Evet cesika normal doğum yaptım.
O zamanlar 18 yaşındaydım henüz toy ve tecrübesizdim doğumla ilgili pek bir bilgimde yoktu.Yaklaşık 25 haftamda doktora gittiğimde bana dinlenmemi erken doğum riskim olduğunu söyledi.
Peki ben bunu ciddiye aldım mı elbetteki hayır ben yine herzamankiş tempoma devam ettim üstelik 2 kez uzun yolculuk yaptım hemde 800 km gidiş-dönüş en 3.kez yaptığım yolculuğum İstanbul aydı yaklaşık 29-30 haftamdaydım kardeşimin sünnet düğünü vardı o telaşa kaptırmıştım kendimi 2-3 gün böyle geçip gitti.
Sonra beni görmeye gelen misafirleri ağırlamaya başladık annemin evinde kalıyordum biraz stresli bir dönemdi hamileliğim çok yoğun geçti fiziksel olarak rahat ve hafiftim fakat ruhsal açıdan iyi değildim neredeyse her gün göz yaşı döktüm.Bir gün yine komşular gelmişti bende hem onlarla sohbet ediyor hemde bebeğimin cicilerini ütüleyip hazırlıyordum annemin arkadaşı bana "Serap yüzüne lohusalık vurmuş,doğum yapacak gibi bir halin var"dedi aslında haklıydı hafif sancılarım ve akıntıdan yoğun bir su gelmesi vardı.
Ben dikkate almak istemiyordum çünki daha erkendi.
Ertesi sabah kalktım kahvaltımı yaptım,sonra lavaboya gittim baktım bu gelen su çoğalmış baya yoğun.Anneme haber verdim,annem henmen hastaneye gidelim dedi.Taxi çağıracaktı ben kabul etmedim biraz yürümek istemiştim.
Hastaneye gittik doktor hemen çatı muayenesine aldı beni 2 cm açılmıştım ve suyumda yoğun bir şekilde akmaya başlamıştı.Doktor doğum dedi
ben korkuyorum çünki henüz vakti var usg ve nts derken beni oradan oraya koşturuyorlar hastaneye gittiğimde saat 12:00 idi bekledik fakat rahim daha fazla açılmadı suni sancı verdiler.Beni görmelisin sancı geliyor ben sızlanıyorum uykum var diye beni yürütüyorlar ama zorla neyse baya bir çektim bu sancıyı enson artık sancılar sıklaştı sancı araları ben bir rahatlıyorum tatile çıkmış gibi.
Garip bir his derken doğum anı geldi boncuk,boncuk terlemeler ıkınmalar derken saat 17:15 de kızım dünyaya geldi.
Fakat ben onu hiç göremeden direk küveze aldılar.Ertesi sabah görebildim bebeğimi.
cnmmm 2. bebeğinide sağlıkla kucağına almayı nasip etsin rabbim inşallah şimdi sıkıntı stres yoktur