2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Lidılcıııım sen Tunaya hangi vücut losyonunu yağını kullanıyodun? Hani hassas ciltler için? Benim zillinin bacakları pütür pütür oldu, azcık da pullanma var. Anası kılıklının cildi kuru çıktı :)

her banyodan sonra saf zeytinyağı-kesinlikle 10numara nemlendiriyor, arada mustela hydra bebe vücut losyonu. yüzüne hassas ciltler için kullanıyorum onu hatırladın herhalde sen. mustela stelatria ama şimdi üstüne baktım. vücutta da kullanılıyormuş
bir yandan giyinmeye çalışıyorum, bir yanda Tunişle ilgileniyorum. okula gitcem bebelere karne vermeye -rgulu

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
her banyodan sonra saf zeytinyağı-kesinlikle 10numara nemlendiriyor, arada mustela hydra bebe vücut losyonu. yüzüne hassas ciltler için kullanıyorum onu hatırladın herhalde sen. mustela stelatria ama şimdi üstüne baktım. vücutta da kullanılıyormuş
bir yandan giyinmeye çalışıyorum, bir yanda Tunişle ilgileniyorum. okula gitcem bebelere karne vermeye -rgulu

Oooh karne günleri en sevdiğim günlerdir. Hadi sağlıcakla git gel o zaman :) Yok mustela değil. Ben de zaten mustela var, diğeri derma bişeydi galiba. Sana biri getirmişti çok iyi demiştin. Zeytinyağını ben sadece ilk 5 banyosunda falan kullandım, sonra kullanmamıştım. Geri mi başlasam naapsam...

nasın bişi peki, baktım şimdi e-bebek te falan var da, güzel mi, işe yarar mı ki, ucuz da diilmiş...

Hmmm henüz tam kullanamadığım için ne desem yalan olur. Başını tam dik tuttuğunda kullanın diyor çünkü. Tatilde falan deniz kenarında işe yarayabilir diye düşündüm ben. Bide oturtun dediğinde doktor koltuk kenarı yerine buna oturturum diye aldım. Ama dediğim gibi daha kullanmadım, duruyo şimdilik öyle boş boş :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Lidılcıııım sen Tunaya hangi vücut losyonunu yağını kullanıyodun? Hani hassas ciltler için? Benim zillinin bacakları pütür pütür oldu, azcık da pullanma var. Anası kılıklının cildi kuru çıktı :)

Hira'nın da butun gobegi pul pul oldu sanki deri degistiriyo ben bazen banyodan once sacına kullanıyodum saf zeytinyagı ama bu gidisle vucuduna da kullanayım..bide banyo suyuna koyuluyomus yıkarkenki suya,2-3 yemek kasıgı :acep:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Oooh karne günleri en sevdiğim günlerdir. Hadi sağlıcakla git gel o zaman :) Yok mustela değil. Ben de zaten mustela var, diğeri derma bişeydi galiba. Sana biri getirmişti çok iyi demiştin. Zeytinyağını ben sadece ilk 5 banyosunda falan kullandım, sonra kullanmamıştım. Geri mi başlasam naapsam...

hmmm senin dediğin bioderma abcderm tatlım. onun numunelerini kulllandım. nemlendiricisi güzeldi ama elimde fazla fazla nemlendirici olduğu için temizleme sıvısı ve bir de yağı getirtmiştim. valla nemlendirici getirttiysem bile attım bir kenara demekki :D hatırlamıyorum :D :D yağını banyo suyuna karıştırıyorum. annemi bunların dermokozmetik olduğuna inandıramadığım için o kullanmıyor ben yokken :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

Hmmm henüz tam kullanamadığım için ne desem yalan olur. Başını tam dik tuttuğunda kullanın diyor çünkü. Tatilde falan deniz kenarında işe yarayabilir diye düşündüm ben. Bide oturtun dediğinde doktor koltuk kenarı yerine buna oturturum diye aldım. Ama dediğim gibi daha kullanmadım, duruyo şimdilik öyle boş boş :)

güzel bişeye benziyor, tepsisi falan da var, mama da yedirilebilir ama biraz alçakta, sıkılır mı ki bebişler? biraz daha araştırayım ama sevdim ben bunu.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar ben su vermeye basladım valla Hira'ya 2 gundur veriyorum gunde 30 cc kadar..hava sıcak artık dahada sıcak olcak beklemicem 6.ayını yani :acep:
anne sutunden aldıgı yeterli olmicaktır bu sıccaklarda diye dusunuyorum

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

simuşum o koltugu bende bi annenin blogunda görmüştüm, alsammı diye düşünüyodum, şimdi deniz kenarı diyince aklıma iyi yattı malum biz her haftasonu denizdeyiz gibi bişey, gerçi bu şişkolukla nasıl giricem o ayrı bi dert ya neyse konumuzla alakalı degil şimdi :D

bide doktor bize koltuk kenarına oturtabilirsiniz artık dedi acaba erken mi? ama artık iyice başını dik tutuyo gibi, gene de içimde bi şüphe yok değil...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlar hepinizi okudum. Ya siz var ya siz cok ozelsiniz ya.
Ne guzel insanlarsiniz siz...
Gonlunuz ne guzel sizin...
Simusumun dedigi gubi sizler limansiniz...
Sizler cansiniz...
Cok duygulandim destek mesajlarinizi okurken.
Ada bugun daha iyi daha yakin teyzesine.
Bugun meyvesini yedi onunla uyudu. Gonkum daha rahatladi.
Dunku kadar tepkili degil.
Bugun annem geldi onu da yabanciladi minnos.
Bu beni rahatlatti demek ki az gordugu kisileri yabanciliyor.
Sonra da alisiyo... Demek teyzesine de alisacak...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
güzel bişeye benziyor, tepsisi falan da var, mama da yedirilebilir ama biraz alçakta, sıkılır mı ki bebişler? biraz daha araştırayım ama sevdim ben bunu.

simuşum o koltugu bende bi annenin blogunda görmüştüm, alsammı diye düşünüyodum, şimdi deniz kenarı diyince aklıma iyi yattı malum biz her haftasonu denizdeyiz gibi bişey, gerçi bu şişkolukla nasıl giricem o ayrı bi dert ya neyse konumuzla alakalı degil şimdi :D

bide doktor bize koltuk kenarına oturtabilirsiniz artık dedi acaba erken mi? ama artık iyice başını dik tutuyo gibi, gene de içimde bi şüphe yok değil...

Hıh ben de bi blogda görmüştüm ama hatırlamıyorum şuan.. Erken değil artık yaaa oturtmak için. Yavaş yavaş oturtmak lazım...

Lilacscım ben de mama sandalyesi alana kadar biz yemek yerken masaya koymayı düşünüyorum. Yüksek zemin ama bizi de görmesini istiyorum. Zaten daha önce de o şekilde denemiştim ama başını tam dik tutamadığı için tekrar denemedim.

Sizler cansiniz...

:huhuu: :huhuu: Babuşum, artık yabancılama zamanları geldi ve gelecek ay, ki siz bizden büyüksünüz, sizin 2 haftanız ya vardır ya yoktur, daha da yabancılayacak... O yüzden inşallah teyzenize kolayca alışacaktır...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Biz gittik doktora geldik. Uzun uzun yazıcam. Ama özet şu: keyifli gittim canım sıkıldı doğruyu arıyorum...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Yaa işte oturmaya başlayınca otursun diye. Geriye falan düşmesini önlüyo.

çok gerekli değil sanki ya yada pahalı geldi pok atıyom :D

ben mustela massage oili kullanıom çok güzel kokuyo ve sakinleştiriyo

Kızlar ben su vermeye basladım valla Hira'ya 2 gundur veriyorum gunde 30 cc kadar..hava sıcak artık dahada sıcak olcak beklemicem 6.ayını yani :acep:
anne sutunden aldıgı yeterli olmicaktır bu sıccaklarda diye dusunuyorum

ben doğduğu günden vermeye başladım zemzemle

Sizler cansiniz...

sen de çok özelsin doktorum pratisyenim

Biz gittik doktora geldik. Uzun uzun yazıcam. Ama özet şu: keyifli gittim canım sıkıldı doğruyu arıyorum...

noldu lo

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ya kızlar,bebişini tek basına yıkayan bana bi anlatıversin bakayım bu aksam kesin kararlıyım kendim yıkicam da..kuvet filem yok bu arada ona gore anlatıverin gariiii..az korkuyom da ya burnuna falan su kacarsa diye.kulagına pamuk tıkıyom zaten ama ne bilim :iyyyy:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Neden tek başına uyku?

Bebeğinizin tek başına uyuması elbetteki anne babanın rahat edebilmesi, saatlerce çocuğu uyutmak için zaman ve enerji harcamaması bakımından çok önemlidir. Bihter Mutlu, “Fakat asıl çocuğunuz için büyük bir önemi vardır ki bu da tek başına uyuyabilme becerisinin onun bireysel, bağımsız, kendine güvenli yetişmesi için zemin oluşturmasıdır.” Diyerek şöyle devam ediyor: “Hayata tek başına uyumayı başarmış olarak başlamış bebekler, (uykuya ek olarak tek başına bir sürü şeyi yapmasına fırsat verilmiş-yemek yemek, giyinmek, çevreyi özgür bir şekilde keşfetmek, vb.) ileride kendinden daha emin, daha cesaretli dolayısıyla merak duygusu daha gelişmiş, böylece başarılı ve kendine yetebilen çocuklar ve bireyler olurlar. Denklem basittir: Çocuk uyurken kendi kendine yetebilirse, büyüyünce de kendine yeten bir çocuk ve sonrasında bir birey olur. Bebeğiniz 3-4 aylık olduğunda tek başına uyuma çalışmalarına başlamak uygundur. Bu zamanı geçirirseniz daha uzun süre uğraşmak zorunda kalabilirsiniz, fakat yine de başarmak mümkün. Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun kuralları ve sınırları belirlemek, net ve tutarlı davranarak her zaman sizin elinizde.”

Akşam yatağına yatırdığınız bebeğiniz uyumuyor ve ağlıyor. Elbetteki bebeğiniz kan ter içinde kalana kadar onu savunmasız bırakmamalısınız. Bbu onun sizinle olan güven ilişkisini de zedeleyebilir. Fakat bebeğiniz en ufak bir hoşnutsuzluk sesi çıkardığında hemen yatağının kenarında soluğu almanız da doğru değil. O halde ne yapmalı? “3-4 dakika ağlamasına izin verip sonra yanına gidip kucağınıza almadan sırtını sıvazlayarak, sakin ve sevgi dolu sesinizle ona “uyuyoruz bebeğim, ee yapıyoruz” diyebilirsiniz, veya ona uyku şarkısını söyleyebilirsiniz. Bebeğiniz sakinleşmeyecek gibi görünüyorsa kucağınıza alıp bir dakika gibi kısa bir süre sallamadan tutup tekrar yatağına koyabilirsiniz. Tekrar ağlamaya başladığında, veya gece uyandığında da yapılacak olan şey işte bu sistemi bebeğiniz ağlamaya başladığı her seferde bıkıp usanmadan ve sakinliğinizi koruyarak tekrar tekrar uygulamaktır. 4 aylık bebeğinizi siz gece yatarken saat 11-12 civarında beslemeniz onu sabaha kadar idare eder, dolayısıyla onu artık bütün gece beslemeden uyumaya alıştırabilirsiniz. Saat 3’te uyanan bebeğinizi o saatte beslerseniz ertesi gece tekrar aynı saatte uyanıp karnını doyurmak isteyecektir.”

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Katı gıdalara geçiş

Bebeğini katı gıdalarla beslemeye karar veren bir annenin çevreden aldığı mesajlar çok çeşitli ve kafa karıştırıcıdır. Öyle di mi? Anneniz bir taraftan “ben sana iki haftalıkken başlamıştım” diyecek, diğer taraftan çocuk doktoru 5 yada 6. aya kadar beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. Bir arkadaşınız ise katı gıdalara daha erken başlamanın bebeğin geceleri rahat uyumasını sağladığını söyleyebilir. Peki ama siz kimi dinleyeceksiniz? Aslında siz en iyisi bebeğinizi dinleyin. Katı gıdalara ne zaman başlanacağını ondan iyi hiç kimse bilemez. Son zamanlarda yapılan araştırmalar bir bebeğe zengin bir diyet başlanmasındaki başlıca yol gösterici faktör, bebeklerin yaş parametrelerinden çok, onun bireysel gelişimi olduğunu gösteriyor.Katı gıdalara çok erkenden başlamanın bir çok durumda fiziksel bir zararı olmadığına inanılıyor. Ancak tıbbi araştırmaların gösterdiğine göre küçük bir bebeğin sindirim sistemi katı gıdalara karşı hazırlıksız. Katı gıdalara başlanacağı zamanı seçmek önemlidir. Katı gıdalara erken başlanması fiziksel olarak zararlı olmasa bile gelecekteki yeme alışkanlıklarını kötü yönde etkileyebiliyor. Katı gıdalara hazır olmayan çocuk bunları reddettiğinde ortaya çıkan boşa ısrar gelecekteki yemek zamanı kavgalarına zemin hazırlıyor. Bununla birlikte, gıdalara başlamak için çok fazla beklemek de(9-10.aya) zorluklara yol açabiliyor.

Büyümüş bir bebek emzirilmeye ve ağız tatminine gereginden uzun süre alıştırılmışsa katı gıdaların çiğnenmesi ve yutulmasını öğrenmeye karşı çıkabilir. Bu noktada tıpkı alışkanlıklar gibi zevklerin de değiştirilmesi zor. Unutmayın ki ağaç yaşken eğilir! Bebeğinizin katı gıdalar dünyasına o büyük adımı atmaya hazır olduğuna karar verebilmek için (bu sırada çoğu 4-6 aylıktır) aşağıdaki ipuçlarını arştırın ve doktorunuza danışın:
• Bebeğiniz başını dik tutabilmelidir. Süzülmüş bebek mamaları bile bebeğiniz destekle oturur ve başını dik tutabilirken verilmelidir. Daha koyu ve katı gıdalar için ise yardımsız oturabilene dek beklenmelidir, buda çoğu kez 7.aydan sonra mümkün olur.
• Dil itme refleksinin kaybolmasını bekleyin. Bu refleks yabancı cisimlerin nefes borusuna kaçmasına karşı doğuştan gelen bir refleksdir. Bu refleksin halen varlığını şöyle test edebilirsiniz: Anne sütü ile sulandırılmış bir parça bebek pirinci gevreğini bebeğinizin ağzına koyun. Eğer dil gıda ile beraber gerisin geri geliyorsa ve bu defalarca tekrarlanıyorsa, refleks hala mevcuttur ve bebek kaşıkla beslenmeye hazır değildir.
• Bebek sofraya uzanmaya çalışmakta ve bunlara karşı olan ilgisini göstermektedir. Çatalı elinizden kapan ve ekmeği tabağınızdan aşıran, ve aldığınız her lokma ile ilgilenip heyecanını belli eden bir bebek erişkin gıdaları için hazır olduğunu anlatmaktadır.
• Bebek kaşiktan gıdayı alabilecek şekilde alt dudağını içeriye doğru çekebilmektedir.

Bununla birlikte gelişimsel olarak katı gıdalara hazır görünen bir bebek bile beklemek zorunda kalabiliyor. Bu ailedeki alerji öyküsüden kaynaklanıyor. Böyle ailelerin çocuklarını ilk yılın büyük kısmında anne sütü ile beslenmesi ve daha sonra katı gıdalara dikkatli bir şekilde geçilmesi önerilmektedir.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Offf artık geçmişte okuyamıyorum :( Umarım bir sorun yoktur.
Bebikom paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim
Ben banyoda tek başıma yıkerken kaymasın diye bacaklarıma havlu seriyorum.Kuzey i de üstüne yatırıyordum.O şekilde yıkıyordum ama şimdi yarı oturtur pozisyonda yıkıyorum o zaman hiç ağlamıyor.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar