Namaz Kılıyor Musunuz?

Namaz Kılıyor Musunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    46

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
44
Konum
sivas
bende kılıyordum bu ara bıraktım adetim 20 gün sürünce araya soğukluk geldi :(
kızım 10 yaşında bu sene kuran kursuna göndereceğim
evde de benimle birlikte hem kuranını ilerletir hemde birlikte namazımızı kılarız inşallah
kızımla birlikte bişeyler yapmak çok güzel

dövmek konusuna takılmış arkadaşlar
size illaki dövün öldüresiye denmiyor
niye hemen polemik yapılıyor konu din ,başörtüsü ve namaz olunca (anlamak hiç zor değil aslında )
yeni nesil anne babalar daha anlayışlı daha sabırlı
herşeyi konuşarak anlatarak yaparak öğretmiyormuyuz çocuklarımıza
örnek olmak ve teşvik etmek hatta anlatarak hayata geçirtmek lazım .
 

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
size illaki dövün öldüresiye denmiyor
pardonda öldüresiye dövmeyince oluyormu yani. ayarınımı bileceğiz bunun. şiddet şiddettir bir tokatta şiddettir öldüresiye dövmekte.:eek:ky:
ve kimse burada polemik yapmıyor arkadaşlar. herkes düşüncesini söylüyor.
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
kimse benim anlayışım konusunda beni yargılayamaz
üstelikte anlama kabiliyetim bayağı yüksektir

kalkıpta hem bazı kelimeleri açıklayamacak şekilde savunup sorada yok bunun da bir ölçüsü var gibi kendini avutma çabalarına girenleri asıl ben anlayamıyorum


kimseylede polemik falan yaptığım yok benim
fikir yazmakta her zaman özgürüm
asıl aynı fikri savunmayınca tahhamüllü olamamak ve hemen teşhisi koymak bir önyargıdır
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
ben önce kiliyordum sonra biraktim insallah bugünlerde baslicam yine
yalniz dayakla bir yere gelinmez size bir örnek veriyim okulda bir arkadasim vardi ailesi kapanmasini istiyordu hatta zorluyordu kizda esarbini otobüste cikariyor makyajini yapiyordu.Böylesi daha kötüydü insanin icinde varsa olur yoksa olmaz :lilav:
 
M

madesam

Misafir
"Çocuklarınız yedi yaşına gelince onlara namaz kılmayı öğretin ve onları namaza başlatin, on yaşına geldiklerinde de, eğer namaz kılmadıkları olursa, dövün, yataklarını da ayırın."

Bu dövmek cok yanlis, katilmiyorum.

Konuyudu gerekli yere tasiyorum. Lütfen konulari dogru yere acalim.

bir yanlışı düzeltmek istiyorum bu ayet değil hadistir ve hadis araştırmacıları bu dövün kelimesinin sonradan eklendiğini belirtmektedir. peygamber hiç döve döve namaz kıldırın der mi Allah aşkına?? o kafirlere bile merhametli davranırken çocuklara dayağı tavsiye etmez....

not: bir polemik yaşanmış düzeltmek istedim yanlış bilgiyi..
 

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Katılım
6 Aralık 2009
Mesajlar
2.437
Tepki
2.195
Puan
113
Yaş
39
Konum
kayseri
arkadaşlar namaz dahil hiçbir ibadet zaten kimseye zorla yaptırılamaz.insanın içinde olursa yapar.benim eşim namazını sürekli kılıyo ben de arada kılıp arada bırakıyorum maalesef hiç düzenli olamıyorum namazda.bu yüzden eşim sürekli uyarıyo beni namazımı kılmam için.birinde kalkıp kılsam birinde kılmıyorum.yani içimden gelmezse yapamıyorum.3 yaşındaki oğlum babasıyla her vakit namaza duruyor,artık ezan okununca bizden önce o namaza koşuyor ve gördüklerini yapıyor.yani anlatmak istediğim şu; çocuk nasıl bi ortamda yetişirse zaten öyle alışır asla zorla bişi yaptırılamaz.bizler çocuklarımızın terbiyesini verelim herşeyi güzelce anlatalım zaten onlar doğru yolu bulacaktır Allah ın izniyle.
 

meltemim

Daimi Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
451
Tepki
295
Puan
63
Yaş
47
Konum
istanbul
şükür Rabbime kendimi bildim bileli namazımı hep kılarım vede çocuklara dinimizin güzellik ve hoşgörüyle anlatılması gerektiğini savunanlardanım ben 5 yaşında ya var ya yoktum babamın bize namazı nasıl sevdirip alıştırdığını hiç unutmam küçüçük ellerimle dua etmeyi öğretti bana içimde o güzel duygu hala vardır
 

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
3.397
Tepki
3.765
Puan
113
Yaş
37
Konum
Eskişehir
şükür Rabbime kendimi bildim bileli namazımı hep kılarım vede çocuklara dinimizin güzellik ve hoşgörüyle anlatılması gerektiğini savunanlardanım ben 5 yaşında ya var ya yoktum babamın bize namazı nasıl sevdirip alıştırdığını hiç unutmam küçüçük ellerimle dua etmeyi öğretti bana içimde o güzel duygu hala vardır


Ne kadar güzel canım... Ne mutlu babana ve ailene... Allah kabul etsin...
 

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.422
Puan
113
Yaş
32
Konum
Mersin
Eğer Islâm'i tek kelime ile anlatmamız istense, "Namaz" diyebiliriz. Bu yüzden Allah Rasülü namazı, "dinin orta direği" diye nitelemiştir.(el-Hindî age. I/278 (1372), Ebu Naîm'den.)

İnsanlar Allah'ı tanımak için yaratılmışlardır. (K. ez-Zâriyat (51 ) 56: Ayrıca bk, Aclûn[M1]î[M2], Kesfu'I-hafâ N/173.) Allah'ı iyi tanımışlığın en güzel göstergesi namazdır.

Namazın toplayıcılık niteliği vardır. Onda her türlü ibadetten bir parça bulunur. (Imam Rabbani Mektubat'ında bunu güzel izah eder.)

Namazı Yaratıcımız (c.c.) imana denk tutmus ve kıble değiştiginde, "geçmiş namazlarımız boşa mi gitti?" diye soranlara, "Allah sizin imanınızı zayi etmez" buyurarak, namazdan "iman" diye söz etmiştir. (K. Bakara (2) 143.)

Bu yüzden sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)'in arkadaşları da: "Biz namazdan başka hiçbir ibadeti terketmeyi küfre yani. kâfir olmaya denk saymazdık" demişlerdir.

Dünyada en üst makamdan en aşağı görülenine kadar herkesi aynı safta toplayıp, Allah'ın karşısında hepsinin insan olarak eşit olduklarını namaz kadar vurgulayan bir başka eylem yoktur.

İnsanın bedeninin gıdaya ve çeşitli vitaminlere ihtiyacı olduğu gibi, ruhunun da gıdaya ve vitaminlere ihtiyacı vardır. Ruhun temel gıdası namazdır. Ve insanın bedeni çeşitli kirlerle kirlendigi gibi ruhu da kirlenir. Namaz bu her iki kiri de temizler.

Namaz insanı yalnızlık duygusundan kurtarır. Günde en az beş defa tekbir alırken dünyayı ve içinde bulunanları arkasına atan, bu hareketiyle en azından şunları demek ister:

Bütün dünya bir yana olsa bana Allah'ım yeter. Ben ondan başka boyun eğecek kimse tanımıyorum.

Allah-u Ekber = En büyük Allah'tir, diyorum ve benim namazıma O'nun ihtiyacı olmadığını da böylelikle itiraf ediyorum.

Namaz sevgili Peygamberimiz aracılığıyla bizzat Yüce Allah'ımızın bize gönderdiği bir hediyedir; onu nasıl reddederiz?

Namaz Miraç hediyesi olmakla mü'minlerin Miracı sayılmıştır. Yani namaz insanı manâ âleminde alabildiğine yükselten bir asansördür. Ona tutunmayanlar aşağıların aşağısında kalacaklardır.

Namaza belki de en az muhtaç olan insan, Allah'ın Rasûlü Muhammed'dir. Ama o, aynı zamanda namazı en iyi anlayan insandır. Bu yüzden onun, ayakları şişecek kadar namaz kıldığıolurdu. Aişe annemiz ona bir seferinde acıyarak: "Ey Allah'ın Rasûlü, Allah senin geçmiş gelecek bütün günahlarını bağışladığını söylüyor, öyleyse kendini bunca yormak niçin?" diye sorduğunda O da:

"Sükreden bir kul olmayayım mi?" buyurmuştur. (Buharî tefsir 48, teheccüd 6; Müslim, münafikûn 79, 81.) Demek ki namaz, Allah'ımızın verdiği sayısız nimetlere karşı da bir şükür, yani tesekkürdür.

Artık kalp temizliğinin nasıl olduğunu daha iyi anlıyor olmalıyız. Demek ki, kalp temizliği namaz kılmamayı değil, daha çok kılmayı gerektirir.

Ancak namazın bütün bu iyi etkileri için bir şart vardır: Onu Allah'la yüzyüzeymis gibi kılmak. Yani "huşû" ya da "ihsan". Kendisini Allah'la konuşuyor sayarak o şekilde namaz kılmak. Onun için namaz kılanın önünden geçilmez. Konuşanlar, arasından geçmek terbiyesizliktir.

Bu yüzden Allah, kurtuluşa erecekler içerisinde öncelikle namazlarını "huşû" içinde kılanları sayar. ("Mû'minler elbette kurtulacaktır: Onlar ki, namazlarında huşuludurlar, boş şeylerden yüzçevirirler, zekâtlarını verirler, ırzlarını korurlar..:' K. Müminûn (23) 1-9.)

Bu yüzden Allah (c.c.) "Beni anmak için namaz kıl." (Tâ-hâ (20) 14.) buyurur. Demek ki namaz Allah'ı anmak yani zikretmek ve hatırlamak için kılınır.

Bu yüzden Allah (c.c.): "dosdoğru kılınan namaz insanları her kötülükten alıkoyar." (Akebût (29) 45.) buyurur. Bunu herkes, kırk gün değil, sadece bir hafta, hattâ bir gün huşû'lu namaz kılmakla açık seçik görür. Ama olabildiğince düşünerek, olabildiğince kontaktta.

Bu yüzden Allah Rasûlü dünya meşgaleleriyle yorulduğu ve sıkıldığızamanlarda: "Ey Bilal, kalk da bizi ferahlat!" (Ebû Dâvûd, edep 78; Müsned V/364, 371.) yani, ezan oku da namaz kılalım, buyururlardı.

Onun arkadaşlarından bazıları da namaza durduklarında Allah'tan başka her şeyi unuturlardı. Hattâ birisinin sırtına ok saplanmışti. Acısına dayanamadığı için çıkaramıyorlardı. Bu yüzden o namaza durduğunda çıkardılar. Duymamıştı bile. (Benzer bir olay için bk. Kandıhlevî, Hayâtu's-sahabe NI/605.)

Bir başkası, namazda hatırına gelip kendisini Allah'ı anmaktan alıkoyduğu için, çok değerli hurma bahçesini Allah Rasûlü'ne bağışladı. (bk. Kandıhlevî age NI/544; Ibnü'I-münzir, et-Tergib I/316. )

Artık nasıl namaz kılmayız? Nasıl AlIah'a kulluğu kabullenmeyiz? Nasıl çocuğumuza namaz kıldırmamakla ona acıdığımızı zannederiz? Namazın yaşınıda, onu emreden belirliyor ve elçisine: "Çocuklarınız yedi yaşına gelince onlara namaz kılmayı öğretin ve onları namaza başlatin, on yaşına geldiklerinde de, eğer namaz kılmadıkları olursa, dövün, yataklarını da ayırın." 24 dedirtiyor. Gerçekten de çocukken başlanılmayan şeylere sonradan alışmak çok zordur.


Müthişsin canım harika bir konu açmışsın çok şükür bende kılanlardanım .. Zaten çocuk kılan anne-baba ve devamlı Allah ile meşgul olan bir aile gördüğünde kendiliğinden başlıyor herşeye.. Ben bunu bizzat gelin gittiğim Kazakistandaki ablaların çocuklarında gördüm ya 4 yaşındaki küçücük çocuklar o kadar güzel Cenab_ı Allah hakkında konuşuyorlar ki anlatamam ezan vakti gelince annelerini kaldırıyorlar bayıldım ya onlara hepsi mi öyle diyeceksin evet hepsi öyle .. Dediğim gibi çocuk ne görürse onu yapar inşallah güzel Allah'ım aynı şeyi benim yavruma yapmayı da nasip eder
 

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
3.397
Tepki
3.765
Puan
113
Yaş
37
Konum
Eskişehir
Müthişsin canım harika bir konu açmışsın çok şükür bende kılanlardanım .. Zaten çocuk kılan anne-baba ve devamlı Allah ile meşgul olan bir aile gördüğünde kendiliğinden başlıyor herşeye.. Ben bunu bizzat gelin gittiğim Kazakistandaki ablaların çocuklarında gördüm ya 4 yaşındaki küçücük çocuklar o kadar güzel Cenab_ı Allah hakkında konuşuyorlar ki anlatamam ezan vakti gelince annelerini kaldırıyorlar bayıldım ya onlara hepsi mi öyle diyeceksin evet hepsi öyle .. Dediğim gibi çocuk ne görürse onu yapar inşallah güzel Allah'ım aynı şeyi benim yavruma yapmayı da nasip eder

teşekkür ederim canım benim ne mutlu bize...
Ne kadar güzel bir yerde yaşıyorsun çok şanslısın.
inşallah bizim çocuklarda özenirler ben kendi ailemden özenip başladım namaza...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst