2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
banada önümüzdeki kontrolde yapıcaz dedi doktor. ama aç karnına gel öyle yap böyle yap demedi

bana özellikle söylediler şeker yüklemesi yapılmadan aç karna geliyosun diye..istersen gitmeden ara bi sor canım..

ne kadarmış fiyatı bende açılmadı bu link..

bende doğuma hazırlık kursuna gittiğimde tanıtmışlardı...ebe veya doktor uyguluyormuş.. işte böyle....

nasıl uygulanıyoki son anda sancılar başladığında mı?

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
kızlar yaaa, ben c.tesi gidip şeker taraması yaptırayım dedim de aç mı gitmem gerek bir de ücretleri ne kadar bilginiz varmı??? devlet hastanesine mi gitsem diye düşünüyorum da

benden 16 lira aldılar canım, çok pahalı bişi degil yane :) hem de özelde yaptırdım ben özel bi laboratuvarda.

feyruka

Aktif Üye
Tepki
74
Soru : merhaba akın bey dianatal doğum jeli hakkında bilgi alabilirmiyim siz hastalarınızda uyguladınız mı?şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar....
Cevap : ben kullanmadım çevemde tavsiye eden doktorda gömedim. bunlar organik kimyasallardan oluşmuş kayganlaştırıcılardır. denenebilir ama fiatları yüksek fazla bir şey beklememk gerkir

feyruka

Aktif Üye
Tepki
74
Merhaba, dianatal jel ismiyle piyasaya yeni sürülen ve içinde glikoz,karbomer, selüloz, su olan jel ile normal doğum yapmanın bebek veya anne açısından taşıyabileceği herhangi bir risk olup olmadığı konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca bu jelle yapılan doğumlarla ilgili malumatınız varsa paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler.
Cevap : Sayın Dilek Hanım Ben bu jeli hastalarıma hiç kullandırmadım bir fikrim yok vaginayı kayganlaştırdığı ifade ediliyor. Lokal anestetik özelliği varmı bilmiyorum. Ben doğallıkdan yanayım. DR. ALEV

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204

ne akdar doğru acaba??? zaıflama ürünleri gibi para tuzağımı yoksa gerçekten işe yarıyormu???

benim gittiğim doktorda aylardır broşürleri var böyle ürünlerin. doktor doğum zamanı söyler sanıırm bak böyle böyle ürünler var kullananlım faydalı olur diye

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
aa bak o zaman broşürleri varsa kesin biliyodur senin dr.un bu konuyu sen danışta bizide aydınlatırsın cnm..

peki canım sorarımmmm.. benim doktor epiduralla doğumda çook profesyonelmiş. bana da söyledi. ben bakarız dedim. doğumun beni nasıl yakalayacağını bilemiyorum o an gelince ne gerekiyorsa yaparız dedim. güldü. doğru ama iş yerinde başladı sancı diyelim sonra ben hastaneye gidene kadar doğum başlarsa ne epidural ne jel e gerek kalırki. yada doğmadı çocuk zamanında hoopp sezeryan olucak. hele o zman gelsin hayırlısıylada bakarız dedimm

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
peki canım sorarımmmm.. benim doktor epiduralla doğumda çook profesyonelmiş. bana da söyledi. ben bakarız dedim. doğumun beni nasıl yakalayacağını bilemiyorum o an gelince ne gerekiyorsa yaparız dedim. güldü. doğru ama iş yerinde başladı sancı diyelim sonra ben hastaneye gidene kadar doğum başlarsa ne epidural ne jel e gerek kalırki. yada doğmadı çocuk zamanında hoopp sezeryan olucak. hele o zman gelsin hayırlısıylada bakarız dedimm

haklısın aslındada bende bi karar veriyim istiyorum artık..yoksa sürekli nasıl olucak diye düşünmekten kendimi alamıyorum bi kolay yolu kaçış yolu yok mu diye böyle jellerde ararken buluyorum kendimi...:eek:ys:

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
haklısın aslındada bende bi karar veriyim istiyorum artık..yoksa sürekli nasıl olucak diye düşünmekten kendimi alamıyorum bi kolay yolu kaçış yolu yok mu diye böyle jellerde ararken buluyorum kendimi...:eek:ys:

rahat oll akışına bırak. yapacak hiçbir şey yok. planı proğramıda yok doğumun. en güzelini en rahatını nasip etsin allah bizler için.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221

haklısın canım.. aynen öyle...
size birde alıntı yaptım....
Kolay ve ağrısız doğum için okunan dua.

Kolay doğum için okunan dua

İşte Peygamberimiz’in Hz. Fatıma’ya doğumu sırasında okuduğu dua…

Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştirilemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
“İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A’raf suresi 54. ayet)

Meali :
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah’tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O’nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.

(A’arf suresi, 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar