Her Güne 1 Püf Nokta.

OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Çamaşırların Daha Parlak Olması İçin

Çamaşırlarınızın yumuşak, beyazlarınızın daha beyaz ve renklilerinizin daha canlı olmasını ister misiniz?
Yapmanız gereken her yıkamada deterjan gözüne 1 çay bardağı sirke koymak. Artık çamaşırlarınız mükemmel olacak ve bakteriler asla kalmayacak.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Deterjan Çekmecesinin Temizliği
Deterjan çekmecesi temizliğine dikkat! Özellikle su basıncının düşük olduğu evlerde deterjan, çekmece çeperlerinde kristalleşmeye başlar. Bu da deterjanın su ile birlikte kaymasını engeller.

Uzun süre temizlenmemiş deterjan çekmecelerinde bakteriler de ürer. Bunlar durulama aşamasında su ile makine içine giderse, hiç istemediğiniz kirliliklerle karşılaşabilirsiniz.

Sadece deterjan çekmecesini değil, çekmecenin girdiği yuvanın tavan ve tabanını da iyice temizleyiniz. İşi bitmiş bir diş fırçası bu iş için iyi bir araçtır.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Oje lekesi nasıl çıkar

Oje lekesi çıkarılması en zor lekelerden biri gibidir. Ama size vereceğimiz tariflerle bu lekeden kolayca kurtulabileceksiniz.


Giysideki Oje lekesi nasıl Çıkar ?
Aseton içeren oje çıkarıcısı kullanarak; beyaz ve desensiz kağıt havluyu bezi veya pamuğu ıslatın (Bu işlemi aseton içermeyen oje çıkarıcılar ile de yapabilirsiniz. Bunlar daha güvenlidir ama etkileri daha azdır.).

Oje çıkarıcısını; kumaşın iç kısmında küçük bir dikiş yerinde test ederek oje çıkarıcısının kumaşa zarar vermediğinden emin olun.

Asetonla ıslatılmış olan pamuğu lekenin üzerinde ovmadan bastırın (Bu işlemden önce oje lekesinin altına kalın bir kağut havlu veya bez koymanız oje lekesinin giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır.).
Pamuk veya kullandığınız malzeme oje lekesini emdikçe değiştirin.

Eğer oje lekesi kumaşın arka tarafına geçerse bu işlemleri oje lekesinin her iki tarafında birkaç defa tekrarlayın. Son olarak kumaşı talimatında belirtildiği gibi yıkayın ve kurutma makinesi kullanmadan kurutun. Oje lekesi kalırsa beyaz kumaşlar için talimatında varsa ağartıcı kullanabilirsiniz.

Oje lekesi çıkarmada kullanabileceğiniz diğer bir yöntem

Öncelikle giysiyi bir kase üzerinde gerin ve bir lastik bantla kaseye tutturun.
Oje çıkarıcısının kumaşa zarar verip vermediğini kumaşın iç kısmında görünmeyen bir yerinde test edin.

Bir paslanmaz çelik kaşık kullanarak oje lekesinin üzerine oje çıkarıcısını damlatarak oje lekesinin kasenin içine akmasını sağlayın (Bu işlem biraz zaman alabilir fakat sevdiğiniz bir gömlek oje lekesi olmuşsa buna değerdir.).
Bu işlem oje lekesi için yeterli olmazsa yukardaki işlemlerle bu uygulamayı destekleyebilirsiniz
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Cekmece temizligi

Çekmece Temizligi

Çekmece düzeni öyle göründüğü kadar kolay değildir. Karman çorman bir hale gelmesi de çok kolaydır. Alttan birini çektiğiniz an bittiniz zaten. Bütün çekmece artık talan. Ama en zoru da temizliğidir. İçindeki bütün her şeyi içinden çıkarıp silmek, tozunu almak gerekir. Bazen üşenip de süpürgenin ince ucunu çekmeceyi boşaltmadan daldırdığınız olmuştur kesin. O anda bir küpe, bir düğme, toka gibi küçük ve kaybolmaya müsait küçük ve hınzır şeyler anında kaçar. Sonrasında süpürgenin ve o kadar tozun içinden eşyanızı bulmakla uğraşırsınız. Yani işinizi kısa tutayım derken daha da uzatırsınız.



İşte bu durumdan kurtulmanın bir yolunu sizlerle de paylaşayım. Öncelikle hepinizde mutlaka ince bir çorap olduğunu varsayıyorum. Beyler siz bu noktada en yakınınızdaki bayanın çorabını talep edin. Tabii yepyeni çoraba da kıymak olmaz. O yüzden eski bir çorap olsun. Bunu elektrikli süpürgenizin ince uçlu başlığına geçirin ve süpürmeye başlayın.

İşleminizin sorunsuz bir şekilde gideceğini göreceksiniz. Küçük tokalar, küpeler, kol düğmeleri, ufak tefek hiç bir şey süpürgenin içine kaçamaz artık. Mutlulukla temizlemeye devam edebilirsiniz.

 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Hızlı Temizlik Yapmanın 5 Altın Kuralı

1.Günde 5 dakikanızı evinizin dağınık odalarını toparlamaya ayırın. Dağınık evi topladıktan sonra temizlemek zaman alabilir. Toplu olan odaları daha kısa sürede ve iyi temizlemek mümkün olabilir.

2.Kolay kullanabileceğiniz temizleyicileriniz olsun. Banyo ve mutfak lavabolarının altını temizlemek için gerekli malzemeleriniz olsun.

3.Temizlik bezlerini kullanarak Temizlik yapın. Diğer bezler temizlemekten çok kirketmenize neden olabilir.

4.Etkili ve planlı çalışın. Bir işi eksik yaptığınız için yerleri ya da kıyafetlerinizi tekrar tekrar temizlemek zorunda kalmayın.

5.Her odayı kurudan ıslağa doğru tepeden tırnağa temizleyin. Kirli yerlerden gelen şeylerin temiz yerleri kirletmemesi için temiz odalarınızı kilitleyin. Yerleri silmeden önce mutlaka kuru temizleme yapmış olun.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Ütü yaparken kumaş parlamasına pratik çözüm

Giysilerimizi sık sık ütülediğimizde parlak bir görünüm ortaya çıkar. size çok pratik iki tane yöntem önermek istiyoruz. Kıyafetlerinizde ütü parlaması oldu diye çöpe atmaktansa denemeye değer ne dersiniz? Şimdi ütü parlaması için pratik çözüm yöntemlerimizi açıklayalım melekler…

1) Ütü parlaklığı oluşmuş kıyafetleriniz için; ütü bezini sirkeli suyla ıslatın sonra çok sıcak su ile ütüleyin. Parlaklığın tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.

2) Etek ve pantolonlarınızda parlaklıklar oluşuyorsa bu kısımları yeni kesilmiş bir patatesle iyice ovalayın. Kuruduktan sonra fırçalayabilirsiniz. Parlaklıktan eser kalmaz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Fırınınızı kolayca nasıl temizlersiniz?

Kadınların çoğu temizlik yaparken cam silmenin, ocak ve fırın temizliğinin zorluğundan şikayet etmişlerdir.




Özellikle de fırında yaptığınız yemekten akan yağlar, sular fırınınız kötü kokmasına ve oldukça kirlenmesine yol açar. Artık bu yağlardan yorulmadan kısa sürede kurtulabilirsiniz.
Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, artık Fırınınızı daha az çabayla kolayca temizleyebileceksiniz.
Amonyak:

Elektrikli fırını çok fazla çaba harcamadan temizlemenin yollarından biri şöyle; Öncelikle fırını açın ve 65 dereceye kadar ısıtın, sonra fırını kapatın. İçinde yarım fincan amonyak bulunan küçük bir kaseyi fırının üst rafına ve büyük bir tencerede ise kaynayan suyu fırının alt rafına yerleştirin. Fırının kapağını kapatın ve sabaha kadar Fırınınızı bu şekilde bırakın. Ertesi sabah amonyak ile tencereyi çıkarın, kısa bir süre havalanması için kapağını açık bırakın. Daha sonra bir litreye yakın ılık suyun içine amonyak ve birkaç damla bulaşık deterjanı seyreltin. Bu karışımla fırınınız içini silerek temizleyin. Ancak bu yöntemi gazlı fırınlarda kullanmayın.
Gazete:

Bir rulo kağıt havluyu pul pul olmuş yiyecek kalıntılarını temizlemek için harcamayın. Bunun yerine birkaç yaprak nemli ve buruşturulmuş gazeteyle Fırınınızı temizleyin.
Tuz:

Fırınınızın içine damlayan yemek sularını temizlemek için lekeler kurumadan biraz tuz serpin. Fırınınız soğuduğunda, bir bezle dökülen bu suları silebilirsiniz. Aynı yöntem ocağınızın üzerindeki damlalar için de geçerlidir. Ayrıca tuz kokuları da giderecektir. Mutfağınızı hoş bir koku sarmasını istiyorsanız, tuzun içine biraz tarçın da ekleyebilirsiniz.
Sirke:

Kızartmayı bitirdiğinizde, ocağın üzerinde kızartma yağlarını, duvarları, davlumbazı ve mutfak tezgahını doğrudan sirkeye batırdığınız süngerle silerek temizleyebilirsiniz. Durulamak için soğuk çeşme suyunun içinde başka bir süngeri ıslatıp sildiğiniz yerleri durulayın ve sonra yumuşak bir bezle kurulayın. Haftada bir kez çok etkili olan beyaz sirkeye batırılmış sünger ya da bezle fırınınızdaki yağ birikintilerini silerek temizleyebilirsiniz. Aynı yöntemi gazlı fırınlarda da kullanabilirsiniz.
Alüminyum folyo:

Akşam yemeğinizde fırında güzel bir balık ya da güveç yapmak isteseniz de fırının kirlenmesinden korkanlardan mısınız? Yemekten akan yağların Fırınınızı kirletmesini istemiyorsanız, fırının en alt rafına bir ya da iki kat alüminyum folyo serin. Ancak fırının alt kısmını tamamen folyoyla sarmalamayın, yangına yol açabilirsiniz.

Kaynak; @Şekerpare. :ko
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli

LEKELERİ KOLAYCA ÇIKARIN

- Taze ceviz lekesini elden çıkarmak için, eller önce bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur ve yıkanır.

- Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz.

- Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya biraz amonyak karıştırın ve lekelenin üzerine sürün.

- Zeytinyağ lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerinde gezdirilmelidir.

- Eğer örtünüze meyve suyu döküldüyse hemen tuz serpin, ilk yıkamada çıkacaktır.

- Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.

- Masa örtüsü üzerindeki pancar lekesini çıkarmak için bir ekmek parçasını suyla ıslatın, düz bir yüzeye yerleştirin ve örtünün lekeli kısmını ekmek parçasının üzerine koyun ve yine ıslatılmış bir ekmek parçasını üzerine yerleştirin. Ekmekler lekeyi emecektir.

- Şarap lekesini çıkarmak için, oksijenli suyla tampon yapın ya da lekenin üzerini örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin, daha sonra yıkayın.

- Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için nalburdan alacağınız boya incelticiği lekenin üzerine döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle incelticiği silin.

- Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
AHŞAP ZEMİN DÖŞEMELERİ & AHŞAP YÜZEYLERİ CİLALAMAK İÇİN
Biraz limon ve zeytinyağını karıştırıp yüzeye uygulayın. Biraz bekledikten sonra hafif nemli bir bezle kurulayabilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Mutfak İçin Pratik Bilgiler



Zamanımızın bir büyük bir bölümünü mutfakta geçiriyoruz. İşlerinizi daha kısa sürede bitirip sevdiklerinize vakit ayırmanızı sağlayacak [URL="https://www.hanimefendi.com/ev-temizliginde-puf-noktalari/15364-mutfak-icin-pratik-bilgiler.html"]pratik [/URL][URL="https://www.hanimefendi.com/ev-temizliginde-puf-noktalari/15364-mutfak-icin-pratik-bilgiler.html"]mutfak [/URL]bilgileri Yüksek Topuklar Kadın Sitesinde!
Kek Kalıbı

Kek kalıbına yağlı kâğıt döşeyin. Kâğıdın uçları kek kalıbından yüksek olsun. Keki fırından çıkardığınız zaman, kâğıdın uçlarından tutup keki kalıptan çıkarabilirsiniz.

Pişirdiğiniz kek kalıptan çıkmıyorsa, kalıbın altına ıslak bir bez yayıp biraz bekletin.

Etleri yumuşatmak için

Limon suyu etleri yumuşatır. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.

Yemek taşarsa

Yemeğin taştığı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.

Salata

Salatayı erken yapmanız gerekirse bozulmaması için, üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.

Tuz Miktarı

Yemeklere konulan tuz miktarı pişen yemeğin çeşidine göre değişir. Sulu ve soslu yemeklere başlangıçta az tuz ekleyin, yemek pişince tekrar ilave edebilirsiniz. Kırmızı etli yemeğe, iyice piştikten sonra, beyaz etli yemeğe pişmesine yakın tuz eklerseniz yemekler daha lezzetli olur.

Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak için, 1 adet patatesi soyup yemeğinize doğrayın, bir kaç dakika kaynatın.

Çatal Bıçak Temizlerken

Çatal bıçağınız üzerinde lekeler oluşmuşsa, onları çamaşır suyuna batırabilirsiniz. Çamaşır suyu hem temizler hem de mikroplardan arındırır. Daha sonra iyice durulayın.

Kristaller

Kristalleri yıkadıktan sonra içine, sirke ve tuz konmuş su ile durularsanız pırıl pırıl olurlar.

Soğan Sarımsak Kokusu

Ellerdeki soğan, sarımsak kokularını giderebilmek için, ellerinizi haşlanmış patatesle ovun.

Kaynak; @şahmaran.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
PASLANAN EŞYALARIN TEMİZLENMESİ
Kışın balkonunuzda paslanan ****l masa ve sandalyelerinizi yeniden boyayarak daha temiz ve düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Üstelik halihazırdaki renklerinden sıkıldıysanız renklerini kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Hangi leke nasıl çıkar?

Sakız: Koltuğa yapışan sakızı çıkarmak için buz kullanabilirsiniz. Buz sakızın donmasını sağlayarak sora pul pul dökülmesine sebep olacaktır.
Mum lekesi: Mum lekelerini çıkarmak için ihtiyacınız olan tek şey ütü ve ıslak mendil. Mum lekesinin üzerine ıslak mendili koyun ve ütüyü de üstünde yavaşça gezdirin. Bu işlemi ıslak mendil kahverengiye dönünceye kadar yineleyin. Gerekirse birkaç mendil daha kullanın.
Mürekkep: Mürekkep lekesini saç spreyi ile çıkartabilirsiniz.
Kan lekesi: Hidrojen peroksit ile döşeme ve halılardaki kan lekesini çıkarabilirsiniz.
Krom lekeleri: Krom malzemelerindeki lekeleri temizlemek için soda kullanabilirsiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
primary-medium.jpg


Toz alırken

Zeminin tozunu almak istediğiniz zaman bir gazete kâğıdını kenarlarından ıslatın ve yere bastırın. Sonra kâğıdı katlayın. Tozdan böylece kurtulursunuz. Tahta döşemelerin tozunu almak için gazete kâğıdı çok kullanışlıdır.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Buzdolabı NASIL temizlenir?

Ne olursa olsun her ay bir kere düzenli olarak temizlenmeli ve temiz tutulmaya özen gösterilmelidir. Çünkü uzun süre bekleyen yemekler, meyve ve sebzeler bir süreden sonra buzdolabımızda kötü bir kokuya neden olacaktır.



Temizliğe başlamadan önce buzdolabımızın fişini çekip tamamen boşaltmamız gerekir. Raflarını ve sebze bölmelerini sirkeli suyla silersek pırıl pırıl bir görüntü ortaya çıkar. Sirke kokusu sizi rahatsız etse de yemek kokularınızı anında alır ve dolabınızda hijyen sağlar. Raflarınızı sildikten sonra mutlaka kuruluğundan emin olarak yerleştirin. Eğer ki nemli unutursak raflarımız küflenebilir, sebze ve meyvelerimizde zamanından önce çürüyebilir. Buda dolabımızda kötü bir görüntü ve kokuya neden olup diğer yiyeceklerinizi de etkileyecektir.

Kokuyu engellemek için diğer bir yöntem ise, yiyeceklerinizi kapalı saklama kaplarında ya da buzdolabı poşetlerinde korumaktır. Peyniri, kalan yemeği, yarım limonumuzu özellikle üzerleri kapalı muhafaza etmelisiniz.
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Wc Temizliği

primary-medium.jpg


Tuvaletler hastalık saçıyor!
İyi temizlenmeyen tuvaletlerin tifo, paratifo, dizanteri, kolera, bulaşıcı sarılık ve çocuk felci gibi salgın hastalıklara neden olabildikleri bildirildi.


Hacettepe Üniversitesi Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Müberra Babaoğul Yener, tuvalet temizliği'nin, sağlık açısından özel önem taşıdığını söyledi.

Herhangi bir hastalığın ortaya çıkması ve yayılmasının nedenleri araştırıldığında, bunun kaynağının genellikle tuvaletler olduğunun görülebileceğini ifade eden Yener, şöyle konuştu:

"Çalışmalar sonunda, tuvaletlerden insan vücuduna çeşitli patojen mikroorganizmaların bulaştığı tespit edilmiştir. Ayrıca, insan dışkısında bulunan çeşitli mikroorganizmalar, parazitler ve parazit yumurtaları, yeterli temizliğin sağlanamadığı tuvaletler yolu ile bulaşabilir. Bu mikroorganizmalar tifo, paratifo, dizanteri, kolera, bulaşıcı sarılık ve çocuk felci gibi salgın hastalıklara neden olabilirler.''

Yener, yapılan bir araştırmada, her gün düzenli olarak temizlenen tuvaletlerin kapı kollarında, musluk, sifon tokmaklarında ve yerlerde pek çoğu dışkı çıkışlı patojen mikroorganizmaların bulunduğunun tespit edildiğini belirtti.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Bilgiler için sağol canım.Tuvalet temizliği benim içinde çok öenmli.Günde en az bir kere domestos,cilitbang dolanır banyolarımda.Deterjanlar nekadar zararlı olsada onlarsızda yapamıyoruz :acep:
 
OP
bitter_im

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.644
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Gardrop Düzeni



Dolabı boşaltın


Konu başlığında gardırop düzenlemenin bir sanat olduğunu boşu boşuna belirtmedim :) Öncelikle gardırobunuzu tamamen boşaltmanız gerekiyor. Onu boş bir tuval gibi düşünmek lazım. Gardırobunuzu tam anlamıyla boşaltmadan da sağlıklı bir düzenleme yapacağınızı düşünmüyorum. Bu çok zaman alıcı bir iştir ama başka şansımız yok.

Ayrıştırın


Giymediğiniz kıyafetler için fazla düşünmeyin; 6 aydan beri kolunuzu içine atmadığınız bir kazak yahut başka bir parçayı bir sonraki 6 ay içinde giyeceğinizi sanmayın. İşi bitmiş bu parçaları acımadan ayırın.


Yerleştirin


Boşalttığınız gardırobunuzun tozunu aldıktan sonra en çok giydiğiniz ve sevdiğiniz kıyafetlerinizi ayırın. Ve bunları rahatça erişebileceğiniz şekilde yerleştirin. Yerleştirme yaparken renklere göre ayırmak akıllıca olabilir. Ama giysi tiplerine (jean pantolonlar, kumaş pantolonlar vb.) göre de yerleştirme yapabilirsiniz. Yer tasarrufu içinse ince ****l askılardan faydalanabilirsiniz. Abiye kıyafetlerinizi elbise poşetlerinin içinde muhafaza edin, ayakkabılarınızın kutularını da atmayın. Ayakkabıları bu kutuların içinde saklayın, aradığınızı kolayca bulmak için kutuların üzerini etiketleyin.


Faydalandırın


Artık giymeyeceğinize karar verdiğiniz iyi durumdaki kıyafetleri ihtiyaç sahibi insanlara verebilir ya da ebay tarzı alışveriş sitelerinde satabilirsiniz. Çok kötü durumdaki kıyafetlerinizi tabi ki çöpe yollayın.


Liste yapın


Gardırobunuzu boşaltırken aslında siyah bir elbiseye hiç sahip olmadığınızı fark etmiş olabilirsiniz. Gerçekten ihtiyacınız olan ve almanız gereken giysilerin bir listesini yapın.


Değerlendirin
Modasının olmadığını düşündüğünüz parçaları DIY projelerle yenileyebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst