Nk83'Ün Mutfağından Tarifler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
:kopkop: Bücüre bak seeen görmedim bilmiyorum he haha yerim yaa cok tatlı düsünemiyorum o hallerini mimiklerini:öp:
Çok muzur bir şey ya bir de dönüp kaş göz bükerek "Hala sen galiba biraz karıştırdın" diyor bazen :D Kendisini kurtarsın diye insana bunak muamelesi yapıyor yiycem yanaklarını o olacak :haha:Yalnız boğa çocuklarına bayılıyorum diğer kız yeğenimde boğa esprili halleri olayları çevirişleri tavırları aynı :gezme:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
Eski tarif ama olsun :D Tarif için isme tıklayın
Ev Ekmeği

fghfh-jpg.31704


Tarif için isme tıklayın : Az Yağlı Mücver
yagsiz-mucver-jpg.31722
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
20200412_115149.jpg


Kuru Kayısı Reçeli


1 su bardağı kuru kayısı
2 çay bardağı şeker
5 çay bardağı su

Kayısıları kestim şekerle suyla pişirdim böyle oldu :D Olaya reçel yapayım diye başlamamıştım aslında. Elimde kalan kayısıları ne etsem derken kestim ettim pişirdim. Yaban mersini kuruları da vardı onları da ayrı yaptım o da güzel oldu. Resmini çekmeyi unutmuşum eklerim sonra. Başta hiç de ölçülü yapmadım suyu şekeri arttıra arttıra koydum yaptığım en sonu ne olacağı belli olmayan tarifti neyse ki tadı güzel oldu haha

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
20200515_143731.jpg


Bisküvili Pratik pasta

1 paket pötibör bisküviyi robottan geçirin. İçine 1 silme yemek kaşığı pudra şekeri vanilya 1 kaşık kakao (Kakaonun miktarını rengine göre ayarlayın çünkü bazı markalar açık ya da koyu yapabiliyor) ve hamur toparlanana kadar da minik minik süt dökün. İsteğe göre içine fındık ceviz ya da portakal kabuğu vs gibi şeyler eklenebilir. Malzeme toparlanın da bir streç filme ya da yağlı kağıda dönük uzunlaştırarak yuvarlayın. En son hindistan cevizine bulayıp sararak buzdolabına koyun. Servis sırasında çıkarıp dilimleyin.

Altındaki sos özel bir şey değil sadece süt nişasta kakao ve şekeri pişirdim en son içine vanilya koydum. Puding yani....​
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
ffff.jpg


Yufkadan D Börek :D

Aslında bunu içine kıymalı harç koyup çiğ börek gibi yapıyorlar ama ben kahvaltı için yaptığımdan kaşar peynirli yaptım. Normal tarifte 4 tane yufka aralarına hiçbir şey konmadan üst üste diziliyor sonra bir kase olabilir tencere kapağı ya da kalıp olabilir onunla istenen büyüklüğe göre daireler kesiliyor. Ardından bu yuvarlaklar suyun içine sokulup çıkarılıyor ve bekletmeden içine ya kıymalı harç ya patatesli ya da peynirli gibi istenen çeşitte içler konup katlanıyor. Kenarlarını açılmasın diye parmakla bastırıp kızmış yağda kızartılıyor ama ben az bir yağda pişirdim çok yağlı sevmiyorum çünkü :) Kaşarlı olan favorim olmuş olabilir ama bir de pizza harcı koyarak deneyeceğim büyük ihtimalle o da favorilerim arasına girecek.​
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
ghjj.jpg


İzmir Bombasının Muzlu Hali - NKDeneyselÇalışmalar

Hamur kısmının malzemesi benim tarifim değil ama birçok yerde bu malzemelerden yapmışlar ben de herhalde orijinali bu diye onu deneyeyim istedim ama sanki daha leziz bir hamur da olabilir gibi geldi. Denemelerim sürecek :D

6 tane hamur için malzemeler

1 su bardağı un
1/2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yarim çay bardağı su
1 paket vanilya

İçi : Normalde kahvaltılık fındık kreması konuyor ama ben çikolatacığıma kıyamadım :) O yüzden ilk denememi muzlu puding ile yaptım. Bunun için paketin üzerindeki tarife ekstradan 2 tatlı kaşığı nişasta ekledim ve öyle pişirdim çünkü kıvamlı bir krema olması gerekiyor.

Krema buzdolabında soğurken bir kapta un hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın. Şeker eridiğinde unu yavaş yavaş ekleyip aynı anda da hamuru ele çok hafif yapışacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hazırlanan hamuru bir 5-10 dakika beklettikten sonra altı eşit parçaya bölüp tercihen silikon merdane ile açın. Ben açarken kolaylık olsun diye bezeyi buzdolabı poşetinin ortasına koydum sonra da poşetin diğer kısmını onun üzerine kapatıp öyle açtım. İncecik olduğunda içine bir tatlı kaşığı dolusu kremadan koyun ve yırtmamaya özen göstererek kenardan katlaya katlaya kremanın üzerini kapatın. Alt tarafında fazladan hamur kalırsa muhakkak onu kesip alın yoksa pişince alt kısmındaki hamur hoş olmuyor. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 8-9 dakika pişirin ama yine de başında durun çünkü her fırın aynı sürede pişirmeyebiliyor.

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
20211221_120623.jpg


NK'den Deneysel Çalışmalar / Mor Makarna

Spagetti yapmak için mutfağa gittim bir anda kendimi makarnaları birbirine karıştırmış içine de mor havuç rendelerken buldum :kopkop:

Özel bir tarifi yok aslında sadece haşlarken resimde tabağın yanına da anlaşılsın diye koyduğum mor havucu haşlama suyuna rendeledim sonra pişirip içine tereyağ attım o kadar

 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ekli dosyayı görüntüle 35488

NK'den Deneysel Çalışmalar / Mor Makarna

Spagetti yapmak için mutfağa gittim bir anda kendimi makarnaları birbirine karıştırmış içine de mor havuç rendelerken buldum :kopkop:

Özel bir tarifi yok aslında sadece haşlarken resimde tabağın yanına da anlaşılsın diye koyduğum mor havucu haşlama suyuna rendeledim sonra pişirip içine tereyağ attım o kadar

Hahah değişik olmuş tadı nasıldı :) afiyet olsun canım :selam:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst