2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben de size başıma geleni anlatayım. Pazar akşam bakıcımızın oğlunun düğününe gittik. Biliyorsunuz bakıcımız kayınvalidenin 20 yıllık komşusu. Biz Pazar günü yoldan geldik, Kemer’den Eskişehir’e geçtik, annemi aldık, henüz 2 saat kadar olmuştu geldiğimiz düğüne gittik. Ada evde annemle kaldı. Yolda çok hırpalandı çocuk, çok huysuzdu, saatlerce süren ağlama krizleri filan. Bıraktığımda da huysuzdu.
Düğün salonundan girdik, eşimin ablasını kapıda gördük. Büyük ablasını. Eşim ablasını görünce bana hemen sen ablamla çık yukarı, ben arabayı düzgün bir yere park edeyim dedi.
Yahu bi benimle çık yukarı. Sanki yukarı çıkamam ben, ablanı gördün teslim ettin iş bitti. Ben yalnız çıkamıyorum diye benimle geliyosun sanki, eşlik etmek bu mu demek!
Neyse çıktım, tam masaya giderken telefonum çaldı, annem arıyor. Ada ağlamaktan katıldı, ben susturamıyorum, sakinleştiremiyorum, gel dedi.
Gittim en azından selam vereyim kayınvalidelere dedim. Komşularıyla aynı masada oturuyorlar. Küçük görümcem ne ayağa kalktı ne suratıma baktı, ne hoş geldin dedi. 10 gündür yoktum ve yoldan döndüm sonuçta. Beni sormuyosan da yeğenini sor.
Neyse 5 dk oturdum. Büyük görümce, tatil nasıl geçti dedi, zehir mi oldu, burnundan mı geldi dedi gülerek. Öyle olsa kına yakacak çünkü.
Ne münasebet, gayet iyiydi, bebekle gittiğimin bilincindeyim ben dedim.
5 dk. Oturup kalktım eve geri gittik, Adayı sakinleştirdik. Uyuttuk. Geri döndük salona.
Ayıp olmasın diye.
Yine kapıda büyük görümceyle karşılaştık, evine gidiyordu. Çocukları çok şımarmış, burnundan getirmişler.
Bu sefer eşim, ben seni bırakırım abla dedi. 40 yaşında kadın gidemiyo ya evine! Kayınvalide de yanında bu arada.
Sen X ablamın yanına çık otur dedi bana! Emredersin.
Çıktım ama bu kez de ben selam filan vermedim görümceye, küçük görümce bu. Çok hırslıdır, felakettir.
Oturdum masaya. Hiç sormadı Ada nasıl oldu diye.
O arada kayınvalide de gelmiş, görmedim. Oturmuş masaya.
Biraz oturduk, servisler kalkıyo diye anons yapıldı. Baktım kalktı bizim görümce, gidiyo.
Üstelik de engelli, zor yürüyor. Otursana dedim, X gelecek (eşim) bırakır sizi.
Yok ben gitcem dedi, 1-2 kez daha rahatca gidersin servisle uğraşma dedim, 5 karış suratıyla yok dedi.
Sen bilirsin dedim. Baktım anası da kalktı. Başım şişti ben de gidiyorum dedi, bastı gitti.
Komşular da kalktılar. Başka hiçbir tanıdığımın olmadığı düğünde masada tek başıma g*t gibi kaldım afedersiniz.
Eşim geldi aldı, ona anlattım, cevap koca bir sessizlik. Ben yapsam tefe koyarlar ama.
Bana kızdıkları zaman, evlerine gidiyorum ya mesela görümce hanımlar kalkıp evden gidiyorlar ama, bir komşuya, bir yere.
Neymiş beni görseler, kaşılaşsalar, çok kötü şeyler olurmuş, çok sinirlilermiş!
Onlar bana birşey yapınca ben kızınca tavır yapmaya hakkım yok ama!
Oh ne ala memleket!

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Hayır seviştiğimiz falan da yok da ayda yılda bir anca. Zati şaşıyom biz bu bebeyi nası yaptık diye. Ama o kırk yılda bir dün gece olabilirdi yani. Allalalalaa

Aynen Pikoşum. Durduğumuz yerden sorun çıktı.

Valla Babuşum bu erkek milletinin kafası çok ayrı çalışıyo çok!! En azından ben algılayamıyom anlamıyom.

off evet,ben okudugum o kitaptan cok etkilenmistim walla
diyodu ki; bir kadının yaptıgı en buyuk hata,erkegin onun dusuncelerini,aklından gecenleri anlayıp ona gore hareket etmesini beklemektir..
gercetken de oyle,onların beyin kapasitesi bizimkiyle yarısamicak kadar kıt maalesef..
o yuzden ben fazla biseyler beklemiyorum artık,yazık diyorum nolcak,bu bu kadar ince dusunebilcek kapasiteye sahip degil diyorum kendi kendime..zorlasanda dusunemez zorlamasanda..ee
sonuc,ben sinir olcaksam,hiic ondan bu tavrı bekleyerek gecirmem zamanımı artık..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
zaten ben anlayamıyorum ya,kayınvalidelerimiz zamanında kendi kayınvalideleerinden hic cekmemislermi bıkmamıslarmı,memnunlarmıymıs yedikleri zılgıtlardan,aldıkalrı emirlerden de aynılarını bize yapmaya kalkıyolar? yada intikam gibi bisey mi bu ki kaldıki oyleyse bizle ne alakası var yani bu isin..elimde olsa heeepicigini toplar yakarım

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
sinirlenen varsaaa hemen bi cikolata kapsın ve vucuduna mutluluk hormonu salgılatsın bakiiim :cikolata::cikolata::cikolata:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Gelinlerle kaynanalar neden anlaşamaz?
Uzm.Psik.Dan.Bülent Budak' ın gelin-kaynana ilişkileriyle ilgili söyleşisi...

Gelin-kaynana çatışması neden yaşanır?

Gelin kaynana çatışması; kişilik farklılığı,sınır sorunu,önyargılar,başkasını yönetme isteği,kıskançlık,bireysel ruhsal hastalıklar,bencillik gibi nedenlerle çıkabiliyor. Toplumumuzda ise en çok baskın olma,oğlunu kıskanma,gelinin bağımsız olma isteği gibi nedenler gelin kaynana çatışmasına yol açmaktadır.

Bu çatışmanın temelinde neler yatıyor?

İnsanlar kendi egoları ile dışsal dünyadaki gerçekleri uyuşturmakta zorluk yaşarlar.

Bir de kendilerine sosyal çevre tarafından bazı katı roller empoze edilmişse, yani gelin böyle olmalı, kaynana böyle davranmalı gibi, o zaman çatışmaların boyutu büyümektedir.

Taraflara düşen görevler neler?

Taraflar öncelikle önyargılardan ve bazı katı rollerden sıyrılıp karşı tarafı olduğu gibi kabul ederek ve saygı duyarak ilişkiye başlamalıdırlar.Gelin eşinin kendisinden önce yakınları olduğunu ve onlarla ilişkilerini sürdürmesi gerektiğini bilmelidir.Bu konuda onu anlamalı onları birbirinden ayırmaya çalışmamalıdır.Anne erkek için tanıdığı ilk kadındır ve üzerindeki etkisi büyüktür.Anne bu güne kadar gözü gibi koruduğu ve yetiştirdiği oğlu hakkında sürekli kaygı duyar ve bu konuda başka kadına güvenmez.İki taraf da korkularından sıyrılıp öncelikle erkeğin bir birey olduğunu ve kendi istekleri ve kararları olduğunu düşünerek davranmalı.Bu konuda erkeği yönlendirmeye çalışmamalıdır.Önce saygı ortamı yaratılıp açık bir iletişim modeliyle ilişki içinde olurlarsa her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğabilir.Anneler de oğullarının büyüdüğünü ve kendi ailesini kurup sorumluluk alması gerektiğini düşünmeli ve ona göre davranmalıdır.

Kayınvalide ile iyi geçinmek için neler yapmalı?

Kayınvalide ile iyi geçinmek için öncelikle ona bir anneye gösterilmesi gereken saygıyı göstermek gerekir.Diğer yandan ona karşı açık olunmalı tüm düşünce ve duygular açık olarak suçlamadan doğru bir şekilde ifade edilmelidir.Onun oğlu ile düzenli olarak görüşmesi sağlanmalıdır.

Peki erkeklere düşen görevler neler?

İlişkilerdeki dengeyi nasıl sağlamalı?

Aslında böyle durumlarda en zor görev erkeğe düşüyor.Arada denge kurmak çok kolay değildir.Erkeğin bu tür çatışmalarda göz edeceği ilk kural “hakkaniyet kuralı”’dır.Tarafsız davranıp bu hakkaniyet kuralını tatbik etmelidir.Bunun yanı sıra artık evli ve ayrı bir evi olduğunu düşünüp kendi ailesini korumalıdır.Anneler kötü niyetli değildir her zaman ama iyi niyetle gereksiz denetlemeler ve müdahaleler yapabilirler.Bu durumda kendisi bu duruma müdahale etmeli eşi ile annesini karşı karşıya getirmemelidir.Her iki tarafa da özel olduklarını hissettirebilirse aslında onları daha sakinleştirebilir.Hem annesine hem de eşine karşı farklı rolleri vardır.Bu rolleri karıştırmadan annesine evlat eşine de koca gibi davranıp sorumluluklarını yerine getirebilmelidir.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben kaynanamdan nefret ediyorum karar verdim.
Daha önceki senelerde büyük görümceden nefret ederdim, o 2. hatta 3. sıraya düştü :D

Tepki
56
Limonik nasıl mesaj attın kız anlatsan ya,merak ederim ben.

Bizimki biraz uzun hikaye cnm ama kısaca özet geçmeye çalışayım..Biz Adana da oturyorduk eşimde Urfada görev yapıyor o urfadan ev buldu bizde annem babam kayınvalidem toplaşıp gittik ufak tefek çeyizimden eşyalar koyduk arabaya ve mobilyayı felan urfadan beğendik yani sabah erkenden çıktık akşama işimiz anca bitti.. ve en son şofpeni aldık ve eşim otobüse binip gitcek bizde akşam olmadan çıkalım dedik kayınvalidem dedi bu oğlan şofpenle otobüse binemez biz eve bırakalım ki evde çarşıya epey uzak yani yolumuz epey uzayacak git tekrar dön felan neyse babam ses çıkarmadı götürdük eve kadar sonra hava karardı tabi .. Bizde öğlen yemekte konuşurken dedik ki Adanaya giderken Antebede uğrayalım orda kuzenim oturuyor bir sene önce evlenmişti ama ben evini görmeye felan gidememiştim iş yerinden izin alamadığım için babamda hep Urfadan dönüşte uğrarız evini görmüş olursun felan diyordu..kuzenim aynı zamanda benim okulda sıra arkadaşımdı ..samimiydik yani.. neyse kayınvalidem surat yaptı antebe sapacağımız zaman..geç oldu felan diye.. neymiş efendim ertesi gün bekar oğlu Ankaraya gidecekmiş onun çantasını hazırlaması gerekiyormuş 26 yaşındaki oğlan çantasını hazırlayamıyor sanki..neyse kuzenimgile geldik eşi aşağıada karşıladı bizi ama kayınvalidem hala söyleniyor babamda tamam yarım saat oturup kalkarız dedi. sonra yukarı çıktı bu demez mi enişteye beni otogara götürürmüsün diye.. Çıldırmamak elde değil.. sonra babam ve o söylendiler .. benim bildiğim çeyiz götürmek erkeğin işi o zaman araba tutsaydınız kendiniz uğramazdık antebe..neyse eve geldim aradım hemen eşimi söylendim söylendim sonrada annesine msj attım çok güzel kayınvalideliğinizi gösterdiniz diye.. sizden bekledğim performansı gösterdiniz diye.. o da oğlunu aramış başka başka şeyler anlatmış eşimde annesine inandı babamda nişanı boz felan dedi bla bla bir sürü şey şimdi gülüyorum sadece..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bizimki biraz uzun hikaye cnm ama kısaca özet geçmeye çalışayım..Biz Adana da oturyorduk eşimde Urfada görev yapıyor o urfadan ev buldu bizde annem babam kayınvalidem toplaşıp gittik ufak tefek çeyizimden eşyalar koyduk arabaya ve mobilyayı felan urfadan beğendik yani sabah erkenden çıktık akşama işimiz anca bitti.. ve en son şofpeni aldık ve eşim otobüse binip gitcek bizde akşam olmadan çıkalım dedik kayınvalidem dedi bu oğlan şofpenle otobüse binemez biz eve bırakalım ki evde çarşıya epey uzak yani yolumuz epey uzayacak git tekrar dön felan neyse babam ses çıkarmadı götürdük eve kadar sonra hava karardı tabi .. Bizde öğlen yemekte konuşurken dedik ki Adanaya giderken Antebede uğrayalım orda kuzenim oturuyor bir sene önce evlenmişti ama ben evini görmeye felan gidememiştim iş yerinden izin alamadığım için babamda hep Urfadan dönüşte uğrarız evini görmüş olursun felan diyordu..kuzenim aynı zamanda benim okulda sıra arkadaşımdı ..samimiydik yani.. neyse kayınvalidem surat yaptı antebe sapacağımız zaman..geç oldu felan diye.. neymiş efendim ertesi gün bekar oğlu Ankaraya gidecekmiş onun çantasını hazırlaması gerekiyormuş 26 yaşındaki oğlan çantasını hazırlayamıyor sanki..neyse kuzenimgile geldik eşi aşağıada karşıladı bizi ama kayınvalidem hala söyleniyor babamda tamam yarım saat oturup kalkarız dedi. sonra yukarı çıktı bu demez mi enişteye beni otogara götürürmüsün diye.. Çıldırmamak elde değil.. sonra babam ve o söylendiler .. benim bildiğim çeyiz götürmek erkeğin işi o zaman araba tutsaydınız kendiniz uğramazdık antebe..neyse eve geldim aradım hemen eşimi söylendim söylendim sonrada annesine msj attım çok güzel kayınvalideliğinizi gösterdiniz diye.. sizden bekledğim performansı gösterdiniz diye.. o da oğlunu aramış başka başka şeyler anlatmış eşimde annesine inandı babamda nişanı boz felan dedi bla bla bir sürü şey şimdi gülüyorum sadece..

Ayyyy uyuz oldum okudukça.Beni otogara götür kısmında da tam manasıyla koptum gittim!

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Benim görümcelerim nikahımda kavga çıkardılar, ailemle sonrasında bir seneye yakın küs kalındı. O zamanlar ne kadar kafama takmıştım, şimdi özellikle görüştürmüyorum ailemi onlarla.
Buarada eşimin hiçbir kardeşi nişanıma da gelmediler.
Büyük görümce çocuklarını, küçüğü hastalığını bahane etti.
Abisi ise geç haberim oldu başka planım var dedi ve gelmediler, Eskişehire.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Merhaba Millet;
Kaynana muhabbeti almış gitmiş vallahi..
Okulda işler yogun kaç gündür giremiyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Benim görümcelerim nikahımda kavga çıkardılar, ailemle sonrasında bir seneye yakın küs kalındı. O zamanlar ne kadar kafama takmıştım, şimdi özellikle görüştürmüyorum ailemi onlarla.
Buarada eşimin hiçbir kardeşi nişanıma da gelmediler.
Büyük görümce çocuklarını, küçüğü hastalığını bahane etti.
Abisi ise geç haberim oldu başka planım var dedi ve gelmediler, Eskişehire.

Tam gıcıklar işte ne diyeyim canımcım..
Bizler böyle olmayalım

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kaynana dedinizde;
Benim arkadaşım kaynanasını hiç sevmez, bu oğlunada yanmışız galiba. Kaynanası diyormuşki; anası seviyormu ki danası sevsin. Çok hoşuma gitti. Kayınvaldeler şunu bilecek ben seversem onları Selimde sever. Ben sevmezsem ben oğlumu biliyorum:) hiç ciddiye almaz onları..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Merhaba Millet;
Kaynana muhabbeti almış gitmiş vallahi..
Okulda işler yogun kaç gündür giremiyorum.

Hoşgeldin canım nasılsın?

Kaynana dedinizde;
Benim arkadaşım kaynanasını hiç sevmez, bu oğlunada yanmışız galiba. Kaynanası diyormuşki; anası seviyormu ki danası sevsin. Çok hoşuma gitti. Kayınvaldeler şunu bilecek ben seversem onları Selimde sever. Ben sevmezsem ben oğlumu biliyorum:) hiç ciddiye almaz onları..

Çok doğru valla çok hoşuma gitti.
Benim arkadaşım da hep der ki, kızımı görmek isteyen bana katlanacak, işinize gelirse.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bizim Ada da babannegillere hiç yüz vermiyo nedense, yada ben mi öyle görmek istiyom acabası :D
Ama yüz vermiyo kız :D
Oh iyi oluyo :dance2:

aha babuşum benim dediğim gibi. Selimde sokaktaki adama güler, eşimin ailesine mesafeli:) anası seviyormu ki danası sevsin bu işte.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu arada tanselim, Ada'nın eşimin ailesini sevmemesi onlara en büyük ceza olur biliyo musun. Hiçbişey canlarını bu kadar yakamaz.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar