2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
haklısın canım.. aynen öyle...
size birde alıntı yaptım....
Kolay ve ağrısız doğum için okunan dua.

Kolay doğum için okunan dua

İşte Peygamberimiz�in Hz. Fatıma�ya doğumu sırasında okuduğu dua�

Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştirilemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.

Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.

Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete�l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
�İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.

(A�raf suresi 54. ayet)

Meali :
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah�tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O�nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.

(A�arf suresi, 54)

Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.

Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah�a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

çok faydalı oldu canım..bende geçen bir dua kitabında doğum esnasında ayetel kürsi okunmasının kolaylaştırdığını okumuştum..

glymrk

Daimi Üye
Tepki
410
uykum vaaaaaar :uzgun::uzgun::uzgun:

yaaa ben bu aralar yatmaktan uzanmaktan başka bişey düşünemez oldum, çok halsizim, geceleri rahatsız yatıyorum zaten...
cumartesi randevum var umarım eşi yukarı çıkmaya başlamıştır...
:zonk:

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86

yaaa ben bu aralar yatmaktan uzanmaktan başka bişey düşünemez oldum, çok halsizim, geceleri rahatsız yatıyorum zaten...

bende aynı durumdayım uykulu geziyorum ama daha 5 saatim var eve gitmeme..:uzgun:
benim randevumda cumartesi sabahı..çıkmıştır canım olumlu düşün olumlu olsun..

adamavi

Aktif Üye
Tepki
86
kızlar merhaba geçmişi okudum geldim ve çok gerildim valla eskiden doğumdan korkmayan ben artık yavaş yavaş korkmaya başlıyorum ya....Allah'ım sen bütün hamilelere kolay doğumlar nasip et...

merhaba..ben korkutmadım inşallah seni..:eek:ys:
amin inşallah hepimiz kolaylıkla atlatırız şu doğum sürecini..

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204

her yeni gelen ayla beraber bebeklerimizle ilgili terddütlerimiz değişiyor. geçen ya başkaydı bu ay başka gelecek ay daha başka. bebeğin eşi yukarı çıkamaya başlamış. güzel haberlerle geliceksin. sonraki ayda başka bişeye tereddüt edicez. geçen gün gazetede okudum amniyo sıvısı az olana dışardan sıvı takviyesi yapılabiliyormuş

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
hamilelikte neden süt zor içiliyor ya ben hamileliğimi öğrenmeden önce başlamıştım düzenli içiyordum her gün ama hamilelikle beraber bi yudum içemez oldum kokuyo bayıyo tadı bende içemediğim için bol bol yoğurt peynir yiyorum

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
dün hastaneye gittim ya ben doğumhanede teyzem var ebe orda beklerken 2 doğum yaptırdılar sancı geldikçe bağırıyodu kadınlar bi kaç kere bağırdı kadınlar doğuma aldılar 10 dakika olmadan çocuklar doğdu ıkınabilseler daha çabuk olcaktı herhalde bebekler bir bağırıyor doğunca hiç susmuyolar anneye verince duruyolarmış ama.....doğum yapan birinin eşini gördüm bebek kıyafetlerini getirmiş bide eşine yiyecek içecek nasıl heyecanla soruyo doğum gerçekleşti mi neyimiz oldu diye kız dediler o andaki yüz ifadesi çok güzeldi adamın tebessüm etti falan gözlerinin içi güldü adamın dedim acaba benimki de böyle heyecanla beklicek mi aynı tebessüm onda da olcak mı diye

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
kızlar yaaa, ben c.tesi gidip şeker taraması yaptırayım dedim de aç mı gitmem gerek bir de ücretleri ne kadar bilginiz varmı??? devlet hastanesine mi gitsem diye düşünüyorum da

devlette yaptırabilirsin canım ücretsiz sadece kan alıyolar zaten 2 kere ya da üç kere

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
benimki de minimum da
-rgulu-rgulu-rgulu
dün hastaneye gittim ya ben doğumhanede teyzem var ebe orda beklerken 2 doğum yaptırdılar sancı geldikçe bağırıyodu kadınlar bi kaç kere bağırdı kadınlar doğuma aldılar 10 dakika olmadan çocuklar doğdu ıkınabilseler daha çabuk olcaktı herhalde bebekler bir bağırıyor doğunca hiç susmuyolar anneye verince duruyolarmış ama.....doğum yapan birinin eşini gördüm bebek kıyafetlerini getirmiş bide eşine yiyecek içecek nasıl heyecanla soruyo doğum gerçekleşti mi neyimiz oldu diye kız dediler o andaki yüz ifadesi çok güzeldi adamın tebessüm etti falan gözlerinin içi güldü adamın dedim acaba benimki de böyle heyecanla beklicek mi aynı tebessüm onda da olcak mı diye
inşallah bizde kavuşuruz sağlıkla... bebeklerimize.....

sevbor

Aktif Üye
Tepki
177
selam eylül annecikleri sabahtan patroncuğum geldi gitti aylar sonra o nedenle giremedim

kilomu buna göre hesapladım normal görünüyor diğer arkadaşlar gibi minimumda değilim yani :D
sizler nasılsınız kısa bir özet lütfen geçmişe dönersem akşam olur:böö:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar