2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın fındık kurtları :D:D

Geçmişte okuduklarıma yznıt yazmadan önce hemen dünkü kontrolümüzü özet geçeyim; Ufaklık kilo vermiş. Geçen ay 6800 dü, bu ay 6650 olmuş, üzüldüm biraz. Zira görümcemin 3 aylık oğlunun 7 kilo, benim 7 aylık kızımın 6650 olduğunu duymak canımı sıktı biraz. Neyse sağlık olsun naapalım... Duru da zayıf bi bebek...

Köpek dişinin üst ön dişlerden önce çıkması sorun değilmiş, belli bir sırası yokmuş. Yakında üst ön dişleri de çıkar dedi.

Ek gıdaya ağırlık verelim dedi. İyi diyo güzel diyo da yemiyor bu çocuk ben naapabilirim? Muhallebi, çorba, kaşık maması, biberon maması et tavuk herşeyi deniyorum. Severek yediği tek şey yumurta, daha da hiçbişeyi severek zevkle yemiyor. Mama tabağını eline geçirene kadar çığlık atıyor, tabağı eline geçirince elini sokup içindekileri avuç avuç alıp dışarı atıyor.... :( Amaaaan işte böyle.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
simoşum takma kafana. manken olucak benim kızım demek ki.

napalım o da öyle büyücek işte. ittire kaktıra zor bela yiyerek..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
kzılar ya bu arada ben evde salondaki halının ustune pamuk yorgan attım iki kat onun ustıunde dursun diye ama durmuyo hep halıya kacıyo sadece halıda kalsa acaba hani ustune carsaf sersem,bu sefer da kafasını neyin vururmu ki ? ondan korkumdan kaldırmıyom yprganı ama yorganda durduguda yokki

Valla Bebikom ben ilk başta halının üstüne yorgan, yorganın üstüne çarşaf seriyodum ama artık başedemiyorum, saldım çayıra mevlam kayıra. öyle halının üstünde tepiniyo. Halım da yumuşak bi halı değil, parke gibi epey sert. Onu da öğrenecek annesi, oranın sert bir yüzey olduğunu çarparsa kafasının acıyacağını. Tabi insanın içi gidiyo o ayrı...

Allahım bugün nasıl bir gündü anlatamam.....
Sabah bi kalktım elektrik ve su yok arıza varmış. Jenaratörde bozuk. Neyse aradım MEDAŞ ı akşam 8 e gelcek dedim. Adama ne diyeceğimi bilemedim:) Neyse Selim bi kaka yaptı anlatamam. Su yok elektrik yok.. Neyse içme suyundan kovaya aldım poposunu yıkadım ama benim üstüm onun üstü berbat oldu. Kabus gibiydi. Öğlen bakıcısına vedim, dedim sadece mama verin su yok elektrik yok kadın ne yapsın. Neyse 11 kat fenerle aşagı indim, çantamı açtım arabanın anahtarı yok evde kalmış. Resmen ağlayacaktım. 11 kat çıktım anahtarı aldım. Okula geldiğimde ölecem sandım. Kabus kabustu ya herşey..

Uuuuuu çok zor olmuş Tanselim yaaa, sen her gün 1 kere 11 kat inip çıksan diye miyet yapmana gerek kalmaz :D:D Bu arada ben oturamam kız 11 kat yukarda, helal olsun valla. Yüksek apartmanlardan da korkarım ya ben neyse :D:D

canım benim pepeyi benden başka saatlerini bilen yok galiba sanırsam :D yazayım hemen trt4 cocukda
sabah 8:00-9:00 arası
öğlen 13:00-14:00 arası
akşamüstü 18:20-19:00küsür arası
akşamda 21 gibi var bir kere görmüştüm o saatte biz bunlardan 2sini anca yakalıyoruz

aaaayyy simuş benim tıpkımın aynısını anlattın aşkım ne halt etcez bazen çok üzülüyorum göz kapaklarımı açamıyorum çocugumla yeterince ilgilenemiyorum die kolum kalkmıyo ki onun en enerjisi yüksek oldugu anda benim pilim bitik sunlıfe die bir firmanın yaptıgı vitaminlerden içiyorum bu ara biraz daha iyiyim gibi gibi tavsiye ederim kuzum

hıhı gerçekten öyle zapdetmek çok zor odanın içinde bile 5 dk bırakıp bir yere gidemiyorum ya kafayı vuruyor yada bişeyi indiriyor aşağı iyi etmişin ayırmakla simuş yatagınıda geçtim ana baba kokusuna alışan çocuk bir daha kendi odasında yatamıyomus yarın bigünde ayaklanınca korktugunda vs ana baba arasına giriyomuş ben daha 3 aylıkken ayırdım odasını kuzumun

Ay yerim o Eymenin totosunu, zıpıra bak kablolar mablolar :D:D Çok dikkat etmek gerek artık çok. Ütüyü falan anca bu minnoşlar uyurken yapmak lazım... Uyku konusunda da ne diiim Lidırım Allah yardımcımız olsun, inşallah bizimkiler de düzene girsin... Pepe için de teşekkür ederim, dün baktım ilk kez güzel bi çizgifilme benziyo. De benimki pek oralı olmadı, haylazlık yapmak daha cazip geliyo sanırsam :D:D

selam kizlar. gozlerim aciyoo uykusuzluktan. aslinda defne tekrar uyumaya basladi ama bu kez saat 8 i 1 dk gcemiyo kalkmasi.az once baya bi okudum. olay su ki eger aglayarak uyaniyosa uykusunu almamis biraz destekle tekrar uyumasini saglayabilirmissiniz. ama beterbocugunuz siritarak suratiniza bakiyo yada benimki gibi baira bagira ustunuze atliyosa hapi yuttunuz uyku olayi tamam demekmis:deli: defne artik bu oldu demek o sebeple ben eski duzenime donup erken yatmaya alissam iyi olucak:ne:

defne artik koltuga da tutunup kalkabiliyo. hatta artistlik yapip surekli tek elini birakiyo amabi iki sallaninca hemen geri tutunuyo:D kendikendine oturuyo baya da uzun oturuyo.totisi saglama aldiysa tutunarak bi kac adim atiyo.:bebecik
dun aksam arkadaslarla yemege gittik. defne sagolsun hic uzmedi saat 10 gibi bi uyudu uyuyus o uyuyus.gitmeden once gorumcemle babasina birakip kendimi kuafore attim. adama uzaticam sacimi dedim. hepsini i boy yapti sacimi ilk defa ortadan fonlettim. bu gulusu ortaya cikarman lazim saci hep ortadan ayirmalisin dedi.ayyy didim icimden en son ne zaman iltifat aldim acabasi. kuaforler bu is icin bicilmis kaftan:deli: kosa kosa bi manikur yaptirmayi basardim kaslarimi da aldirdim. ohhhh miss. pedikur yetismedi defne uyandigi icin. neyse artik. ama iyi geldi ya. hissediyorum defne yasini gecince daha iyi olucaz gunluk hayat icin

Maşallah Ecrincim Defneye Deee bu uyku mevzuunda benimki ağlayarak uyanınca sakinleştirmek nerdeyse imkansııııııııııııııııııııııız! Kucağımıza aldığımız anda üstümüzde yürümeye başlıyo, bilerek mi bilmeden mi yapıyo bilmiyorum ama şah damarımızı tutup sıkabildiği kadar sıkıyo bi yandan da ağlıyo ama öyle böyle değil. Kabus mu görüyo, ula bana naaptınız neden uyuttunuz beni mi diyo anlamıyoruz...

:)) günaydınlar efemmmmm

Günaydın ballı badem :)

Bu arada BEBİKOMUN ANNESİ; hoşgeldiniz :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simoşum takma kafana. manken olucak benim kızım demek ki.

napalım o da öyle büyücek işte. ittire kaktıra zor bela yiyerek..

Ya valla Gökçecim, 3. aydan beri o kadar alıştım ki her ay kilo sorunumuzun olmasına çok takmıyordum. Zaten her ay 100-200 gr zor alıyodu ama bu ay onu bile alamamış, bari 6800 de sabit kalaydı. Ona bile razıydım ama vermesi canımı sıktı. Oysa bana artık daha ağır geliyodu, taşırken amma ağırlaştın kızım bu ay epey kilo aldın sanırım falan diyodum diğer taraftan soyunca kemikleri görünüyodu anlamıyodum aldı mı verdi mi. Dün çıktı meydana. demek ki artık benim kollarda derman kalmamış uykusuzluktan yorgunluktan ondan bana ağır geliyomuş yavrum...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Yaaa kızlar, size bişe sorucam; sizce bebeklerin üst başlarına, kıyafetlerine, kıyafetlerinin güzel olmasına dikkat etmek gerekiyor mu? Siz bebeklerinize kıyafet alırken parasını önemsiyor musunuz?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Ya valla Gökçecim, 3. aydan beri o kadar alıştım ki her ay kilo sorunumuzun olmasına çok takmıyordum. Zaten her ay 100-200 gr zor alıyodu ama bu ay onu bile alamamış, bari 6800 de sabit kalaydı. Ona bile razıydım ama vermesi canımı sıktı. Oysa bana artık daha ağır geliyodu, taşırken amma ağırlaştın kızım bu ay epey kilo aldın sanırım falan diyodum diğer taraftan soyunca kemikleri görünüyodu anlamıyodum aldı mı verdi mi. Dün çıktı meydana. demek ki artık benim kollarda derman kalmamış uykusuzluktan yorgunluktan ondan bana ağır geliyomuş yavrum...

ah kuzum ne dıyım ya. :( ya aslında takılma dıyorum ama bende takıktım bu kilo mevzuuna. ne zaman off amma ağırlaştı bu sefer kesin 8 kilo olmuştur desem çocuk hep 7.500-7.400 lerde çıkıyor. almıyolar anacım napacaksın. boy da uzun bizimkinde zargana gibi mübarek. ya bi de artık kilo bekleme bunlardan.

emekleme, hareket, dünyayı (dünyaları odadan ibaret işte :) ) keşfetmek için yapılan hızlı seri hareketler, diş derken artık kilo milo almaz bu tazmanya canavarları valla.

üzülme bebişim yapacak bişi yok bünyesi bu işte.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Yaaa kızlar, size bişe sorucam; sizce bebeklerin üst başlarına, kıyafetlerine, kıyafetlerinin güzel olmasına dikkat etmek gerekiyor mu? Siz bebeklerinize kıyafet alırken parasını önemsiyor musunuz?

ya belki yanlış anlayacaklar olacaktır ama Aden tarzıyla meşhur valla. ( k.çımın kenarı demeyin kızlar :) )

ha zonguldak gibi küçük bi şehirde alınan şeyler kısır evet ama Aden'e istanbul'dan Ankara'dan çok hediye geliyor. dayıları, dayısının kız arkadaşı her geldiğinde eli kolu dolu geliyor. hep de değişik küçük adam kıyafetleri. h&m nin tarzını beğeniyorum mesela ben. hem çok ucuz hem de tarz şeyleri var. keza zara da öyle. name it süper.

bence önemli ya kılık kıyafet. ha evde sürekli önüne bişi döktüğü, mama önlüğü sevmediği için ev kıyafetleriyle takılıyor ki onları da genelde lcw'den alıyorum. ucuz ucuz alıyorum 2-3 kere giydir, kullan at :)))

mesela benim kızım olsa idi ben kafayı yerdim. ne alacağımı napacağımı şaşırırdım.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Gunaydin kizlar...aaaa anneme bak benden once girmis okumus etmis ahahhah :D

simus bende ole yaptim artik yorgani serdim kocaman actim hli kadar zati tepinsin dursun napiyim cocuk orayi bile asip parkeye gidip vuruyo sap sap..
Ben gunluk kiyafetlerini ucuz aliyom walla evde giyceklerini ama adi degil yani pamuklu aliyom rahat seyler aliyom ama disari giyceklerine ozen gosteririm ayakkabisi falan biseyi cok begendiysem abartmmak sartila parasina bakmam alrim
guzel bi huy degil ama taktimmi takarim ben

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ah kuzum ne dıyım ya. :( ya aslında takılma dıyorum ama bende takıktım bu kilo mevzuuna. ne zaman off amma ağırlaştı bu sefer kesin 8 kilo olmuştur desem çocuk hep 7.500-7.400 lerde çıkıyor. almıyolar anacım napacaksın. boy da uzun bizimkinde zargana gibi mübarek. ya bi de artık kilo bekleme bunlardan.

emekleme, hareket, dünyayı (dünyaları odadan ibaret işte :) ) keşfetmek için yapılan hızlı seri hareketler, diş derken artık kilo milo almaz bu tazmanya canavarları valla.

üzülme bebişim yapacak bişi yok bünyesi bu işte.

Doğru diyon Gökçecim, tamamen bünye meselesi. Ben hep zatgana gibi bi hatundum kız, ince uzun fıstık gibiydim. Ne zaman yaş 30 oldu ahanda böyle katanaya döndüm :D:D Bunun babası da zargana zati, ama göbekli zargana

ya belki yanlış anlayacaklar olacaktır ama Aden tarzıyla meşhur valla. ( k.çımın kenarı demeyin kızlar :) )

ha zonguldak gibi küçük bi şehirde alınan şeyler kısır evet ama Aden'e istanbul'dan Ankara'dan çok hediye geliyor. dayıları, dayısının kız arkadaşı her geldiğinde eli kolu dolu geliyor. hep de değişik küçük adam kıyafetleri. h&m nin tarzını beğeniyorum mesela ben. hem çok ucuz hem de tarz şeyleri var. keza zara da öyle. name it süper.

bence önemli ya kılık kıyafet. ha evde sürekli önüne bişi döktüğü, mama önlüğü sevmediği için ev kıyafetleriyle takılıyor ki onları da genelde lcw'den alıyorum. ucuz ucuz alıyorum 2-3 kere giydir, kullan at :)))

mesela benim kızım olsa idi ben kafayı yerdim. ne alacağımı napacağımı şaşırırdım.

Aaaaaa ben Aden'imin tarzna bayılıyorum kız, küçük adamım o benim maşallah.

Gunaydin kizlar...aaaa anneme bak benden once girmis okumus etmis ahahhah :D

simus bende ole yaptim artik yorgani serdim kocaman actim hli kadar zati tepinsin dursun napiyim cocuk orayi bile asip parkeye gidip vuruyo sap sap..
Ben gunluk kiyafetlerini ucuz aliyom walla evde giyceklerini ama adi degil yani pamuklu aliyom rahat seyler aliyom ama disari giyceklerine ozen gosteririm ayakkabisi falan biseyi cok begendiysem abartmmak sartila parasina bakmam alrim
guzel bi huy degil ama taktimmi takarim ben

Sağolun kızlar. Valla iyi hissettim kendimi. Ben de vede giydirdiklerimi lcw den ya da mothercare in ucuz badilerinden falan alıyorum, çünkü yok demir damlasıydı yok yediğiydi yok yerde süründüğüydü zati 3-5 giymeye mahfoluyo. Ama dışarı çıkarken falan giydirdiğim şeylerini elimden geldiğince iyi almaya çalışıyorum. Geçn bi arkadaşımın bebeğini gördüm de o yüzden sormak istedim, çocuğun halini görünce ben abartıyor muyum acaba bu kıyafet mevzuunu diye düşünüp acaip kötü hissetmiştim. Ama epey düşündükten sonra aklıma şöyle geldi; ya biz Duruya muhtaç olsaydık da o bize paçavra gibi giydirseydi elinde olmasına rağmen, o kadar kötü hissettim ki kendimi. Ha elinde olmaz, imkanın yoktur alamazsın anlarım da imkanın varken giydirmemek bana garip geliyo. Bebeler bir daha hiç 7 aylık olmıcaklar mesela bu da var...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Doğru diyon Gökçecim, tamamen bünye meselesi. Ben hep zatgana gibi bi hatundum kız, ince uzun fıstık gibiydim. Ne zaman yaş 30 oldu ahanda böyle katanaya döndüm :D:D Bunun babası da zargana zati, ama göbekli zargana

Aaaaaa ben Aden'imin tarzna bayılıyorum kız, küçük adamım o benim maşallah.

Sağolun kızlar. Valla iyi hissettim kendimi. Ben de vede giydirdiklerimi lcw den ya da mothercare in ucuz badilerinden falan alıyorum, çünkü yok demir damlasıydı yok yediğiydi yok yerde süründüğüydü zati 3-5 giymeye mahfoluyo. Ama dışarı çıkarken falan giydirdiğim şeylerini elimden geldiğince iyi almaya çalışıyorum. Geçn bi arkadaşımın bebeğini gördüm de o yüzden sormak istedim, çocuğun halini görünce ben abartıyor muyum acaba bu kıyafet mevzuunu diye düşünüp acaip kötü hissetmiştim. Ama epey düşündükten sonra aklıma şöyle geldi; ya biz Duruya muhtaç olsaydık da o bize paçavra gibi giydirseydi elinde olmasına rağmen, o kadar kötü hissettim ki kendimi. Ha elinde olmaz, imkanın yoktur alamazsın anlarım da imkanın varken giydirmemek bana garip geliyo. Bebeler bir daha hiç 7 aylık olmıcaklar mesela bu da var...

sağol bebişim. Aden'im tarzdır vesselam.

ya bu adamlarda ince olup göbekli olma potansiyeli sorunsal sanırım. benim koca da öyle arkadan bak incecik öne bi dönüyo gıdı ve göbek o biçim. bende hep zayıftım hayatımda ilk deafa 72 kiloya çıktım onda da nasıl bi şoka girdiysem doğum sonrası eve geldiğimde 62-60-58-55 derken şimd 53-52 arasında gidip gelıyorum yine.

çocuklarda bize çekmiş işte ince olacaklar belli. ki bence ince olsunlar böyle taşıyamıyorum bi de kilolu olunca hiç kaldıramam yerimden.

bi de şu dışar kıyafeti özeni konusuna gelince. bizim evin en üst katında babası doktor anası memur bi çocuğumuz var. . ama çocuğa ne aman baksam penye pazardan alınmış gibi duran bi şort üstüne de yine leke leke olmuş bi tişörtle goruyorum çocuğu. hayır durumun yok diyecem ev kendilerinin 350 metrekare, deniz manzaralı teraslı jakuzili bi evin sahibi bunlar. arabaları o biçim falan. ne yani derdin ne neden bu çocuk böyle sefil gibi dolaşıyor??

ulan ben kirada oturuyrum özel sektörde çalışıyorum aldığım maaş 1300. ne kendime ait evim var ne arabam ne de birikmiş param. kız altınım bile yok benim bi köşede falan. ama çocuğuma gösterdiğim özeni neye kime göstereyım başka? bebem bu benim yahu. temiz giynsin güzel giysin tabi isterim.

anlamıyorum ki napıcaksın o paraları acaba oğlun öyle gezerken...
sinirlendim bak yine.

Gökçecim yaaa sen Neretva nın anlamını yazdığım mesajı görmüş müydün?

saraybosna'da bi nehir adıydı di mi?

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Veeee Batuhan pasa sahalardaaa :)))) ( Alıntı yapmayın kızlar )

cp0tl.jpg

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
maşallah kız benim ptırcıgın oğalana bak kendini kurtarmış geziniyo gökçecan adenin fotosunu istiyorum yokmu eklesende görsek... facem yok benim malum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar