2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
evet ben de merak icindeyim nu konuda, sanirim vakum oluyo. dikkat etmissindir bu dpgum hikayelerinin cogu yurtdisinda yasanmis hikayeler ve cogu insan hypnobirthing dersleri almis. bizde nerdeeee, izmirde dogum semineri bile yok. Ayşe Önere mail attim seminer versin izmirde diye hala cevap bile gelmedi.

Teşekkür ederiz helallik icin canım, Allah hepimize güç versin çünkü normal ya da sezaryen hepimiz dünyaya can getircez Allahın izniyle.

limit konusunda da limitim bitmis olucak benim de, dogumu direk cepten karsilicam ama en azindan bebegim yapi kredi bebegi olucak ve Allah korusun sarilik icin falan tedavi gerekirse onu yapi kredi karsilicak diye biliyorum. senin de yapikredi miydi. bi de benim gitttigim hastane, limitin yksa bile yapi kredi indirim fisratlarinda yayarlandiriyo. onu da arastir aklina olsun.

dr.un mu tavsiye etti bu yağı?araştıraım bende bi..
2 hafta önce egede başlamış hamilelik kursu ben telimi bırakmıştm arıycaklardı sözde beni dün aklıma geldi aradım ulaşılamamış numaranıza dediler meğer yanlış kaydetmişler..şu andada almıyolarmış kontejan gereği..

feyruka

Aktif Üye
Tepki
74
Çoook geçmiş olsun canım, acaba aşıdan degil de başka bişiden dolayı olmuş olabilir mi? üşüttün falan mı acaba yaaaa? neyse her halükarda çok çok geçmiş olsun canım

iyiyiz canım sen nasılsın?

teşekkür ederim canım benim de midem de bu günlerde çok yanma oluyo ama yine de iyiiym işte :))

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
dr.un mu tavsiye etti bu yağı?araştıraım bende bi..
2 hafta önce egede başlamış hamilelik kursu ben telimi bırakmıştm arıycaklardı sözde beni dün aklıma geldi aradım ulaşılamamış numaranıza dediler meğer yanlış kaydetmişler..şu andada almıyolarmış kontejan gereği..

evet canım doktorum tavsiye etti. bak yukarda masajın videosunu da koydum bi bak,

Ege Sagliktami baslamis inanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaa.

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
aaaa neden yasakmış peki?????

tam omurganın arkasında önemli bi atar mı toplar damar mı ne var, sırt üstü yatınca bebegin agirligi ile o damarın calisması zorlasiyomus o sebeple canim.

Sırtüstü yatmaksa daha rahat olmasına karşın, rahminizin bütün ağırlığı sırtınızın, barsaklarınızın ve inferior vena cava denen vücudun aşağı kısımlarından kalbe kan geri dönüşünden sorumlu olan damarın üzerine biner. Bu da sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
günaydın kızlar...
sabah sabah bu epizyo muhabbetini açtığınız iyi olmadı walla.
ben onu unutup.kendimi akışa bırakmaya karar vermiştim....
benim kuzen çocuk doktoru...
doğumlara girip bebeği alıyor...
ilk muayenesini yapıyor....
ve bana normal olan doğumların hepsinde epizyo yapıldığını söyledi..
zaten çapada da doğumu öğreten doktorlarda epizyo atıcaksınız...
diye öğretiyorlarmış....
yani türkiye de gerçekten doğal doğum... çok zor...
epizyoyu düşünmeyin....
önemli olan doktorun veya ebenin güzel dikiş bilen biri olması... :acep::acep:

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
evet canım doktorum tavsiye etti. bak yukarda masajın videosunu da koydum bi bak,

Ege Sagliktami baslamis inanmıyorum yaaaaaaaaaaaaaaaa.

bende inanamadım ege üniv.de kampüste oluyomuş her salı 18:30 dedi kadın haberim vardı aslında o kadar numarada bıraktım ama kısmet diilmiş başkada bi kurs var mı bilmiyorum :uzgun:

MLSFB

Daimi Üye
Tepki
336
limit konusunda da limitim bitmis olucak benim de, dogumu direk cepten karsilicam ama en azindan bebegim yapi kredi bebegi olucak ve Allah korusun sarilik icin falan tedavi gerekirse onu yapi kredi karsilicak diye biliyorum. senin de yapikredi miydi. bi de benim gitttigim hastane, limitin yksa bile yapi kredi indirim fisratlarinda yayarlandiriyo. onu da arastir aklina olsun.

sorayım bi yks indirimi varmı diye yasin baya bir pazarlık yaptı dayısıda gelip yapacak onların soyadı indirimi var ama aynı soyadı olmadığımız için bize uygulamadılar halbuki hep bizim sülale orda ameliyatlar doğumlar muayeneler falan bakalım nolcak sonuç yks liyim bnde zaten bunun için yaptırdım sigortamı doğar doğmaz sigortalı olsun yavrum diye ama limiti ayarlayamamışız

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
günaydın kızlar...
diye öğretiyorlarmış....
epizyoyu düşünmeyin....

e tabi tırtılmasını beklemektense episyo yapıyolar, yırtık daha kötü epizyodan zaten. valla ben hiiiç düşünmüyrum, herne şiklde olursa olsun olacak bu iş benim için.

bende inanamadım ege üniv.de kampüste oluyomuş her salı 18:30 dedi kadın haberim vardı aslında o kadar numarada bıraktım ama kısmet diilmiş başkada bi kurs var mı bilmiyorum :uzgun:

Ha ege üniversitesinde yani, ben gidemezmişim zaten. uzak bana ege üniv. hele ki işten çıkınca hiiiç olmaz valla. ama ege sagli olsaydı belki giderdim.

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
günaydın kızlar...
diye öğretiyorlarmış....
epizyoyu düşünmeyin....

o da şans meselesi işte..hayır yani diyemiyosunki biçki dikişle aranız nasıl falan?ben anestezisti bile çekindim sormaya kimse demezki ben tecrübesizim elim ağır ne bilim...

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
sorayım bi yks indirimi varmı diye yasin baya bir pazarlık yaptı dayısıda gelip yapacak onların soyadı indirimi var ama aynı soyadı olmadığımız için bize uygulamadılar halbuki hep bizim sülale orda ameliyatlar doğumlar muayeneler falan bakalım nolcak sonuç yks liyim bnde zaten bunun için yaptırdım sigortamı doğar doğmaz sigortalı olsun yavrum diye ama limiti ayarlayamamışız

valla canım ben de ayarlayamadım ama şu sebeple, primler çok artıyodu o yuzden ben yuksek tutmadım sigortayı. aylık o kadar veremezdim yani.

duygusedat

Aktif Üye
Tepki
177
günaydın kızlar...
diye öğretiyorlarmış....
epizyoyu düşünmeyin....

dikiş çok önemliymiş canım kimisi çuval diker gibi özensiz dikiyormuş kimisi estetik inş. estetik olanına denk gelirirz

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
Normal doğumda çıkımı genişleterek bebeğin doğumunu kolaylaştırmak için yapılan epizyotomi nedir, ne değildir? Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt, tüm yönleriyle epizyotomiyi anlattı.

Epizyotomi Nedir?

Epizyotomi normal doğum esnasında doktor tarafından vajinada yapılan bir kesidir. Epizyotominin amacı bebeğin başı (ya da makat kısmı) çıkarken perine bölgesinin aşırı gerilmesinin ve yırtılmasının engellenmesidir. Diğer bir amacı da perine tabanı kaslarının aşırı gerilmesinin önlenerek uzun vadede oluşabilecek estetik ve yapısal bozuklukların (mesane, kalın barsak ve rahim sarkması) en aza indirilmeye çalışılmasıdır. Temel olarak makat geliş, vakum ya da forseps kullanımı gerektirecek zorlu doğumlar ve doğumun çok hızlı gerçekleşeceğini düşündüğümüz zamanlarda epizyotomi öncelik arz etmektedir. Prematüre bebeklerde doğum sırasında beyin kanamasına yatkınlığın artması sebebiyle epizyotomi düşünülmelidir.

Sakıncası Var mı?

Epizyotomi vajinaya uygulanan bir kesi olduğu için iyileşmesi için uzun bir zaman gerekir. Bununla beraber episiotomi skar dokusu sert olabilir ve ileriki doğumları etkileyebilir, lokal anestezi dokularda şişlik ve daha fazla yırtılmaya neden olabilir, epizyotomi kesisinin kontrolsüz genişlemesi sonrası üriner inkontinansa yol açabilir. Epizyotomi yapılması ile yapılmaması arasında annede yırtık olabilme risk oranının aynı olması anne adayının rolünün de önemini arttırıyor. Son yıllarda yapılan araştırmalar sonrası rutin epizyotominin kanıta dayalı bir uygulama olmadığı anlaşılmıştır.

Anne Adaylarının Sorumluluğu

Epizyotomi doğumda yapılan en büyük müdahalelerden biridir ve mümkünse yaptırmamak gerekir. Bunun için hamilelere de düşen sorumluluklar var. Doğum bilgilerini artırmanın yanı sıra, doğuma kadar geçen sürede perine masajları ile vajina derisinin esnetilmesi için yapacakları egzersizler, epizyotomi olmadan doğum yapma şanslarını artıracaktır.

Doğum kanalının darlığı, bebeğin iri olması, daha önce vajinal bölgeden operasyon geçirilmiş olması gibi durumların kontrolsüz ve derin yırtılmaların oluşma riskini artırdığını söyleyen Bayazıt, epizyotomi gerektiren diğer durumları sıralıyor: Prematür doğum, makat gelişi, omuz takılması, vakum uygulanması.

Kesilmeden bir doğum yapılabilmesi için gerekli şartların ne olduğunu Bayazıt’a soruyoruz.

Epizyotomi olasılığını azaltmak için hamilelerin yapabilecekleri şeyler; kegel egzersizleri, perine masajı, doğru ıkınma yöntemi ve doğru nefes kullanımıdır.

Doku (Perine) Masajı

Doğumu rahat yapmak için bazı doktorlar, vajinal dokuları yumuşatmak amacıyla, gebeliğin son haftasında, vajina ve anüs arasındaki bölgeye (perineal bölgeye) masaj yapılmasını tavsiye ederler. Bu şekilde dokuların gerilmesi ile doğum sırasında vajinada yırtık olması engellenecektir. Ancak bunun garantisi yoktur ve sizi rahatsız edecekse yapmak zorunda da değilsiniz.

Masaj yapmadan önce ellerinizi sıcak su ve sabunla yıkayın. Tırnaklarınızın temiz olmasına dikkat edin. Başparmağınızla, yumuşak bir krem kullanarak masaj yapın. Başparmağınızı vajinadan içeri sokarak aşağıya anüse doğru genişletin. Beş ile on dakika bu şekilde kalın. Doğuma kadar günde bir kez tekrar edin. Perine bölgesi gerildiği için hafif bir yanma ve rahatsızlık hissi hissedebilirsiniz. Ancak şiddetli bir ağrı olursa hemen bırakın.

Kegel Egzersizi

Kegel egzersizleri diğer adıyla pelvik taban egzersizleri pelvis tabanını oluşturan kasların yani rahim, vajina, idrar torbası ve rektumu (barsağın son kısmı) saran ve alttan hamak şeklinde destekleyen kasların kuvvetlendirilmesini amaçlayan kaslardır

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
e tabi tırtılmasını beklemektense episyo yapıyolar, yırtık daha kötü epizyodan zaten. valla ben hiiiç düşünmüyrum, herne şiklde olursa olsun olacak bu iş benim için.

Ha ege üniversitesinde yani, ben gidemezmişim zaten. uzak bana ege üniv. hele ki işten çıkınca hiiiç olmaz valla. ama ege sagli olsaydı belki giderdim.

banada tam uyuyodu bornovadayım ya..eşlerde katılabiliyomuşş puff kısmet..

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
Hamilelikte önerilen ideal egzersizlerden biri de Kegel egzersizleridir. Kegel egzersizlerini nasıl yapacaksınız? İşte size uygulama için pratik bir yöntem.

* İdrar yaparken idrarınızı tutun. Beşe kadar sayıp sonra bırakın.
* Dizler bükülü sırtüstü yatın, kalçalarınızı kasıp sıkıştırın, 5 saniye kasılı kalıp bırakın.
* Dizler düz haldeyken sırtüstü yatın, kalçalarınızı kasıp sıkıştırın, 5 saniye kasılı kalıp bırakın.
* Bu hareketi duvara dayanarak ayakta yapın.
* Dizler bükülü sırtüstü yatın. Egzersiz topunu dizlerin birbirlerine değen yan kısmına koyup sıkın 5 saniye sıkıp gevşeyin. Bu hareketi sağ ve sol yan olarak da yapın. Egzersiz topunu üst bacakların arasına alıp 5 saniye bastırın ve gevşeyin.
* Egzersizlerinizi günde kaç kez yapacağınız, terar sayıları ve şiddeti doktorunuz tarafından belirlenir.

Aşağıdaki belirti ve bulgular olursa egzersiz yapmayı hemen kesin ve doktorunuzla irtibat kurun.

* Ağrı
* Rahimde kasılma (15 dakikadan sık)
* Kanama
* Amnios sıvısının gelmesi
* Bayılma hissi
* Nefes darlığı
* Çarpıntı
* Görme bozukluğu
* Kol veya bacakta uyuşma
* Bebeğin hareketinde azalma
* Yürüme güçlüğü

Doç. Dr. Turan Uslu
Fizyoterapi Uzmanı

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
o da şans meselesi işte..hayır yani diyemiyosunki biçki dikişle aranız nasıl falan?ben anestezisti bile çekindim sormaya kimse demezki ben tecrübesizim elim ağır ne bilim...

doktorun söylemesi lazım anestezist konusunu. mesela ben dün konuştum ya doktorla, normal doğum icin Egepolü hiç mnermem ama sezaryen orda olabilir dedi. normal doğum icin çınarlı ya da ege saglik dedi. ege sagliki karsilayabiliyosaniz da çınrlı degil ege saglik dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar