2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Kızlar doktorumuz bana Babe 50+ güneş kremi tavsiye etmişti Ada için.
Bu markayı bilen var mı?
Pediatrik ürünleri de varmış da iyi gibi geldi sanki?

ben zamanında saç dökülmesi için şampuanlarından kullanmış ve memnun kalmamıştım. Tunaya yaptığım ilk alışverişte numunelerinden göndermişlerdi envai çeşit ama deneme fırsatım olmadı. güneş kremlerinin mineralli olmasına dikkat etmek lazımmış. babede de varsa sorun yoktur babuşşş 55:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
dra gittik geldik 300 gr almış sadece :aglayan:
boyu 2,3 uzamış

akşam verdiğim mamanın içine 1/2 tatlı kaşığı hipp pirnçunu, 1/2 tatlı kaşığı yulaf

1 küçük ekolojik patates suda haşlancak
ezilip 3-4 çay kaşığı sulu olarak yedirilcek
ertesi gün patatese kabak eklencek
ertesi gün pat+kabak+havuç

1 çay kaşığı dut yada üzüm pekmezi (keçiboynuzunu sordum ağır gelir olmaz dedi)

önümüzdeki ay çorbalara başlıcakmışız bunlar çorbalara hazırlıkmış

yoğurt anne sütü emdikçe vermiyorum genelde 8. aydan sonra dedi

demir hapı yine vermedi demir hapı bebeğin bağırsaklarını çok zorluyor dedi

trioacd diye bi vitamin verdi

genel durumu iyi maşallah
masallah canım kuzucuğa :)
Dünyam hayırlı olsun canım. sağlıkla, sıhhatle gelsin. Maşallah, çok büyük bir olgunlukla karşılamışsın. ben asla öyle davranamazdım. Sanırım benim Tuna'm tek çocuk olarak kalacak :benmi: olsuuuun onun burda bir sürü kardeşi var dimi?

bu arada bugün rota için götürmüştüm sağlık ocağına. 9 kiloyu birazcık geçmiş kuzucuğum. ama boyunu ölçtürmedi yaramazım. hemşireye cilve yapmaktan bir düz durmadı masada :deli:

masallah tunacığa.tosun paşa oldu kuzu :)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlar benimde bi sorum var size

şimdi siz bu ay ek gıdaya gectiniz ya.gecenler için yani :) öle o mamaların ne kadarını yerse bebişler veriyomusunuz? doktor bana ilk 10 cc ile basla dedi ne verirsen.2.hafta 20 öle gidecek dedi.bizim doktor bizi yan mı yatırıyo anlamadım.

henüz sadece meyve püreleri ve kabak,havuc var menümüzde.corbalar muhallebiler yok.üstelik direnirse yememek için ısrarda yok dedi.versem ela yiyecek ama ben miktarından ötürü vermiyorum.anne sütü alımını etkiler diye.bi deyiverin bana :)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
öyle valla nazom. İremciğim boşuna shrek dememiş ona :D ne bulsa götürüyor. geğirme ve gaz çıkarma da isabetli, e daha ne olsun :kahkaha:

ohh masallah tosunuma :) siz shrek biz fiona güselim :) elada ne bulsa götürecek ama anası cesaretsiz :) zaten sağlık ocagında moralimi bozdu amcanın biri bu erkek olsa iyiymiş pek çirkin dedi ciddi ciddi.sonrada üzülme kızım belki büyüyünce güzelleşir deyip teselli etti beni.bende saf gibi saol amca dedim.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
bu arada ela'yı dısarda kim görse ve kafasında sac bandı falan yoksa herkes tosun paşa diye seviyor.erkek bebeğe benziyormus benim kızım herkes öle diyor.benimde onları boğasım geliyooo:bitter:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ben hiç corba vermedim daha. meyve, yogurtt bide kasık mama.. dr dimedi die vermedim. meyve yi kendim yapıyorum da ev dısında o kavanoz cok ii oldu. çinde hiç katkı maddesi yoktu. muz,seftali, pirinc unu, mısır nisastası ve limon suyu. koruyucu olarak limon suyu kullanmıslar heralde. babay mix i de arkadasa dr önermişş içiniz rahat yedirin demişş. ama defne onu o kadar sevdi kii anlatamam. meyve ye burun kıvıran cocukk agzını koaman acıyo onu yerken:D
çorbadan sadece tarhana dedi bnm doktor hımm iyidir o samankullan bakalım eymen ne versen yiyo genelde çocuklar tuzluları sevmezler ama tarhanayı yidi yani
dra gittik geldik 300 gr almış sadece :aglayan:
boyu 2,3 uzamış

akşam verdiğim mamanın içine 1/2 tatlı kaşığı hipp pirnçunu, 1/2 tatlı kaşığı yulaf

1 küçük ekolojik patates suda haşlancak
ezilip 3-4 çay kaşığı sulu olarak yedirilcek
ertesi gün patatese kabak eklencek
ertesi gün pat+kabak+havuç

1 çay kaşığı dut yada üzüm pekmezi (keçiboynuzunu sordum ağır gelir olmaz dedi)

önümüzdeki ay çorbalara başlıcakmışız bunlar çorbalara hazırlıkmış

yoğurt anne sütü emdikçe vermiyorum genelde 8. aydan sonra dedi

demir hapı yine vermedi demir hapı bebeğin bağırsaklarını çok zorluyor dedi

trioacd diye bi vitamin verdi

genel durumu iyi maşallah
maşallah benim fındıgıma yesin onu teyzesi hadi bakalım kg alsın die vermiştir patatesli şeyleri iyi yapmış

Kızlar doktorumuz bana Babe 50+ güneş kremi tavsiye etmişti Ada için.
Bu markayı bilen var mı?
Pediatrik ürünleri de varmış da iyi gibi geldi sanki?
cnm babenin tüm ürünlerini kullandım pişik kremi duş jeli vs.... musteladan bile üstündür doğallıgıyla eşim bol bol numune getiriyo sağolsun biraz pahalıca ama olsun
bu arada ela'yı dısarda kim görse ve kafasında sac bandı falan yoksa herkes tosun paşa diye seviyor.erkek bebeğe benziyormus benim kızım herkes öle diyor.benimde onları boğasım geliyooo:bitter:

gebertirim o amcayı ben kendi tipine baksın bi hele gıcık suratlı herif bizim buralarda yüz siması erkeği andırıyor arkası erkek derler :D eymene geçen bi teyze dedi aa maşallah pek kız yüzlü bu oğlan arkası kız bunun dedi :D ki eymene dedi han, bildiğin sert bakışlı oğluma olsun napalım be güselim kzıında gayet güsel şimdi maşallah dede kaç numara gözlük takıyodu soraydın nazom?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
calmdown, lilacs, littlesunshine, pikecan

kızlarr naparsınız orda sessiz sessiz..sesime gelin :)

tatlım, ben çoktan çıkmıştım senin ileti zamanı, açık kalmış herhalde...

ben sadece yoğurt ve meyve suyu veriyorum daha, ama yoğurdun içine bi çay kaşığı pekmez bir kaç bebe bisküvisi koydum bugün, her zaman hepsini bitiren çocuk yarısını yedi anca... ben de doydu sandım, yarım saat sonra ağlayınca mama yaptım, hepsini bitirdi, anlayamadım.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
calmdown, lilacs, littlesunshine, pikecan

kızlarr naparsınız orda sessiz sessiz..sesime gelin :)

kıs nazoş valla acık kalmıştır ben yoktum yanim...

densiz adam, yerim minnoşu ben, anası gibi fıstık o minnoş...

ben daha ek mamaya gecmedim yaf, doktor daha dur demişti bize, gerci ufaktan kayısı , nektarin falan tettırmaya başladım ama 1 kaşık sadece...

babuş bilmiyorum o kremi, ben mustelanınkini almıştım....

Hayatım ve littlesunshine, kızlar maşallah bebeciklerinize...

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
selam kızlar nasılsınız?

Ben hic iyi degilim yaa.. 2 gundur icimde bir sıkıntı var ki sormayın gitsin.. Bir de ustune dis agrısı cıktı oluyorum sanki agrıdan canım cekiliyo. Bulantılarım da var.. Batuhanda 9 haftalıkken 1 hafta kusmam olmustu sadece ama bunda daha 5 haftalık bulantılarım basladı niye boyle oldu bilmiyorum.. Bu boyle cekilmez ki yaz ayında yaa icim hepten daralıyo bu sefer..

Yarın disciye gidicem disim cok agrıyor diye disimde kararma var yarısında acaba tedavi eder mi ya da ceker mi ki disi hamileligim etkiler mi. Off bu agrı dayanılmıyor yaa -kizgin

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Bu arada kızla Batuhana ek gıdaya baslıycam mecbur sutten kesicem ne yapmam lazım bilmiyorum biri bana yol gostersin yaa..

Seftali puresi yedirdim cocuga kolu kzardı megerse alerji yapmıs ben de niye kısarıyor kolu diyordum yazık yavruma..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Bu arada kızla Batuhana ek gıdaya baslıycam mecbur sutten kesicem ne yapmam lazım bilmiyorum biri bana yol gostersin yaa..

Seftali puresi yedirdim cocuga kolu kzardı megerse alerji yapmıs ben de niye kısarıyor kolu diyordum yazık yavruma..

canım Batuhanı götürdüğün doktora danış. çünkü doktorların bu konuda da görüşleri ve uygulamaları farklı. biz mesela yoğurtla başladık ama hayatımın doktoru 8.aydan önce vermem demiş :deli:
bir de diğer tarafta birisi vardı. hamileyken bebeklerini emzirdiğini söylüyordu. bu konuda bilgim yok ama bunu da doktora danışabilirsin... tekrar hayırlı olsun bu arada...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

kıs nazoş valla acık kalmıştır ben yoktum yanim...

densiz adam, yerim minnoşu ben, anası gibi fıstık o minnoş...

ben daha ek mamaya gecmedim yaf, doktor daha dur demişti bize, gerci ufaktan kayısı , nektarin falan tettırmaya başladım ama 1 kaşık sadece...

babuş bilmiyorum o kremi, ben mustelanınkini almıştım....

Hayatım ve littlesunshine, kızlar maşallah bebeciklerinize...

Pikem senin doktorun tarzı ile bizimki benziyor. Ek gıda için acele etmiyorum. Anne sütü yeterli oluyor. Su veriyorum.bazende meyvelerin tadına baktiriyorum.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikem senin doktorun tarzı ile bizimki benziyor. Ek gıda için acele etmiyorum. Anne sütü yeterli oluyor. Su veriyorum.bazende meyvelerin tadına baktiriyorum.

ben daha hiç su da vermedim.. ya bu çocuga hiçbişey vermiyorum ben, yanlış yapmıyorum inşallah, güvendik doktora hayırlısı :catalbicak: 5-6 gün sonra kontrol var bakalım biz de başlarız herhalde...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

Cnm niye sutten kesiyorsun cocugunu. Dr a sor tabi ama emdigi surece kesmene gerek yok. Bi 5 ay falan izin veriyolar die biliyorum. Ben iki cocugunu ayni anda emziren anneler okudum. Yazik emerse kesme sakin
Tatlım ben hipp aldım ve memnun kaldım, kendim de hazırlıyorum, hazırından da yediriyorum.
Babymix duymadım hiç, evde klimam yok :D

Baby mix sutas in cnm bebek yogurdu. Bole tatsiz tuzsuz bisi.ama benim kiz bayiliyo ona ne hikmetse. Dra sorucam gidince ama katki maddesi olmadikcazarari olmaz sanirim

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Hauyatimmmmm masLlah pasaya. Nie agliyon kizz 300gr almis iste napcakti 1kg mu alcakti. Hala:durbun:

Nazommmm o ne guzel avatar ole yaaaa

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Benim esim israrla hayir diyo ek gidayi 6.aydan once vermeyelim diyo sanki cok biliyomus gibi..
Bahsetmistim ya doktor biri oyle demis buna 6.aydan once ek gidaya baslanan cocuklarda ciddi alerjjik reaksiyonlar cikiyo ileri donemlerde demis..
Simdi ben kessem ikna edemem aksine napicam ya ? Simdi gel bi doktora gidelim soralim dicem tutcak o doktor da baslamayin dicek tam olcak..
Cildircam yaa bende vermek istiyom yogurt meyve fln bebeme yaa

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar