Günün Mutfak Sırrı

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Fırınınıza sinmiş kötü kokular için
fırınınızın ortasına, yarısı sirke,
yarısı su dolu bir tava koyun.
Fırınınızı birkaç dakika ısıtın,
sonra soğutun. Kokular gitmiş olacak.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif



Günün Mutfak Sırrı

Makarnanızın çok daha lezzetli ve hafif olması için,
haşlarken tencerenizin içine biraz süt katın;
farkı hemen anlayacaksınız.

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için
bir kabın içine tuzlu su doldurup yumurtayı suya bırakın.
Yumurta kabın dibinde yatay halde duruyorsa tazedir
suyun üzerinde ise bayattır.

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için
onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin.
Böylece içleri de dağılmayacaktır.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Ekmeklerin küflenmesini önlemek için
ekmek kutusunun 2 haftada bir
sirkeli su ile silin.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Tuzlukların içinde

15-20 adet pirinç bulundurursanız
rutubet olmaz.

Z

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı
Pilavı tekrar ısıtırken,
geniş bir tencerenin içine su koyup
kaynayınca pilav tabağınızı içine oturtursanız
pilavınız taneli kalır ve ısınır.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Kızartmak istediğiniz sosislerin
patlamasını-çatlamasını engellemek için
bir kaç yerine kürdan batırınız.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Vişne çekirdeklerini çıkartmak için,
küçük bir çengelli iğne kullanın.
İğnenin dip kısmını,
vişne sapının çıktığı noktadan
çekirdeğin altına kadar sokup,
çekirdeği çıkarabilirsiniz

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


:incim: Günün Mutfak Sırrı :incim:

Hamur acarken merdane yerine
içi buz gibi su dolu şişeyi deneyin,
Hamurunuzun daha kolay açıldığını goreceksiniz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst