Günün Mutfak Sırrı

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Ekmeklerin küflenmesini

önlemek için

ekmek kutusunun

2 haftada bir sirkeli su ile silin.
Alıntı





 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Hazırlayacağınız böreğin,
daha lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız,
birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra pişirin.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Yeni bir yemek tarifi denerken,
yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz,
onu kirletmemiş olursunuz.


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Pilavsız bir öğün düşünemiyor musunuz?
Tüm yemeklerinizin yanında kocaman bir pilav tenceresi hazır mı duruyor?
Pilava bu kadar düşkünseniz, değişik bir lezzet yaratmak da hoşunuza gidecektir.
Bunun için, pirinçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serperseniz çok hoş bir koku elde edebilirsiniz.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Kızartma kokularının eve yayılmasını önlemek
için yağın içine bir iki dal maydanoz atın
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Sertleşmiş kurabiyelerin üzerine
elma dilimleri koyup
kapalı bir kutuda bekletirseniz
yumuşacık olurlar.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Yemeğin Dibi Tutarsa
Eğer özene bezene hazırladığınız yemeğin dibi tutarsa,
sakın çöpe atmayın.
Lavabonun içini soğuk suyla doldurun.
Sıcak tencereyi kapağını açmadan suya koyup,
15 dakika bekletin.
Daha sonra yemeği başka bir tencereye alın.
Soğuk su yemeğin yanık tadını alacaktır.


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Ciğerin daha lezzetli olmasını istiyorsak,
ciğeri pişirmeden önce yarım saat sütün içinde bekletelim


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bilerek değil canım :dedikodu:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Patates pişirirken,
pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun.
Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.



 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı


Kek Yaparken...

Dövülmüş ceviz,fındık,kuru üzüm gibi yemişleri
en son koymalısınız.( un eklenip karıştırıldıktan sonra).
Çünkü bu yemişleri önce koyarsanız
unu koyduğunuzda parçalı olan yemişler
hamurun karıştırılıp kıvama getirilmesini engeller ve topaklanmayı arttırır.
Bu yemişleri en son koyuyoruz.kuru üzümü yıkayıp unlayıp koymalısınız.
Bu şekilde dibe çökmez.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif



Günün Mutfak Sırrı

Pilavınızı tekrar ısıtırken,
bir kabın içinde ateşe su koyup
kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız
pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.

(nk'den püf gelsin pilavın üstünü yağlı kağıtla kapatıp fırına da atabilirsiniz bilenler vardır :D)

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst