Günün Mutfak Sırrı

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı


Soğan soymaya başlamadan önce
parmaklarınızı sirkeye batırırsanız,
soğan kokusunun elinize
sinmediğini göreceksiniz.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Börek veya poğaçaların daha güzel kızarması için
üzerlerine yumurta sürülür,
peki ama evde yumurta yoksa ne yapmalısınız?
İşte pratik bir yöntem
Biraz yoğurdu
bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün,
hamur işlerinizin güzel bir renk aldığını göreceksiniz.






 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.687
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Börek veya poğaçaların daha güzel kızarması için
üzerlerine yumurta sürülür,
peki ama evde yumurta yoksa ne yapmalısınız?
İşte pratik bir yöntem
Biraz yoğurdu
bir yemek kaşığı yağla karıştırıp sürün,
hamur işlerinizin güzel bir renk aldığını göreceksiniz.

Ayrıca poğaca pideleri falanda yumusacık yapıyor :hihi:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Tazeliğini yitirmiş,
pörsümüş yeşilliklerinizi
canlandırmak için bunu deneyebilirsiniz:
İki kaşık limon suyu karıştırılıp buzlu su dolu kabın içine koyun,
1 saat buzdolabında bekletin.





 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Reçel yapacağınız meyvelerı iyice yıkayıp kurulamalısınız.
Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız.
Şekerlemeyi önlemek için, limon tozu yerine limon suyu kullanın.
Kavanozlara koyduğunuzda, iyice soğumadan ve üzerindeki hava
kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın.





 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Fırında patates yapmadan önce
10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin.
Böylece daha kolay pişecektir.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Çocuklar meyveli gazozu çok sever.
Çok tüketildiğinde çocuklar için zararlı
olabilen bu içecekler yerine, portakal suyu hazırlayıp
içine biraz maden suyu ilave ederseniz, gazoz istemekten
vazgeçebilirler. Çocuklara, böylece sağlıklı bir içecek sunmuş
olursunuz.

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı


Evinizde meyveli pasta yapıyorsunuz.
Ama bir türlü sonuçtan memnun değilsiniz.
Bazı meyvelerin tadı acımsı olur.
Bu tadı çiğken fark edemeyiz.
Meyveleri pastaya ilave etmeden önce
tozşekere bulamayı sakın ihmal etmeyin.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Fırında tavuk kızartacağınız zaman
bir limonu ikiye bölüp,
yarısını tavuğun üzerine
bastırarak iyice sürün.
Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.
Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

tavuk.gif

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz,
dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri
hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra
kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza
koyup alt katta da saklayabilirsiniz.

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Bazı fasulye konservelerinde
hoşa gitmeyen bir tat bulunabilir.
Bu fasulyeleri bol soğuk suda
yıkadıktan sonra 2-3 dakika kadar da
kaynar tuzlu suda bekletin.
Kötü koku ve tat geçtiğini göreceksiniz.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı


Patatesleri fırında pişirmeye karar
verdiğiniz zaman, pişmesinin çok
uzun sürebilir. Patatesleri fırına
atmadan 20 dakika süreyle kaynar
su içinde bırakıp yumuşayınca fırına
verirseniz patatesler daha kolay pişecektir.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Fırında tavuk kızartacağınız zaman
bir limonu ikiye bölüp,
yarısını tavuğun üzerine
bastırarak iyice sürün.
Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin.
Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.

tavuk.gif


Bunu herzaman uygularım.Nar gibi kızaran herşeye bayılırım :hihi:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu
tatlı, kek, pasta yapımında
değişik aroma ve lezzet katması için tercih ederiz.
Ancak portakal ve limonların kabuklarında
lekeler oluşmuşsa rendelemeden önce
ılık ve karbonatlı suda birkaç dakika
bekletmeniz yeterli olacaktır.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


smileygarden.de_banana85.gif
Günün Mutfak Sırrı
smileygarden.de_banana85.gif


İncecik muz dilimleri
bir pastayı çabucak süslemek
için idealdir. Ancak muzlar
kısa sürede kararabilirler.
Muzların kararmaması için
dilimleri önce istediğiniz boyutta
kesip sonra limon suyuna bastırabilirsiniz.

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
new_chef.gif


Günün Mutfak Sırrı

Taze nane, dereotu, fesleğen gibi
otları bozulmadan saklamak için
bu otları ince ince kıyıp
porsiyon halinde folyoya sararak
derin dondurucuda dondurabilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst