2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam kızlar nasılsınız?

Ben hic iyi degilim yaa.. 2 gundur icimde bir sıkıntı var ki sormayın gitsin.. Bir de ustune dis agrısı cıktı oluyorum sanki agrıdan canım cekiliyo. Bulantılarım da var.. Batuhanda 9 haftalıkken 1 hafta kusmam olmustu sadece ama bunda daha 5 haftalık bulantılarım basladı niye boyle oldu bilmiyorum.. Bu boyle cekilmez ki yaz ayında yaa icim hepten daralıyo bu sefer..

Yarın disciye gidicem disim cok agrıyor diye disimde kararma var yarısında acaba tedavi eder mi ya da ceker mi ki disi hamileligim etkiler mi. Off bu agrı dayanılmıyor yaa -kizgin

cnm bnm geçmiş olsun diş ağrısı ahiret gazabı derler çok zorr direk doktora git demekki prenses geliyo buda kız olacak mide bulantın erkense öyle derler çin takvimine baktın mı?aman yaaa özendim sana şu anda peş peşe olcaklar abi kardeş gezcekler kardeşlerimde benim 1 yaş arayla şimdi birbirlerinden kopmuyolar bendemi yapsam ne bitane daha
bu arada sütten sen kesmesen çocuk hasta olur bunu çok kişiden duydum annemde dahil 4,5 aylık kardeşim varken tekrar hamile kalmış emziremye devam ettim diyo alltan ıshal ustten kusma mahvetti çocugu diyo

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Benim esim israrla hayir diyo ek gidayi 6.aydan once vermeyelim diyo sanki cok biliyomus gibi..
Bahsetmistim ya doktor biri oyle demis buna 6.aydan once ek gidaya baslanan cocuklarda ciddi alerjjik reaksiyonlar cikiyo ileri donemlerde demis..
Simdi ben kessem ikna edemem aksine napicam ya ? Simdi gel bi doktora gidelim soralim dicem tutcak o doktor da baslamayin dicek tam olcak..
Cildircam yaa bende vermek istiyom yogurt meyve fln bebeme yaa

senin kocan benim kocam bide ecrinin kocası herşeye muhalefetler yaa eşekler tepsin onları hıhı de bildiğini oku balım gündüz yanında değil ya ara ara bişiler ver devamlı değil tatlarını bilsin bebeler

dün üniden arkadaşımın ikiziyle konuştum tugba ben bittim dedi hayırdır ne oldu dedim ya mustafa 13 aylık hala ek gıda veremiyorum ne yaptıysam yok yemiyo çocuk dedi beni emiyo hala sadece yalancı emzik oldum resmen 52kg idim 43e düştüm sen sen ol kimseyi dinleme ben doktora götürmedim bebeği 6.aydan sonra başlarım ek gıdaya dedim almadı 4.aydan itibaren başlayın küçükken bilmiyolar yiyolar tadlarına alışıyolar dedi bide zaten 4.ayına kadar emen bebekten korkma bırakmaz dedi

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

cnm bnm geçmiş olsun diş ağrısı ahiret gazabı derler çok zorr direk doktora git demekki prenses geliyo buda kız olacak mide bulantın erkense öyle derler çin takvimine baktın mı?aman yaaa özendim sana şu anda peş peşe olcaklar abi kardeş gezcekler kardeşlerimde benim 1 yaş arayla şimdi birbirlerinden kopmuyolar bendemi yapsam ne bitane daha
bu arada sütten sen kesmesen çocuk hasta olur bunu çok kişiden duydum annemde dahil 4,5 aylık kardeşim varken tekrar hamile kalmış emziremye devam ettim diyo alltan ıshal ustten kusma mahvetti çocugu diyo

eskilerde öyle der cocugu süt zehirlermişş falan diye. ama sütün sadece bir miktar tadı degişirmişş bebek emerse sorun yok diyordu dr. ki dünyam ın bebegide düne kadar emiyodu. demek rahatsız olmamıss yadırgamamıs. bence devam edebilirr. zaten diger bebegin ihtiyacı karsılansın die 5. ayda falan kesiyolar o zaman kadar ne alsa kar. benim görüsüm tabi dr a sorsun yine

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Anne ve çocuk sağlığının korunması açısından iki çocuk arasında en az iki yıl olması gerektiği önerilse de bazı kadınlar henüz emzirdiği bir bebeği varken yeni bir hamileliği yaşamaya başlayabiliyor. Bu durumda, düşüğe sebep olabileceği veya emen bebeğe zarar vereceği düşüncesiyle emzirmeyi bırakıyorlar. Bazen de vücudunun emzirmeyi ve hamileliği aynı anda kaldıramayacağı düşüncesiyle emzirmekten vazgeçiliyor. Doğacak bebeğini koruma kaygısı, halen anne sütüne ihtiyacı olan bebeğin bu nimetten mahrum kalmasına sebep oluyor. Halbuki, sağlıklı, dengeli bir beslenme düzeni ile vücudunun ihtiyacı olan gıdayı alabilen hamile annelerin emzirmesinde bir sakınca görülmüyor.

Uzmanlar, gebelikte emzirmenin doğmamış bebeğe zarar vermediğini, çoğunlukla erken doğuma sebep olmadığını söylüyor. Normal sağlıklı bir gebelikte emzirmeye devam etmenin, doğmamış bebeğini gerek duyduğu besinlerden mahrum bırakmayacağını belirten uzmanlara göre, emzirme sırasında rahim kasılmaları yaşanmasına rağmen bu kasılmalar rahim ağzının açılmasına sebep olmaz. Bunlar normal gebeliğin bir parçasıdır. Eğer anne zor bir gebelik geçiriyorsa veya erken doğum riski varsa tıpkı cinsel ilişkiden kaçınılması gerektiği gibi emzirmenin bırakılması önerilebilir.

Ne gibi önlemler alınabilir?

Gebelikte emzirmeye devam edilmesi halinde uygulanacak birtakım önlemler olabilir. Örneğin ekstra dinlenmeye ihtiyaç duyan anne, uzanarak emzirebilir. Hamile annenin iyi beslenmesi de önemli. Emzirdiği çocuk 6 aydan küçükse, fazladan günde 650 kalori, ek besinler almaya başlamışsa 500 kalori almalı. Hamileliğin ilk 3 ayında fazla kalori almak gerekli değil. Gebelikte emziren kadının süt miktarı 4. ve 5. ayında azalabilir. Eğer bebek 1 yaşın altındaysa bebeğin kilo alımını izleyerek sütün yetip yetmediğini izlemeli. Ayrıca sütün tadında değişme de olabilir. Bu durumda bazı bebekler kendiliğinden daha az emer ya da emmeyi bırakır.

alıntıdır..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
eskilerde öyle der cocugu süt zehirlermişş falan diye. ama sütün sadece bir miktar tadı degişirmişş bebek emerse sorun yok diyordu dr. ki dünyam ın bebegide düne kadar emiyodu. demek rahatsız olmamıss yadırgamamıs. bence devam edebilirr. zaten diger bebegin ihtiyacı karsılansın die 5. ayda falan kesiyolar o zaman kadar ne alsa kar. benim görüsüm tabi dr a sorsun yine

yani tabiki öle kendi bilir bebek emiyosa ve etklilenmiyosa sorun yok tabi tatlım damadının keyfi yerinde emeklemeye çalışıyooo

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Ecrinn doktorum 2 ay daha izin verdi. Ama gene konusucam 2 ay sonra. aysebahar vardı diğer yerde o emziriyodu 1.5 yasındaki cocugu hamileyken. Ona sormak lazım :p

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Gozunaydin dunyammmm. İyi beslen. Vitaminin ihtiyaclarini eksik etme ve cok yorulma. Boylelikle hem daha uzun emzirmene dr izin verir hem bebisin saglikla buyurr,batuhan oglanda sutunden mahrum kalmaz bi sureligine

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selam kizlarrr ben hala denize giremedim ya..tatilcilere selam olsun:bitter: bebisler ne zqman denize gircek acaba yarin kizi havuza soksam yada denizin kiyiya vuran suyunda oynassak ne olur? Hasta olur mu ki.. Dayanamiyorum sicaklara.70 kg luk seksi vucudumla aticam kendimi plaja:deli:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam kizlarrr ben hala denize giremedim ya..tatilcilere selam olsun:bitter: bebisler ne zqman denize gircek acaba yarin kizi havuza soksam yada denizin kiyiya vuran suyunda oynassak ne olur? Hasta olur mu ki.. Dayanamiyorum sicaklara.70 kg luk seksi vucudumla aticam kendimi plaja:deli:

slm cnm
valla biz antalyaya gittik ben esimle girdim denize ama Hira yı sokmadım ne bileyim daha asıları bile bitmedi bebelerin sanki mikrop kapıcakmıs gibime geldi bide su soguk gelirde korkar diye sokmadım..ama annem dayanamadı kucaklamıs gelmis ayaklarını soktu tam o anda bi dalga carptı bizimki avaz avaz bagırdı korktu zor susturdum :)

havuza hic sookmam zaten herkes girip cıkıyo kimin naptıgı belli degil Allah korusun..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
slm cnm
valla biz antalyaya gittik ben esimle girdim denize ama Hira yı sokmadım ne bileyim daha asıları bile bitmedi bebelerin sanki mikrop kapıcakmıs gibime geldi bide su soguk gelirde korkar diye sokmadım..ama annem dayanamadı kucaklamıs gelmis ayaklarını soktu tam o anda bi dalga carptı bizimki avaz avaz bagırdı korktu zor susturdum :)

havuza hic sookmam zaten herkes girip cıkıyo kimin naptıgı belli degil Allah korusun..

Yok cnm havuz bizim. Temiz yani ama deniz daha saglikli ve faydaliymis bebekler icin.bende bilemedim.yarin arayip drva sorucam da o da aksam aciyo tlfnu:deli:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Yok cnm havuz bizim. Temiz yani ama deniz daha saglikli ve faydaliymis bebekler icin.bende bilemedim.yarin arayip drva sorucam da o da aksam aciyo tlfnu:deli:

ben de daha sokamadım cnm. hatta ben daha tatile bile giremedimmmmm :bitter: son 5 gün. cuma günü kimse tutamaz beni. gidiyorum buralardan :dance2: Tunaya havuz aldım ve bir de can simidi. can simidini dün şişirdik. evde içine oturttum. bayıldı. su üstünde olsa ellerini cıp cıp yandan uzatır :D

sen nasılsın? defne nasıl? pek karşılaşamıyoruzzz

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

sor bencede en iyisi..off zaten bende girdim cıktım sonra hira nın uykusu geldi o kumlu ayaklarla nasıl sallicagımı dusunurken hira iyice cıgrından cıktı fln..burnumdan geldi yani sogudum plajdanda denizdende :deli:

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Gozunaydin dunyammmm. İyi beslen. Vitaminin ihtiyaclarini eksik etme ve cok yorulma. Boylelikle hem daha uzun emzirmene dr izin verir hem bebisin saglikla buyurr,batuhan oglanda sutunden mahrum kalmaz bi sureligine

Saol canım darısı size olsun :p :D

Bakalım simdilik idare ediyoruz insallah kolaylıkla atlatırız su hamileligi de..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

selam şeker...

ben dün denize soktummmmmm... :dance2:
önce babası denedi onla agladı suya girince, sonra ben aldım birlikte girdik denize, baya hosuna gitti ya, cok şeker oluyorlar.. bizimle birlikte noyan kadar bi bebiş daha vardı denizde birbirlerine bakıp durdular, cok tatlı sarışın bi kız minnoşuydu,

eheheh benim oglum capkın olucak bu gidişle, istanbulda da kendisinden 1 hafta büyük bi kızı var arkadasın onun eline yapışıp duruyodu ehehehhhh ....:kahkaha:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Littleeim iyiyiz balim siz nasilsiniz. Git valla durma sicaklarda sehirde. Zira cekilmiyo:deli: denize sokucak misin peki pasayi. Saglikli yaziyo bebekler icin ama bilmiyorum ya hasta olursa die tirsiyorum.

Bebikom koyupmsallasaydin kiz hicc cekinmem valla battaniye bile sallardim ben olsam. Bebegim var yani kum mum tin gelir bana

Pikemmm sen acilisi yapmissin. Ohh ne guzel. Sevdi demek suyu capkin:deli: hhasta olmadi dimi yaa nie tirstim ben bu kadat

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ya tatile gitmek istiyoruz ama ancak 20 temmuz gibi gidebiliriz

o zaman da ek gıdaya başlıcak başlamasa kolayfı emzir gerekirse mama ver ama tatilde ek gıda işini nası yapcam

ek gıdaya başlayanlar akıl verir misiniz?

bi de burhaniye ören hakkında bilgisi olan?

dünyam sen benle konuşmuyon mu?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ya tatile gitmek istiyoruz ama ancak 20 temmuz gibi gidebiliriz

o zaman da ek gıdaya başlıcak başlamasa kolayfı emzir gerekirse mama ver ama tatilde ek gıda işini nası yapcam

ek gıdaya başlayanlar akıl verir misiniz?

bi de burhaniye ören hakkında bilgisi olan?

dünyam sen benle konuşmuyon mu?

denizi çok soğuktu ve kumsalını beğenmemiştik:D tek hatırladığım bu. buna rağmen arkadaşlar hatrına 2 yıl gitmiştim lisedeyken... :deli:

ek gıdaya geçişi biraz erteleyebilirsin. yada apart tarzı bir yerde kalıp tatilde bile mutfağa girebilirsin. çok kötüyüm dimi :D :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Littleeim iyiyiz balim siz nasilsiniz. Git valla durma sicaklarda sehirde. Zira cekilmiyo:deli: denize sokucak misin peki pasayi. Saglikli yaziyo bebekler icin ama bilmiyorum ya hasta olursa die tirsiyorum.

Bebikom koyupmsallasaydin kiz hicc cekinmem valla battaniye bile sallardim ben olsam. Bebegim var yani kum mum tin gelir bana

Pikemmm sen acilisi yapmissin. Ohh ne guzel. Sevdi demek suyu capkin:deli: hhasta olmadi dimi yaa nie tirstim ben bu kadat

iyi sayılırız cnm. Tuna çok huzursuz, ben de öyleyim. hayrola bakalım. görümcemin düğünden sonra bir antalya macerası yaşayabilirmiyiz bu kuzuyla diye plan yapıyorum ama daha kesin değil. olmadı memlekete gidince erikli yada enezde 1 hafta 10günlük yazlık ayarlarız... Tuna biraz gözümü korkutuyor doğrusu :korkak:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar