ayyhhhh bu yazi tamm benlikk. ne ararken buldum ,hasta bebek disari cikarmi diye bakarken:gul: her satirina imzami atiyor yazarina opucukler gonderiyorum
Başka ülkeleri bilmem ben. Kendi ülkemi bilirim. Çelişkilerle dolu bir ülkeyiz vesselam.
Küçücük bebekler beşiklerde ağlarken aman kucağa alıp şımartma denir.
Bebek büyüyüp dillenip anneyi çıldırtırken anneye Aman ağlatma çocuğu denir.
Bir çocuk annesine bağırıp çağırınca annesi terbiye verememiş. Denir. Anne çocuğuna kızınca Aa ne ayıp küçücük çocuğa bağırıyor. Denir.
Çocukların büyüklere dil uzatması ve çat çat konuşması özgüven kabul edilir. Uslu uslu oturan çocuğun ezik, güvensiz, sorunlu olduğu düşünülür.
Bu ülkede çocuklar hasta olmamalı, dışarı çıkmamalıdır.
Bebek ya da çocuk üşütse tek bir sorumlusu vardır: Anne
Ya bebeği ince giydirmiştir (7 kat yerine 6 kat) çünkü kışın vakti terleyerek üşütülemez güzel ülkemde.
Ya da kötü havada dışarı çıkartmıştır. Çocuk yağmurda ıslanmıştır, karda üşümüştür, rüzgar kuvvetli esmiştir, güneş terletmiştir. Eğer anneysen dışarı çıkmamalısın yazın bile. Şayet çıkacaksan da sonuçlarına katlanmalısın.
Yoldan geçen hesap sorar Bu havada çocuk dışarı çıkarılır mı? diye.* Bakışlarıyla taciz eder. Sorumsuz bir anne olarak kınarlar.
Aile büyükleri fırsat kollarlar ben sana demiştim. Demek için.
Koca kişisi Hasta olursa senden bilirim. İmalarıyla dolu sen bilirsin. Der.
Çocuklar hasta olmamalı canım ülkemde.
Çocuklar zayıf olmamalı bu ülkede. Zayıf çocuğa hastalıklı, her an ölecekmiş gibi bakılır. Annesi iyi bakmıyordur. Emziriyorsa sütü yetmiyordur, yetiyorsa yaramıyordur. *
Sokakta çocuk görüyorsanız ya okul dağılmıştır ya da sorumsuz bir annenin evladıdır.
Anneler sanık sandalyesindedir. Sorgu sual bitmez. Cevaplar birini tatmin etse diğerini tatmin etmez.
Annelik zordur. Değilse de itinayla zorlaştırılır.
egitimci anne den alintidir..