Her Güne 1 Püf Nokta.

OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Halıların Serilme Usulü

Halıların ömürlerini uzatacak en iyi çare, serilmeleri esnasında takip edilecek yoldur. Halılar serilirken altlarına kalın mukavva bulunmazsa da bir kaç tabaka gazete kağıdı konmalıdır. Bu durum hem halının fazla kirlenmesini önleyecek hem de daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Halıların altındaki kağıtları, büyük temizliklerde değiştirmekte fayda vardır.
Ufak Halı Ve Kilimlerin Kaymaması Bu tür kilimlerin kaymaması için serilen tarafın dört ayrı köşesine birer ince lastik veya köpük sünger parçası dikmeniz kafi gelecektir.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
KARBONATIN TEMİZLİKTEKİ FAYDALARI

Karbonat evin bütün alınında temizlik için kullanabileceğiniz bir malzeme. Kötü kokuları ve pek çok lekeyi kolaylıkla çıkarmanızı sağlayacaktır.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
AYDINLATMA, RADYATÖR VE DUVAR AKSESUARLARI

Abajur ve lamba başlıklarını nemli bir bezle temizleyin.

Elektrik anahtarlarının kapalı olduğundan emin olduktan sonra ampulleri sökerek nemli bir bezle temizleyebilirsiniz. Temizlik sonrası ampullerin hem ömrünü hem de aydınlatma oranını arttırmış olursunuz.

Radyatörlerin arkasını silmek için eski askı ve çoraplardan faydalanabilirsiniz. Eski bir çorabınızı askıya geçirerek elinizin ulaşamadığı yerlere ulaşabilirsiniz.

Duvara astığınız aksesuar ve çerçeveleri yerinden çıkarıp nemli bir bezle tozluklarını alın.
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Misafir ağırlamanın püf noktaları
Misafirleriniz gelmeden önce yaşadığınız paniği en aza indirerek, en güzel yemeği hazırlamak için birkaç ufak ayrıntıya dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Böylece hem eliniz ayağınız birbirine dolaşmayacak hem de güzel bir sofrayla konuklarınızı etkileyeceksiniz.

Liste yapın
İlk olarak neler hazırlayacağınızı yazdığınız bir liste oluşturun. Bu listeye pişireceğiniz yemekler için gerekli olan malzemeleri de tek tek yazın. Böylece market alışverişine gitmeniz gerektiğinde eksik bir şey kalmamış olur, ikinci kez alışverişe gitme derdinden kurtulursunuz.

Hazırlık
Son gün iki ayağınızın bir pabuca girmesini istemiyorsanız bazı şeyleri önceden hazırlayabilirsiniz. Örneğin zeytinyağlı dolma içini bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Böylece misafirlerinizin geldiği gün iç malzemeleri pişirmekle uğraşmamış olursunuz.

Saklama
Pişireceğiniz sebzeleri daha önceden temizleyerek buzdolabı poşetiyle dolapta saklarsanız hiçbir şey olmaz. Örneğin bezelye ya da baklayı böyle saklayıp, günü geldiğinde kullanabilirsiniz.

Pasta ve kek yapımı
Kek yaparken karıştırmak için kullandığınız kaşığa hamur yapışmasını istemiyorsanız, kaşığı kullanmadan önce süte batırın. Böylece hamur kaşığa yapışmaz. Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız, keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin. Fırından çıkardığınız zaman, kâğıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.

Tatlı zamanı
Tatlılar da bir ya da iki gün önceden yapılabilir. Tek yapmanız gereken konuklarınızı ağırlayacağınız günde tatlıları önceden dolaptan dışarı çıkarıp, oda sıcaklığında bırakmak olacaktır. Eğer hava çok sıcaksa birkaç saat önceden çıkarmanız yeterlidir. Bir iki gün öncesinden kalan ekmek, börek ve benzeri hamur işlerini atmayın. Alüminyum folyoya sararak ısıtın. Yeni pişmiş gibi taptaze olacaktırlar.

Tabakları ısıtın
Servis yapmadan önce tabakları fırında ısıtabilirsiniz ya da sıcak suyla yıkayıp, hemen kurulayabilirsiniz. Böylece yemeklerin çabuk soğumasını da engellemiş olursunuz.

Tavalara dikkat
Tavada bir şey yaktığınızda alelacele temizleme işlemine girişmeyin. Tavanın içine su koyun ve 1-2 saat bekletin. Zaten her temizleme aşamasında mutlaka tavanızın soğumasını bekleyin. Temizliği sıcak su, sıvı deterjan, yumuşak bir bez veya süngerle yapın.

Mutfak sırları
" Yumurtanın tazeliğini anlamak için yumurtayı soğuk su dolu bir tasa koyun. Çok taze bir yumurta tasın dibinde yanlamasına duracaktır. Bayat yumurta suyun üzerine çıkar, onu kullanmayın. Eğer yumurta birkaç günlükse tasın dibinde duracaktır, ama sivri tarafı hafifçe yukarı doğru bakar. 1- 1,5 haftalık yumurta tasın dibinde ancak sivri tarafı iyice yukarı doğru durur. Yumurtayı haşlarken kabuklarının çatlamaması için kaynama suyuna birkaç damla sirke ekleyin.
" Sarımsakları ayıklarken önce sıcak suya tutarsanız işiniz daha kolay olur.

" Soğan soyarken gözlerinizin yanmaması için soğanları doğradığınız bıçağın ucuna küçük bir parça ekmek koyun.

" Pastaların üstüne koyduğunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmaması için, meyveleri limonlu suya batırıp kullanın.

" Kesik limonların beklerken kurumaması için, limonu kesik yüzeyi alta gelecek şekilde bir tabağa koyun ve üstüne bir bardak kapatın. Limonun kesik yüzeyine dökeceğiniz bir miktar tuz da kurumasını geciktirecektir

" Yemek yaparken tencerenin dibi tuttuysa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini örtün, birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir.

" Midye, istiridye türü kabuklu deniz ürünleri denizden çıkınca su kaybetmeye başlar. Taze olup olmadığını anlamak için ağırlığına bakmak yeterli. Ne kadar ağırsa o kadar tazedir.

" Pilavınız çok pişip lapa haline geldiğinde çok kısık ateşte bir çatal yardımıyla pilavınızı havalandırarak pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çeksin ve böylece lapa halinden de kurtulmuş olur. Pilav yapılırken pirincin yağda iyice kavrulması alışkanlığını da değiştirmeniz gerekir çünkü pirincin kavrulması protein kaybına neden olur.

" Dondurulmuş olan etlerinizi sıcak ortamlarda çözdürmeye çalışmak yanlıştır bunun yerine dondurucudan çıkarılan etler buzdolabının alt kısmında çözülmelidir. Dondurulmuş gıdalar çözüldükten sonra tekrar dondurulduğu zaman vitamin değerini kaybeder ve gıdalarda zararlı mikroorganizmaların çoğalması kolaylaşır.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
MUTFAK ALETLERİNİN TEMİZLENMESİ

Mikrodalga ve fırını yağ ve tozlardan arındırmak istiyorsanız yemek tuzu, karbonat ve su karışımı yaparak üzerine sürün ve birkaç saat bekleyin. Nemli bir bezle kurulayın.

Su ısıtıcısının içindeki kireci sökmek için içinde elma sirkeli suyu kaynatın. Sonra dört beş kez durulayın.

Çamaşır makinasının gözlerini temizlemek ve kireci gidermek için çamaşır makinesini ilk önce karbonat ve en sıcak programda çalıştırın. İkinci çalıştırmanızda 500 ml elma sirkesi ile yine boş olarak en sıcak programda çalıştırın.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Parmak izleri

- Duvarin boyasına zarar vermeden bu sevimsiz parmak izlerinden kurtulabilirsiniz.
- İzleri kesilmiş patates parçasıyla ovuşturun.
-Parafine buladığınız bir bezle silerseniz parmak izlerinin çıktıklarını görürsünüz.
Çamaşırlar
Yeni çamaşırlar: Yeni çamaşırlarınızın apresini bozmak için, bunlari sodalı veya tuzlu ılık suya batırın.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ütülerin Üstesinden Gelin!

Sabah sabah ütü yapmak güne güzel başlamanın pek de iyi bir yolu olduğu söylenemez, değil mi? Ütülerin üstesinden gelme konusundaki ipuçlarımızdan ilham alın, ütülenmeyi bekleyen çamaşır yığınlarından kurtulun!

İŞİNİZİ KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN

Kolları sıvamadan televizyonda en sevdiğiniz programı izlerkenkahvenizi yudumlamaya ne dersiniz?

- Kırışıklıkları gidermek için sprey ürünlerden faydalanabilirsiniz. Böylece ütü için ayırdığınız zamanı azaltabilirsiniz.

- Yıkama biter bitmez çamaşırları makineden çıkarıp asın. Böylece çamaşırların kırışmasını büyük miktarda engellemiş olursunuz. Ayrıca çamaşır makinesinde kısa program tercih etmeniz de kırışıklıkları azaltacaktır.

- Temiz giysileri kuruduktan sonra sepette bekletmeniz çamaşırların daha fazla kırışmasına sebep olacaktır.

- İnatçı kırışıklıkları, ütülenecek çamaşırın üzerine nemli bir bez koyarak giderebilirsiniz.

- Çamaşırları ütünün gerektirdiği ısı ayarına göre gruplayabilirsiniz. Böylece ütünün ısısını ayarlamak için vakit kaybetmeden işinizi kısa sürede bitirebilirsiniz.

- Ütünün çamaşırlar üzerinde kaymasını sağlamak için kaygan zeminli bir ütü masası örtüsü tercih edebilirsiniz.

- İnce ve koyu renk kumaşları, ters çevirerek ütüleyin. Ayrıca bu tarz kumaşları seçerken doğru ısıyı tercih ettiğinizden emin olun. Bu tarz bir yöntemle kumaşın parlamasını engelleyebilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Triko yıkamanın sırları
İster yün, ister merserize, ister sentetik iplikle yapılmış olsun, her örgüde ortak bazı kurallar vardır:

- Her zaman için, sadece ılık su kullanın, durulamada bile. Durulamada sık sık değiştirerek bol su kullanın.

- giysileri sabunlu suya iyice daldırın ve çitilemeden nazik bir şekilde yıkayın.

- Örgü giysileri asla sıkmayın. Aksi takdirde giysileriniz elastikiyetini kaybeder ve deforme olurlar.

- Islak örgü giysilerinizi sıkmayın, kuru bir havlunun üzerine yayın. Üzerine de ikinci bir havlu koyun ve havlunun üstüne basarak fazla suyu alın. Sonra giysinizi, ısı kaynaklarından uzak bir yere koyun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst