalktı.
Bir tas çorba yapanım yoktu. Ama hanımefendi torunlarının doğumgünü partisine gitmeye kalktı!
Babam hastalandı, kanserdi, beyninde 7 tane tümör vardı, öleceği belliydi, hastanede ziyaret etmediler. Öyle beni salak yerine koyan bahaneler öne sürdüler ki.
Vefat etti cenaze Adapazarında kalktı. İstanbula 2 saat, sadece kayınpederim geldi, kabristandan da defolup gitti.
Kayınvalidem soktuğum laflar sonrasında anca babamın 7sinde teşrif etti, hanım.
Eskişehirde ya, saat başı tren var, dünyanın öbür ucu değil.
Ölen de, kızlarımdan çok seviyorum, önce sen sonra kızlarım dediğin kızın babası!
Kendi kızının tırnağı kırılsa soluğu onun evinde alıyon ama?
Ben bunun evinde çay servisi yapıcam ha, yok ya. Eşek gibi ayağıma çay getirecek. Ben de içicem.
Sofra kuracak yiyicem ve kalkıcam. Eşeğe eşek muamelesi yapacaksın.
Ay çok afakanlandım, tansiyonum çıktı, soluğum hızlandı, gözlerimi kıstım, dişlerimi sıktım valla

Konusuna bile tahammül edemiyorum kadının. Hatta afedersiniz karının!
kusura bakma ama eşin senin gibisini zor bulur...
hayır bak bende cevap vermedim bugüne kadar asla.. gık bile demişligim yoktur.. kadının yaşına hürmeten... (ama içi, hırcınlıgı, hazımsızlıgı benden genç valla).. anneme dedigi laf '' lohusalıkta ne varmış!! bişey degil logusalık, bende 3 kere logusa oldum yani!!!''
kendisinden en son duydugum laf şudur: 'ben kimseye pabuç bırakmam!'' bu cümlede ki kimse ben oluyorum tabii... ha akabinde ne oldu gece 11:30 de evden postalandı, son görüşmemiz oldu...
hayırlısı olsun...
Benim eşim anası ne yaparsa yapsın asla alıp götürmez onu, burda yine de takdir ettim eşini.
Simuşum kızılcık tarhanası soğukalgınlığına birebir diye duydum, ben de hiç yemedim ama, öyle diyolar.
Marketlerde filan varsa, azıcık Duruya içirebilir misin dicektim ama tam yazarken süt alerjisi geldi aklıma....
Selam canlarım.. Hızlıca göz attım;
Simuş geçmiş olsun Duru grip olmuş
Leader Allah sana peygamber sabrı vermiş bacım ya ben olsam senin gösterdiğin sabrın 4te 1ini gösteremezdim.
Kızlar ya bebeleri bezlerken sorun yaşayan var mı? Kuzey çok güçlük çıkarıyor artık bize. Yatırıp altını değiştirirken dönmeye çalışıyor, kas katı kesiyor kendini düzeltemiyorum da

Çok huysuz oluyor altı değişirken, var mı böyle olan?
Şimdilerde halıya koyduğumda koltuğa ellerini uzatıyor, dizlerinin üzerinde duruyor, sonra çabalaya çabalaya ayağa kalkıyor koltuğu tutarak, sonra da seviniyor, kafasını geri verip güldüğü için hooooppp diye tam düşecekken ben tutuyorum

Bi de garip bi gülüşü var hani Mehmet Ali Erbil'in uyuz bi gülmesi varya hıııhhh hııııııggghh diye ıkınarak, öyle gülüyor ya deli ediyor beni. Ama komikte geliyor

Bugünlerde oyuncakları atıyor, tüm zoru koltuğa tutunup kalkmak, bi de garibim kalkıcam diye zorlanırken gaz kaçırıyor

Ay kuzucuğa bak kıyamam ya

Ada da çok huysuzlanıyor altını değiştirirken. Göbeği açıksa göbeğine vuruyo şap şap, dönüp gitmek istiyo, kıçını sağa sola attırıyo
azoş selam kuzuş
Tuna alt değiştirmede resmen ömrümü yiyor. ben bir de hala suyla temizliyorum. maşrapayı mı dökmüyoruz, bezi tekme atma suretiyle havalarda mı uçurmuyoruz, pipinin üstüne elini koyup bezi bağlatmamak için mi çabalamıyoruz. ters dönmeler, son ses ağlamalar... şebek fotografımızı da görmüşsündür gerçi. onun gibi onlarca var. eşim sağolsun böyle anları pek sever. dalga geçmesi tatlı oluyor sonra herhalde...

nadiren oyuncakla kanıyor. ama genelde onu da kafama fırlatıyor :1: neyseki eskisi kadar bez değiştirmiyoruz. ben 12den sonra hiç değiştirmiyorum mesela kızlar, çok mu sizce sabaha kadar :ne: kızarıklık falan olmuyor gerçi
Ben de yakın zamana kadar gece açardım, artık açmıyorum, kalkmıyor çünkü lidılım.
Eğer normalden erken uyuduysa ancak değiştiriyorum.
Kızarma olmuyor dediğin gibi.
Pişik kreminden de memnunum çok iyi koruyor.