Evlilik Ama Tek Kişilik...

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
Merhaba arkadaşlar

İçimi dökmeye suanda cok ihtiyacım var.

Direkt konuya giriyorum.

7.5 yıl önce üniversitede tanıştık evlendik.

Farklı kültürlerin insanlarıydık,sevdik birbirimizi ve herseyin üstesinden geliriz dedik.

İşi nedeniyle her iki ailedende uzak bir sehirde olacaktık zaten.

Nişandı,düğündü,alışverişti,eşyaydı son derece sorunlu bir şekilde halloldu.Ailesi maddi durumları yerinde olmasına rağmen katkıda bulunmak istemedi,katkıda bulunmadığı halde herseyi kendileri belirlemek istedi vs.

Öyle böyle düğünü atlattık,sonra düğün takıları krizi çıktı,istedikleri oldu.

Sonra bayramlar,izinler burnumdan gelmeye başladı.Kayınvalide,görümce zaman zaman kayınpederin,laf sokmaları,hoş olmayan tutumları,kendilerini karar mercii tayin etmeleri,dediklerini yaptırma gayretleri vs.

Aman kırılmasınlar,incinmesinler diye sessiz seyirci kalmayı tercih eden koca...

Gitgide arttı dozu.Huzurum kalmamıştı.Kilometrelerce uzaktan,telefonla kumanda edilen bir evlilik haline dönüştü.

Sabrettim,çabaladım,düzelir dedimsede nafile.Hiçbir sey değişmiyor aksine beklentiler artıyor,saygı azalıyordu.

Ve birgün kayınpederin hakaretleri ve sessiz kocanın seyiri bardağı taşırdı.

Anladım,bu şekilde asla mutlu olamayacagımızı.Asla çekirdek bir aile olamayacagımızı.Güvenle kocamın omzuna yaslanıp,huzur bulamayacagımı.

Ailesinin müdahalelerine dur demenin,sınır çizmenin onlara karşı gelmek olduğuna inandığı için durumu kabullenmemi bekledi gözlerimin içine baka baka.

Nasıl olsa başka bir sorunumuz yoktu.Herkesin evliliğinde ne sorunlar vardı.Bizde bu durumu kabullenip görmezden,duymazdan gelebilirdik onun mantığınca...

Uymadı bana...Boşanalım o halde dedim.Tamam dedi önce,10 gün sonra bensiz yaşayamayacağını anladığını,beni çok sevdiğini,yuvasına sahip cıkacagını,hataları telafi edeceğini söyleyerek babama ve bana söz verdi.Bir şans daha verdik birbirimize,evliliğimize...

Kısa bir süre mesafeli kalmayı başardık ailesine.

Sonra yavaş yavaş görüşmeye başladık.

Kayınvalide ve kayınpeder ne kadar temkinliyse,görümcenin bir o kadar birikmiş stratejileri vardı.Abisinin birinci önceliği olmaya devam etmeye and içmişti.

Bir şekilde,evlat evlattır,kardeş kardeştir,eş eştir diye anlatmaya calıştım.Oğullarını ellerinden alma,onlardan koparma gibi bir niyetimin olmadığını anlatmaya calıştım.

Zaman gecti...

Sanki bir şeyler düzeliyor gibiydi.

Zaman zaman sorunlar olsada görmezden gelmek istedim sanırım.

Ve 1 yıl önce cocuk sahibi olabilmek için infertilite tedavisine başladık.Aşılamalar,ameliyatlar,ağır ilaçlar,zor uygulamalar...Eşin özel sektörde olması ve yoğun olması nedeniyle tek başıma gecirmek zorunda olduğum uzun hastane günleri...

Fiziksel ve psikolojik olarak yıpranmışlığım,yorulmuşluğum...

Ve bu dönemde tekrar hortlayan kayınvalide ve görümce faktörü!Her adımdan haberdar olmak isteyen ve neticesinde umut kıran halleri...

Eşin tüp bebek tedavisine başlama zamanında depresen aile özlemi.Oysa 1 ay önce görüşülmüş,hasret giderilmişti.Ve tedaviye başlama tarihi bu ziyarete müsade etmiyordu.Alınan ilaçlar,gecen zamana,emeğe yazıktı bu ay pas geçelim demek...

Ama o rest cekmeyi tercih etti.Kesin kararlıydı ailesine gidecekti ve bende onunla gidecektim.Ailesine olan mesafe (yılda min 2 kere gitmek ve min 2 kere bize gelmeleri) ona cok ağır geliyordu.Daha çok birlikte olunmalıydı ve her ne yaşanırsa yasansın ben görmezden,duymazdan gelmeliydim ...

Suan ne fizyolojik ne psikolojik olarak bunun uygun olmadığını,1 yıldır hastanedeki uğraşlarımın sonucuna bu kadar yaklaşmısken ve doktor ısrarlıyken,keyfen ben ailemi özledim gidelim demek fazlasıyla ziyandı.

Çocuğumuzun olmasını benden çok istiyordu oysa ki.İlk önceliğiydi!

Ama suan evliliğimiz çıkılmayan seyahat ve çekilen reste olumlu cevap almadığı için boşanma sürecine girdi.Ya herro ya merro dedi.

Şimdi ben 1 yıllık hastane yorgunluğuma,aldığım ilaçlaramı yanayım,davayı dahi benim açmamı bekleyen bir kocayamı yanayım.Tek kişilik hastane serüveninden,adliye kolidorlarına böylesine hızlı bir gecişi şuan beynim ve bünyem kaldırmaz durumda...

office

Daimi Üye
Tepki
1.159
öncelikle bütün yaşadklarınız için geçmiş olsun diyorum. yaşadıklarınız hiç ama hiç kolay değil ve eğer ki bir bebeğe sahip olsaydınız binlerce kat daha zor olacaktı.. yaşadıklarınızın üstüne bir de sürekli torununu görmeye çalışan bir babaanne ve her görüştüğünde büyük ihtimalle size karşı doldurulan bir bebekcik olacaktı.. her ne kadar çok acı çekseniz de ucuz kurtulmuşsunuz diyorum.. çok gençsiniz, eminim sizin kıymetiizi bilip, el üstünde tutacak biri çıkacaktır karşınıza.. anlatım tarzınızdan eğitimli vee güçlü biri olduğunuz da çok acık.. şimdi, son olarak yapacağınız şey ailenizden de destek alarak bir an önce boşanmak.. umarım bundan sonraki yaşamınız size hep mutluluk getirir..

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.557
Merhaba Lavanta , aramıza hoşgeldin.

Yaşadığın olaylar Türkiyedeki birçok kadının sosyal yarası olmuş durumda diye düşünüyorum , erkek ailesinin geline tutumu nedeniyle yıkılmış yuvalar zaten çokken araya bir de kültür farkı girince çekilen dert iki katı oluyor.

Düşüncelerimi toparlayınca ayrıntılı birşeyler daha yazıcam konunla ilgili , umarım herşey yoluna girer.

maviboncuk

Daimi Üye
Tepki
16.859
çok çok geçmiş olsun canım belkide bebeğinin olmaması daha iyi olmuştur senin için bana akıl vermek düşmez sonuçta evli değilim ama boşanman bence çok iyi olcak senin için aileni al arkana yoluna bak herşeyde vardır bir hayır canım senin için ne hayırlısı ise o olsun

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
Günlerdir düşünüyorum,sorguluyorum,gözden geçiriyorum herseyi...

En çok kendime kızıyorum.Neden kendime bunu yaptım diye...

Güvenmek ve inanmak istedim sanırım artık,bunca yıldır sabırla,emekle geçti...

Böyle bir zamanda nasıl bu kadar bencil olabilirki bir insan.

Her defasında sorun yaşandığını göre göre,bile bile nasıl gidelim restini reva görebilir.

Aldığım yoğun hormon ilaçları zaten yeterince tepetaklat etmişti dengemi,bunu nasıl görmezden gelip,yok sayabilir...

Bana bu değeri hak gören adamımı baba yapmaya calışıyordum ben.:(

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
Yani bir erkek bu rest raddesine birden gelmez,o halde neden tedaviyi devam ettirmem yönünde ısrarcıydı.:mendil:Ya da sarfedilen sevgi sözcükleri vs.bu kadarmı gercekten uzaktı.Yıllardır geçmek bilmeyen aile yarasının nihayete ermesi için bunlarmı yaşanmalıydı.:mendil:

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
Öncelikle aramıza hoş geldin canım inan yaşadıklarına çok üzüldüm keşke bu kadar acele etmeseniz biraz zaman tanıyamazmısınız bir birinize belki inşallah herşey düzelir bence biraz zamana bırak ya ben sinir oluyorum nasıl bir anne oğlunun evliliğine müdahele eder benim aklım almıyor o eşler mutsuz olunca yuvaları yıkılınca kaynana görümce mutlumu olucak nasıl bir mantık bu ya bende kaynanayım ama asla ben oğlumla gelinimin evliliğine müdahele etmem hiç karışmam asla istenmeyen kaynana olmadım benim gelin benim mutlu olmam için elinden gelen herşeyi yapar öz kızım bile bu kadar bana yakınlık göstermez neyse hakkınızda hayırlısı neyse o olsun canım

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
Çok net bir şekilde anne,baba ve kardesiyle çok daha yakın ilişkilerin kurulduğu bir evlilik istiyor fakat sorun şu ki;bunu sadece benden istiyor.Söyleneni,yapılanı görmeyiver,duymuyıver diyerek...Bunun tek taraflı olabilecegini zannediyor.Oysa sağlıklı ilişkilerin kurulabilmesi için sağlıklı davranış şekilleri geliştirilebilmeli.Bir tarafın ezildiği,üzüldüğü durumda yakınlık kurulamıyor,yakınlığın yapmacığı olmuyor...

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
Kendine ve kendi kızına yapılmasını istemediğini gelinine,abinin eşine yaparak ne kazanır ki insanlar...

Herseyden haberdar olma,söz hakkı görme,karar verme beklentisi,isteği çok anormal...

Bunca yıldır aynı seyleri yapıp,farklı sonuçlar beklemek çok anormal...

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
neden sadece senden bu özveride bulunmanı istiyor kendisi yuvasını kurtarmak adına birazda ailesine diş geçirsin oturup konuşsun ailesiyle durumun ciddiyetini anlatsın belki bir faydası olur

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
Sanki beni onlara karşı korur kollarsa beni tercih etmiş,onları ikinci plana atmış olacagı inancı var bilinç düzeyinde bunu kabul etmesede...

Beni çok sevdiğini fakat konu ailesi olunca çok hassas olduğunu söyleyip işin içinden sıyrılmayı adet edinmiş biri.

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
Ben onun ailesiyle olan ilişkisine asla müdahale etmedim bir an bile.

Dilediği zaman gidebilir yıllık iznini gecirebilir orda.Hem böylece daha rahat olurlar hasret giderirler diye düşünüyorum fakat o tek başına gitmenin cevre tarafından çok ayıp karşılanacagına inanıyor.Birlikte gitmek istiyor.Birlikte gidince babasıyla ya da damatlarıyla dısarda oluyor genelde bizde evde kayınvalide,görümce üçgenini kuruyoruz.:( Eşimin yanında çok farklılar,o yokken bambaşka.

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
ne diyeceğimi şaşırdım onları ikinci plana atsın zaten madem bu kadar hayatının içindeler yuvasının yıkılmasına neden olacak kadar tamam aile çok önemli ama bir yere kadar bence

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
ne diyeceğimi şaşırdım onları ikinci plana atsın zaten madem bu kadar hayatının içindeler yuvasının yıkılmasına neden olacak kadar tamam aile çok önemli ama bir yere kadar bence

Çok teşekkür ederim.

Gercekten öyle,söylenecek pek birsey yok. :(

Olsa da söylesem keşke...

Aramızda aile problemi dışında belirgin başka bir sıkıntımız olmadı.

Ama şuan,bu noktada ona ve bu evliliğe olan tüm inancımı yitirdim.

Artık yapabileceğim birsey kalmadı.

Birlikte çıktığımız yol,buraya kadarmış.

Zaman ayırdığınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim sizin nezdinizde tüm forum sakinlerine.

p@g

Daimi Üye
Tepki
1.123
Evlilik tek kişilik değildir, sakince açık ve net olarak düşüncelerini paylaş. Senin çabanla daha ne kadar mutlu şekilde gidebilir ki. Eğer olmuyorsa kendini daha fazla üzme.Sorun hallolmamışken bir de çocuk sorunu çözmez katlar.Allah yardımcın olsun.

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
önemli değil canım evliliğin konusunda tercihin ne olursa hakkında hayırlısı olsun umarım düzelir seni aramızda görmek isteriz hoşça kal mutlu kal

OP
Lavanta

Lavanta

Aktif Üye
Tepki
113
önemli değil canım evliliğin konusunda tercihin ne olursa hakkında hayırlısı olsun umarım düzelir seni aramızda görmek isteriz hoşça kal mutlu kal

Amin çok teşekkür ederim.

Şuanda içimdeki duygularımı anlayamıyorum.Çok tuhaf hissediyorum kendimi.Medeni halimden,bir yıldır adeta kendimi adamışcasına çıkmadığım hastanelerden ve evlat hayalinden,güvenden,sevgiden ... herseyden vazgeçmiş haldeyim.Paylaşabildiğim kimse olmadı günlerdir.Kendi kendime düşündüm,konustum.Burası iyi geldi.Bir nebze olsun nefes alabildim.

Sığındığım,teslim olduğum Allah tüm darda olanlara yardım etsin ve hayırları versin inşallah.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar