2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
benimde minimum da... ama hakikaten çok dikkat ediyorum....
suyum hep yanımda... abur cubur desen yok gibi bişi... kahve haftada bir türk kahvesi...
her akşam meyve... 3,4 ad ceviz veya badem...
ekmek çok az... hamur işi yok....
çok canım çekerse tadımlık....
yoğurt,ayran,peynir bol bol...
havuç suyu.. elma suyu sıkıyorum her gün olmasada....

ama herkesin dediği... bu aydan sonra çok kilo alırsın....
yalnız benim hamile olduğumu hala anlamıyorlar dışardan....
boyum 173 olduğu için olabilir belkide kemiklerim iridir...

ama şimdilerde acayiip canım bişiler çekiyor...
durdurmalıyım kendimiiiiii.........:lala::lala::lala:

havuç suyunu çok tavsiye etmiyor ben öyle biliyorum canım

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
sen 64 sen ben sölemiyim hiç kaç kilo oldugumu. boy kaç canım?

1.67 yim. hayır aldığım kilolar bende belli değil. kollar bacaklar aynıda. bende hayret ediyorum. üstelik yememde çok ii. kusmam hiç olmadı. kan sayımım sınırdaymış. ve daha fazla prıtein dedi doktor. hayır benim gibi hamileye bunu diyosa diğer hamileleri düşünemiyorum. günde 1 litre süt içiyom. yediklerimi yazmayım bile. demekki yediklerim bebişe gidiyo annesine bişey kalmıyo

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
bence durudurma kendini, caın ne çekiyosa iştahın çok da abarmadan, azcık ye. sonrakendini tutamıyo insan çünkü.

tutmalıyım sadece tadımlık yemeliyim... yani çok gereksiz kalorili olan şeyleri...
yoksa bir çilek yiyorum bir çilek...
nerdeyse her gün yarım kilo....
her gün yediğimi herkes biliyor...
nereye gitsem, geliceğimi duyup çilek alıyorlar....:panter::panter:

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
benimde minimum da... ama hakikaten çok dikkat ediyorum....
suyum hep yanımda... abur cubur desen yok gibi bişi... kahve haftada bir türk kahvesi...
her akşam meyve... 3,4 ad ceviz veya badem...
ekmek çok az... hamur işi yok....
çok canım çekerse tadımlık....
yoğurt,ayran,peynir bol bol...
havuç suyu.. elma suyu sıkıyorum her gün olmasada....

ama herkesin dediği... bu aydan sonra çok kilo alırsın....
yalnız benim hamile olduğumu hala anlamıyorlar dışardan....
boyum 173 olduğu için olabilir belkide kemiklerim iridir...

ama şimdilerde acayiip canım bişiler çekiyor...
durdurmalıyım kendimiiiiii.........:lala::lala::lala:

maşallah..nası tutabiliyosun kendini?ben hiç beceremiyorum da..hazır bahanemizde varken ne bulursam yiyorummm :cokkomik:

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
1.67 yim. hayır aldığım kilolar bende belli değil. kollar bacaklar aynıda. bende hayret ediyorum. üstelik yememde çok ii. kusmam hiç olmadı. kan sayımım sınırdaymış. ve daha fazla prıtein dedi doktor. hayır benim gibi hamileye bunu diyosa diğer hamileleri düşünemiyorum. günde 1 litre süt içiyom. yediklerimi yazmayım bile. demekki yediklerim bebişe gidiyo annesine bişey kalmıyo
Maşallah canım, sana yaramasındansa ebebgine yaraması daha iyi tabi.
tutmalıyım sadece tadımlık yemeliyim... yani çok gereksiz kalorili olan şeyleri...
yoksa bir çilek yiyorum bir çilek...
nerdeyse her gün yarım kilo....
her gün yediğimi herkes biliyor...
nereye gitsem, geliceğimi duyup çilek alıyorlar....:panter::panter:

çilek de çok iyiyimiş ama bebek için bildigim kadarıyla.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
maşallah..nası tutabiliyosun kendini?ben hiç beceremiyorum da..hazır bahanemizde varken ne bulursam yiyorummm :cokkomik:

çalışmasam haklısın da ... bütün gün işte olunca yediğim şeyler kısıtlı zaten...
bir akşam dikkat ediyorum bide hafta sonları...
ama evde otursam ne olur hiç bilmiyorum...

çilek de çok iyiyimiş ama bebek için bildigim kadarıyla.

gerçekten iyimi ?
sürekli artık eşim yine mi çilek diyor....
ömrü hayatımda bu kadar çilek yemedim....
-rgulu-rgulu

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
ben de yiyorum valla, ama ben de kendimi 8 kilo almisim gibi hissetmiyorum hiç, hafifim hala sanki.

işyerinde çekmecemde sürekli bişeyler atıştırıyorum ağzım hiç durmuyo şekere diikat et fazla yeme dedi doktorum ama bebişin hareketlerinide çikolatalı bişiler yiyince çok hissediyorumm napimmm.. :eek:ys:

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
ya walla acıktım ben gidiommmm...gevrekleri alıp anneme, deliricem bu gürültüden...
öptüm cicişlerrrr:lala::lala::lala::lala::lala::lala:

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
çalışmasam haklısın da ... bütün gün işte olunca yediğim şeyler kısıtlı zaten...
bir akşam dikkat ediyorum bide hafta sonları...
ama evde otursam ne olur hiç bilmiyorum...

gerçekten iyimi ?
sürekli artık eşim yine mi çilek diyor....
ömrü hayatımda bu kadar çilek yemedim....
-rgulu-rgulu

ya ben işyerinde bile hazırlıklı oluyorum aman acıkırım diye bide evde olsam siler süpürürüm dolabı heralde :cokkomik:

bak şimdi çilek faydalımıymış bebişe..eve gider gitmez ilk işim :hihi:

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
işyerinde çekmecemde sürekli bişeyler atıştırıyorum ağzım hiç durmuyo şekere diikat et fazla yeme dedi doktorum ama bebişin hareketlerinide çikolatalı bişiler yiyince çok hissediyorumm napimmm.. :eek:ys:

bi arkadaşım hamilelikte çok kilo alınca, 6ıncı ayda diyete soktular kkızı, gidişi iyideğiildi çünkü. o da çok çikalata tatlı yiyodu. doktoru şöyle bişi önermiş. akşamdan 1 bardak sütün içine 1 kuru incir at, sabah da inciri ye sütü iç. gün boyunca şeker ihtiyacı olmuyomus. kız da dogruladı bunu gerçekten şeker ihtiyacım olmuyo diye ama tadı nasıl olur bilemiyorum.

ya walla acıktım ben gidiommmm...gevrekleri alıp anneme, deliricem bu gürültüden...
öptüm cicişlerrrr:lala::lala::lala::lala::lala::lala:
gevrek peynir çaaaaaay, süper bi kahvaltı edin canım.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
Annede demir emilimini arttırır,bebeğin bağışıklık sitemini inşa eder. Turunçgiller ,bezelye,yeşil biber,
çilek, brokoli ve domates

Folic Acid/Folate
(600 mcg) Plasentanın gelişimine yardımcı olmakta ve bebekte nöral tüp defekti gibi anomalileri engellemektedir. Portakal,portakal suyu,
çilek

kızlar ben bilmeden... iyi bişi yapıyormuşum... -rgulu-rgulu-rgulu

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204

yaa yiyin şekerli şeyler. artık tatlıya vurucam kendimi bende. ben her ay aynı saatte kontrole gidiyorum. oda oğlumun uyku saatine denk geliyo. bebekler bol bol hareket etmeli arkadaşlar kas sistemleri gelişsinnn. ayy nerdeyse vursun kırsın içimi dağıtsın dicemm

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
yaa yiyin şekerli şeyler. artık tatlıya vurucam kendimi bende. ben her ay aynı saatte kontrole gidiyorum. oda oğlumun uyku saatine denk geliyo. bebekler bol bol hareket etmeli arkadaşlar kas sistemleri gelişsinnn. ayy nerdeyse vursun kırsın içimi dağıtsın dicemm

benimki de tatlı ekşi farketmiyo ama önemli olan çok sevdigim bişi yemek. keyifle yiyince başlıyo hemen kıpır kıpır.

EXPORTER

Daimi Üye
Tepki
534
annede demir emilimini arttırır,bebeğin bağışıklık sitemini inşa eder. Turunçgiller ,bezelye,yeşil biber,

folic acid/folate
(600 mcg) plasentanın gelişimine yardımcı olmakta ve bebekte nöral tüp defekti gibi anomalileri engellemektedir. Portakal,portakal suyu,
çilek

kızlar ben bilmeden... Iyi bişi yapıyormuşum... -rgulu-rgulu-rgulu

bende çok çilek yiyorum tam 1 aydır her akşam 1 kilo civarı hatta geçen gün ezik olanları blender den geçirip çilekli süt yapsam diye düşünürken buldum kendimi ama çilekleride yiyordum

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
bi arkadaşım hamilelikte çok kilo alınca, 6ıncı ayda diyete soktular kkızı, gidişi iyideğiildi çünkü. o da çok çikalata tatlı yiyodu. doktoru şöyle bişi önermiş. akşamdan 1 bardak sütün içine 1 kuru incir at, sabah da inciri ye sütü iç. gün boyunca şeker ihtiyacı olmuyomus. kız da dogruladı bunu gerçekten şeker ihtiyacım olmuyo diye ama tadı nasıl olur bilemiyorum.

gevrek peynir çaaaaaay, süper bi kahvaltı edin canım.

denemek lazımda sütü nasıl iççemki ben :2:

Annede demir emilimini arttırır,bebeğin bağışıklık sitemini inşa eder. Turunçgiller ,bezelye,yeşil biber,

Folic Acid/Folate
(600 mcg) Plasentanın gelişimine yardımcı olmakta ve bebekte nöral tüp defekti gibi anomalileri engellemektedir. Portakal,portakal suyu,
çilek

kızlar ben bilmeden... iyi bişi yapıyormuşum... -rgulu-rgulu-rgulu

ya benimde canım bu aralar felaket karpuz çekiyo ama mevsimi diil hormonludur diye yiyemiyorum yoksa nası özledimmm nasıllll

ben çok düşkün diilim aslında tatlıya ama yiyince oğluşun hareketlenmesine bayılıyorummm çocuk daha doğmadan çikolatayı kullanmaya başladım ona karşı :cokkomik:

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ya benimde canım bu aralar felaket karpuz çekiyo ama mevsimi diil hormonludur diye yiyemiyorum yoksa nası özledimmm nasıllll

ben deli gibi yiyorum valla. ama mayısı bekledim yoksa ocakta çıkmıştı karpuzlar o zamandan başlıcaktım nerdeyse. bissürü yiyorum valla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar