Soframız programındaki yöresel tarifler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Hayrabolu Tatlısı - Selime'nin Mutfağı: Tekirdağ


ImageView.ashx


MALZEMELER
6 yumurta
1 kg taze tuzsuz peynir
1 paket kabartma tozu
1 paket karbonat
1 çay bardağı irmik
Alabildiği kadar un.
Şerbeti için;
7 su bardağı su
6 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu.
Hazırlanışı:
Önce peynir ve yumurta iyice karıştırılır, peynir topağı içinde ayırt edilmeyecek kadar karışım birbirine yedirilir, içine karbonat ve kabartma tozu ilave edilir.En son irmik ve un ilave edilerek yumuşak bir hamur ilave edilir. Bu hamurdan ufak ufak bezeler koparılarak elde yuvarlanır ve daha önceden katı yağla yağlanmış tepsiye dizilir ve 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Şerbeti için , şeker ve tuz karıştırılır, kaynamaya başlayıncaya pişmiş ve soğumuş bezeler kaynayan şerbetin için atılır, bir müddet kaynadıktan sonra alınıp tepsiye dizilir ve üzerine şerbetin geri kalan kısmı dökülür ve içini çekmesi için 1 saat dinlenmeye bırakılır.
Şerbetlenmiş bezelerin üzerine tahin, kaymak ve fındık ilavesi ile servise hazırdır.

Taş Ekmeği - Neşe'nin Mutfağı: Diyarbakır


ImageView.ashx



MALZEMELER
½ KG UN
1 YUMURTA
1 BARDAK SÜT
1 TATLI KAŞIĞI MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
BİR TUTAM TUZ
SADEYAĞ, YETERİNCE SU

YAPILIŞI
MAYA VE ŞEKER ILIK SUDA ERİTİLİR. BİR KAPTA ELENMİŞ UNUN ORTASI AÇILIR, ERİTİLMİŞ MAYA, YUMURTA , SÜT VE SU KONUR. AKICI BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR ILIK SU İLAVE EDİLİP ÇIRPILARAK YOĞURULUR. BİR KENARDA MAYALANMAYA BIRAKILIR.
ATEŞTE TERS OTURTULAN SAC ÜZERİNDE VEYA TEFLON TAVADA BİR KEPÇE İLE DÖKÜLÜP İNCE YAYILARAK TERS DÜZ PİŞİRİLİR. TEPSİYE ALINIR, ERİTİLMİŞ SADEYAĞ İLE YAĞLANIR. PEKMEZ, TOZ ŞEKER VEYA DEĞİŞİK MARMELATLAR İLE TATLANDIRILARAK SERVİS YAPILIR.

Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Asma Yaprağı Pidesi- Dilek'in Mutfağı: Bursa


ImageView.ashx



MALZEMELER
Yarım kilo mısır unu
3 adet ince pırasa
250 gr asma yaprağı
1 tutam nane
Yarım kilo yoğurt
Tuz

Yapılışı: Pırasalar ince ince doğranarak az yağda sotelenir.Yarım kilo mısır unu,yarım kilo yoğurt ve bir tutam nane karıştırılır.En son pırasayla tuz atılıp karıştırılır.Tepsinin altı yağlanır,asma yaprağının damarlı kısmı içeri gelecek şekilde sıkı sıkı dizilir.Karıştırılan malzeme yaprakların üzerine dökülüp yayılır.Asma yaprakları damarlı kısmı içeri gelecek şekilde tekrar sıkı sıkı kapatılır.Tepsi kısık ateşte çevirilerek pişirilir.Ters çevrilerek pişmeyen tarafı da pişirilir.

Erzurum Tatar Böreği- Dilek'in Mutfağı: Bursa


ImageView.ashx



MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı süt
350 gr un
Tuz
Üstünün kıyması için;
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kaşık domates salçası
Tuz
Karabiber
Yoğurt
Sarımsak

Yapılışı: Yumurta,süt,un bir kapta karıştırılır.Hamur tutulur ve bekletilir.Hamur açılıp üçgen parçalar elde edilir.Diğer taraftan soğan kavrulup kıymayla kavrulur.Salçası eklenir.Tuz-karabiber eklenir.Tuzlu suda haşlanan hamur parçaları derin bi kaba alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Onun üzerine de kıymalı karışım dökülür ve servis yapılır.İsteğe bağlı olarak üzerinde tereyağ da gezdirilebilir.

Ayva Bastı -Dilek'in Mutfağı: Bursa


ImageView.ashx



MALZEMELER
Yarım kilo ayva
100 gr tereyağ
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
2 dilim limon

Yapılışı: Ayvaların kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır.Dilimlenip kararmaması için limonlu suda bekletilir.Limonlu suda bekletilen ayvalar geniş bir tepsiye dizilir.Üzerine su ilave edilir.Yumuşayınca pirinç eklenir.15 dk pişirilip pekmezi ve tereyağı da ilave edildikten sonra suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edilir.Pişince tabağa alınıp pekmez eşliğinde servis edilir.İsteğe göre dondurmayla da servis edilebilir

Peynir Tatlısı- Gülderen'in Mutfağı:Şanlıurfa


ImageView.ashx



MALZEMELER
Yarım kg tuzsuz peynir
Yarım kg un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Şerbeti :
3 su bardağı seker
3,5 bardak su
Limon

Yapılışı:Bu karışımı elde yoğurduktan sonra halka haline getirilir yağda kızartılır ve soğuk şerbete atılır

Ağzı Yumuk- Gülderen'in Mutfağı:Şanlıurfa


ImageView.ashx




MALZEMELER
Yarım kg yağsız kıyma
Yarım kg un
Su
Tuz
Bir yumurta
Biraz sıvı yağ

Yapılışı: Kıymayı kavururuz. Un,su, tuz, yumurta ve biraz sıvı yağ kullanarak bir hamur elde ederiz. Elde ettiğimiz hamuru yuvarlak olarak açarak içine kıymayı koyup bohça şeklinde ağzını kapatırız ve yağda kızartırız.

Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Peynir Lokması - Muammer'in Mutfağı: Diyarbakır


ImageView.ashx


Malzemeler:
500 gr Taze Peynir
5 Adet yumurta
500 gr Toz şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
Pirinç unu veya normal un
Limonsuyu

Yapılışı:
Peynir derin bir kap içerisine konulup tahta bir kaşıkla ezilir. Üzerine yumurtalar kırılır.yarım çay kaşığı karbonat ilave edilir. Kıvama gelinceye kadar pirinç unu katılıp karıştırılır.tavadaki kızgın yağa birer kaşık dökülerek kızartılır ve bir tabağa alınır. Soğuyunca diğer yandan hazırlanmış şurubun içine atılır.

Kuzu Ciğerli Perde Pilavı - Muammer'in Mutfağı: Diyarbakır


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 kg. kuzu ciğer (karaciğer)
1 adet iç perde (ciğer perde)
2 su bardağı pirinç
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sade yağ
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Nane
2 adet kuru soğan
Kırmızı biber

Yapılışı:
Kuzu ciğerini zarını damalarını ayıklıyoruz. Suda haşlıyoruz. Küp küp doğruyoruz.1 kaşık yağı eritip, kuru soğanı doğrayıp öldürüyoruz. Ciğerleri de içine koyup çeviriyoruz. Üzerine baharatların hepsini koyup karıştırıp kapatıyoruz. 2 bardak pirinci kalan yağda kavuruyoruz… suyunu ölçüp koyuyoruz tuz ekliyoruz kısık ateşte pişiriyoruz. Pilav olunca ciğerli karışımı pilavın üzerine döküp bekletiyoruz. Sonra karıştırıyoruz… perdeyi bir fırın kabına yerleştiriyoruz. Pilavı döküp kapatıyoruz. Üzerine yumurta sürüyoruz. Fırında yağı eritip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz…

Nardan Aşı - Muammer'in Mutfağı: Diyarbakır


ImageView.ashx



Malzemeler:
Yarım su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı simindirik
250 gr çiğ köftelik et
3-4 adet kuru soğan
1 kg kuşbaşı eti
Yağ
Tuz
Domates salçası
Narsuyu veya nar taneleri
1 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:
Bulgur ile simindirik ıslatılr. Çiğköftelik eti karıştırarak hamur yapılır. fındıktan üçük yuvarlaklar yapılır. Yağda kızartılır.öte yandan kuşbaşı etler pişerken yağ ve soğanı konur şöyle bir karıştırılır. Sıcak su salça verilir kaynamaya bırakılır. Nar ekşisi verdikten sonra kızartılmış bulgur köftelere ilave edilir. Yarım saatte onların pişmesi beklenir. sıcak servis yapılır.

Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Ağzı Açık - İstiklal'in Mutfağı: Şanlıurfa


ImageView.ashx



Malzemeler:
Hamuru için:
1 kg un
1 kahve fincanı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım limon veya iki kaşık sirke
Harcı için:
500 gr yağsız kıyma
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 adet yumurta
2 adet yemek kaşığı un
Sıvı yağ(kızartmak için)

Yapılışı:
Unun ortası açılarak tuz, limon suyu(yahut 2 kaşık sirke)ilave edilerek yoğrulur.Yoğrulan hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert olmalıdır.Küçük bir tabağa biraz yağ konularak,el batırılır hamur yağla yoğrulur.Diğer tabakta ise kıyma et alınır,doğranmış soğan,tuz,baharat,1 yumurta,2 yemek kaşığı un karıştırılır.Hamurlar ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılarak,yuvarlanır.Tatlı tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır.Yufkanın içersine fırçayla biraz su sürülür,karıştırılan kıymadan erik büyüklüğünde parçalar alınarak açılan yufkanın üzerine sürülür,kenarlarına çirtik(çimdik) yapılır.Önce kıymalı tarafı daha sonra diğer tarafı kızgın yağa atılır zeytin bostanasıyla afiyetle yenilir…

Cirişli Köfte - İstiklal'in Mutfağı: Şanlıurfa


ImageView.ashx



Malzemeler:
Köftesi için:
1 kg ciriş
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
İç malzemeler:
500gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 demet maydanoz

Yapılışı:
Tuz,pul biber,karabiber cirişe konularak su ile yoğrulur.Bir kenara alınır.
İçi için:
Hafif kavrulmuş kıyma ete, doğranmış soğan,karabiber,pul biber,tuz salça eklenir.Biraz daha eti çevirdikten sonra maydanoz eklenir.Yoğrulan cirişli köfte,avucun arasına alınarak içli köfte gibi oyulur.Hazırlanan harçtan konularak ağzı kapatılır.Unlanan tepsiye sırayla dizilir…Diğer taraftan tencereye konulan biraz sıvı biraz sade yağ harçtan artan et ve salça pişirilir.Üstüne kaynar su çekilir.Kaynayan suyun içine köfteler atılır.(pişme süresi 20 dakıkadır) Sıcak servise hazır…

Soframız / Star Tv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Pırasalı Kol Böreği - Nihal'in Mutfağı: Tekirdağ


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 demet pırasa
1 kg yufka
100 gr kıyma
1 adet patates
1 adet yumurta sarısı,
zeytinyağı,
tuz,
karabiber

Yapılışı:
Pırasalar ince ince doğranır. Kavurmak için tencereye alınır. Sırasıyla kıyma ve rendelenmiş patates ilave edilir. Pırasaların iyice yumuşaması gerekir. Tuz karabiber ilave edilip soğuması için beklenir. Yufkalar ortadan ikiye bölünür, yağlı su ile ıslatılır. Yuvarlak kısmından ortaya doğru katlanan yufkanın üzerine pırasalı harç konur. Uzunlamasına yuvarlanır. Kol böğreği şeklinde tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına atılır.

Kat Kat Tatlısı - Emine ve Mesude'nin Mutfağı: Diyarbakır


ImageView.ashx



Malzemeler:
3 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 kase su
aldığı kadar un
5 kaşık katı yağ
şerbeti için;
3 bardak şeker
3 bardak su
2-3 damla limon suyu

Yapılışı:
malzemelerin hepsi karıştırılır. yoğurulur.( katı yağ hariç ) bir avuçiçi kadar pazılar yapılır. büyük yufka haline gelecek kadar açılır. üstü yağlanır oklavaya sarılır. oklavanın üstünde boydan boya kesilir.sonra küçük karelere ( 4 parmak eninde ) bölünür.elde burulur tekrar merdaneyle yuvarlak şekilde açılır, kızgın yağda kızartılır. soğuk şerbete atılır. servis yapılırken ceviz serpilir.

İçli Köfte - Emine ve Mesude'nin Mutfağı: Diyarbakır


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 ölçü ( 2 bardak ) köftelik ince bulgur
1 ölçü ( 2 bardak ) dövmenin incesi ( simindirik )
1 kg yağsız kıyma
½ kg kuru soğan , maydanoz
1 bardak ince kıyılmış ceviz ( isteğe bağlı )
3-4 kaşık sadeyağ
tuz, tozbiber, kişniş, su, karabiber

Yapılışı:
Dışının hazırlanması
bulgur ve dövme tuz, biber ve kişniş ilave edilerek 2 bardak su ile ıslatılır.ağzı kapatılıp yarım saat bekletilir. yoğrulduktan sonra üzeri örtülerek 15 dakika daha bekletilir.ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak açılır. içine hazırlanmış iç konarak kapatılır. tepsiye dizilir. kaynamış suya tuz ilave edilerek köfteler haşlanır.köfteler suyun yüzüne çıkınca pişme tamamlanır. kevgirle alınıp, servis tabağına konur.sıcak servis yapılır.
İçinin hazırlanışı
kıyma kavrulur, kıyılmış, yağda hafif öldürülmüş soğan ilave edilerek birlikte iyice kavrulur.tuz, karabiber, kişniş, biber,ceviz ilave edilerek karıştırılır. soğuyunca açılan köftelerin içine konur.

Elif'in Besmesi - Elif'in Mutfağı: Eskişehir


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 kg ince bulgur
1 kg kemikli kuzu eti
Tuz,
karabiber,
pul biber
bir yemek kaşığı salça

Yapılışı:
1 kilo kemikli et bir tencerede bol su ile haşlanır, pişen etler ayrı bir kaba çıkarılarak kemiklerinden ayrılır ve küçük parçalar haline getirilir, etin suyu ile geniş bir kapta bulgurlar üzerine bir parmak geçecek şekilde ıslatılır ve suyu çekene kadar beklenir, diğer taraftan kuşbaşı büyüklüğünde kesilmiş etler suyunu çekmiş olan bulgurun üzerine ilave edilir, tuz, karabiber ve pul biber isteğe göre salça eklenerek yoğrulur, daha sonra iri köfteler haline getirilerek servise sunulur.
(isteğe göre köfteler tavada kızartılabilir.)

Tepsi Kebabı- İlkay'ın Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 kg patlıcan
1 kg az yağlı kıyma
1 kg domates
250 gr. kırmızı biber
250 gr. yeşil biber
tuz
karabiber
kırmızı biber

Yapılışı:
Kıyma ıslatılıp süzülmüş ekmek içi ile ve tuz biber karabiber kırmızı biber ile karıştırılır. uzunlamasına kabuğu tamamen soyulmuş patlıcanlar halka halka doğranır soyulan kabuklar atılmaz bi kap da ayrılır tepsiye patlıcan et şeklinde dizim yapılır boş bırakılan ortaaya domates biber doğranır irice ve tepsi üzerine su ile karıştırılan salça baharatta eklenir dökülür yaygınca yada biraz zeytinyağ eklenir ve soyulan kabuklar tepsiye açık kalmıcak şekilde dizilir yemek üzerine 180-200 derecede önceden hazılanan fırına pişmesi için sürülür

Tekirdağı Kaçamağı - Gözde'nin Mutfağı: Tekirdağ


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
150-200 gr tel peynir
100gr tereyağı
5 bardak su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Orta boy bir tencerede yada tavada yağı eritin . Orta ısılı ateşte yağ eryene kadar bekleyin. Üzerine suyu ekleyip tuzunu ilave edin .Tuzlu ve yağlı su kaynamaya başlayınca mısırununu azar azar ve sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Mısırunu kaynamaya başlayınca tel tel ayırdığımız peynirleri içine ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocağın altını kısın.Yine sıksık karıştırarak peynir eriyene dek kaçamağı pişirin.Peynir eriyince kaçamağı ocaktan alın üzeri için az ayçiçek yağında toz biberi yakarak üzerine döküp sıcak servis yapın....

Haşhaşlı Keşkül - Gözde'nin Mutfağı: Tekirdağ


ImageView.ashx



Malzemeler:
1lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz badem
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Süslemek için:
Soyulmuş badem

Yapılışı:
Süt, şeker, yumurta sarısı, ve toz bademi tencereye alın orta ateşte kaynamaya bırakın.Nişastayı su ile çözerek ince ince kaynayan karışıma ekleyin.
Koyulaşıncaya kadar karıştırın .Haşhaş tohumunu ilave edip ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca üzerine badem ile süsleyerek servis yapın...

Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yağlı Köfte - Fadile'nin Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 Su bardağı köftelik simit (İnce bulgur)
2 yemek kaşığı sadeyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı toz biber (pul biber)
1 orta boy kuru soğan
2 diş kuru sarımsak
1 kahve kaşığı karabiber
3 adet olgun domates
Yeterince tuz

Yapılışı:
Köfte leğenine ince doğranmış kuru soğan ve sarımsak konur.Simit,yağ,salçalar,pul biber,karabiber,tuz konarak yoğrulur.Kabuğu soyulmuş,doğranmış domatesler azar azar yeterince ilave edilir.İstenen yumuşaklığa gelen köfte el içinde sıkım haline getirilerek servis tabağına alınır.

Süzek Yapması - Fadile'nin Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
300 gr dolmalık(ince çekilmiş) yağlı kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1-2 adet limon suyu (1 kahve fincanı kadar)
Yeterince tuz

Yapılışı:
İnce kıyılmış soğan ve sarımsaklar tüm malzemeyle yoğurulur.
Köfte Yoğrulduktan sonra cevizden az büyük parçalar el ayası içinde yassılaştırılarak orta kısımları şişkin hale getirilir.Süzeğe (Demir süzgeç) tek sıra halinde dizilir.Süzek büyüklüğünde tencerede kayanar suyun üzerine konup üstü kapak ya da tepsiyle kapatılır.Szüeğin alt tarafı kesinlikle suyla temas etmemelidir.Orta ısıda sonrasında kısık ateşte 20-25 dk kadar pişirilir.
Dağılmamasına dikkat edilir.

Kuş Tatlısı - Fadile'nin Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz
2 su bardağı ince doğranmış ceviz içi (Dövülmüşte olabilir)
1 çay kaşığı Tarçın
Şurup İçin;
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon
Kızartmak için;
2 su bardağı Zeytinyağı
Yapılışı:
Elenmiş un,yoğurt,zeytinyağı,az tuz, su,yumurta,kabartma tozu
Yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılıp,20-25 dk kadar dinlendirilir.Dinlenen hamur yufka gibi açılır.10 cm genişliğinde şeritler kesilir.Şeritler tekrar 10 cm’lik parçalara ayrılır.Ayrılmış olan yufka parçalarının ortasına ceviz ve tarçın karışımından 1 tatlı kaşığı kadar konur.Konan yer 2 tarafından sıkılarak boğulur.Şeker,su ve 1 dilim limon kaynatılarak soğutulur.Kızartılan tatlılar şuruba konup,servis tabağına çıkarılır.Cevizle süslenir.

Çikolata Şelalesi - Derya'nın Mutfağı: Mersin


ImageView.ashx



Malzemeler:
200 gr çikolata(100 gr sutlu 100 gr bitter)
100gr tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1çay bardagı un

Yapılışı:
Tereyağını cezvede erit, içine çikolatayı kır ve karıştırarak erimelerini sağla. Yumurta ve şekeri derin bir kaba koy ve mikserle çırp. 2-3 dk çırptktan sonra unu yavaş ekle ve çırpmaya devam et. Un ve yumurtalı karışım iyice karıştıktan sonra çikolatalı karışımı ilave et ve tüm malzemeyi homojen bir karışım oluncaya kadar 3-4 dk çırp. Sufle kalıplarına karışmı dök. 200 derece ısıtılmış fırında 7 ila 10 dk arası pişir. 6-7 dk soğut ve krema ya da dondurma ile servis yap.

Kabak Graten - Derya'nın Mutfağı: Mersin


ImageView.ashx



Malzemeler:
4 adet orta boy kabak
İç malzemesi için:
150 gr kaşar peyniri
2 adet taze soğan
2 corba kaşığı maydonoz
1 corba kaşığı taze fesleğen
200 gr labne peyniri
1 adet yumurta sarısı
tuz

Yapılışı:
Kabakları uzunlamasına ikiye bölerek içini bir kaşık yardımıyla boşaltın,kabak içlerini rendeleyin. Doğranmış maydonoz, taze soğan,rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra diğer malzemelerle karıştırın,hazırlanan harcı kabakların içine doldurarak önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 15 dk) pişir.


Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Cacıklı Arap Köftesi - Figen'in Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:

Köfte için:
2 su bardağı köftelik ince bulgur
250 gr çiğ köftelik et
1 adet küçük kuru soğan
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı un
Tuz ve karabiber
Cacık için;
5-6 yaprak taze pancar
2 su bardağı süzülmüş yoğurt
2-3 diş kuru sarımsak
Yeterince tuz
Servis için;
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı: İnce köftelik bulgur, çiğ köftelik et, kırmızı toz biber,un,yeterince tuz ve karabiber ile ince doğranmış soğan iyice karıştırılarak yoğurulur.Köftenin yoğurulması sırasında ellerimizi azar azar su ile ıslatarak, köfteler avuç içinde dağılmadan yuvarlanabilecek kıvama gelinceye kadar sakızlandırılır. Sakızlanmış Köfte nohut büyüklüğünde yuvarlanıp bir süzgece konur.Uygun büyüklükteki bir tencereye 2 bardak su ve 1 tatlı kaşığıtuz konarak kaynatılır.Kaynayan bu suyun üzerine süzgeçteki yuvarlanmış köfteler yerleştirilerek,ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika buharda pişirilir.Pişen köfteler genişçe bir tepsiye boşaltılıp soğumaya bırakılır.Pancarlar yıkanır,iri iri doğranır.Doğranmış pancarlar kaynar suda 1-2 dakika kaynatılır.Soğutulduktan sonra, haşlanmış pancarların iyice suyu sıkılır.Öte yanda sarımsaklar tuzla ezilir.Suyu sıkılmış pancar,ezilmiş sarımsak ve yoğurt bir kasede karıştırılır.Yoğurt koyu ise isteğe göre pancar cacığı biraz su ile sulandırılabilir.

Kereviç - Figen'in Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:
600 gr un
1 adet yumurta
200 gr sana
1 tatlı kasığı kabartma tozu
1 paket vanilya
150 gr pudra sekeri
İci için : 1 su bardağı ceviz ici
1 tatlı kasığı tarcin.
1 kasık toz seker

Yapılışı:
Yağ eritilir.Ilımaya bırakılır.Üzerine yumurta kırılıp un vanilya kabartma tozu ve seker konulup karıştırılır. Un yavaş yavaş ilave edilir. Kulak memesi yumusakligina gelince bekletilir.Yaklaşık yarım saat.
Bu arada iç harç hazırlanır.Kereviç kalıbı yağlanır.


Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Turunç Tatlısı - Ayfer'in Mutfağı: Mersin


ImageView.ashx



Malzemeler:
20 adet orta boy turunç
2 kg toz şeker
1 lt. su
4-5 karanfil
İğne – iplik
Yarım limon suyu

Yapılışı:
Turunç kabuklarıince rende ile rendelenir.4’e bölünür.15-20 dk. kaynatılır. Suyu süzülür. 2-3 gün süreyle turunç kabukları tatlanıncaya kadar suyu değiştirilir. Tatlanınca sarma gibi sarılıp sıkılarak iğne ile ipliğe dizilir.Tencereye konulur.Şeker, karanfil eklenir.2 saat boyunca kaynatılır. Köpüğü alınır. Turunçlar şeffaflaşınca limon suyu konulur. 10-15dk daha kaynadıktan sonra altı söndürülür.Soğuyunca kavanozlara konulur. Serin yerde muhafaza edilir.Misafirlere tatlı olarak ikram edilir.

Rokoko - Hülya'nın Mutfağı: Kayseri


ImageView.ashx



Malzemeler:
6 adet yumurta
4 yemek kaşığı Tozşeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 paket krem şanti
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı çilek
2 adet kivi

Yapılışı:
Önce yumurtalar ve toz şeker beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpılır.Daha sonra içine vanilya ve krem şanti eklenir tekrar çırpılır. Sonra 1 bardak soğuk süt eklenir ve çırpılır.Karışımın içine yarım su bard Hindistan cevizi be kırılmış kakaolu bisküviler katılır,altına naylon serilmiş kalıba dökülür donmaya bırakılır.Sonra kalıbı ters çevirip çıkartılır üzerine Hindistan cevizinin kalanı serpilir .Servis edileceği tabağa çilek kivi ve ceviz eklenerek servis yapılır

Cevizli Tatlı - Hatice'nin Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr Margarin
Alabildiği kadar un
Şerbet için;
3 bardak su
3,5 su bardağı şeker
Yarım limon

Yapılışını yazmamışlar büyük ihtimal yoğurup ceviz kadar kopartılıyor elde hafif açıp tarçın ceviz konuyordur sonrada kalbura bastı gibi kıvırılıyordur

Soframız
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kaymaklı Lor Tatlısı - Dilek'in Mutfağı: Ayvalık


ImageView.ashx



Malzemeler:
500 gr lor
250 gr un
1 paket kabartma tozu
Süslemek için;
200 gr kaymak

Yapılışı: Lor un ve kabartma tozu karıştırılır şekillendirilir önceden ısıtılmış fırında pişirilir önceden hazırlanmış soğutulmuş şuruba sıcak lor kurabiyeleri atılır şurubu iyice çektikten sonra arzuya göre kaymak veya dondurma ile servis yapılır.


Fıstıklı Antep Tatlısı - Dilek'in Mutfağı: Gaziantep


ImageView.ashx



Malzemeler:
7 adet yumurta
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
8 kahve fincanı çekilmiş baklavalık fıstıkiçi
2 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Kıvam Malzemesi(şurup) ;
2,5 su bardağı şeker
3 bardak su
1 çay kaşığı kadar limon suyu
Ve üzeri için ;
250 gr kaymak

Yapılışı:
7 yumurtanın beyazı ile bir çay kaşığı tuzu çatalla çırpıyoruz. Sarısıyla 2 fincan şekeri ayrı bir kapta çırpıyoruz.Sonrasında birbirlerine katıp çırpıyoruz.Sırasıyla içine sıvıyağ,un ve çekilmiş fıstık içini koyacağız.Koyu bir kek kıvamı alıncaya dek çırpmaya devam ediyoruz.Hazırladığımız karışımı, yağladığımız dikdörtgen cam kaseye dökeceğiz. 180 derecelik bir fırında 15-20 dk kadar pişireceğiz.Sonrasında şurubu döküp servise çıkarıyoruz.Kaymakla süslüyoruz.


Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Yağ Mantısı - Necmiye'nin Mutfağı: Kayseri


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 çay bardağı (270 gram) sulu yoğurt
2 çay bardağı (250 gram) süt
1 çay bardağı (130 gram) zeytinyağı
2 adet orta boy haşlanmış rendelenmiş patates
20 gram tuz
2 çay bardağı (260 gram) su
20 gram maya
1 kg un
İç malzemesi :
500 gr kıyma
7 gram tuz
12 gram pul biber
12 gram toz biber
1 bağ maydanoz

Yapılışı:
Yarım santimetre kalınlılğında hamur açılır. 8x8 cm kesilir. avuç içinde köfte gibi inceltilmiş yarım ceviz büyüklüğünde (10 gr)kıyma konur. Hamur incelmesin. 4 köşesinden bohça şeklinde birleştir. harlı ateşteki kızgın yağa ağız üstü atılır. altı kısılır. üstüne kepçe ile kızgın yağ serp. pembeleşinceye kadar kızarsın. servise hazır.

Kayseri Mantısı - Necmiye'nin Mutfağı: Kayseri


ImageView.ashx



Malzemeler:
Hamuru:
1 kg un
2 adet yumurta
320 ml su
25 gr tuz
Mantı içi:
1 kg dana kıyma
250 gr kuru soğan
50 gr toz biber
40 gr tuz
Sosu:
2 kaşık tereyağı
2 adet domates rendesi
Yarım yemek kaşığı salça
Toz
Biber
Et suyu
Yoğurt
Sumak

Yapılışı:
Yağ ,domates rendeleri ile iyice kavrulur yarım kaşık domates salçası toz biber tuz et suyu ilave edilir. yoğurt ve sumak dökülerek yenir.

Yağlama - Necmiye'nin Mutfağı: Kayseri


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 ölçü:
500 litre su
30 gr tuz
2 kg un
20 gr maya (ölçülü su içerisinde eritilecek)

Hamur yoğurulur dinlendirilir. 80'er gr.lık parçalara ayrılıp bezilenir. Beziler yuvarlak 38 cm büyüklüğünde açılacaktır. Sacın üzerinde pembeleşinceye kadar pişirilir.

İç malzemesi:
1 kg dana kıyma
800 gr kurusoğan
75 gr tereyağ
8 gr toz biber
6 gr pul biber
60 gr domates salçası
17 gr tuz
1 bağ maydonoz
200 gr domates
100 gr doğranmış çarliston biber
400 ml su

Yapılışı:
Soğan pembeleşince kıyma ilave edilir. suyunu çekene kadar kavrulur. toz biber pul biber tuz ilave edilir kavrulur. Su ilave edilerek 20 dakika kaynatılır şeritlerin üzerine 2şer yemek kaşığı yayılır. bu işlem üst üste on kat yapılır. dörte kesilir servise hazır.

Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Kuru Kabak Sarması - Sibel'in Mutfağı: Sakarya


ImageView.ashx



Malzemeler:
500 gr kuru kabak
500 gr kıyma(yağlı)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı köftelik bulgur
1 demek maydanoz
Harcı için;
1 bardak su
2 adet orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Kabaklar sarılacak kıvama gelecek şekilde iyice haşlanır. Başka bir kapta kıyma , pirinç, bulgur, bir yemek kaşığı salça maydanoz , su , soğan ilave edilir iyice karıştırılır ve kabaklar rulo şeklinde sarılıp sarma yapılır ve tencereye dizilir.. 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı tencerenin içindeki malzemenin üzerine dökülür en son kalan bir kaşık salçada sulandırılıp üzerine dökülür… 40 dakika yumuşaklığına bakılarak arzuya göre pişirilir suyu ise kabak sarmalarının üzerini örtecek kadar konur…sarımsaklı süzme yoğurtla servis yapılır..

Tahinli Cevizli Köfte - Sibel'in Mutfağı: Sakarya


ImageView.ashx



Malzemeler:
1,5 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı tahin
Yarım su bardağı ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı yada sıvı yağ
1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Bulgurların üzerini örtecek şekilde birkaç ölçek sıcak su… bir kapta sıvıyağ ile soğan öldürülüp salça ilave edilecek, başka bir kap da tahinle ceviz kavrulacak hepsi karıştırılıp köfte olarak yoğrulacak ve mercimekli köfte gibi şekil verilecek…

Portakallı Yoğurt Tatlısı - Sibel'in Mutfağı: Sakarya


ImageView.ashx



Malzemeler:
3 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
Bir su bardağı ceviz
2 adet portakal kabuğu rendesi
6 kahve fincanı un
2 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4 bardak su
5 su bardağı şeker

Yapılışı:
Yumurta ile şeker çırpılır diğer malzemeler ilave edilip tahta kaşıkla karıştırılır kare bir kaba yağlanıp unlanır ve malzeme dökülür 170 derecede 40 -45 dakika pişirilir… sonra diğer tarafta kaynatılan şerbet soğumaya bırakılıyor kek fırından çıktıktan sonra biraz soğumaya bırakılıyor ve dilimleniyor ardından şerbet üzerine dökülüyor…

Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Isırgan Otlu Börek - Hatice'nin Mutfağı: Ayvalık


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 kg un
2 bardak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 demet ısırgan otu
500 gr. taze lor
1 tane orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
1 kilo un,2 bardak su, yağ,tuz yoğurulur.Hamur tutuyoruz.
Isırganotu,soğan,lor,tuz başka bir yerde pişiyor.Hazırladığımız iç harcı
Açtığımız yufkalara dolduruyoruz.Son olarak fırınlıyoruz.Yarım saat kadar pişme süresi var.

Safranbolu Bükmesi - Fatma'nın Mutfağı: Safranbolu


ImageView.ashx



Malzemeler:
Hamur için;
2 su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
ve yeteri kadar un
İçi için;
500 gram orta yağlı dana kıyma
1 kg ıspanak
500 gr kilo kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yağlamak için;
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Safranbolu bükmesine hamuru yoğurarak başlıyoruz.2 su bardağı sıcağa yakın ılık suyumuz var önce bunu çukur bir kaba aktarıyoruz ardından maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker parmak uçlarıyla malzeme eriyene kadar karıştırıyoruz şimdi 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı ilave ediyoruz 1,5 tatlı kaşığı kadar tuzu da ekledikten sonra... ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar... elenmiş un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz giderek güzel bir kıvama gelince üzerini kapatarak, ılık bir ortamda en az 1 saat kadar bekleteceğiz hamur dinlenirken, 3 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya bırakıyoruz
biraz ısınmasını bekliyoruz ve kıymayı ekliyoruz tane tane olacak şekilde kavuruyoruz kıyma rengini değiştirmeye başladığında 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave ediyoruz kıyma kavruldu, soğurken diğer yeşillikler doğranır soğanı çok ince bir şekilde doğruyoruz ince ince ıspanakları doğrayacağız. ıspanak yerine pazı da kullanabiliriz son olarak ıspanağı da ince kıydık bütün malzemeler çiğ olarak karıştırılır1 tatlı kaşığı tuzu ekliyoruz biraz hacmi küçülene kadar ovarak karıştırıyoruz hacmi oldukça küçüldükten sonra, 1 tatlı kaşığı kadar karabiberimizi... az önce kavurduğumuz ve soğuttuğumuz kıymamızı karışıma ekliyoruz ve karıştırıyoruz… şimdi hamurumuzu 6 eşit parçaya bölüyoruz bu şekilde hamurları hazırladıktan sonra, çalışma tezgahımıza... önce parmak uçlarımızla uzatıyoruz… daha sonra bir merdaneden yardım alarak açmaya devam ediyoruz… bu şekilde hamuru açtıktan sonra hazırladığımız için altıda birini yerleştiriyoruz ... sonra diğer taraf üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz. pideleri saçta pişiriyoruz… Piştikten sonra tereyağını üstüne sürerek servis ediyoruz.

Safranlı Aşure - Fatma'nın Mutfağı: Safranbolu


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 su bardağı Buğday
1 çay bardağı Pirinç
1 su bardağı haşanmış Nohut
1 su bardağı Kuru fasulye
1 su bardağı Kuru Çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı Kayısı kurusu
1 çay kaşığı safran
2 tatlı kaşığı nişasta
500 gr şeker
Üzeri için:
Kuş üzümü
Ceviz
fındık
nar

Yapılışı:
Akşamdan ıslatılan aşurelik buğday pirinç, nohut kuru fasulye çekirdeksiz üzüm, kayısı kurusu ayrı ayrı haşlandıktan sonra büyük bir tencereye alınarak kaynatılır. Sarı suyu çıkana kadar suda ıslatılmış bir çay kaşığı safran ve şeker ilave edilir. Ateşten alındıktan sonra kaselere alınır üzeri tarçın ceviz fındık ve nar ile süslenir

Göbü - Fatma'nın Mutfağı: Safranbolu


ImageView.ashx



Malzemeler:
Yarım paket yaş maya,
yeterince un,
ılık su,
sıvı yağ
tuz
kızartmak için ;
2 su bardağı zeytinyağı
Harç için:
beyaz peynir
dövülmüş ceviz içi

Yapılışı:
Mayalı hamurunuzu hazırlayın. Sade yapmak istiyorsanız, halka şekil verip kızgın sıvı yağda kızartın.Yahut, ince kıyılmış maydanoz ile beyaz peynir ile hazırladığınız harçla peynirli göbü de yapabilirsiniz. Göbüyü ayrıca, cevizli, ıspanaklı, kıymalı içle hazırlamak da mümkün. Ispanaklı ve kıymalı çeşitlerinde, ıspanak ya da kıyma piyazlık doğranmış kuru soğanla az kavurulursa, çok daha lezzetli olur.

Mizitropides - Serap'n Mutfağı: Ayvalık


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket toz maya
2 su bardağı un
lor
nane

Yapılışı:
1 su bardağı ılık su,şeker,tuz,maya karıştırılıp un ilave edildir,yoğrulur,2 saat bekletilir.mayası gelince küçük parçalara ayrılıp,yağlanmış el ile avuç içinde açılıp,lor ve nane ilave edilip,puaça gibi (yuvarlak pişi şeklinde kapatılıp)kızgın yağda kızartılır.üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.

Kozak Fıstık Helvası - Serap'ın Mutfağı: Ayvalık


ImageView.ashx



Malzemeler:
1/2 kg fıstık
1/2 kg bal
100 gr. şeker

Yapılışı:
Bal ve toz şeker kaynatılır.içine fıstıklar ilave edilir.biraz daha kaynatılır.1-2 damla limon sıkılır.kıvamı suya damlatılarak kontrol edilir.söndürülüp,biraz dinlendirilip yağlanmış tepsiye dökülür.

Mürdüm Erikli Turta - Vahide'nin Mutfağı: Sakarya


ImageView.ashx



Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin yeterince un
500gr mürdüm eriği reçeli
1bardak dövülmüş cevız
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpıp erittiğimiz margarin yağı ile karıştırdıktan sonra sıvı yağı vanilyayı kabartma tozunu ilave et. Biraz sertçe bır hamur oluncaya kadar un ekle 10 dakika dinlendir. Tart kalıbını yağla elma büyüklüğünde bir parça hamur ayır kalanını kalıba yay. Üstüne reçeli yay, biraz ceviz serpiştir. Ayırdığın hamurdan üzerine istediğin gibi sus yap önceden ısıttıgın 180 derecede üzeri renk alıncaya kadar pişir. Fırından çıkınca cevizle süsle.

Krem Karamel - Arzu'nun Mutfağı: Zonguldak


ImageView.ashx



Malzemeler:
1 lt.süt
4 adet yumurta
2 su baradağı şeker
servis için:
taze nane yaprağı

Yapılışı:
Çırpılmış yumurta süt ve şeker karışımını koyup yavaş yavaş karıştırıyoruz… daha sonra ayrı bir yerde şeker ve bir miktar su ile karamelize ediyoruz…( şekeri bir kap içerisinde ocağa koyup renk değiştirmesini bekliyoruz) kaselerimizin dibine önce karamellleri koyup daha sonra üzerine muhallebi harcımızı döküyoruz… sonra ban marie usulu 170 derecelik fırında pişiriyoruz… serviz yaparkende ters çevriliyor…

Soframız / Startv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Gazete Tatlısı - Zeynep'in Mutfağı: Safranbolu


ImageView.ashx



Malzemeler:
Hamuru:
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kaç damla sirke
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Açmak nişasta
İç malzemesi:
4 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
5 su bardağı şeker
4 bardak su
Meyve kabukları
500 gr tereyağı

Yapılışı:
İki yumurta sıvıyağı, tereyağı, süt, yoğurt tüm malzemeyi bir kabın içersine koyuyoruz unu ekliyoruz ve başlıyoruz yoğurmaya yumuşak bir hamur elde ediliyor…35 adet beze çıkıyor… bezeleri tek tek açıyoruz…
bezenin bir tanesini alıyoruz oklavada büzüyoruz… oklavadan çıkartıyoruz 5 dakika dinlendiriyoruz sonra bunu beyaz kağıt üzerinde büzgülerini bozmadan yavaşça açıyoruz üzerin cevizi serpiyoruz ikinci bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz üzerine koyuyoruz onunda üzerine cevizi serpiyoruz sonra içerideki kağıdı yavaşça çekiyoruz…
15 cm eninde bu ruloları kesiyoruz… küçük küçük burgular elde ediyoruz … bunun üzerine 500 gr tereyağı eritip üzerine döküyoruz… 175 derecede fırında pişiriyoruz… yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz… şerbet ılık tatlı soğuk şeklinde üzerine döküyoruz….

Çevirme Pilavı - Zeynep'in Mutfağı: Safranbolu


ImageView.ashx



Malzemeler:
4 su bardağı pirinç
2 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı et suyu
2 bardak su
2 tatlı kaşığı yenibahar
2 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
4 bardak pirinci ıslatıyoruz… göğüs etini kuş başı gibi ince ince doğruyoruz ve haşlıyoruz… 2 baş soğanı doğruyoruz… tenceremize atıyoruz ve soğanı öldürdük…
Tavukları üzerine dizdik… süzülen pirincin içine yeni bahar ve tuz nohut karıştırıyoruz… pilavı da tavuğun üzerine döşüyoruz… et suyu ve normal suyu ilave ediyoruz önce harlı ateşte sonra hafif ateşte pişiriyoruz… sonra bir servis kabına ters çeviriyoruz… etler üstte kalıyor.. yeni bahar üstte kalıyor…

Ev Şişi - Zeynep'in Mutfağı: Safranbolu


ImageView.ashx



Malzemeler:
1kg kıyma
1 adet orta boy soğan
3 – 4 diş sarımsak
1 su bardağı galeta unu
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
2 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Kimyon
Maydanoz
Sosu için:
2 bardak su
2 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Kıymamızı bir kabın içine alıyoruz. Yumurtaları üzerine kırıyoruz, galeta ununu ilave ediyoruz salçaları ekliyoruz ve yoğuruyoruz… baharatları da ekliyoruz…
Bir limon büyüklüğünde parçalar alarak çöp çişin üzerine koyup elle şekillendiriyoruz. Daha sonra şişlerimizi direkt fırın tepsine diziyoruz… 5 dakia önce kızdırılmış 200 derece fırına bu şişlerimiz koyuyoruz… 10 dakika piştikten sonra tepsiyi çıkartıyoruz…
Bir kabın içersinde sosunu hazırlıyoruz ve hafif pişmiş şişlerimizin üzerine döküyoruz ve tekrar fırına veriyoruz… 10 dakikada sosla piştikten sonra servise hazır…

Soframız/Satartv
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul


Külahta Yaş Pasta - Emine'nin Mutfağı: Uşak


17884.jpg




Krema;

Malzemeler:
1/4 paket margarin
2,5 çorba kaşığı un
1/2 çorba kaşığı nişasta
1/2 lt süt
1/2 subardağı şeker
1 paket krem şanti
1 tatlı kaşığı sakız
1 tatlı kaşığı sahlep

Yapılışı:
Un ,nişasta ve margarini kavur sütü ilave et ,şekeri ekle hepsini pişir. Soğuyunca 1paket krem şantiyi toz halinde ekle çırp

Kek:
Malzemeler:
3 yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı un
kömbe baharatı(tarçın,damla sakızı,zencefil vb)
kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:

3 yumurtanın sarısını ayır akını bir fiske tuz ile çırp.Sarısını pudra şekeri ile çırp ,cevizi ekle kabartma tozu,baharat ve unu ilave et ,çırp akını yavaş yacaş ekle çatalla çırp.Kase külahlara koy 170 de pişir.Çıkar 1 çorba kaşığı sütle ıslat, franboğazlı ganaj ile renk saçak yap.Vişne tanesiyle süsle.


Şeftali Kurabiye - Emine'nin Mutfağı: Uşak


17881.jpg




Malzemeler:
125 gr margarin
2 çorba kaşığı yogurt
½ su bardağı şeker
2 yumurta
1/2 kabartma tozu
aldığı kadar un
40 ortadan ikiye ayrılmış ceviz kabuğu

Şerbeti için;
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı şeker
1 damla gıda boyası

Kreması;
1 paket çiğ krema
1 su bardağı süt
2 kaşık şeker
1 kaşık un
10 adet hurma
(1 çay bardağı süt ile pişir)
1 paket bitter çikolata
ceviz ( 2 tatlı kaşığı toz jelatin arzuya göre)

Yapılışı:
Hamuru için tüm malzemeleri yoğurup yuvarlak keselim yarım ceviz kabuklarının üzerine koyalım 180 derece fırında pişirelim pişince nazikçe çıkartalım gıda boyası ile haırladığımız şerbeti kenara alalım… kremasını hazırlayalım un şeker ve süt ile muhallebi pişirelim hurmaları ıslatıp kabuklarını soyalım… çekirdekleri çıkartalım 1 çay bardağı süt ile pişirelim…
daha sonra soğuyan muhallebiye erimiş bitter çiğ krema hurma ve dövülmüş ceviz ilave edelim… (cevizi once blenderdan geçirelim) bu kremayı 2 çukur hamura koyalım… bitterle yapıştıralım daha sonra gıda boyası ve toz şekere bulayıp nane yapraklarıyla servis yapalım…

Kırçanlı Dolma - Perizat'ın Mutfağı: Samsun


17850.jpg




Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
1 avuç mısır unu , bir tatlı kaşığı nane

Yapılışı:
önce sıvı yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur pirinçler ilave edilerek kavurmaya devam edilir 1/2su bardağı su ile pişmeye bırakılır daha sonra mısır unu ve nane ilave edilir. asma yaprağı le sarılır . tencerenin dibine kırçan döşenir üzerine dolmalar konur bir sıra kırçan bir sıra dolma olmak üzere tencere doldurulur üzerini örtecek kadar suda kısık ateşte pişirilir piştikten sonra üzerine tereyağı yakılır ,sıcak sevis edilir
Ekose Pasta - Perizat'ın Mutfağı: Samsun


17849.jpg




Malzemeler:
Bir adet kakaolu bir adet de sade pasta hazırlayacağız
kakaolu pasta :
4 adet yumurta
1su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
sade pasta
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine:çikolata sos

Yapılışı:
Kakaolu pasta ve sade pasta kendi malzemeleriyle hazırlanır yuvarlak kek kabında 160 derece fırında 30 dakika pişirilir. daha sonra keklerin her biri üç değişik boyda halka şeklinde kesilir, kesilen parçaların yerleri değiştirilir, üzerine çikolata sos dökülür böylece iki kat yapılır en üstüne tekrar çikolata sos dökülür kesildiği zaman ekoseli göründüğü için ekose pasta adını almıştır



Samosa - Aybüke'nin Mutfağı: Elazığ


17855.jpg




Malzemeler:
Hamuru için;
500 gr un
1 yemek kaşığı kekik
½ su bardağı su
tuz
iç malzemeler için;
1 çay bardağı ayçiçekyağı
1 çay kaşığı tane kimyon
1 çay kaşığı tane kişniş
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 patates
½ su bardağı bezelye
1 sivri biber
3 dal maydanoz
tuz
kızartmak için;
ayçiçek yağı
kekik

Yapılışı:

hamuru için ½ kg un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın. Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. Tane kimyon ve kişnişi ekleyip karıştırın. Kalan baharatların hepsini ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha karıştırın. Patatesi haşlayıp kabuklarını soyarak çatalla püre haline getirin. Patates püresini, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivribiber ve ince kıyılmış maydanozu baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın. Hamuru merdane ile büyük bir kare şekilinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şekilde kapatın. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp, üzerine kekik serperek servis yapın.

Nevzine - Yıldız'ın Mutfağı: Kayseri


17841.jpg




Malzemeler:
1 paket (250 gr) margarin
1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 çorba kaşığı tahin
3 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı (625 gr) un
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
Margarini eritip hamur kabına alın. Ceviz, tahin ve yoğurdu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip sert kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın. Baklava dilimi şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Tozşekerle suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Tatlıyı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekinceye kadar bekletin. Dilimleyip soğuk olarak servis yapın.


Peynirli Rulo Börek - Perizat'ın Mutfağı: Samsun


17847.jpg




Malzemeler:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık su
1su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1çay kaşığı tuz
4 bardak un
50 gr oda sıcaklığında margarin
İÇ MALZEMESİ:
50 gr beyaz peynir
kırılmış ceviz içi
yumurtanın beyazı
ÜZERİNE:yumurtanın sarısı

Yapılışı:
maya,su,süt,yağ,toz şeker ve tuz karıştırılır,un ilave edilir. ele yapışmayan hamur elde edilir,6 parçaya bölünür.her parça 15 cm çapında açılır,üzerlerine yağ sürülerek üst üste konur.bir gece buzlukta bekletilir. Hazırlamadan iki saat önce buzluktan çıkarılır yarım santim kalınlığında açılır.önce 4 sonra tekrar 4 ve en son her parça 3'e bölünür her parçanın içine iç malzemesi konur ve rulo haline getirilir üzerine yumurta sarısı sürülür 180 derece fırında 30 dk pişirilir.


Şeftali Kurabiyesi - Perizat'ın Mutfağı: Samsun


17846.jpg




Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
gıda boyası

Yapılışı:
Yumurta,toz şeker,yoğurt,yağ ve un karıştırılarak ele yapışmaya yumuşak bir hamur elde edilir. ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapılır, 180 derece fırında 30 dk. pişirilir.Fırından aldıktan sonra kurabiyelerin alt tarafında küçük oyuklar açılır. bu kırıntılar bir çorba kaşığı kakao bir çorba kaşığı toz şeker ve bir çay bardağı süt ile pişirilir.bu kreme ile kurabiyeler birbirine yapıştırılır.yapıştırılan kurabiyeler önce sarı,sonra kırmızı,daha sonra yeşil renkte gıda boyasına batırılır ve toz şekere bulanarak hazır hale gelir
Startv / Soframız




 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Paşa Mantısı - Yıldız'ın Mutfağı: Kayseri


17840.jpg




Malzemeler:
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı sulu yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yumurta
Yeteri kadar un
200 gr 2 kere çekilmiş yağsız koyun kıyması
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak etsuyu
2 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Yoğurt, sarımsak, limon suyu, yumurta ve yeteri kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 10 bezeye ayırın. Baklava yufkası inceliğinde açın. Yufkaları 4 er cm şeritler halinde kesin. Kıyma tuz kırmızı toz biberi bir kapta karıştırıp hamurlara paylaştırın. Hamurların iki başını büküp gül şekli verin. Fırın tepsisini yağlayıp mantıları dizin. Mantıların üzerine tereyağı sürün. Önceden kızartılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak et suyu, salça ve kırmızı toz biberi karıştırıp pişmiş mantıların üzerine gezdirerek dökün. Fırında bir süre daha pişirin. Fırından alıp tabaklara paylaştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

Kabak Sütlüsü - Nakiye'nin Mutfağı: Rize


17815.jpg




Malzemeler:
1 kg balkabağı
2 kg süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı un
1 paket vanilya

Yapılışı:
Kabakları soyup , küçük küçük doğruyoruz ve düdüklü tencerede bir bardak sui lave ederek pişiriyoruz… (15 dk) sonrasında kabakları süzüyoruz pişince süt ile mikserle çırpıyoruz… tekrar bunu kıvam Alana kadar ocakta 35 dakika pişiriyoruz pişmesi bitmeden son 15 dakikada şekeri ekliyoruz… bir süre daha pişirip borcamlara alıyoruz…

Şeftalili Prenses Tatlısı - Nazan'ın Mutfağı: Erzurum


17821.jpg




Malzemeler:
1 bardak irmik
1,5 kg süt
2 bardak toz şeker
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım kg şeftali
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket hazır çikolata sosu
1 su bardağı ceviz içi
1paket vanilya
Çikolata sos:
Yarım paket margarin
Süt
Hazır sos

Yapılışı:
Süt, irmik, şeker ve vanilya ve Hindistan cevizini hepsini bir arada pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra içine 2 kaşık tereyağı ekliyoruz. Soğumaya alıyoruz. Kabın içine bir sıra irmikli karışımı koyuyoruz, bir sıra kabukları soyulmuş şeftali ve bir sıra daha irmikli karışım ekliyoruz diğer sıraya ufaldığımız elimizle bisküvi ekliyoruz en son da irmikli karışımı ekleyerek tamamlamış oluyoruz. Üzerine pişirdiğimiz çikolata sosunu ve cevizlerini üzerine döküyoruz.



Gönlü Ferah - İncilay'ın Mutfağı: Samsun


17797.jpg




Malzemeler:
1 litre süt
1 bardak şeker 1 yumurta sarısı
2 kaşık mısır nişastası
2 kaşık un
100 gr.margarin
1 vanilya
1 paket krem şanti
500 gr.kayısı

Yapılışı:
Süt,nişasta,şeker.un,yumurta sarısı çırpılarak kısık ateşte pişirilecek.Vanilya ve margarin , piştikten sonra karışıma ilave edilecek.Krem şanti bir miktar sütle çırpılıp,karışıma ilave edilecek.
Kayısılar suda haşlanacak.Etimekler kayısı suyu ile ıslatılacak.Islatılan etimekler üzerine haşlanmış kayısılar koyulacak.Ve hazırlanan sos üstüne dökülecek.
Cezvede Türk Kahveli Sıcak Kek - Emine'nin Mutfağı: Uşak


17795.jpg




25 gr çikolata
25 gram tereyağı
15 gr yumurta
10 gram un
3 gr türk kahvesi
20 gr çikolata sos
20 gr toz şeker

Yapılışı:
Çikolata ve tereyağını buharda benmari usulü eritin… ayrı bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük olanak adar çırpın… eriyen çikolatalı karışım ve yumurtalı karışımı birbirine karıştırın… en son unu ve türk kahvesini ekleyin…yağlanmış tek kişilik cezvelere bu karışımı dökün…önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin… dondurma, çikolata ve taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın…

Cheesecake Yumurtaları - Kübra'nın Mutfağı: Uşak


17802.jpg




Malzemeler:
6 sürprizli yumurta çikolata

Cheesecake dolgusu için;
150 gr labne peyniri
30 gr şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
120 ml krema

Yumurta Sarısı için;
3 yemek kaşığı kayısı reçeli
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı portakal suyu

Yapılışı:
Çikolataları derin dondurucuda en az bir saat soğutun dolgusu için labne peyniri toz şeker vanilya ve limon suyunu mikserle çırpın… ayrı bir kapta kremayı katılaşıncaya kadar çırpın…ve peynir karışımına ekleyerek spatula ile karıştırın...düz uçlu sıkma torbasına doldurun… çikolarların uç kısmını dikkatlice keserek içinde bulunan oyuncak kutusunu çıkartın ve çikolataları bir yumurta kutusuna yerleştirin… cheesecake karışımını içine doldurun ve derin dondurucuda bekletin…kayısı reçeli portakal suyu ve tereyağını cezveye alıp bir kaç dakika pişirin… el blender ile pure haline getirin… yumurtaların içindeki dolgunun ortasına çukur oluşturunve kayısılı karışımı kaşıkla içlerine doldurun… 1 saat derin dondurucuda beklettikten sonra servis yapın…

Startv / Soframız
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Paşa Mantısına eridim diyebilirim çok şık sunulmuş :bayil:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
18082.jpg


Malzemeler:
Kek İçin;
4 Yumurta
125 gr sana
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket baking powder
Kek hamuru hazırlayıp 170o pişir

Yapılışı:
Karamelin hazırlanışı:
1 bardak şekeri tavada açık renk oluncaya kadar yakılır.1 paket fındık içine ezmeden koyulur.Sonra ıslak tepsiye dökülür
Kremşanti Karamellası:
1 bardak şeker yakılır.1 bardak su eklenir.Biraz kaynatılır ve 2 su bardağına eşit olarak ayrılır.Üzerleri süt ile tamamlanır.1 bardağı buzdolabına koyularak soğutulur.Soğuduktan sonra 2 paket krem şantiyle çırpılır.Diğer bardak kekin üzerine dökülür.Hazırlanan krem şanti bolca keke sürülür.Donan fındıkla karamel irili ufaklı dövülerek kekin üzerine serpiştirilir.


18070.jpg


Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yufka
süslemek için kakao, pudra şekeri ve tarçın
Böreğin iç malzemesi
4 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı damla bitter çikolata (arzu ederseniz normal bitteride parçalayabilirsiniz. Sonuçta eritilecek. Damla çikolata ölçüm olarak kolay oluyor hemde kolay eriyor)
1 su bardağı parçalanmış badem
1 su bardağı küçük küpler halinde kesilmiş hurma
1/2 su bardağı toz şeker (hiç koymasanızda olur)
1/2 yemek kaşığı tarçın

Yapılışı:
Bir sos tenceresinde yağı ve çikolatayı beraber eritin. Şeker, badem, hurma ve tarçını çikolataya ilave edin. Hepsini beraber bir-iki dakika kavurun. Tencerenin altını kapatın. Yufkayı yarım ay olacak şekilde kesin. Bir tarafına eritmiş olduğunuz tereyağından sürün ve diğer yarımı üzerine kapatın. Üstüne iç malzemenin yarısını sürün. Ve iyice yayın. Uzun rulo olacak halinde sarın ve yuvarlak fırın kabına yerleştirin. Diğer yufkada da aynı işlemi yaparak onu da ortadaki yufkanın çevresine sarın. , 180 derece önceden ısıttığınız fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca hafif ılımasını bekleyin. Üzerine kakao, tarçın ve pudra şekerini çay süzgeciyle serpebilirsiniz.. Ilık olarak servis yaparsanız daha lezzetli oluyor.

18044.jpg




Malzemeler:
Yarım paket baklavalık yufka
500 gr ince çekilmiş badem
150 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)
200 gr kuru incir
200 gr kuru kayısı

Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın. Hafif koyulaşınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İncir ve kayısıyı çok ince olacak şekilde kıyın. Tezgaha 3 kat baklavalık yufka serin. Her yufka arasına eritilmiş tereyağı sürün. 3 kat yufkayı ortadan ikiye kesin. Doğradığınız incir, kayısı ve bademi üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye dizin. Kalan malzemelere de aynı işlemi uygulayın. İki parmak kalınlığında dilimler kesin. Kalan tereyağını üzerine gezdirin. önceden ısıtılmış 200 derece fırından kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Dinlendirdikten sonra üzerine file badem serpip servis yapın.



18035.jpg





Malzemeler:
750 gr mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 kangal sucuk
100 gr tereyağı

Yapılışı:
Tuz eklenerek 1 litre su kaynatılır içine yavaş yavaş mısır unu eklenir ve devamlı karıştırılır, kıvama gelinince kek kalıbına alınır. Ortasına sucuklar kızartılarak konur ve eritilen tereyağı üzerine dökülür.


18012.jpg





Malzemeler:
16 tane külah için:
12 adet milföy hamuru

Yapılışı:
Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin.
(pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kizarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın). İçini peynir ve maydanoz veya peynir zeytin harcıyla dolduracağım

17998.jpg




Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
125 gr sana yağı
Alabildiğince un
İç Harcı:
Maydanoz
Peynir
Üzeri İçin:
1 yumurta sarısı

Yapılışı:
1 su bardağı su ile maya karıştırılıp 5 dk beklenir. Ardından oda sıcaklığındaki yağ, süt bir tutam tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır. Aldığı kadar un ilave edilir ve yoğrulur(kulak memesi yumuşaklığından daha sert olacak)…hamur 10dk mayalanmaya bırakılır, hamuru 20 bezeye böldükten sonra hafifçe merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıyoruz… iç malzemeyi koyup rulo halinde sarıyoruz. Rulonun tam bitimince uç kısımdaki hamuru bıçakla birkaç yerinden kesip rulonun üstüne doğru kıvırıyoruz.180 derece fırında ortalama 25 dk. Pişiriyoruz

17973.jpg



lila-muhallebi-tarifi.jpg

Malzemeler:
15 tane siyah üzüm
1 su bardağı süt
Bir buçuk çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu

Yapılışı: Süt ve üzümü mikserden geçirip süzün ve diğer malzemeleri ekleyerek pişir. İstediğiniz kalıplara döküp soğuyunca ters çevirerek servis yapın...

---------
Ahaaa benim sallama yaptığım muhallebim ( Üzümlü muhallebi) hemde benim yazımla eklenmiş :sok ayrıca videosundan baktım yaş siyah üzüm değil siyah kuru erik gibi birşey koymuş :D


Startv / Soframız
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
v46c0.jpg


Mardin Hayat Çöreği - Nazan'ın Mutfağı: Mardin

Malzemeler:
250 gram margarin
1 su bardağı yoğurt
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yag
Mardin baharatı(tarçin, karanfil, yeni bahar, mahlep, rezene)
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı Susam
1,5 su bardağı şeker
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un

Yapılışı:
2 adet yumurtanın akı 1 bütün yumurta ve şeker önce mikserde çırpılır. Sonra yoğurt, margarin, sıvı yağ eklenir çırpılmaya devam edilir. Daha sonra maya ve baharatlar eklendikten sonra biraz daha çırpılmaya devam edilir. Sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edilerek yoğrulur. İstenilen kıvama geldikten sonra 30 dk. dinlenmeye bırakılır. Hamur dinlendirildikten sonra ufak bezeler alıp istenilen şekil verilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst