2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
kızlar öğlene kadar ne güzel muhabbet ettik...
yemekten sonra rehavet çöktü...
biraz başka konulara bakıyım dedim....
sizinde ayaklarınız şişiyormu akşama?

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
ben de işden vakit buldum girdim ama kimse konuşmuyor :-(( 11 kişi okuyo görünüyo ama :-((((

işten güçten vakit bulunca hemen giriyorum. ama genelde kimse olmuyo.

şimdi buldum maalesef banlanmış kivim de
kimono
lila5
ceygül buraya gelemeyen varmı bunlardan kızlar onlar açık mesaj atabilirim

sen herkese at da, nolur nolmaz.

offf kızlar ya cnm sıkılıyor...
menim de canım çok sıkıliyiiiii.

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953

hmd

Üye
Tepki
50
evet ya bende bundan çok muzdaribim
nasıl oturacağımı şaşırıyorum yaaa... öğlene kadar idare ediyor öğleden sonrası çok fenaaa

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
nasıl oturacağımı şaşırıyorum yaaa... öğlene kadar idare ediyor öğleden sonrası çok fenaaa

ay kızlaaaar, nolcaz biz böyle ya, her gün yeni biyerimiz agriyo. kocama utanıyorum artık valla oram agriyo buram agriyo demeyeeeee.

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
aynen aynen, benim de çok kötü ağrıyo ölüyom sandalyemde yan oturuyorum artık

benim de kuuruk sokumum agriyo. ben de hep oturuyorum aynı problem.

buna bir çare bulmalıyız.... madem hepimizin sorunu... :ilknur::ilknur:

elmakurdumusun

Daimi Üye
Tepki
295
etkilenmemek elde degil canım o hikayelerden, insanın hemen dogurası geliyor. senin ilk dogumun normal miydi nasıldı anlatsana?

Evet cesika normal doğum yaptım.
O zamanlar 18 yaşındaydım henüz toy ve tecrübesizdim doğumla ilgili pek bir bilgimde yoktu.Yaklaşık 25 haftamda doktora gittiğimde bana dinlenmemi erken doğum riskim olduğunu söyledi.
Peki ben bunu ciddiye aldım mı elbetteki hayır ben yine herzamankiş tempoma devam ettim üstelik 2 kez uzun yolculuk yaptım hemde 800 km gidiş-dönüş en 3.kez yaptığım yolculuğum İstanbul aydı yaklaşık 29-30 haftamdaydım kardeşimin sünnet düğünü vardı o telaşa kaptırmıştım kendimi 2-3 gün böyle geçip gitti.
Sonra beni görmeye gelen misafirleri ağırlamaya başladık annemin evinde kalıyordum biraz stresli bir dönemdi hamileliğim çok yoğun geçti fiziksel olarak rahat ve hafiftim fakat ruhsal açıdan iyi değildim neredeyse her gün göz yaşı döktüm.Bir gün yine komşular gelmişti bende hem onlarla sohbet ediyor hemde bebeğimin cicilerini ütüleyip hazırlıyordum annemin arkadaşı bana "Serap yüzüne lohusalık vurmuş,doğum yapacak gibi bir halin var"dedi aslında haklıydı hafif sancılarım ve akıntıdan yoğun bir su gelmesi vardı.
Ben dikkate almak istemiyordum çünki daha erkendi.

Ertesi sabah kalktım kahvaltımı yaptım,sonra lavaboya gittim baktım bu gelen su çoğalmış baya yoğun.Anneme haber verdim,annem henmen hastaneye gidelim dedi.Taxi çağıracaktı ben kabul etmedim biraz yürümek istemiştim.
Hastaneye gittik doktor hemen çatı muayenesine aldı beni 2 cm açılmıştım ve suyumda yoğun bir şekilde akmaya başlamıştı.Doktor doğum dedi
ben korkuyorum çünki henüz vakti var usg ve nts derken beni oradan oraya koşturuyorlar hastaneye gittiğimde saat 12:00 idi bekledik fakat rahim daha fazla açılmadı suni sancı verdiler.Beni görmelisin sancı geliyor ben sızlanıyorum uykum var diye beni yürütüyorlar ama zorla neyse baya bir çektim bu sancıyı enson artık sancılar sıklaştı sancı araları ben bir rahatlıyorum tatile çıkmış gibi.
Garip bir his derken doğum anı geldi boncuk,boncuk terlemeler ıkınmalar derken saat 17:15 de kızım dünyaya geldi.
Fakat ben onu hiç göremeden direk küveze aldılar.Ertesi sabah görebildim bebeğimi.

ces1234

Daimi Üye
Tepki
953
O zamanlar 18 yaşındaydım henüz toy ve tecrübesizdim doğumla ilgili pek bir bilgimde yoktu.Yaklaşık 25 haftamda doktora gittiğimde bana dinlenmemi erken doğum riskim olduğunu söyledi.
Peki ben bunu ciddiye aldım mı elbetteki hayır ben yine herzamankiş tempoma devam ettim üstelik 2 kez uzun yolculuk yaptım hemde 800 km gidiş-dönüş en 3.kez yaptığım yolculuğum İstanbul aydı yaklaşık 29-30 haftamdaydım kardeşimin sünnet düğünü vardı o telaşa kaptırmıştım kendimi 2-3 gün böyle geçip gitti.
Sonra beni görmeye gelen misafirleri ağırlamaya başladık annemin evinde kalıyordum biraz stresli bir dönemdi hamileliğim çok yoğun geçti fiziksel olarak rahat ve hafiftim fakat ruhsal açıdan iyi değildim neredeyse her gün göz yaşı döktüm.Bir gün yine komşular gelmişti bende hem onlarla sohbet ediyor hemde bebeğimin cicilerini ütüleyip hazırlıyordum annemin arkadaşı bana "Serap yüzüne lohusalık vurmuş,doğum yapacak gibi bir halin var"dedi aslında haklıydı hafif sancılarım ve akıntıdan yoğun bir su gelmesi vardı.

Ertesi sabah kalktım kahvaltımı yaptım,sonra lavaboya gittim baktım bu gelen su çoğalmış baya yoğun.Anneme haber verdim,annem henmen hastaneye gidelim dedi.Taxi çağıracaktı ben kabul etmedim biraz yürümek istemiştim.
Hastaneye gittik doktor hemen çatı muayenesine aldı beni 2 cm açılmıştım ve suyumda yoğun bir şekilde akmaya başlamıştı.Doktor doğum dedi
ben korkuyorum çünki henüz vakti var usg ve nts derken beni oradan oraya koşturuyorlar hastaneye gittiğimde saat 12:00 idi bekledik fakat rahim daha fazla açılmadı suni sancı verdiler.Beni görmelisin sancı geliyor ben sızlanıyorum uykum var diye beni yürütüyorlar ama zorla neyse baya bir çektim bu sancıyı enson artık sancılar sıklaştı sancı araları ben bir rahatlıyorum tatile çıkmış gibi.
Garip bir his derken doğum anı geldi boncuk,boncuk terlemeler ıkınmalar derken saat 17:15 de kızım dünyaya geldi.
Fakat ben onu hiç göremeden direk küveze aldılar.Ertesi sabah görebildim bebeğimi.

aslında okuyunca psikolojik durumun dışında rahat bi hamilelik yasamissin gibi geldi bana ama o anki acilarini bilemem tabi. sen de gittiginde 2 cm acilmissin bak, ben de hastaneye vardigimdda 4-5 cm acilmis olmak istiyorum valla insallah oyle olur.

O zamanlar yasadigin ruhsal sıkıntılarından inşallah şimdi eser yoktur canım, inşallah psikolojik açıdan bu hamileligin iyi geçiyodur diye diliyorum. Kızına da Allah uzuuun uzuuun saglikli omurler versin.

Şunu yazmayı unuttum eskiler gerçekten anlıyoinsanın yüzünden dogum yapcak zamanıgeldigini. boyle dudaklar sisiyomus falan oyle bisiiiii. sende de oyle olmus demek ki.

feyruka

Aktif Üye
Tepki
74

kaç haftalıkken doğurdun????

elmakurdumusun

Daimi Üye
Tepki
295
Böyle yüzeysel yazdığıma bakma harika anlar yaşadım.
12 yıl evveldi kızımı dünyaya getirişim.Suni sancılarla tam 5.saat sancı çektim fakat geriye dönüp baktığımda o anları tekrar yaşamak için herşeyi verirdim diyorum.
Bunlar çok özel anlar geride dünya güzeli bir yavru yüzde tebessüm bırakıyor.
Kızlar siz bilirsiniz ama bu anları doya,doya yaşayın...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar