Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Haskena

Daimi Üye
Tepki
1.055
OP
A

asidemet

Misafir
evet cok öenmli bi faktörr
aşagıdaki resimde cok acık görülüyorr
yum iyonlarını degiştirmek bizim elimizdee
bazı yöntemelr varr

5606.jpg
eloşş bu iyon olayımda ben neyapacam ya kafamkarıştı yine en iyisi sen bana özeldentam açık bir mesaj at canım ya sana zahmetttttttttttt

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
tubby burda mısın? ne yapıyorsun? sen doğum kilolarını nasıl verdin?

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
kızlar ilk sayfaya baktım ara ara geçmişi okudum..genelde şöyle bi ağırlık var..yumurtlama günü tek ilişki erkek beebk...:sinifsinif:
şöyle bişey yorumladım kendimce..tüp bbebek uygulaması yaptıran tüm bireyler yumurtlama gününde hamile kalmış oluyo ve bu kesinn çünkü dışarda yumurtlamadan sona döllenip rahme yerleştiriliyo ee o zaman bu durumda bebekler geneli erkek olmazmıydı ama kız bebek çok var benim bildiğim tüp bebekte..bu konuda ne düşünüyorsunuz

Arkadaşım yanlış bir mantık kurmuşsun. Tüp bebekte yumurtalar ilaçla büyütülüyor, artırılıyor sonra toplanıyor, ve erkekten (cinsiyeti ne olduğu dna'sına bakılmadan belli olmayan sperm) alınıyor ve yumurtaların içine mikroskop altında iğneyle enjekte ediliyor. Doktorlar döllenmiş embriyolara ancak hastalık ve tekrarlayan düşük, tekrarlayan olumsuz tüp bebek durumlarında pgt yapılırsa (genetik tanı ) cinsiyetini öğrenebiliyor. Fakat bunu hastayla ve asla paylaşmıyorlar çünkü bunun seçimi bu ülkeden kesinlikle yasak. Spermin x veya y olduğunu ayırt etmek imkansızdır.
Ayrıca Spermlerin dna'sına bakılıp cinsiyet belli oluyor ancak bu Türkiye'de yapılmıyor ve pahalı bir yöntemmiş. Fakat Türkiye'de sadece tup bebek yöntemiyle döllenen embriyoların cinsiyeti seçimi ancak hastalık durumlarında vs kabul ediliyor. Sadece bu durum bu olayı yasal kılıyor canım.

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
Kız burdaydımda dalmışım diğer konulara ve geçmişe.
Canım benim doğum kilolar azıcık diyetle gitti. Ben çok fazla kilo tutmam. En fazla 60larım. Sende çok mu var?

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
tubbycim benim doğum kilosu olarak 4 kg kaldı ama onun öncesi bebek tedavisindeki hormon iğne ve ilaçlarıla da bir 4 kg var.yani vermem gererken 8 kg var,hamilelikten önceki kg ya dönmem iin.gerçi boyum 175 göstermiyorum ama bazı kıyafetlerime giremedikçe canım çok sıkılıyor.ve 2.hamilelikten önce idealim olan 58-60 a düşmek istiyorum.bu yüzden diyetteyim işallah başarabilirim.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
kızlar bu hafta yazılı haftam.yazılı sorusu hazırlıyorum boyuna.bu yüzden bu gece çok giremeyebilirim.yarın da dersim erken başlıyor.ayyy yarın öğleden sonra da kuaförüme gideyim organik boyamı yaptırayım en organiğinden şöyle bir yenileniyim çok ihtiyacım varrr.görüşürüz öpüldünüzzzzzz.

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
tubbycim benim doğum kilosu olarak 4 kg kaldı ama onun öncesi bebek tedavisindeki hormon iğne ve ilaçlarıla da bir 4 kg var.yani vermem gererken 8 kg var,hamilelikten önceki kg ya dönmem iin.gerçi boyum 175 göstermiyorum ama bazı kıyafetlerime giremedikçe canım çok sıkılıyor.ve 2.hamilelikten önce idealim olan 58-60 a düşmek istiyorum.bu yüzden diyetteyim işallah başarabilirim.

Kız o boy bende olsun olayım 70 kg:D... İnşallah çabucak verirsin. Cidden sıkı bir diyetle verirsin.

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
kızlar bu hafta yazılı haftam.yazılı sorusu hazırlıyorum boyuna.bu yüzden bu gece çok giremeyebilirim.yarın da dersim erken başlıyor.ayyy yarın öğleden sonra da kuaförüme gideyim organik boyamı yaptırayım en organiğinden şöyle bir yenileniyim çok ihtiyacım varrr.görüşürüz öpüldünüzzzzzz.

Ohhh çok güzel. İnsanın kendini yenilemesi moral oluyor.

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
canım ben tek kızım,bir abim var ama ona hayatta söylemem çünkü karısıyla aram limoni,düğünümde olaylar çıkarttığını bahsetmişmdir.Abim de herşeyi karısına anlatır onun ağzına da sakız olmak istemiyorum.bana kredi kartını kullandığını duysa abimin kavga eder yazık kıyameti koparır çok üzer abimi,boşver benim yüzümden huzursuz olmasın.

bilmiyodum cnm,haklısın söylememen daha iyi olur ona

egem

Daimi Üye
Tepki
517
Arkadaşım yanlış bir mantık kurmuşsun. Tüp bebekte yumurtalar ilaçla büyütülüyor, artırılıyor sonra toplanıyor, ve erkekten (cinsiyeti ne olduğu dna'sına bakılmadan belli olmayan sperm) alınıyor ve yumurtaların içine mikroskop altında iğneyle enjekte ediliyor. Doktorlar döllenmiş embriyolara ancak hastalık ve tekrarlayan düşük, tekrarlayan olumsuz tüp bebek durumlarında pgt yapılırsa (genetik tanı ) cinsiyetini öğrenebiliyor. Fakat bunu hastayla ve asla paylaşmıyorlar çünkü bunun seçimi bu ülkeden kesinlikle yasak. Spermin x veya y olduğunu ayırt etmek imkansızdır.
Ayrıca Spermlerin dna'sına bakılıp cinsiyet belli oluyor ancak bu Türkiye'de yapılmıyor ve pahalı bir yöntemmiş. Fakat Türkiye'de sadece tup bebek yöntemiyle döllenen embriyoların cinsiyeti seçimi ancak hastalık durumlarında vs kabul ediliyor. Sadece bu durum bu olayı yasal kılıyor canım.
cnm aynı şeyden bahsediyoruz tüp bebekte kesinlikle cinsiyet tayını yapılmıyo..benim anlatmak istediğim yumurtlama günü ve sonrası hamile kalınırsa erkek bebek oluyor ya ..tüp bebek uygulaması sürekli yumurtlama zamanında tam çatladıktan sonra yapılıyor..ama çoğu bebek te kız oluyor erkek te oluyor tabi...yani bu tez çürümüş mü oluyor..onu söylemeye çalıştım ben yalnış anladın sanırım

kolay gelsin güzelim bak özledim bende şimdi okullumu :(
sen ne öğretmenisin cnm

egem

Daimi Üye
Tepki
517
kızlar bu takviyeler ne netten aldığınız çok merak ettim :)))
geçmişe baktım da belli bişeylr var sanırım..
birde netten bişey almak istediğini ve kredi kartı olmadı için alamadığını yazmışsın canım...
netten alıp kapıda ödeme seçeneğini işaretlersen kredi kartına gerek kalmaz canım ben genelde bu yöntemi uyguluyorum bilgin olsun kargo elemenı kargoyu getiriyo ücretini kapıda veriyorsun ve alışveriş bitiyo en güzelii :))
inşallah halledersin canım olmazsa biz yardımcı olalım burdan ne istediğini yaz burdan biz sipariş veririz gelir sana sen de ücreti ptt ile havale fln yaparsın..
üzme kendini hallolur

Teletubby

Daimi Üye
Tepki
1.013
cnm aynı şeyden bahsediyoruz tüp bebekte kesinlikle cinsiyet tayını yapılmıyo..benim anlatmak istediğim yumurtlama günü ve sonrası hamile kalınırsa erkek bebek oluyor ya ..tüp bebek uygulaması sürekli yumurtlama zamanında tam çatladıktan sonra yapılıyor..ama çoğu bebek te kız oluyor erkek te oluyor tabi...yani bu tez çürümüş mü oluyor..onu söylemeye çalıştım ben yalnış anladın sanırım

Canım senin dediğini anladım ama sen benim dediğimi anlamıyorsun:)...
Benim çevremde yapan çok var, kızdan çok erkek bebek var.
Yumurta çatladıktan 1, 1.5 gün sonra falan ilişki veriliyor ya, bunun amacı erkeklerin daha hızlı olması. Kızlar uzun yaşıyor ağır hareket ediyor, yani yumurtlamadan öncede yerine ulaşma imkanı var. Sonuçta tedavide spermler seçilmiyorki, yıkama işleminden sonra hangisi denk gelirse onlar toplanan yumurtalara enjekte ediliyor ve döllenme süresi bekleniyor. 4 tanıdığımın oğlu 2 tanıdığımın kızı oldu bu tedavide.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar