Nk83'Ün Mutfağından Tarifler

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.809
Sende double bacım kıvırcık saçda sende hahahaha
Benim saçım aslında düz kız o kıvırcıklar maşa marifeti :cokkomik:
Aa öyle demeyin bi dönem çok ugraştı doktorlarda gezdi kilo alabilmek için benim bacım :tripp:
Valla gezdim yalan yok :D Ben yemek üstüne tatlı falan gömsem böyle çorbaydı ana yemekti pilavdı falan yesem kilo alırım da onu yapamıyorum çok karıştırınca midem bulanıyor sevmiyorum ana yemek varsa onu salatayı yer kalkarım sofradan bir de doyduğumu hissettiğim gibi devam etmem halbuki birkaç kaşık daha atıp mideyi büyütmek lazım :herhaltıbilipdeuygulamayansopalıknkemojisi:
Ayy Allahik nasil bir metabolizma bu yaa neden bizde yok ahaha
Diyetisyen bana sen çok sağlıklı besleniyorsun seni biraz sağlıksız besleyelim demişti en son bana bir gün seninle hamburger menü yemeğe gidelim dedi diyetisyeni de bozdumhaha Kadın bana sevip sevmediğim şeyleri sordu mesela her şeye pulbiber atıp tatlılara hatta meyvelere bile tarçın koyuyordum bana biri metabolizmayı hızlandırır biri yağ yakar direkt bırak dedi :cokkomik:

Elif_Eylul

Daimi Üye
Tepki
150.698
Benim saçım aslında düz kız o kıvırcıklar maşa marifeti :cokkomik:

Valla gezdim yalan yok :D Ben yemek üstüne tatlı falan gömsem böyle çorbaydı ana yemekti pilavdı falan yesem kilo alırım da onu yapamıyorum çok karıştırınca midem bulanıyor sevmiyorum ana yemek varsa onu salatayı yer kalkarım sofradan bir de doyduğumu hissettiğim gibi devam etmem halbuki birkaç kaşık daha atıp mideyi büyütmek lazım :herhaltıbilipdeuygulamayansopalıknkemojisi:

Diyetisyen bana sen çok sağlıklı besleniyorsun seni biraz sağlıksız besleyelim demişti en son bana bir gün seninle hamburger menü yemeğe gidelim dedi diyetisyeni de bozdumhaha Kadın bana sevip sevmediğim şeyleri sordu mesela her şeye pulbiber atıp tatlılara hatta meyvelere bile tarçın koyuyordum bana biri metabolizmayı hızlandırır biri yağ yakar direkt bırak dedi :cokkomik:
Neguzel yaa keske benim olsa o metabolizma ahaha

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Tepki
109.065
Ekli dosyayı görüntüle 47690

Dereotlu Poğaça
(Kurabiye ve poğaça arası bir şey)

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt (orta boy olan çay bardağı)
1 çay bardağı sıvıyağ (orta boy olan çay bardağı)
Yarım demet dereotu
1 pk kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı dolusu tuz
Yarım paket lor peyniri (Resimdekinde yok)
Not : Normal şartlarda hamurun içine yoğururken lor konuyor ama benim peynirim son dakika bozuk çıktı o yüzden koyamadım.
Konmadığında da resimdeki gibi görünüyor ama yine de peynirli hali çok daha iyi

Üzerine : Yumurta sarısı, susam ve çörekotu

Hamur malzemesini bir kapta yoğurun.
Bezelere ayırıp yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Yumurta sarısı sürdükten sonra susamla çörekotu serpip pişirin.​
Eline sağlık
Çok severim dereotu poğaçayı
Bn evde kalan ne peynir varsa onu koyarım onlarda yakışıyor tavsiye ederim
Birde bu hamura küp küp kapya biber, havuç rendelenmiş, zeytin koyup bi tur yoğur
Efsane oluykr poğaça denemelisin

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.809
Çok severim dereotu poğaçayı
Bn evde kalan ne peynir varsa onu koyarım onlarda yakışıyor tavsiye ederim
Birde bu hamura küp küp kapya biber, havuç rendelenmiş, zeytin koyup bi tur yoğur
Efsane oluykr poğaça denemelisin
Teşekkür ederim :papatya: Ben de dereotlu poğaçaymış tuzlu kekmiş kurabiyeymiş çok severim. Yeni lor almıştım kokusu falan da iyiydi ama bir tattım bozuk koyamadım. Evde de süzme peynir vardı dedim şimdi ısıyı görür diğer peynirlerden farklı bir reaksiyon verir koymadım. Süzme peynir konabiliyor mu yoksa normal beyaz peynir mi konmalı?

Havuç kapya biber ve zeytini denerim seviyorum öyle değişik şeyleri. Malzemeler benim eklediğimin ekstra peynir konulmuşu gibi mi yoksa hamuru farklı mı?

Bitterçikilata

Tepki
109.065
Teşekkür ederim :papatya: Ben de dereotlu poğaçaymış tuzlu kekmiş kurabiyeymiş çok severim. Yeni lor almıştım kokusu falan da iyiydi ama bir tattım bozuk koyamadım. Evde de süzme peynir vardı dedim şimdi ısıyı görür diğer peynirlerden farklı bir reaksiyon verir koymadım. Süzme peynir konabiliyor mu yoksa normal beyaz peynir mi konmalı?

Havuç kapya biber ve zeytini denerim seviyorum öyle değişik şeyleri. Malzemeler benim eklediğimin ekstra peynir konulmuşu gibi mi yoksa hamuru farklı mı?
Koyuyorum hamurla yoğurunca hiç anlaşılmıyor fark yok

Bnm hamurda extra 1 yk sirke ve 1 yk tereyağ var olmasada olur
Klasik dereotu poğaça hamuru
Denemelisin o zmn

Bitterçikilata

Tepki
109.065

Ekli dosyalar

• IMG_9805.png
    IMG_9805.png
    536,9 KB · Görüntüleme: 18

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.234
Ekli dosyayı görüntüle 47690

Dereotlu Poğaça
(Kurabiye ve poğaça arası bir şey)

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt (orta boy olan çay bardağı)
1 çay bardağı sıvıyağ (orta boy olan çay bardağı)
Yarım demet dereotu
1 pk kabartma tozu
2,5 - 3 su bardağı kadar un
1 çay kaşığı dolusu tuz
Yarım paket lor peyniri (Resimdekinde yok)
Not : Normal şartlarda hamurun içine yoğururken lor konuyor ama benim peynirim son dakika bozuk çıktı o yüzden koyamadım.
Konmadığında da resimdeki gibi görünüyor ama yine de peynirli hali çok daha iyi

Üzerine : Yumurta sarısı, susam ve çörekotu

Hamur malzemesini bir kapta yoğurun.
Bezelere ayırıp yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Yumurta sarısı sürdükten sonra susamla çörekotu serpip pişirin.​
Ellerine sağlık açken girdim nasıl canım çekti haha aay diyete girdim ben yaaağ bacım bunun bir değişiğini yapıyorım, ben sosiste doğruyorum içine kaşarda koyuyorum birazda tereyağı malum oğlan aanca öyle yiyor bayılıyor :D
Ekli dosyayı görüntüle 47691

Bayramda yapmıştım eklemeyi unutmuşum :) Yulaflı bisküvi kakao ve krem şantiyi (sütle çırpılmış şanti) yoğuruyorsunuz. Minik silikon kaplara hazır satılan top şeklindeki bisküvili çikolatalardan birer tane koyup üzerine hazırladığınız hamurdan bir parça koyun. Buzlukta biraz beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis yapın. Aşırı pratik bir şey​

Oo çok iyi gözüküyor bala hemde fırınsız falan :D benim oğlana değişini yapam ben öyle kalıbım yokta

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.234

Süzmede oluyor güzel oluyor

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Tepki
85.809
Ellerine sağlık açken girdim nasıl canım çekti haha aay diyete girdim ben yaaağ bacım bunun bir değişiğini yapıyorım, ben sosiste doğruyorum içine kaşarda koyuyorum birazda tereyağı malum oğlan aanca öyle yiyor bayılıyor :D

Oo çok iyi gözüküyor bala hemde fırınsız falan :D benim oğlana değişini yapam ben öyle kalıbım yokta
Sağ ol :) Sen kilolu değilsin diye biliyorum niye diyet yapıyorsun ki? Ben şarküteri ürünü kullanmıyorum yoksa sosis falan güzel oluyor da şimdi et olayları şaibeli ya hiçbir markaya güvenemiyorum. Kalıpla yapma elinde yuvarla o da olur. Ortasına bütün fındıkta konabilir hindistan cevizine bulanır falan
Süzmede oluyor güzel oluyor
Evet öyleymiş ben hiç süzme peynirle yapmadım yapısı yumuşak ya herhalde ısı görünce süt gibi erir diye düşündüm :düsün:

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Tepki
75.234
Sağ ol :) Sen kilolu değilsin diye biliyorum niye diyet yapıyorsun ki? Ben şarküteri ürünü kullanmıyorum yoksa sosis falan güzel oluyor da şimdi et olayları şaibeli ya hiçbir markaya güvenemiyorum. Kalıpla yapma elinde yuvarla o da olur. Ortasına bütün fındıkta konabilir hindistan cevizine bulanır falan

Evet öyleymiş ben hiç süzme peynirle yapmadım yapısı yumuşak ya herhalde ısı görünce süt gibi erir diye düşündüm :düsün:
Yok ben o zayıflama şeysinin açıklamaısnı sana özelden atarım bacım haha ayy bende güvenmiyorum ama işte abimler falan malum bir markanınkini alıyorlar onu güvenli buluyor bende ondan almaya başladım ama herzaman degil tabi 3-4 ayda bir falan

Yok erime olmuyor ama genede yoklukta koy sen varken lorlu daha güzel ama kaşarda rendele bak bayılcaksın :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar