Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OP
E

Elara

Misafir
kızlar ben geldim kombi dünden beri arızalıydı servis geldi hazır onu beklerken yemeğimi yapim dedim,elera senin kerevizli tarifi yaptım süper lezzetli bişey oldu ilk duyunca sırf potasyum için yapim dedim bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim valla,kızlar ısrarla tavsiye ediyorum

sevindim begendigine cnm.
eşim ve kızımda cok begendiler

ya şı kereviz tarifi nasıldı
kerevizi patatesi ve havucu rendeleyip az su ve yağ koyup düdüklüde mi yapıyorduk.biraz salça koysak nasıl olur haaa bide 1 bardak bulgur mu vardı

2 havuc
2 patates orta boy
2 kereviz orta boy
yarım su bardagı bulgur
yarım et bulyon

sebzeleri rendeliyorsun ve azcık kavuruyorsun
üzerine yıkanmış bulguru,bulyonu ,tuzunu ,kaynamış suyu ilave edip pişiriyorsun

ben vitaminleir kacmasın ,ve kısa sürede pişsin diye düdüklüde pişridimm kısık ateştee
piştikten sopnra biraz dinlendirip yiyorsunn
sebzeli pilav gibi oluyor işte

OP
G

GurbetGuzeli

Misafir
:gunes:eek:hhhhh ütüm bitti bende bittimm az uzanicam yaa yoruldum cocuklari yedirdim yolladim okula :yandanyandan:esimin is yerinden aradi elaman yenge bize yemek yap getir diye valla dedim hem hazirligim yok hemde vaktim yok ögle yemegi yapmaya ütüm var dag gibi baska zaman yapacagim bakalim.... coraplari biraktim dinlendikten sonra yapicam

OP
E

Elara

Misafir
:gunes:eek:hhhhh ütüm bitti bende bittimm az uzanicam yaa yoruldum cocuklari yedirdim yolladim okula :yandanyandan:esimin is yerinden aradi elaman yenge bize yemek yap getir diye valla dedim hem hazirligim yok hemde vaktim yok ögle yemegi yapmaya ütüm var dag gibi baska zaman yapacagim bakalim.... coraplari biraktim dinlendikten sonra yapicam
ay bu enerji yaww maşallahh
bu arada profiterol cok güzel görünüyordu ellerine saglık cnmm

UMUT_11

Daimi Üye
Tepki
1.202

kız çoraplarıdamı ütülüyon sen bacım ?

nilayy

Daimi Üye
Tepki
353
senin bahsettigin yazıyı okudum orda diyorki "sodyum oranını azaltarak yüksek tansiyon riskini azaltır "
burdaki sodyumdan kasıt tuzdur
fazla tuz yüksek tansiyona neden oluyor ,ama anaanas vucuttaki fazla sodyumu azaltıyor yani dengeliyor anladım ben o yazıdan

Anladım canım sağol. Bu durumda, erkek diyetinde fazla tuzlu tüketeceğiz ya o zaman ananası çok fazla tüketmemek lazım ki vücuttaki sodyum atılmasın. Zaten aşırı tüketilmemesi gereken bir meyveymiş. Doğru mu anladım?

OP
G

GurbetGuzeli

Misafir
kolay gelsin gurbet sen hamarat kadınsın onları bir çırpıda bitirirsin sana vız gelir tırs gider :D
sagol canim alla hayatim eksinla geciyorrrr yawww:1:
5 dk da yaparsın canım sennn
yaptim bitti ben de bittim butun dolaplari indirdim yeniden yerlestirdim bayadir gözume cirkin görunuyordu :böö:
ben pazartesi gideceğim bakalım inşallah kese içinde bebekleri görürüzz gün yaklaştıkça içim heycanlanıyo
dün hastaneye gidince bakalım bebeklere dedim eşime ama olmaz dedi..sık sık osg ye girmeyelim bırak büğüsün tosuncuklar dedi :)
pazartesi hayırlısı ile
ay insAllah prenseslerin görursun canimmmm

ay bu enerji yaww maşallahh
bu arada profiterol cok güzel görünüyordu ellerine saglık cnmm
sorma yaaa yok canim henuz yapmadim yalnci diye bahsedilince evde cici bebe var ondan denesemmiki diye dusunuyorum normal biskuvim yok bakayim dener sizede yazarim:dertli:

kız çoraplarıdamı ütülüyon sen bacım ?

eskiden ic camasirini bile ütülerdim nufus ve sorumluluk artikca biraktim corap ütülemeyiiii:hihi:
karinin biri ne dedi bana biliyonuzmu sen dedi cok geziyorsun iyiki calismiyorsun dedi calissan gezemessin dedi ohhhhhh dedim ben sizden iki misli fazla calisoyrum icimden kocasi vardi bir sey diyemedim beni bide gzli kamarala izlese bide gezdigim de aldim cocuklari alisveris yapmaya gittim o gezmem benim de:deli:

OP
G

GurbetGuzeli

Misafir
gidip ufaklikla yaticam bakalim yatabilrisem görusmek uzere gurbet güzellik uykusuna gidiiiiiiiii:zuzu:

UMUT_11

Daimi Üye
Tepki
1.202

yaptim bitti ben de bittim butun dolaplari indirdim yeniden yerlestirdim bayadir gözume cirkin görunuyordu :böö:

sorma yaaa yok canim henuz yapmadim yalnci diye bahsedilince evde cici bebe var ondan denesemmiki diye dusunuyorum normal biskuvim yok bakayim dener sizede yazarim:dertli:

eskiden ic camasirini bile ütülerdim nufus ve sorumluluk artikca biraktim corap ütülemeyiiii:hihi:
karinin biri ne dedi bana biliyonuzmu sen dedi cok geziyorsun iyiki calismiyorsun dedi calissan gezemessin dedi ohhhhhh dedim ben sizden iki misli fazla calisoyrum icimden kocasi vardi bir sey diyemedim beni bide gzli kamarala izlese bide gezdigim de aldim cocuklari alisveris yapmaya gittim o gezmem benim de:deli:

boşver cnm
herkes kendini bilir sonuçta sanki senin işleri başkası yapıyo

nilayy

Daimi Üye
Tepki
353

Kolay gelsin canım boşver milleti 3 çocuklu bir kadın hiç fazladan iş yapmasa bile günlük işlerle yorulur. Kaldı ki dakika durmuyorsun Allah kolaylık versin.

Bende annemlere gittiğimde millete günlük yaptığım işlerden bahsettim de ağızları açık kaldı ama yine de yetişmiyor hiç bişey o ayrı. Geç yat sabah erken kalk çok zor oluyor. Ama enerjik olmak iyidir ben de kendimi arada atom karınca gibi hissediyorum elim mecbur yapacak insan yok ki başka:zonk:

OP
E

Elara

Misafir
Anladım canım sağol. Bu durumda, erkek diyetinde fazla tuzlu tüketeceğiz ya o zaman ananası çok fazla tüketmemek lazım ki vücuttaki sodyum atılmasın. Zaten aşırı tüketilmemesi gereken bir meyveymiş. Doğru mu anladım?

potasyumdan dolayı erkek bebek dietinde ananas suyu tavsiye ediliyorr
onu içmem dersen elma suyu limonata filan içcersin

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
Afiyet olsun renginn. Ben kızıma her gün sebzeli bir yemek yapayım diye Eleranın tarifine benzer bişeyler yapıyordum. Bunun karmıbaharlısı da güzel oluyor. Ama kızım büyüdükçe ben soğanli salçalı sos da yaptım üzerine. Kıymalı da süper olur. Salçalı yapmadığım zaman üzerine bol limon zeytinyağı gezdiriyorum süper oluyor. Ben bi de enginarlısını deneyim bunun:cikolata:

karnıbaharıda deneyim cnm,bide sen yer elmasından bahsetmiştin,ben 2 hafta önce aldım kimse yemiyo bari bi yemek yapimde ziyan olmasın tarifini yazarmısın cnm

OP
G

gunness

Misafir
karnıbaharıda deneyim cnm,bide sen yer elmasından bahsetmiştin,ben 2 hafta önce aldım kimse yemiyo bari bi yemek yapimde ziyan olmasın tarifini yazarmısın cnm

karnıbaharda ve brokolide de bol potasyum var rengin
geçen aklıma ne geldi şu ebru şallı gülben ergen hep brokoli yiyoruz diyolardı oğulları var onların brokolide sodyumda yüksek:cikolata:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar