2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
valla canım anlıyorum seni çok iyi , ben oldum olası içmezdim sütü, hamilelikle beraber başladım. peynir yogurt ayran da bol tüketiyorum ama süt içmezsem rahat edemiyorum, içiyorum o yuzden sevmesem de.

ne güzel içebiliyosun ben feci şekilde tiksiniyorum en son ne zaman içtiğimi hatırlamıyorum desem yeri var..peynir yoğurt tüketiyorum ama doktordan kalsiyum hapı istesem mi diye düşünüyorum..

esra1980

Aktif Üye
Tepki
197
süt de beni mahvediyo biliyo musun Esra? doktora sordum da sevmeden ictigim icin yapıyomus. yoksa süt mideye yararlıymış aslında, ama nefffret ediyorum süt içmekten. ama mecbur içiyorum yakışıklımız için.

cnm süt herkese iyi gelmez heleki sıcak içmemek gerek o zaman daha çok gaz yapıyor bana. ayranı yoğurdu daha fazla severim ve tüketirim ben sütü pek içmem nadir akşamları bebişim için bide midem için içmeye çalışıyorum. sende oğlun için iç zorla kendini bide sıcak içme ılık daha kolay içebilirsin

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Normal doğum yapmak isteyenlere, hypnobirthing telkinleri kızlar. nefes egzersizlerinin yanında, bu telkinler de vucudu doguma hazırlamak ve sancıları karşılamak için çok önemli.
Kolay, Rahat bir Doğum için Telkinler

Bebeğimin doğumuna hazırlanırken bütün korkularımı bir kenara bırakıyorum.
Bebeğim nihayet bana geleceği için rahat ve mutluyum.
Sorunsuz, kolay bir doğuma odaklanıyorum.
Bedenim ne yapması gerektiğini biliyor.
Aklım, bedenim rahat.
Kendime güveniyorum. Kendimi güvende hissediyorum.
Kaslarım doğumu kolaylaştırmak için uyum halinde çalışıyor.
Bedenimde doğal bir anestezinin gezdiğini hissediyorum.
Doğumun her aşamasından hızla ve kolaylıkla geçerken rahatlıyorum.
Rahmimin ağzı dışarıya doğru açılıyor ve bebeğimin aşağıya kaymasına izin veriyor.
Tamamen rahatlıyorum ve doğumumu Doğaya teslim ediyorum.
Bebeğimin rahmimden kolaylıkla geldiğini tasavvur ediyorum.
Bebeğimin doğumu kolay olacak, çünkü ben çok rahatım.
Doğru nefes alıp veriyorum ve gerginliği engelliyorum.
Bedenimin gevşediğini hissediyorum.
Doğumumu bebeğime ve bedenime teslim ediyorum.
Nefesimin muhteşem bir balonu doldurduğunu tasavvur ediyorum.
Doğumumun her türlü gidişatına hazırım.
Bebeğim usulca ilerliyor.
Bedenimin her kasılması bebeğimi bana biraz daha yaklaştırıyor.
Doğum ilerledikçe bedenimi daha da rahatlatıyorum.
Tamamen gevşemiş ve rahatlamış durumdayım.
Bedenim durgun ve gevşek.
Her kasılmayı nefesimle karşılıyorum; vücudum rahat.
Her kasılmayla derin bir nefes alıyorum.
Bütün korkuları bir kenara bırakıyor ve bebeğimi mutlulukla kucaklıyorum.

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ben de iyiyim tatlımmm sağ böbreğimde ara ara sancı hissediyorummm yaaaa

sıcak su torbası koy canım böbregine hemen iyi gelecektir. gebelikte kum dökmek çok yaygın biliyosun. bende de çıktı kum, o sıra benim de agridi bobregim, hemen sıcak su koydum iyi gelmişti. inşallah sana da iyi gelir.

ne güzel içebiliyosun ben feci şekilde tiksiniyorum en son ne zaman içtiğimi hatırlamıyorum desem yeri var..peynir yoğurt tüketiyorum ama doktordan kalsiyum hapı istesem mi diye düşünüyorum..

benim ictigim magnezyum hapının içinde (SOLGAR) calcium da var,sen de oyle icebilirsin aslında doktoruna sorarak.

cnm süt herkese iyi gelmez heleki sıcak içmemek gerek o zaman daha çok gaz yapıyor bana. ayranı yoğurdu daha fazla severim ve tüketirim ben sütü pek içmem nadir akşamları bebişim için bide midem için içmeye çalışıyorum. sende oğlun için iç zorla kendini bide sıcak içme ılık daha kolay içebilirsin

ay sıcak sütün yanından geçemem zaten, daha çok kokuyo koyun koyun. buz gibi ya da az soguk olması lazım içebilmem için.

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
Normal doğum yapmak isteyenlere, hypnobirthing telkinleri kızlar. nefes egzersizlerinin yanında, bu telkinler de vucudu doguma hazırlamak ve sancıları karşılamak için çok önemli.
Kolay, Rahat bir Doğum için Telkinler

Bebeğimin doğumuna hazırlanırken bütün korkularımı bir kenara bırakıyorum.
Bebeğim nihayet bana geleceği için rahat ve mutluyum.
Sorunsuz, kolay bir doğuma odaklanıyorum.
Bedenim ne yapması gerektiğini biliyor.
Aklım, bedenim rahat.
Kendime güveniyorum. Kendimi güvende hissediyorum.
Kaslarım doğumu kolaylaştırmak için uyum halinde çalışıyor.
Bedenimde doğal bir anestezinin gezdiğini hissediyorum.
Doğumun her aşamasından hızla ve kolaylıkla geçerken rahatlıyorum.
Rahmimin ağzı dışarıya doğru açılıyor ve bebeğimin aşağıya kaymasına izin veriyor.
Tamamen rahatlıyorum ve doğumumu Doğaya teslim ediyorum.
Bebeğimin rahmimden kolaylıkla geldiğini tasavvur ediyorum.
Bebeğimin doğumu kolay olacak, çünkü ben çok rahatım.
Doğru nefes alıp veriyorum ve gerginliği engelliyorum.
Bedenimin gevşediğini hissediyorum.
Nefesimin muhteşem bir balonu doldurduğunu tasavvur ediyorum.
Doğumumun her türlü gidişatına hazırım.
Bebeğim usulca ilerliyor.
Bedenimin her kasılması bebeğimi bana biraz daha yaklaştırıyor.
Doğum ilerledikçe bedenimi daha da rahatlatıyorum.
Tamamen gevşemiş ve rahatlamış durumdayım.
Bedenim durgun ve gevşek.
Her kasılmayı nefesimle karşılıyorum; vücudum rahat.
Her kasılmayla derin bir nefes alıyorum.
Bütün korkuları bir kenara bırakıyor ve bebeğimi mutlulukla kucaklıyorum.

bu telkinler çok güzel de ben feci şekilde normal doğumdanda korkuyorummm :eek:ys:
ne güzel kararlıydım ama geçen eşimin arkadaşı anlattı doğumunu tamamen vazgeçtim normal olmasından..versinler narkozu alsınlar kuzumu diye düşünmeye başladım..

esra1980

Aktif Üye
Tepki
197
sıcak su torbası koy canım böbregine hemen iyi gelecektir. gebelikte kum dökmek çok yaygın biliyosun. bende de çıktı kum, o sıra benim de agridi bobregim, hemen sıcak su koydum iyi gelmişti. inşallah sana da iyi gelir.

benim ictigim magnezyum hapının içinde (SOLGAR) calcium da var,sen de oyle icebilirsin aslında doktoruna sorarak.

ay sıcak sütün yanından geçemem zaten, daha çok kokuyo koyun koyun. buz gibi ya da az soguk olması lazım içebilmem için.

ben hazır sütleri sevmiyorum annem köy sütü alıyo ama koyun deil koyunun ne etini yerim nede sütünü içerim inek sütü olcak ancak onu içebilirim

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
bu telkinler çok güzel de ben feci şekilde normal doğumdanda korkuyorummm :eek:ys:
ne güzel kararlıydım ama geçen eşimin arkadaşı anlattı doğumunu tamamen vazgeçtim normal olmasından..versinler narkozu alsınlar kuzumu diye düşünmeye başladım..

sakın öyle bişi yapma, o eşinin arkadaşıyla da ben olsam bidaha goruşmem. dogum yapçak insana anlatılır mı yaaaaaa, valla ben yırtılsam da patlasam da normal dogum yapçam. narkozun etkisi geçince sezaryenin yaraları çok daha fazla acıyo valla. ablamdan biliyorum. bak sana bi site ismi vercem ordaki hikayeleri oku, o zaman da hayatta sezaryene girmem dersin o kadar güzel normal dogum öyküleri var ki.

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86

not ettim dr.uma sorim bakalım bu hapı..
peki bu kum olayını nasıl atlattın?sıcak su torbası dışında ilaç falan kullandın mı bide neden oluyo bu kum dökme?çok sordum di miii?:eek:ys:

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
not ettim dr.uma sorim bakalım bu hapı..
peki bu kum olayını nasıl atlattın?sıcak su torbası dışında ilaç falan kullandın mı bide neden oluyo bu kum dökme?çok sordum di miii?:eek:ys:

ya işte hamilelikte böbrekler geçirgen oluomuş (ne demekse) o yuzden de kum dökülüyomuş sıklıkla. ben bol su içtim o kadar. sonra noldu bilmiyorum zaten, dökmüşümdür heralde hepsini. ilaç falan almadım yani.

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
sakın öyle bişi yapma, o eşinin arkadaşıyla da ben olsam bidaha goruşmem. dogum yapçak insana anlatılır mı yaaaaaa, valla ben yırtılsam da patlasam da normal dogum yapçam. narkozun etkisi geçince sezaryenin yaraları çok daha fazla acıyo valla. ablamdan biliyorum. bak sana bi site ismi vercem ordaki hikayeleri oku, o zaman da hayatta sezaryene girmem dersin o kadar güzel normal dogum öyküleri var ki.

biliyorum bu siteyi baktımda ama ne bilim yaa yaklaştıkça korkularım artıyo benim..kızın anlattıkları beni mahvetti..dr.umla konuştuk oda herkesin ayrı bi bünyesi haliyle ayrı bi doğum hikayesi var düşünme bunları dedi ama en kötüsü beni bulur mantığıyla kaçıyorum galiba.. :zopa:

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
sıcak sütü bende içemem çook kötü oluyo o zaman tadı yaaaa...soğuk soğuk dikerim kafayada...sıcak asla!!:3:

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
biliyorum bu siteyi baktımda ama ne bilim yaa yaklaştıkça korkularım artıyo benim..kızın anlattıkları beni mahvetti..dr.umla konuştuk oda herkesin ayrı bi bünyesi haliyle ayrı bi doğum hikayesi var düşünme bunları dedi ama en kötüsü beni bulur mantığıyla kaçıyorum galiba.. :zopa:

Canım nolur korkma ya, bak o düşüncesiz kız yerine sana normal dogum yaptığını ve dogumun cok iyi geçtigini anlatan birini hatta bir sürü kişiyi düşün. ona bakarsan narkozla sezaryen olan ve kötü geçen kişiler de yok degildir sonucta degil mi ama. hersey çok iyi gidecek diye düsün sen. korkma nolur.

elmakurdumusun

Daimi Üye
Tepki
295
Kızlar hepinize günaydın.
Dün işten eve gittim içimde ne var ne yok boşalttım lavaboya belim,bacaklarım ağrıdan tutamaz oldum ve bütün gece uyudum.
Artık bu iş işgenceye dönüştü bende bu gidişe bir son vermek üzre az evvel Düzgün beye randevu aldım akşam 17.00 de gidicem.
Bakalım sonuç ne olacak.Dün akşam ağrı çektikçe koktum ya doğum olursa diye
offfff
Bu arada bu gün Damla da Düzgün beye gidecekti bakalım sonuç ne olacak...

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
Dün işten eve gittim içimde ne var ne yok boşalttım lavaboya belim,bacaklarım ağrıdan tutamaz oldum ve bütün gece uyudum.
Artık bu iş işgenceye dönüştü bende bu gidişe bir son vermek üzre az evvel Düzgün beye randevu aldım akşam 17.00 de gidicem.
offfff

Hay Allah Elmacım ya neden boyle oldu ki acaba, mideni geçtim her yerin agrimis senin. yorgunluk da cok yıprattı seni galiba,, iş, güç, kızın, hamileligin derken iyice yıprandın. acaba şöyle 1-2 hafta rapor alsan da hiçbişi düşünmeden kendinle ve kızınla ilgilensen nasıl olur? düşüncesi bile iyi geliyo sahsen bana 2 hafta evde olmanın çalışan biri olarak.

MLSFB

Daimi Üye
Tepki
336
günaydın kızlarrrr size kaç gündür bişi dicem unutuorum normal düşünenler ve sgk ile doğurcak olanlar özelliklede özelde 6 saat karşılıormuş sancıları sgk bunu aşağıda yeni doğuran arkadaşım anlattı şöle olmuş 7 saat sancı çekmiş durumlarıda iyi deil ordaki hemşireler olmuor doğum sezeryana alalım çünkü bundan sonrasını devlt karşılamıor demiş bunu bir araştırın derim kızlar

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
Canım nolur korkma ya, bak o düşüncesiz kız yerine sana normal dogum yaptığını ve dogumun cok iyi geçtigini anlatan birini hatta bir sürü kişiyi düşün. ona bakarsan narkozla sezaryen olan ve kötü geçen kişiler de yok degildir sonucta degil mi ama. hersey çok iyi gidecek diye düsün sen. korkma nolur.

sağol canım desteğine..
bakalım unuturum inşallah o zamana kadar..
çatı problemi falan olmazsa da dr.umda destekliyo zaten normal doğumu hakkımızda hayırlısı inşallah herşey yolunda gider..

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
offfff

günaydın elma..çok geçmiş olsun..
son trimesterda yaşıycaz bunları hep beraber..inşallah bi an önce hafifler ağrıların

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar