2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Hmmmm çok geçmiş olsun Laylam.. İnşallah çok başarılı bi operasyon olur. Yolculuğunuz da sorunsuz geçer umarım. Gündüz gidiceksiniz dimi?

Doktor randevumuzu sabaha ayarlamam lazım aşılarımız sabahtı öğlene doğru çıkarız heralde canımcım
bu arada doktorun menüyü okudum banada sanki ağır geldi başka bir doktora daha götürsen için rahat eder

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Doktor randevumuzu sabaha ayarlamam lazım aşılarımız sabahtı öğlene doğru çıkarız heralde canımcım
bu arada doktorun menüyü okudum banada sanki ağır geldi başka bir doktora daha götürsen için rahat eder

Laylam annecigine simdiden acil sifalar gecmis olsun.
Yolculugunuz da insallah sorunsuz gecer. Bebekler arabayi seviyolar rahat gidersiniz bence.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
simuşş canımalıntı yaptım cıkmamıs :( canım senin kuzu zayıf değil ki.doktor neden öle demiş acaba.sen üzme kendini seni rahatlatacak bi doktora git sen.levent bey elanın doktoru hatta ben salı götürücem.keske denk gelsek senle orda :) bir de şahika hanım var demiştim ben sana ondan randevu almana gerek yok canım o cocuk poliklinikçisi hafta içi hep orda ama bazen hafta sonuda orda oluyor.sen götür levent beye için rahatlasın.adam relaxdır.seni dinler muayeneden önce uzun uzun sor herseyi yanıtlar.ben giydirdiğim coraba kadar soruyorum :) duru barbi bebek gibi biz iremle onu öle seviyoruz resminden.mesala kayra kikirik :) tuna shrek,ela da fiona shrekin kız versiyonu :) kızlar bu isimleri irem koydu bebişlere öle seviyor onları gördükçe :))

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Laylam annecigine simdiden acil sifalar gecmis olsun.
Yolculugunuz da insallah sorunsuz gecer. Bebekler arabayi seviyolar rahat gidersiniz bence.

çok teşekkür ederim babuşum
Kayra arabayı seviyor 10 dk içinde uykuya dalıyor aşıdan dolayı rahatsız olur diye endişeleniyorum işte

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
:( Geçmiş olsun Laylam. Ne ameliyatı? Benim hiç haberim yok... Yola gitmek zorundaysanız yapacak bişe yok, calpol fitil vs al yanına ne olur ne olmaz...

Hıh bizim doğum kilomuz 3200. 6. ayda 2 ye katlaması gerekmiyo muydu ben yanlış mı hatırlıyom? Bence de ağır. Zaten başka bi doktora daha götürmeden ııııı başlamıcam...

Bizim 3500.Demek su an asagi yukari ayni durumdayiz.
Dahasi Ada mamayla bu kadar alabildi... Anne sutu alsa nolcakti acep.
Doktor benimkine de iri diyo kime inancaz simdi.

Hatirliyorum da azosla hamileyken bebeklerimizin kilosu ayni gorunuyodu. Onunkine müko cok iri diyodu adaya benim doktor cok zayif.
Azos yanlis hatirlamiyosam 3050 gr dogurdu ben 3500:D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
simuşş canımalıntı yaptım cıkmamıs :( canım senin kuzu zayıf değil ki.doktor neden öle demiş acaba.sen üzme kendini seni rahatlatacak bi doktora git sen.levent bey elanın doktoru hatta ben salı götürücem.keske denk gelsek senle orda :) bir de şahika hanım var demiştim ben sana ondan randevu almana gerek yok canım o cocuk poliklinikçisi hafta içi hep orda ama bazen hafta sonuda orda oluyor.sen götür levent beye için rahatlasın.adam relaxdır.seni dinler muayeneden önce uzun uzun sor herseyi yanıtlar.ben giydirdiğim coraba kadar soruyorum :) duru barbi bebek gibi biz iremle onu öle seviyoruz resminden.mesala kayra kikirik :) tuna shrek,ela da fiona shrekin kız versiyonu :) kızlar bu isimleri irem koydu bebişlere öle seviyor onları gördükçe :))

ayyy çok güldüm İremcim alemsin sennn benim oğlum iyice yalak kikirik bişey oldu hatta kahkaya döndü gülmemiz:))

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

Hatirliyorum da azosla hamileyken bebeklerimizin kilosu ayni gorunuyodu. Onunkine müko cok iri diyodu adaya benim doktor cok zayif.

bizdeki bu birikimlerle yarımız jinekolog yarımız çocuk doktoru oluruz kızlar geleceğimiz çok parlak o ışığı gördüm yani :gul:bizlerde:gul::gul:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
laylam hatırlasan biz 2 aylıkken memlekete gitmiştik. o gün aşı yapılmıştı Tunaya. 3 tane yaptıkları ay. sapanca tarafında mola vermiştik. yemek yerken birara çığırmıştı gülüp dururken. 5dk kadar sakinleşmeden çığırdı. zar zor susturdum ama hemen arkasından da calpol verdim. ağrısı olduğu apaçıktı. neyse uzun lafın kısası, 2 ay önce 3 aşıyla biz sadece bu kadar sıkıntı yaşadıysak, Kayram 4 aylık rahat rahat dayanır benim güçlü oğlum. annene de geçmişler olsun, Rabbim şifasını versin

nazoooom shrek mi :cokkomik: yerim seni İrem kız... :utan: benzetme cuk oturmuş :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
iyi akşamlar canlar
BABUŞUM yazdıklarını okudum inan çok duygulandım ne diyeceğimi bilemedim Allah çalışan tüm annelerimizin yardımcısı olsun inşallah Adacımız çabuk alışır tabii sende
bizim salı günü aşımız ve doktor kontrolümüz var aynı gün İstanbula gitmek zorundayız annemin ameliyatını çarşamba gününe almış doktor ne yapacağımı bilemedim yolda rahatsızlanırmı acaba ateşi olurmu birde ilk uzun yolculuğumuz offf sıkıntılar bastı beni:(

Tatlım öncelikle acil şifalar olsun anneciğine..

Yolculuk öncesi aşıyı bizim doktor önermemişti ateş ve huzursuzluk yapar diye artı bide ister istemez düzeni değişecegi için daha zor olur demişti. cidden de ateş ve huzursuzluk yaptı bu sefer daha önce olmamıştı, ama bu aynısı Kayraya da olacak degil tabii ki.. uzun mu kalacaksınız? dönüşte yaptırsan olmuyo mu?
ama yaptıracaksanda cidden yanından calpol ve fitili eksik etme canım ki sen daha iyi bilirsin zaten...
su gibi gidip gelin inşallah tatlım...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

anam ela genç irisi olacak bu gidişle :D babusum kilonun mamayla,sütle alakası yok.benim hastalıklarından dolayı doğduğu günden emziremeyen arkadasım var bebişi hep cok zayıf hep alt sınırlarda.benim de facede babamla bi resmim var ben orda 6 aylıkmısım mesala :) yani bebişler getirdikleri dna larıyla alıyorlar bencem bu kiloları :)

ayyy çok güldüm İremcim alemsin sennn benim oğlum iyice yalak kikirik bişey oldu hatta kahkaya döndü gülmemiz:))

kız yerim ben onun kikirdemesiniii...irem elaya kızsın hemen kayradan istiyoo laylam :) bu arada atlatır benim kuzum aşıyıda yollarıda:dance2:
laylam hatırlasan biz 2 aylıkken memlekete gitmiştik. o gün aşı yapılmıştı Tunaya. 3 tane yaptıkları ay. sapanca tarafında mola vermiştik. yemek yerken birara çığırmıştı gülüp dururken. 5dk kadar sakinleşmeden çığırdı. zar zor susturdum ama hemen arkasından da calpol verdim. ağrısı olduğu apaçıktı. neyse uzun lafın kısası, 2 ay önce 3 aşıyla biz sadece bu kadar sıkıntı yaşadıysak, Kayram 4 aylık rahat rahat dayanır benim güçlü oğlum. annene de geçmişler olsun, Rabbim şifasını versin

nazoooom shrek mi :cokkomik: yerim seni İrem kız... :utan: benzetme cuk oturmuş :D

tuna resimlerde bazılarında burun deliklerini acıyorya ondan shrek :) ela da yapıyor aynısını onada shrekin karısı fiona diyo.içine shrek kaçan kardeşim diye seviyo

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Aslında şöyle söyliim; benim annemler göçmen. Bulgaristan göçmeni. Anne tarafımın tamamı sarışın renkli gözlü. Ama ben hiç ihtimal vermemiştim. Yani daha doğrusu hiç aklımın ucundan bile geçmemişti. Şok etti kendisi :D

Ben kizimin sarisin olacagina oyle emindimki :)
Benim annem babam acik kumraldir. Dedem sarisindir.
Baba tarafim da acik renklidir.
Kiz kardesim epey sarisin renkli gozlu.
Benim saclarim universite son sinifa kadar misir puskulu gibi sapsariydi... Sonra sik sik boyadim. Kizila,siyaha,koyu kestaneye...Sacimin yapisi bozuldu koyulasti. Simdi acik kumral.
Esim kumral-sarisin,yesil gozlu,sakallar biyiklar sapsari :)
Sen bizim kiz bi dogdu saclar kapkara :D
Surat benim fotokopim karismasi imkani da yok :D
Ama o saclar döküldüldü dipten acik kumrallar geliyo...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

anam ela genç irisi olacak bu gidişle :D babusum kilonun mamayla,sütle alakası yok.benim hastalıklarından dolayı doğduğu günden emziremeyen arkadasım var bebişi hep cok zayıf hep alt sınırlarda.benim de facede babamla bi resmim var ben orda 6 aylıkmısım mesala :) yani bebişler getirdikleri dna larıyla alıyorlar bencem bu kiloları :)

kız yerim ben onun kikirdemesiniii...irem elaya kızsın hemen kayradan istiyoo laylam :) bu arada atlatır benim kuzum aşıyıda yollarıda:dance2:

tuna resimlerde bazılarında burun deliklerini acıyorya ondan shrek :) ela da yapıyor aynısını onada shrekin karısı fiona diyo.içine shrek kaçan kardeşim diye seviyo

zaten davranışlar da shrek. vahşi prensim benim :D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

sağolasın canım yaaaa huzursuz olursa artık mola vere vere gideriz dayanıklılığınıda ölçmüş oluruz Kayranın
annem Silivride oturuyor siz Tekirdağın neresindesiniz çocukluğumuz Şarkköyde geçti siz ne zaman gideceksiniz görüşsek ne güzel olurdu

Tatlım öncelikle acil şifalar olsun anneciğine..

Yolculuk öncesi aşıyı bizim doktor önermemişti ateş ve huzursuzluk yapar diye artı bide ister istemez düzeni değişecegi için daha zor olur demişti. cidden de ateş ve huzursuzluk yaptı bu sefer daha önce olmamıştı, ama bu aynısı Kayraya da olacak degil tabii ki.. uzun mu kalacaksınız? dönüşte yaptırsan olmuyo mu?
ama yaptıracaksanda cidden yanından calpol ve fitili eksik etme canım ki sen daha iyi bilirsin zaten...
su gibi gidip gelin inşallah tatlım...

aslında pikem çarşamba gidecekdik geceyi evde geçirelim dedik ama doktor erkene almış annem gelmeyin diyor fakat ben yanında olmak istiyorum dönüşte yaptıramam 15-20gün kalırım diyorum huzursuz olursada yapacak bişey yok

İrema söyle elaya kızınca hemen bize gelsin :) çok seviyorum onu

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
LAylam 15-20 gun kalacaksanız olmaz tabii, inşallah hiçbişeycik olmaz minnoşa canım... güzel güzel gidin inşallah..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

sağolasın canım yaaaa huzursuz olursa artık mola vere vere gideriz dayanıklılığınıda ölçmüş oluruz Kayranın
annem Silivride oturuyor siz Tekirdağın neresindesiniz çocukluğumuz Şarkköyde geçti siz ne zaman gideceksiniz görüşsek ne güzel olurdu

aslında pikem çarşamba gidecekdik geceyi evde geçirelim dedik ama doktor erkene almış annem gelmeyin diyor fakat ben yanında olmak istiyorum dönüşte yaptıramam 15-20gün kalırım diyorum huzursuz olursada yapacak bişey yok

İrema söyle elaya kızınca hemen bize gelsin :) çok seviyorum onu

Merkezdeyiz cnm. Silivri 45dk-1saat. biz ne yazıkki ağustosta geçeceğiz. önce eşimin memleketine gideceğiz. temmuzda. görümcem evleniyor. süper olurdu valla, çok kıskanıyorum sizi :D

ben de aslında haftaya yada ondan sonraki hafta ankaraya gitmek istiyorum. giyecek birşeyler bakmam lazım :deli:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
hemşireeeee :(

ya ben kötü oldum yazını okurken. :( geçmişi okumam bilirsin bi bakayım dedim pat o çıktı karşıma dağıldım :(

dağıldım çünkü ben çok kötu bı anneyim. ben bazen aden'e bağırıyorum. bazen ofluyorum pofluyorum. sinir krizi geçirmeme ramak kaldığı anlarda kendi sesimden iğreniyorum. bi keresinde kendime okkalı bi tokat attığımı biliyorum :(

evet aden çok huysuz yaramaz bı bebek ama bebek sonuçta ve benim bunu arada kestıremedıgım anlar oluyor. hissedıyor dedın ya aden de hıssedıyor o zaman. ki farkındayım gozlerımın içine bakıyor emerken bı tek bana bakıyor öyle. sev benı der gibi. çok sevıyorum ama arada delırıyorum işte :((

offf ne edeyım nerelere gıdeyım nasıl sakınleşyım ben.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Gunaydin kizlar. Dun yazamadim girip gecmisi de okuyamadim belki yarin da giremem diye ortalik sakinken biraz karalayip oyle yataim dedim. Adayi beslemeye kalktim da...
Dun facebooktan da gormussunuzdur bakicimiz basladi.
Orda pek yazamiyorum ogluyla da arkadasiz cunku ama tahminimden daha gayretli cikti kadin. Kafamdaki soru isaretlerinin bazilarinin sadece kaygi oldugunu farkettim. Kadin her ise baslamadan once tedirginlik yasadigini ilk gunden sonra o tedirginligi astigini soyledi. Gece hic uyumadim acaba nasil yaparim diye ama bu gece uyurum artik ilk gunu
astik ya dedi.cocuga ilgiliydi gayretliydi duzenini ogrenmeye.yanlis yapmamak icin sordu devamli.ben mesela bebegimle konusurmu filan diye dusunuyordum ayni benim gibi konusuyo filan....
Ama gel gelelim ada tahminimin otesinde tepki verdi. Hissetti resmen cocugum. Tum gun kadin kucagina aldikca agladi.aslinda ben once ben bakayim o sadece etrafta dolansin istedim ama o gayretle ise girisince bisey de diyemedim. Tanidik bi de...ada devamli beni istedi.uyutmasina musade etmedi agladi agladi agladi.beslemesine musade etmedi agzini simsiki kapadi acmadi. Ben kucagima aldim beslemek icin hemen aldi biberonu cok cok cok. Hadi dedim abla sen elini tut adanin sabiha paktunadan ogrendigim gibi ama ada elini itti tutturmadi ve benim elime yapisti. Ýnanin tum bunlari 4ay 20 gunluk bir bebek yapti.kucagima geldikce basimni boynuma gomdu sacimi tuttu yuzumu mincirdi.aksam olsun da gitsin kadin diye baktim. O gidince kucagima aldim yuzunu yuzime yaklastirdim allahim nasil cilveleniyo bana simariyo.hem agladim hem konustum cocugumla calismak zorunda oldugumu sebeplerini ona buyuyunce aciklayacagimi soyledim. Ama onu hic ihmal etmeyecegime soz verdim. Basini gogsume koydu uyudu kizlar...
Ýlk kez yanina ben de yattim kendime cevirdim buyuk insan gibi sarildi uyudu kuzum...
Bebektir anlamaz diyen bebeginin yaninda kavga edenler kotu sozler soyleyenler kotu davranis sergileyenler dun cocugumu bi gorsun isterdim. Nasil anlamaz...
Gece iyice uykuya dalasiya kucagimdan birakmama musade etmedi. Her isi biraktim bir saniye ayrilmadim kuzumun yanindan...
Ýste biyle kizlar.
Hem agladim hem yazdim size.
Hep en iyi bizi biz anlamadik mi.
Bunu da paylasir bu uzuntuyu de azaltiriziyiki varsiniz.
ayyy kuzum benim inanki salya sümük ağladım şu anda fenayım babuş bu bi damla şeyler herşeyi biliyo ve hissediyo en önemlisi anne kokusunu biliyolar yavaş yavaş alışacaktır bakıcısına max 1 haftayı bulur inşallah tez vakitte alışır yavrum
canım,arastırmıssındır mutlaka okumussundur zaten tamam spiarl etkili bi korunma sekli %1oo'e yakın ama %1oo degil iste.. hicbi yöntem yuzde yuz korumuyo ki..bunu tıp kabul ediyo yani spiralle hamile kalan hicmi duymadın ? o yuzden dedim olcagı varsa olur istersen 3 tane taktır spiral :))

Leader'ım gibi bendede bu konuda biraz garip bi rahatlık var evet yeni bi bebis istemiyorum simdilik ama Allah'a tevekkul edip prez. ile korunmayı dusunuyoruz bizde..
Bu kararımda cok etkil olan diger bi sorunda zaten benim onu taktıramicak olmam,normal dogum yapmıs biri olarak o acı bana vız gelir tırıs gider belki hadi taktırdım diyelim ama tutamam ben onu yani icimde aman ne bilim psikolojik iste anladınmı icimde onun oldugunu bilerek adım bile atamam ben :acep:
hıh işte zuzu ya bende sen gibi hem takıntılıyım hemde eşim fena hassas dediğin gibi hayatımda demiş geri çekme ve pztf devam
ya kızlar,bebişini tek basına yıkayan bana bi anlatıversin bakayım bu aksam kesin kararlıyım kendim yıkicam da..kuvet filem yok bu arada ona gore anlatıverin gariiii..az korkuyom da ya burnuna falan su kacarsa diye.kulagına pamuk tıkıyom zaten ama ne bilim :iyyyy:
vay vay ben yıkıyorum ama filede malesef zuzum yardımcı olamıycam sanırsam ben önce vucudunu yapıyorum fileye koyup sonra en son yüzü koyun çevirip kafasını köpürtüp duruluyorum öle yane
:kupa::kupa::kupa:
KIZLAAAAAARRRRR......

Hira'mın banyosunu yaptırdım ilk kez tek basıma kazasız belasız aglamadan hallettik cok sukur oh bee...
helal olsun aferin sana

kuzular canlar sizinle bişi paylaşacağım dün awmden oğluma pepee'nin helyum gazlı ucan balonundan aldım akşamdan beri ona bir konuşuyo ki sormayın şu anda sabahın şu saatlerinde bileğine bağladım kollarını hareket ettirdikçe balon ordan oraya gidiyo resmen muhabbet ediyo zırtom güsel bir oyuncak oldu bu ona denemeyenler varsa aklınızda olsun

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
günaydın kızlar....

yaf tlfdan okuyorum bazen yazdıklarınızı, alıntı falan da yapamıyorum bir şey de yazamıyorum ordan, sonra geçmişi tekrar okumak zor geliyor, diyeceklerimi de unutuyorum.

aklımda bir tek layla nın yola çıkacağı kalmış, inşallah aşıyı da yolculuğu da sorunsuz atlatırsınız laylam, annene de çok geçmiş olsun...

simuş un kocası da karnıyarık yapmıştı, nasıl olmuş simuş? çok güzel olmuş deseydin de bu yemeği onun spesyali haline getirip hep ona yaptırırsın :1:
afiyet, bal olsun bu arada...

koltuk da devrilecek gibi demişsiniz, böylece de daha araştırmadan vazgeçtim, ben en iyisi doğrudan mama sandalyesi alayım, aynı para neredeyse zaten.

bir şeyler unuttum ama inşallah önemli bir şeyi atlamamışımdır atladıysam da kusura bakmayın kızlar...

hah,asıl simuşun dr macerası vardı...benim bir arkadaşımın bebesi de 4. ayı yeni doldurdu, 4.ay kontrolünde kızçe 5800 gr diye dr da katı gıda vermiş, (2 hft erken doğmuştu ama )
sabah yoğurt, öğle meyve püresi, akşam sebze olmak üzere, gerekirse mama verirsin demiş, valla bana çok gelmişti, ama senin dr direk bisküvi, peynir, pekmez falan demiş, bu dr lar çok ilginç yaa, bence de 2. bir görüş alman da fayda var, ayrıca duru hiç de zayıf değil...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar