Gunaydin kizlar. Dun yazamadim girip gecmisi de okuyamadim belki yarin da giremem diye ortalik sakinken biraz karalayip oyle yataim dedim. Adayi beslemeye kalktim da...
Dun facebooktan da gormussunuzdur bakicimiz basladi.
Orda pek yazamiyorum ogluyla da arkadasiz cunku ama tahminimden daha gayretli cikti kadin. Kafamdaki soru isaretlerinin bazilarinin sadece kaygi oldugunu farkettim. Kadin her ise baslamadan once tedirginlik yasadigini ilk gunden sonra o tedirginligi astigini soyledi. Gece hic uyumadim acaba nasil yaparim diye ama bu gece uyurum artik ilk gunu
astik ya dedi.cocuga ilgiliydi gayretliydi duzenini ogrenmeye.yanlis yapmamak icin sordu devamli.ben mesela bebegimle konusurmu filan diye dusunuyordum ayni benim gibi konusuyo filan....
Ama gel gelelim ada tahminimin otesinde tepki verdi. Hissetti resmen cocugum. Tum gun kadin kucagina aldikca agladi.aslinda ben once ben bakayim o sadece etrafta dolansin istedim ama o gayretle ise girisince bisey de diyemedim. Tanidik bi de...ada devamli beni istedi.uyutmasina musade etmedi agladi agladi agladi.beslemesine musade etmedi agzini simsiki kapadi acmadi. Ben kucagima aldim beslemek icin hemen aldi biberonu cok cok cok. Hadi dedim abla sen elini tut adanin sabiha paktunadan ogrendigim gibi ama ada elini itti tutturmadi ve benim elime yapisti. Ýnanin tum bunlari 4ay 20 gunluk bir bebek yapti.kucagima geldikce basimni boynuma gomdu sacimi tuttu yuzumu mincirdi.aksam olsun da gitsin kadin diye baktim. O gidince kucagima aldim yuzunu yuzime yaklastirdim allahim nasil cilveleniyo bana simariyo.hem agladim hem konustum cocugumla calismak zorunda oldugumu sebeplerini ona buyuyunce aciklayacagimi soyledim. Ama onu hic ihmal etmeyecegime soz verdim. Basini gogsume koydu uyudu kizlar...
Ýlk kez yanina ben de yattim kendime cevirdim buyuk insan gibi sarildi uyudu kuzum...
Bebektir anlamaz diyen bebeginin yaninda kavga edenler kotu sozler soyleyenler kotu davranis sergileyenler dun cocugumu bi gorsun isterdim. Nasil anlamaz...
Gece iyice uykuya dalasiya kucagimdan birakmama musade etmedi. Her isi biraktim bir saniye ayrilmadim kuzumun yanindan...
Ýste biyle kizlar.
Hem agladim hem yazdim size.
Hep en iyi bizi biz anlamadik mi.
Bunu da paylasir bu uzuntuyu de azaltiriziyiki varsiniz.
bennn onunn ilk alıcısı olucaktım ama bulamadıydımbi sonraki avm turunnda elimde olucak insallahh. simdilikk dolaba giren dis kasımaya devam
kızz ne biçim laf o olduktan sonra olurspiral en etkin korunma yöntemidir. ben nezos tutmadı diyince dünya basıma yıkıldı sandım. bu adam taktı da tuttu tutmadı bilmiyoz görcez 1 hafta sonra. eger spiral dogru takıldıysa yani kaymadıysa, yanlıs takılmadıysa gebelik olusmaz. kendini ve dogmamıs bebişi nie riske atasın. hıı ben taktıramam diosann kiiii ben bile taktırdıysam herkes taktırabilir sanırsam
bence mutlaka hap kullan cnm. tabi yeni bebişşş istemiyosan
Gunaydin kizlar. Dun yazamadim girip gecmisi de okuyamadim belki yarin da giremem diye ortalik sakinken biraz karalayip oyle yataim dedim. Adayi beslemeye kalktim da...
Orda pek yazamiyorum ogluyla da arkadasiz cunku ama tahminimden daha gayretli cikti kadin. Kafamdaki soru isaretlerinin bazilarinin sadece kaygi oldugunu farkettim. Kadin her ise baslamadan once tedirginlik yasadigini ilk gunden sonra o tedirginligi astigini soyledi. Gece hic uyumadim acaba nasil yaparim diye ama bu gece uyurum artik ilk gunu
astik ya dedi.cocuga ilgiliydi gayretliydi duzenini ogrenmeye.yanlis yapmamak icin sordu devamli.ben mesela bebegimle konusurmu filan diye dusunuyordum ayni benim gibi konusuyo filan....
Ama gel gelelim ada tahminimin otesinde tepki verdi. Hissetti resmen cocugum. Tum gun kadin kucagina aldikca agladi.aslinda ben once ben bakayim o sadece etrafta dolansin istedim ama o gayretle ise girisince bisey de diyemedim. Tanidik bi de...ada devamli beni istedi.uyutmasina musade etmedi agladi agladi agladi.beslemesine musade etmedi agzini simsiki kapadi acmadi. Ben kucagima aldim beslemek icin hemen aldi biberonu cok cok cok. Hadi dedim abla sen elini tut adanin sabiha paktunadan ogrendigim gibi ama ada elini itti tutturmadi ve benim elime yapisti. Ýnanin tum bunlari 4ay 20 gunluk bir bebek yapti.kucagima geldikce basimni boynuma gomdu sacimi tuttu yuzumu mincirdi.aksam olsun da gitsin kadin diye baktim. O gidince kucagima aldim yuzunu yuzime yaklastirdim allahim nasil cilveleniyo bana simariyo.hem agladim hem konustum cocugumla calismak zorunda oldugumu sebeplerini ona buyuyunce aciklayacagimi soyledim. Ama onu hic ihmal etmeyecegime soz verdim. Basini gogsume koydu uyudu kizlar...
Ýlk kez yanina ben de yattim kendime cevirdim buyuk insan gibi sarildi uyudu kuzum...
Bebektir anlamaz diyen bebeginin yaninda kavga edenler kotu sozler soyleyenler kotu davranis sergileyenler dun cocugumu bi gorsun isterdim. Nasil anlamaz...
Gece iyice uykuya dalasiya kucagimdan birakmama musade etmedi. Her isi biraktim bir saniye ayrilmadim kuzumun yanindan...
Ýste biyle kizlar.
Spiral konuşmuşsunuz. Ben de taktıranlardan biriyim ve çok şükür ki çok memnunum. Hayatımda hiç bu kadar rahat ve korkusuz olduğumu hatırlamıyorum. Aklımda sürekli ya hamile kalırsam ya bişe olursa korkusu varmış meğer, bunu da takıldıktan sonra anladım. Hıı herkes tabi kendi bilir nasıl korunmak isterse öyle korunur ama haplar aşılar vs de hiç masum, doğal korunma yöntemleri değil. Prezervatif ise kuruluk yapıyor. Neyse... Netice olarak ben kaza kurbanı olmak istemiyorum, her ay ya hamileysem diye düşünmek de... Şimdi benden sevgi ilgi bekleyen küçücük bir yavrum da var... Ona bu kadar kısa sürede, tedbirsiz davranarak, haksızlık edemem...
valla bilemiyorum ecrincim cnm ama insanın eşi istemeyince eli mahkum susuyosun sadece ama eşim konusunda korkum yok eymeni bile ben istememe ragmen kontrollüydü... %500 spiraldan daha güvenliys:
annemde sizler gibi konuşuyo kızlar kaza kurbanı vs ben neden bu kadar rahatım çok güveniyorum ne
ya cnm ben tam karar weremedim aslında spiral taktırıyım dioum ama yüzde 2 lik bi hata payı warmış o da kesin gelir beni bulur eninim çünkü bu tarz şeyleri çeken biriyim..ben spiral kullanırsam yinede extra bi yöntem düşünüoum..
Simuş'um,eger spiral yuzde yuz koruyo olsaydı belki bi cesaret taktırırdım hos belki sonrasında cıkarttırırdım icim gıcıklanırsa..
ama ne spiral ne dkh,ne prezervatif ne asılar..hicbiri asla hamile kalmazsın demiyo ki..işte yani hepsinin kendine gore koruma düzeyleri farklı sadece..yoksa yani spira l taktırmamak tedbirsizlik degil bence sonucta koyver gitsin demiyoruz ki sadece farklı sekilde korunuyoruz..yoksa bende istemem simdilerde bi bebiş daha olsun kaldı ki ben tek basımayım soylemistim ne benim ailem ne esimin ailesi burda aynı sehirde degil hic yardımcımız yok yani..
aman off neyse konusurken bile icim fena oldu kapatıyom konuyu :sutarafa:
ne işe yarıyoki bu koltuk ben anlamadım
kızlar kusura bakmayın eger bişey soruyorsanız falan cevap veremıyorum çünkü geçmişi pek okuyamıyorum.
anladığım kadarıyla ama tam takım burdayız. bi aksilik yok çok şükür. bebekler sağlıklı bi sorun yok Maşallah. ufak tefek yaramazıklar iştahsızlklar aşılar maşılar dışında Rabbim dermansız dert vermesin.
ya bu iğrenç kan damlasını vermek zorunda mıyız bu bebeklere? aden kabul etmıyor bu ilacı zaten devıt3 de zar zor verıyorum bı de bu pas kokulu şey çıktı başımıza. her yere renk vermesi de cabası.
Ýste biyle kizlar.
Kızlar naapıyonuuuz öyle sessiz sedasız aşaaada?
simuş şu koltuğun adı neydi? geçmişe bakamayacam bi daha, bi deyiver...