Bebek sofraya uzanmaya çalışmakta ve bunlara karşı olan ilgisini göstermektedir. Çatalı elinizden kapan ve ekmeği tabağınızdan aşıran, ve aldığınız her lokma ile ilgilenip heyecanını belli eden bir bebek erişkin gıdaları için hazır olduğunu anlatmaktadır.
ayyy Tunayı bu kadar güzel anlatabilirdi birisi. sağol bebikommm
simuşum Duru'nun zayıf bir bebek olduğuna katılmıyorum. gayet normal bence. açıkçası benim ek gıdalar konusunda şahsi görüşüm olabilecek en erken ayda başlatılması- ki okuduğum tüm kaynaklarda gerektiği durumlarda 4.ayda başlatılabileceği yazıyor. ama ek gıdaya başlamaktan kastım öğün olarak değil. yavaş yavaş çocuğa gıdaları tanıtmak. o sebeple, doktorumuz Tuna'ya bu ay yoğurt tattıralım dediğimde çok mutlu oldum. şimdi Allah için, benim sütüm yarıyor. Tuna gibi hareketli bir çocuk ilk 4 ayda kilosunu 2ye katlayabildi. muhtemelen bir 2ay daha idare ederdi, rahatça doyururdu oğlumu. ama Tuna gerçekten talep ediyor. yani masada yemeklere bakışını, el kol hareketlerini bir görseniz, çıkardığı sesleri bir duysanız... en tok haliyle bile tatmak istiyor. bir kerede 200 ml sütü rahatlıkla içiyor, e bunun 2 kaşığı yoğurt olsa ne var? ve ben bu düşüncelerle, -neredeyse Tuna için ilk defa- detaycı düşünmeden seveseve tattırma işine soyundum. çok şükür henüz reddettiği birşey olmadı. ha bir de birçok yerde bu aylarda tat alma duyularının gelişmediği yazıyordu. palavraaaaaaaaaaaa. bazen ekşitiyor yüzünü, bazen kocaman sırıtyor

ama şekerim senin doktor işin ....nu çıkarmış afedersin. yanına da bir büyük açıyım mı diye soruverseydin

sen takma o doktoru, git başka birine, tam tersi şeyler söyleyeceğine eminim. benim gibi çok doktor değiştiren birine güven. keyfini çıkar bebek büyütmenin. narin olcak bnm prensesim