Her Güne 1 Püf Nokta.

OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Giysideki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Mürekkep lekesi için ilk bilinmesi gereken, kumaşı asla sıcak suyun içine koymamak ve lekeyi yaymamaktır. Birçok insan, sıcak suyun mürekkebi çözeceği ve uzaklaştıracağı şeklinde yanlış bir fikre sahiptir. Aslında, sıcak su durumu kötüleştirmekten başka işe yaramayacaktır; çünkü mürekkep lekesi kumaşa yerleşecek ve dolayısıyla lekeyi tamamen çıkarma olanağı belki de kalmayacaktır.
Diğer bir önemli konu, mürekkep ıslandığı zaman akacak ve yayılacak olduğundan mürekkep lekesi için yapılacak müdahelenin en sınırlı alanda yapılması gerektiğidir.
Lekeye daha ıslak durumdayken müdahale edilmesi de leke çıkarma başarısını olumlu etkiler.
Mürekkep sıvısı yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya lekeyi emdirin.
Sonra hazırlamış olduğunuz bir bardak su ve ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı karışımını temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla lekeli bölge üzerine tamponlayın (ovmadan bastırın).
Giysiyi ılık suyla yıkayın.
Giysiyi kurutmadan önce, lekenin gitmiş olduğundan emin olun.
Eğer leke çıkmamışsa, yukarıda belirtilen aşamaları tekrarlayın.

Alternatif Yöntemler

Saç spreyi ve ispirto uygulamak mürekkep lekesi için olumlu sonuçlar verebilmekle beraber saç spreyi başka lekelenmelere yol açabildiği için, ispirto da yanıcı ve zehirli bir madde olduğundan dolayı evde kullanmak tehlikeli olduğu için kullanılmalarını tavsiye etmiyoruz.

Yapılan işlemler mürekkep lekesi için etkili olmaz veya mürekkep lekesi tamamen çıkmazsa Dry Center Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Dairenizde saklanmış olan alerjen maddelerle mücadele

Büfeler, raflar, dolaplar ve çamaşır odası dairenizde en çok kirlenen yerler olsa da, çok az kişi bu yerlerde düzenli temizlik yapar. Çocuklarınız ödevlerini yaparken, siz de buraların temizliğini halledebilirsiniz.

•Çamaşır makinesi ve kurutucuyu çekerek, altlarında biriken tozları silin. Bu esnada elektrikli süpürge de kullanabilirsiniz.
•Sert yüzeylere sirke sıkarak 10 dakika bırakın.
•Eski deterjan, şampuan vs kutuları atın.
•Tozlu rafları temizleyin.
•Çiçekler, çerçeveler, kitaplar ve dekorasyon malzemelerinin üzerindeki tozları da nemli bir bezle silin.
•Oyuncak ayılar ya da yastıklar toz ve kirlerin biriktiği yerlerdir. Çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.
•Üzerinde toz birikmesi muhtemel eski gazete ve dergilerden de kurtulun.
“Halının altını” da unutmayın!
Çoğu zaman temizlik yaparken koltukların, dolapların ve halıların altını unturuz. Hatta masa, televizyon ve bilgisayarın altını da. Tam bir temizlik için “halının altını” da unutmayın!
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ayakkabılardaki lekeler nasıl çıkar?

Spor ayakkabılar : Sabuna batırılmış, eski diş fırçasıyla temizleyin.

Su lekesi : Boyamadan önce vazelin sürün.

Küf lekeleri : Bir beze gliserin sürerek lekeleri silin.

Açık renk ayakkabılar: Üzerindeki lekeler benzine batırılmış bir bezle silinirse yok olurlar.

Koyu renk ayakkabılar : Üzerlerindeki lekeleri alkole batırılmış bezle temizleyin. Lekeler yok olacağı gibi ayakkabılarınız pırıl pırıl gözükecektir.

Vernikli ayakkabılar : Süt ve limon suyu en tesirli temizlik maddesidir.

Süet ayakkabılar : Süet ayakkabıların dökülen tüylerini kabartmak için onları, su buharına tutun. Sakın ıslakken fırçalamayın. İyice kuruyunca tel fırçayla fırçalayın.

Rugan ayakkabılar : Çatlamalarını önlemek için zeytinyağı veya vazelin sürün. Sıcaklık çatlamalarına sebep olacağı için serin yerde saklayın.

Kahverengi ayakkabılar : Rengini değiştirip siyaha boyamak isterseniz önce çiğ patatesle ovalayın sonra siyah cila sürün.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Çamaşırların Daha Parlak Olması İçin

Çamaşırlarınızın yumuşak, beyazlarınızın daha beyaz ve renklilerinizin daha canlı olmasını ister misiniz?
Yapmanız gereken her yıkamada deterjan gözüne 1 çay bardağı sirke koymak. Artık çamaşırlarınız mükemmel olacak ve bakteriler asla kalmayacak.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
•Bir tost makinesi için

Adım 1: kırıntı tepsisi çıkarın ve kaldırın. Kırıntıları dökün, sonra bulaşık deterjanı ile tepsiyi yıkayın ve silin. Çöp kutusunun üzerinde baş aşağı tost makinesi tutun ve yavaşça kalan kırıntıları dışarıya dökün.
•Fırın ve tost makinesi için
Adım 1: her şeyi yumuşatmak için 10 dakika 350 derece fırın ve ısı içindeki su ile kap yerleştirin. Fırının fişini çekin ve tepsinin kırıntıları dökün. Plastik bir spatula ile kazıyın. Tepsiyi bulaşık deterjanı ile yıkayın ve pamuklu bir bezle kurulayın. Sonra kurumaya bırakın.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Fayans Araları Nasıl Temizlenir ?

Hanımların bir numaralı dertlerinden birisidir.Aslında en can sıkıntısı olan konudur.Deterjan kullanmak geçici bir çözüm gibi görünse de kısa süre sonra derzlerin aşınmasına neden olur ve derz kalmaz.Zamanla alta su sızdırır ,eviniz akar ve kalebodur veya fayanslar patlar.Uygulanabilir çözümleri geçici de olsa uygulayabiliriz.Endişe edecek bir durumda yoktur aslında.Sağlıklı yapılan derzler 15 yıl kadar dayanabilir.
Bunun en kolay çözümü renkli derz dolgusu yaptırmaktır.Gri en güzel seçenektir.Fakat beyaz derzin güzelliğide kaçınılmazdır.Artık büyük firmalar kirlenmeyen ve kararmayan derz dolgusu çıkardılar.Yenilerin sorunu yok.Tabi herkes yeni yaptıramıyor.Bu arada derz üstüne derz de yapılmaz kısa sürede kalkar .
En önemli husus da kararmanın ve derzlerin aşınmasının kaçınılmaz olduğudur.
Muhtemel çözüm yollarını maddeler halinde sıralayalım
1.Hemen hemen bütün kaliteli deterjanlar çıkarır.Mühim olan doğal olarak nasıl çıkartılacağıdır.
2.Domestosu diş fırçası ile derzlere uygulama
3.Plastik boyayı suluboya fırçası ile derz aralarına uygulamak derzlerinizin yeni görünmesini sağlayacaktır.Fazlalıklar nemli bez ile kurumadan silinir.Boyamadan evvel derzler güzelce silinmelidir.Yağlı boya ile de boyanabilir fakat tavsiye etmiyoruz.
4.Buhar makinasını kullananlar çok faydalı olduğunu söylüyorlar.Denenebilir.
5.Sirkenin içine tuz katıp temizlemek.Ya da sirkeli su ile eski diş fırçasını birlikte kullanın.
6.1 bucuk litrelik suya birebir ölçülerde limon tuzu ve küçük parcalar halinde temizlik marketlerde satılan taş sodasını şişeye alıyoruz şişenin yarısına kadar su dolduruyoruz ama yavaş bi şekilde şişenin agzını kapatıyoruz ve calkalıyoruz şişenin ağzınada ufak bir delik acıyoruz ve fayans aralarına döküyoruz biraz bekletip sonrasında temizliyoruz.
7.Mor cif ile (/ÇAmaşır sulu) temizleyin.
8.anway loc isimli ürün
9.Dr. Clean marka derz temizleyicisi
10.Derz kalemleri ile derzleri boyamak. 4-5 yıl idare ediyor. .Çeşitli renk seçenekleri var.
11.Küçük bir fırça yardımıyla Plastik boyayı Derzleri uygulamak.Fayansın kenarına taşan boyayı hemen silmeniz gerekir.Kesinlikle yağlı boya kulanmayınız.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli

Ampüller Nasıl Temizlenir?

Ampüller, özellikle sigara içilen yerlerde çok çabuk kirlenip kararırlar. Pırıl pırıl ampüllere kavuşmak, ampül temizleme de püf nokta alkoldür. Yüzeyi düz olan ampüller alkole batırılmış bezle güzelce silinip temizlenebilir.


Yüzeyi pütürlü olan ampüllerde ise kesilmiş soğan kullanılabilir. Soğanla temizledikten sonra nemli bir bezle silebilirsiniz.
ampul-satislari-yasaklaniyor-731.jpg

Temiz ampüllerin üzerine parfüm sıkabilirsiniz. Işığı
açtıktan sonra evinizin mis gibi kokmasını sağlayacaktır.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Tüller Nasıl Yıkanır?

Tül perdeler normalde yılda 4 kez yıkanmalıdır. Ancak sigara içiliyor, soba yanıyor ve kaloriferlere yakınsa bu yıkama 5 ya da 6’ya çıkarılabilir.

Buruşmanın önlenmesi için camdan alınır alınmaz bekletilmeden yıkanması gerekir. Yıkanan tüller üst üste bekletilmemeli, hemen asılıp kurutulmalı, yedeği yoksa ütülenip asılmalı. Bol suda yıkanıp, durulanmalıdır.

Tüllerin yıkanacağı su 30 dereceden fazla soğuk olmamalıdır. Küvette yıkanan tüllerin suyu değişeceği zaman buruşmamaları için banyoya enine konarak bir sopanın üzerine uzunlamasına asılmalıdır

Tüller elde yıkanacaksa çamaşır makinesine konulan deterjandan biraz daha fazlası kullanılmalıdır.Yıkanan tüller silkelenmeli, dikiş yerlerinden normal şekilde hafifçe düzeltilerek asılmalıdır.

Kalın perdeler ile ince olmayan tüllerin bazıları ara sıra elektrikli süpürgeyle temizlenmelidir. Tüller çok kirli ise, yıkanmadan önce bir iki saat ılık suda tutlmalıdır. Tüllerin üzerinde leke oluşmuşsa önceden macun hale getirilen deterjan bu lekelerin üzerine sürülüp 1 saat bekletilip sonra yıkanmalıdır. Pahalı, çabuk sökülebilir, değerli tüller kullanılıyorsa büyük bir yastık kılıfı içinde yıkamak gerekir. (Makinenin en ağır ayarında)

Eğer tüller bilinenden fazla kirli ve solmuşsa bir su yıkadıktan sonra deterjanlı suya 1 su bardağı amonyak koyup 2 saat bekletilmeli ve bir yıkamadan sonra birkaç kez durulanıp, güneşe tutulmalıdır.

İri delikli naylon ve renkli tüllerin şekil ve motiflerinin bozulmaması için son kez yıkama suyuna 1 çay bardağı demli çay suyu karıştırıp durulanmalıdır.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
PASLANAN EŞYALARIN TEMİZLENMESİ
Kışın balkonunuzda paslanan ****l masa ve sandalyelerinizi yeniden boyayarak daha temiz ve düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Üstelik halihazırdaki renklerinden sıkıldıysanız renklerini kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Badana Nasıl Yapılır ?


boya_badana6.jpg


BADANA GÖZÜNÜZDE BÜYÜMESİN KOLAY HAYDİ BAŞLAYALIM MI?

değerli arkadaşım bu işe başlamadan önce iyi düşün derim hanımlar ev batar çıkar diye çok strese giriyorlar. o nedenle eşyalarınızın üzerine koruma örtüsü ince streç film plastik örtü ucuz 20 m2 / 30 m2 paketlerde satılır onlardan çok alsanız iyi olur.

ikinci aşama / hala israrla yapacaksanız günah benden gitti, hadi başlayalım.

gerekli malzemeler..1 / spatula 4cm .. fiatı ..3 tl
2/ rulo eleği ..3 tl
3 / 2 kg saten alçı .. 4tl
4/ 220 lik zımpara 1 tabaka .. 1tl
5/ 10 kg beyaz tavan boyası 25 tl
6/ 20 kg plastik boya yada su bazlı silikonlu boya 100tl
** not duvarınıza silikonlu boyayı tavsiye etmem çünkü küf koku duvarlardaki hava transferini ortadan kaldıran ama estetik anlamda parlak gösterişli özelliği var evet. ancak önceki kullanılan boya silikonlu ise bunu plastiğe çevirmek için de geçiş astarı beyaz renkli önce sürülüp kuruması gerekir. Sonra boya uygulanabilir. Hayır ben aynı boyayı kullanacağım diyorsanız direkt silikonlu boyayı uygulayabilirsiniz.
7/ kartonpiyer veya işık bandı kemerlere ayrıca 1 galon (3,5lt) beyaz plastik sürmeniz gerekir çünkü tavan boyası bu tür beyaz elemanları kapatmada zayıf kalır.
8/ kestirme fırçası robot olusa daha iyi açı ayarlıdır. 4 tl
9/ rulo 20 cm . badana fırçasını kullanmak isterseniz yine de tavan boyası için ruloyu almanız gerekir. .. 8 tl
10/ maskeleme bantı 3cm 2 tl / koruma örtüsü 3 tl paketi iki üç tane alın.



1. Duvarlarda delik çatlak ve kabarık yüzeyler spatula ile kazınarak saten alçı (2 kg yetebilir) ile düzlenerek kuruması beklenir. 220 nolu (1 tabaka) zımpara ile zımparalanır.

2. Tavanlar için tavan boyasını (10 kg) hacmen 1/5 su ile inceltin. Rulo eleğini kovanın kenarına monte edin. Boyayı kullanırken çöküntüyü engellemek için çomakla karıştırın. İç cephe 20cm. rulo ile (badana fırçası kullanmayın) önce yatay sonrada dikey istikametlerde sürün. İlk kat sürüldükten sonra
mevsime göre 30 dk.-2 saat bekleyip ikinci kat boyayı uygulayın, bu kural duvar boyasında da geçerlidir.

3. Duvar için eski badanalı yüzeyde çok deformasyon, yağ, kir çoksa ya da farklı özellikte boya seçilmişse (örn silikonlu yüzeyi su bazlı plastik boya ile boyamak yada yağlı boya kullanılmış yüzeyi plastik badanaya dönüştürmek için.) 10 kg (7,5 t) su bazlı geçiş astarı kullanın. 20 kg su bazı plastik yada silikonlu boya alın. Badana sürülmeden önce duvarın alt kenarındaki süpürgelik çıtalarının üzerini kapatacak biçimde kağıt bantla (1 rulo) koruma örtüsünü (2 pk 20m2) yapıtırın yerlere damlamasın. 2. kat boyayı aralarında kuruma süresini dikkate alarak uygulayın. Robot kestirme fırçaısını sapa takarak tavan ve duvar alt üst köşelerini boyayın. Kestirme işlemi birinci kat boyadan sonra yapın. Duvarı boyarken de rulo kullanın, her boyaya daldırdıktan sonra rulo eleğinde fazla boyayı rulodan aldırın.

4. Yağlı boya yapılacak ****l pası yüzeyleri 150 numara zımpara ile temizleyip eski boyalı yüzeyse antipas kullanmadan yağlı boyayı selülozik tinerle çok az incelterek iki kat küçük (10cm) rulo ile uygulayın. Kalorifer peteklerinde de aynı biçimde uygulama yapın. Konuyla ilgili soru sormak istediğinizde seve seve cevaplandırım. Verilen malzeme miktarları 100m bir daire içindir.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Mutfak Nasıl Temizlenir.

Mutfağınızı temizlerken önemli bir ipucu özellikle yiyeceklerin temas ettiği yüzeylerde deterjan kalıntısı bırakmamanız. Diğer bir ipucu da temizliğe nereden başlayıp devam edeceğinizi iyi bir sıraya koymanız. Böylece önceden temizlenen bir yeri, başka bir bölümü temizlerken tekrar kirletmezsiniz. Mutfak nasıl temizlenir konusuna biraz daha yakından ve detaylı bakalım.

İlk olarak mutfağa ait olmayan ama yolunu şaşırıp burada toplanmış olan kalabalığı temizleyin. Salonda durması gereken bir mumluk ya da okunmuş gazete gibi, mutfakta işi olmayanlar dışarı. Ardından evi turlayıp mutfağa götürmeniz gereken bardak, yiyecek vs varsa onları toparlayıp mutfağa götürün.

Şimdi bir çöp torbası alıp sıyırmanız gereken yemek artığı, boş şişe, ambalaj vs. çöpleri atın. Bu işlemi yaparken buzdolabına da mutlaka bir göz atın ve tarihi geçmiş gıdaları da çöpe atın. Boşaltılacak tencereleri boşaltın.

Bulaşık makineniz varsa kirlileri bulaşık makinesine dizin. Kirlileri dizerken eğer su ısıtıcısında biraz su kaynatırsanız, yağ birikmiş olan kapkacağın yağını hemen çözüp bulaşık makinesine öyle koyabilirsiniz. Bulaşık makinesini çalıştırdıktan sonra şimdi sıra ocak ve fırında.

Kirli ocak ve fırından yayılan kötü kokunun önünü baştan kesmeli. Fırın tepsilerini çıkarıp yağ sökücü ve sıcak su döktükten sonra bir süre bekletebilirsiniz. Kullandığınız temizlik maddelerinin mutfak için uygunluğuna dikkat edin ve deterjanla sildiğiniz tüm yüzeyleri mutlaka iyi durulayın.

Ocağı ve fırını sildikten sonra, sıra buzdolabında. Buzdolabında atılması gerekenleri daha önceki adımda attığınızı var sayıyorum. Eğer kapaksız kapta yiyecekler varsa kapaklı bir kaba alın ya da üzerini streç filmle örtün. Hafif nemli bir bezle buzdolabının raflarını silin. Sebze meyve bölmesindeki artıkları, bu bölmeleri çıkararak çöpe silkeleyin. Bölmeleri de yine hafif nemli bir bezle silin.

Buzdolabının içini sildikten sonra yarım kesilmiş bir limonu dolabın bir rafına yerleştiriseniz, kötü kokuları alacaktır. Buzdolabının dışını ve özellikle açıp kapatırken sürekli tuttuğunuz kollarını da yine yumuşak ve hafif nemli bir bezle silin. Hafif nemli çünkü elektrikle çalışan aletlere ıslak bezle yaklaşmak tehlikelidir, unutmayın. Eğer ıslak temizlik yapmak istiyorsanız, buzdolabını önce fişten çekin.

Gelelim mutfak dolaplarına. Tezgaha temiz bir örtü örterek, içi dağılmış veya tozlanmış olan dolapların içindekileri örtünün üzerine boşaltın. Yeriniz darsa sırayla gidin. Dolap içinin tozunu aldıktan sonra düzenli bir şekilde, boy sırası ya da takımları gözeterek eşyalarınız tekrar dolap içlerine yerleştirin. Aynı işlemleri çekmece içleri için de tekrarlayın.

Dolaplar yeterince düzenli olduysa şimdi tezgahı güzelce silebilirsiniz. Tezgahın üzeri kalabalıksa, buradaki mutfak eşyalarını silerek bir süreliğine başka yere kaldırın. Ardından tezgahınızı sabun ya da deterjan kullanarak güzelce silin ve durulayın. Tezgahta deterjan bırakmayın çünkü yemek hazırlarken yiyeceklerinize bulaşabilir.

Mutfak camınıza önceliği, yerine göre vermelisiniz. Tezgaha yakınsa tezgahı silmeden önce, ocağın yanındaysa ocağı silmeden önce mutfak camını ve çerçevesini silebilirsiniz. Aydınlatma ürünlerinin silinmesini de yine zemin ve tezgah temizliğine başlamadan önce halletmeniz iyi olur.

Önceden sildiğiniz mutfak eşyalarınızı tekrar tezgahın üzerine dizdikten sonra zemin temizliğine geçebiliriz. İlk olarak elektrik süpürgesiyle yerlerin tozunu alıp ardından ıslak temizlik yapabilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Cam Nasıl Temizlenir ?

cam_silme_teknikleri.jpg


İhtiyacınız olanlar:

- 3 litre ılık su
- Bulaşık deterjanı ya da sirke
- Bulaşık eldiveni ya da tek kullanımlık eldiven
- Sünger ya da toz bırakmayan mikrofiber bir bez (temiz olmalı)
- Siyah beyaz gazete kağıdı

Nasıl Yapılır?

- Hava güneşsiz olmalıdır. Güneşli havalarda cam silerseniz, ıslak kalan kısımlar hemen kuruyacağı için lekeli camlarınız olur.
- Cam silme işlemi sırasında bulaşık eldiveni ya da tek kullanımlık muayene eldiveni kullanmanız daha uygun olur. Hem parmak izi bırakmamış olursunuz. Hem de gazete kağıdının boyası ellerinize çıkmaz.
- 3 litre ılık suya, 1-2 damla bulaşık deterjanı veya yarım çay bardağı sirke (camlarınızın parlaması için) ekleyin. Mükemmel cam silme solüsyonunuz hazır
- Sünger ya da toz bırakmayan mikrofiber bezi, cam silme solüsyonuna batırın ve hafifçe sıkın (çok da sulu olmasın).
- Camlarınızı silmeye daima dışarıdan başlayın.
- Camlarınızın yüzeyindeki kiri almak için; ıslak süngeri yukarıdan aşağıya doğru hareket ettirin.
- Camlarınızı kurularken, siyah beyaz gazete kağıdı kullanın. Renkli gazete kağıdı camlarınızda iz bırakabilir.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.636
Tepki
53.660
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Lavabo tıkanıklığı

attachment.php


 

Ekli dosyalar

  • hyyyy[1].png
    hyyyy[1].png
    4,2 KB · Görüntüleme: 59

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst