2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Gunaydin kizlar. Dun yazamadim girip gecmisi de okuyamadim belki yarin da giremem diye ortalik sakinken biraz karalayip oyle yataim dedim. Adayi beslemeye kalktim da...
Dun facebooktan da gormussunuzdur bakicimiz basladi.
Orda pek yazamiyorum ogluyla da arkadasiz cunku ama tahminimden daha gayretli cikti kadin. Kafamdaki soru isaretlerinin bazilarinin sadece kaygi oldugunu farkettim. Kadin her ise baslamadan once tedirginlik yasadigini ilk gunden sonra o tedirginligi astigini soyledi. Gece hic uyumadim acaba nasil yaparim diye ama bu gece uyurum artik ilk gunu
astik ya dedi.cocuga ilgiliydi gayretliydi duzenini ogrenmeye.yanlis yapmamak icin sordu devamli.ben mesela bebegimle konusurmu filan diye dusunuyordum ayni benim gibi konusuyo filan....
Ama gel gelelim ada tahminimin otesinde tepki verdi. Hissetti resmen cocugum. Tum gun kadin kucagina aldikca agladi.aslinda ben once ben bakayim o sadece etrafta dolansin istedim ama o gayretle ise girisince bisey de diyemedim. Tanidik bi de...ada devamli beni istedi.uyutmasina musade etmedi agladi agladi agladi.beslemesine musade etmedi agzini simsiki kapadi acmadi. Ben kucagima aldim beslemek icin hemen aldi biberonu cok cok cok. Hadi dedim abla sen elini tut adanin sabiha paktunadan ogrendigim gibi ama ada elini itti tutturmadi ve benim elime yapisti. Ýnanin tum bunlari 4ay 20 gunluk bir bebek yapti.kucagima geldikce basimni boynuma gomdu sacimi tuttu yuzumu mincirdi.aksam olsun da gitsin kadin diye baktim. O gidince kucagima aldim yuzunu yuzime yaklastirdim allahim nasil cilveleniyo bana simariyo.hem agladim hem konustum cocugumla calismak zorunda oldugumu sebeplerini ona buyuyunce aciklayacagimi soyledim. Ama onu hic ihmal etmeyecegime soz verdim. Basini gogsume koydu uyudu kizlar...
Ýlk kez yanina ben de yattim kendime cevirdim buyuk insan gibi sarildi uyudu kuzum...
Bebektir anlamaz diyen bebeginin yaninda kavga edenler kotu sozler soyleyenler kotu davranis sergileyenler dun cocugumu bi gorsun isterdim. Nasil anlamaz...
Gece iyice uykuya dalasiya kucagimdan birakmama musade etmedi. Her isi biraktim bir saniye ayrilmadim kuzumun yanindan...
Ýste biyle kizlar.
Hem agladim hem yazdim size.
Hep en iyi bizi biz anlamadik mi.
Bunu da paylasir bu uzuntuyu de azaltiriziyiki varsiniz.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Gunaydin kizlar. Dun yazamadim girip gecmisi de okuyamadim belki yarin da giremem diye ortalik sakinken biraz karalayip oyle yataim dedim. Adayi beslemeye kalktim da...
Orda pek yazamiyorum ogluyla da arkadasiz cunku ama tahminimden daha gayretli cikti kadin. Kafamdaki soru isaretlerinin bazilarinin sadece kaygi oldugunu farkettim. Kadin her ise baslamadan once tedirginlik yasadigini ilk gunden sonra o tedirginligi astigini soyledi. Gece hic uyumadim acaba nasil yaparim diye ama bu gece uyurum artik ilk gunu
astik ya dedi.cocuga ilgiliydi gayretliydi duzenini ogrenmeye.yanlis yapmamak icin sordu devamli.ben mesela bebegimle konusurmu filan diye dusunuyordum ayni benim gibi konusuyo filan....
Ama gel gelelim ada tahminimin otesinde tepki verdi. Hissetti resmen cocugum. Tum gun kadin kucagina aldikca agladi.aslinda ben once ben bakayim o sadece etrafta dolansin istedim ama o gayretle ise girisince bisey de diyemedim. Tanidik bi de...ada devamli beni istedi.uyutmasina musade etmedi agladi agladi agladi.beslemesine musade etmedi agzini simsiki kapadi acmadi. Ben kucagima aldim beslemek icin hemen aldi biberonu cok cok cok. Hadi dedim abla sen elini tut adanin sabiha paktunadan ogrendigim gibi ama ada elini itti tutturmadi ve benim elime yapisti. Ýnanin tum bunlari 4ay 20 gunluk bir bebek yapti.kucagima geldikce basimni boynuma gomdu sacimi tuttu yuzumu mincirdi.aksam olsun da gitsin kadin diye baktim. O gidince kucagima aldim yuzunu yuzime yaklastirdim allahim nasil cilveleniyo bana simariyo.hem agladim hem konustum cocugumla calismak zorunda oldugumu sebeplerini ona buyuyunce aciklayacagimi soyledim. Ama onu hic ihmal etmeyecegime soz verdim. Basini gogsume koydu uyudu kizlar...
Ýlk kez yanina ben de yattim kendime cevirdim buyuk insan gibi sarildi uyudu kuzum...
Bebektir anlamaz diyen bebeginin yaninda kavga edenler kotu sozler soyleyenler kotu davranis sergileyenler dun cocugumu bi gorsun isterdim. Nasil anlamaz...
Gece iyice uykuya dalasiya kucagimdan birakmama musade etmedi. Her isi biraktim bir saniye ayrilmadim kuzumun yanindan...
Ýste biyle kizlar.

ağladım okurken ben de :(
Allah çalışan annelerin gerçekten yardımcısı olsun
tabii umursamayan anneler, bi an önce of sıkıldım deyip işe başlamak isteyenler de var ama hiçbirrimiz anladığım kadarıyla kopmak istemiyoruz
ben şimdiden strese girdim nasıl başlıcam diye
hele ki kısmet olursa benim annem bakacak
ama annem babam bazen konuşuyolar
biz oğlumla parka gitcezzz, biz oğlumla gezmeye gitcezzz inanın bunları bile kıskanıyorum benden önce bazı ilklerini görecek olmaları içimi burkuyor her ne kadar anam babam da olsa
Allah hepimize evlatlarımıza imkanlarıyla birlikte kendimizin bakma fırsatı versin
gerçekten çok zor bebecik onu bırakıp çalışmak
etraftan ağlar ağlar alışır diyolar
yaa ne kolay onun kendini yırtarcasına ağladığını bilerek alışmaya çalışmak üff :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
babuşum ne denirki? İlerde bizim onlar için bu sıkıntılara katlandığımızı anlayacaklarını umuyorum. Baba olmak gerçekten kolay, anne olmak çok zormuş. Rabbim yokluklarını göstermesin. Tuna artık bir gördüğü kişiyi unutmamaya başladı. Okuldan arkadaşlar gelmişti ya, geçen okula götürdüğümde o arkadaşların kucaklarına atladı, güldü, konuştu, müdür bey aldı kucağına kıyametleri kopardı. Eminim bugün daha rahat geçecektir sizin için.
Bebek deyip anlamadığını düşünmek ahmaklık olur zaten. Annem benim adımı seslenip "Littlesunhine nerdesiiiiin? Gel Tunamı al" diye seslenince Tuna kapıya bakıp dudak büzüyormuş :( eve gidince ellerimi yıkamama tahammülü yok, hemen kucağıma gelmek istiyor. Anlamasa bunları yapabilir mi?

gökçem biz santafer kullanıyoruz, sizin dediğiniz gibi pas kokmuyor, bazen elma suyuyla bazen sek veriyorum. her türlü içiyor. ama onun da lekeleri çıkmıyor ne yazıkki :benmi:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
babuş kıyamam yavru kuşuna...yavrum hissetti demek ki, çok etkilendim yazdıklarından...benim minnoşa da annem bakacak kısmetse ben işe başlayınca, şu anda annem, ablam kucağına alınca ağlamıyor artık, ama bir yabancıda nasıl tepki verir bilmiyorum, kuzucuklar bize çok alıştılar, her gözünü açtıklarında bizi görüyorlar düşünsene, benimki sabah beni görünce hemen cilveleşmeye başlıyor, mutlu olduğunu belli ediyor...

çok ufaklar daha ama anne kokusunu, anne sesini, anne dokunuşunu biliyorlar, Allahım hem sana hem de Ada ya dayanma gücü versin inşallah, alışacak annesi merak etme, onun iyiliği için bırakacaksın onu gündüzleri, içini ferah tutmaya çalış...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
babuşcum ne desem bilemedim, insanın yüregi üzülüyor inan... Rabbim yardımcınız olsun senin ve tüm çalışan annelerin, cidden zor bi duygu bırakıp işe gitmek, inşallah en kolayı ile yolunu bulur tüm işleriniz...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bennn onunn ilk alıcısı olucaktım ama bulamadıydım:( bi sonraki avm turunnda elimde olucak insallahh. simdilikk dolaba giren dis kasımaya devam:D

kızz ne biçim laf o olduktan sonra olur:D spiral en etkin korunma yöntemidir. ben nezos tutmadı diyince dünya basıma yıkıldı sandım. bu adam taktı da tuttu tutmadı bilmiyoz görcez 1 hafta sonra. eger spiral dogru takıldıysa yani kaymadıysa, yanlıs takılmadıysa gebelik olusmaz. kendini ve dogmamıs bebişi nie riske atasın. hıı ben taktıramam diosann kiiii ben bile taktırdıysam herkes taktırabilir sanırsam:D bence mutlaka hap kullan cnm. tabi yeni bebişşş istemiyosan:D:utan:

canım,arastırmıssındır mutlaka okumussundur zaten tamam spiarl etkili bi korunma sekli %1oo'e yakın ama %1oo degil iste.. hicbi yöntem yuzde yuz korumuyo ki..bunu tıp kabul ediyo yani spiralle hamile kalan hicmi duymadın ? o yuzden dedim olcagı varsa olur istersen 3 tane taktır spiral :))

Leader'ım gibi bendede bu konuda biraz garip bi rahatlık var evet yeni bi bebis istemiyorum simdilik ama Allah'a tevekkul edip prez. ile korunmayı dusunuyoruz bizde..
Bu kararımda cok etkil olan diger bi sorunda zaten benim onu taktıramicak olmam,normal dogum yapmıs biri olarak o acı bana vız gelir tırıs gider belki hadi taktırdım diyelim ama tutamam ben onu yani icimde aman ne bilim psikolojik iste anladınmı icimde onun oldugunu bilerek adım bile atamam ben :acep:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ýste biyle kizlar.

Babuş'um;
cok haklısın,bu duygu yogunlugunu senin hissettiklerini ancak zaten senin gibi olanlar (yani hepimiz :) ) anlayabilir..ama bi cogumuz mecburen calısmaya baslicak er yada gec napalım Öncelikle kızın icin hazırlaman gereken bi gelecek var..Hele ki su zamanda,hayat bu kadar zor ve pahalıyken..Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaparak onların gelecegi icin calısıp didincez artık..onceleri ayrılmak zor gelicek tabi ama eminim o da buyudukce anlicaktır zira zamanı gelince nasıl olsa o da kendi cocugu icin fedakarlıklar yapıcak,uzulme canım :ask:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Spiral konuşmuşsunuz. Ben de taktıranlardan biriyim ve çok şükür ki çok memnunum. Hayatımda hiç bu kadar rahat ve korkusuz olduğumu hatırlamıyorum. Aklımda sürekli ya hamile kalırsam ya bişe olursa korkusu varmış meğer, bunu da takıldıktan sonra anladım. Hıı herkes tabi kendi bilir nasıl korunmak isterse öyle korunur ama haplar aşılar vs de hiç masum, doğal korunma yöntemleri değil. Prezervatif ise kuruluk yapıyor. Neyse... Netice olarak ben kaza kurbanı olmak istemiyorum, her ay ya hamileysem diye düşünmek de... Şimdi benden sevgi ilgi bekleyen küçücük bir yavrum da var... Ona bu kadar kısa sürede, tedbirsiz davranarak, haksızlık edemem...

Simuş'um,eger spiral yuzde yuz koruyo olsaydı belki bi cesaret taktırırdım hos belki sonrasında cıkarttırırdım icim gıcıklanırsa..
ama ne spiral ne dkh,ne prezervatif ne asılar..hicbiri asla hamile kalmazsın demiyo ki..işte yani hepsinin kendine gore koruma düzeyleri farklı sadece..yoksa yani spira l taktırmamak tedbirsizlik degil bence sonucta koyver gitsin demiyoruz ki sadece farklı sekilde korunuyoruz..yoksa bende istemem simdilerde bi bebiş daha olsun kaldı ki ben tek basımayım soylemistim ne benim ailem ne esimin ailesi burda aynı sehirde degil hic yardımcımız yok yani..

aman off neyse konusurken bile icim fena oldu kapatıyom konuyu :sutarafa:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

valla bilemiyorum ecrincim cnm ama insanın eşi istemeyince eli mahkum susuyosun sadece ama eşim konusunda korkum yok eymeni bile ben istememe ragmen kontrollüydü... %500 spiraldan daha güvenli:eek:ys:

annemde sizler gibi konuşuyo kızlar kaza kurbanı vs ben neden bu kadar rahatım çok güveniyorum ne

ya cnm ben tam karar weremedim aslında spiral taktırıyım dioum ama yüzde 2 lik bi hata payı warmış o da kesin gelir beni bulur eninim çünkü bu tarz şeyleri çeken biriyim..ben spiral kullanırsam yinede extra bi yöntem düşünüoum..

Simuş'um,eger spiral yuzde yuz koruyo olsaydı belki bi cesaret taktırırdım hos belki sonrasında cıkarttırırdım icim gıcıklanırsa..
ama ne spiral ne dkh,ne prezervatif ne asılar..hicbiri asla hamile kalmazsın demiyo ki..işte yani hepsinin kendine gore koruma düzeyleri farklı sadece..yoksa yani spira l taktırmamak tedbirsizlik degil bence sonucta koyver gitsin demiyoruz ki sadece farklı sekilde korunuyoruz..yoksa bende istemem simdilerde bi bebiş daha olsun kaldı ki ben tek basımayım soylemistim ne benim ailem ne esimin ailesi burda aynı sehirde degil hic yardımcımız yok yani..

aman off neyse konusurken bile icim fena oldu kapatıyom konuyu :sutarafa:

Yaa tabii ki hiçbir korunma yöntemi, prezervatif dahil, %100 korumuyor. Kişinin hangisini seçeceği ise paşa gönlünün bileceği şey. Kimse kimseye şöyle korun, böyle korun deme hakkına sahip değil. Ben sadece kendi düşüncemi yazdım. Bana göre en rahatı, dertsizi spiral. Ne içinde bişeyin varlığını hissediyorsun ne başka bişe. Zaten Allah nasip etmişse, sen ne yaparsan yap o bebe gelecek. Ama böyle düşünerek de önlemimi almamazlık edemem ben şahsen. Çünkü bebek olması için illa içine boşalmasına gerek yok. Önden gelen sıvıdan da olabiliyor. Yaa neyse, bu biraz hayata bakış açısıyla ilgili sanırım. Ben tatile giderken bile en uç ihtimalleri düşünüp yanıma alerji ilaçlarından böcek ısırıklarına iyi gelen ilaçlara kadar herşeyi yanıma alırım. Bu da böyle bişey.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ne işe yarıyoki bu koltuk ben anlamadım

Yaa işte oturmaya başlayınca otursun diye. Geriye falan düşmesini önlüyo.

kızlar kusura bakmayın eger bişey soruyorsanız falan cevap veremıyorum çünkü geçmişi pek okuyamıyorum.

anladığım kadarıyla ama tam takım burdayız. bi aksilik yok çok şükür. bebekler sağlıklı bi sorun yok Maşallah. ufak tefek yaramazıklar iştahsızlklar aşılar maşılar dışında Rabbim dermansız dert vermesin.

ya bu iğrenç kan damlasını vermek zorunda mıyız bu bebeklere? aden kabul etmıyor bu ilacı zaten devıt3 de zar zor verıyorum bı de bu pas kokulu şey çıktı başımıza. her yere renk vermesi de cabası.

Gökçe sana yazdıklarımızı okuyon mu bari bacım? Okumuyosan de de boşuna basmayalım klavyenin tuşlarına :D Deviti ben de yeni öğrendim, kaşığa biraz süt damlatıp içine devit damlatıp öyle veriyorum.. Çok kolay oluyo. Demir ilacı bize de verdiler ama ben daha başlamadım. Bugün doktora gidicez doktorun dediğine göre hareket edicm bakalım noolcak... Adeti de olanlarımız da var olmayanlar da.. Sanırım ikisi de normal.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ýste biyle kizlar.

Sen de iyi ki varsın Babuşum... İyi ki hepiniz varsınız... Bizler sanki birbirimize liman oluyoruz ne biliim yaa ben öyle hissediyom işte...
Şu yaşadığın durumu er geç birçoğumuz yaşayacak... Tek farkı; senin daha erken yaşıyor olman hepimizden... Okurken içim gitti inan... Gözümün önüne Adanın sana sokulmuş sarılmış halleri geldi... Çok duygulandım... Ama seni anlayacağını düşünüyorum. Hatta şimdi bile "evet, annem bunu yapmak zorunda" dediğini hissediyorum.. Allahım senin de onun da yardımcısı olsun inşallah... :huhuu:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kizlar.umarim herkesler iyidir...

asidan sonra ateslenen bebislerimize gecmisler olsunn asilari tutsun hic hastalanmasinlar insallahh..

babus canim allah yardimciniz olsun cok zor olacaktir eminim adayi birakip calismak ama onlar icin,hem emin olun anneleri calisan cocuklarin bircogu ilerleyen donemde okul hayatlarinda ozellikle daha ozguveni yuksek,her isini kendi cozebilen cocuklar oluyorlar bizzat tecrubeyle sabit :) iremi gozlemliyorum ben hic yanindan ayrilmadigim icin midir nedir her sorunda anne koss..ama calisan arkadaslarimin cocuklari bir cogu yada kendi isini kendi goruyor ilk yaptigi bi cok seyi kacircam diye de uzulmeyin bebisler bi cok ilki anesinin babasinin yaninda yapiyor yani ilk yeni hareketleri hep siz goreceksiniz ( oyle olmasada bazen siz hep ilk goren oldugunuzu dusunun :)

bize gelince yogun bir hafta gecirdik misafirlerim vardi yine.ablamizin piknigi vardi ela o kadar cocugu bir arada gorunce cildirdi sevincten ama buyuklere tahammulu yok benim cadinin kim kucagina almak istese yirtti kendini,sanirim biz yabani olcez :)) ablasi sirnasigin tekiydi bu cok bambaska beni surekli sasirtiyor en son bir gun once gordugu dedesinide yabanciladi ya artik dicek bisey bulamiyorum..:)

haftaya sali asilarimiz ve kontrollerimiz var doktora sorulacak bir suru soruda tabi:) hepinizi operrr oper operizz :))

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Lidılcıııım sen Tunaya hangi vücut losyonunu yağını kullanıyodun? Hani hassas ciltler için? Benim zillinin bacakları pütür pütür oldu, azcık da pullanma var. Anası kılıklının cildi kuru çıktı :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar