2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Kizlarr gittim bugun arkadasimin mevlidine sagolsun eymen 1dk susmadan hep agladi yirtinarak millet ayyy nasil bir bebe bu dermis gibi bakti hep neyse canim arkadasim simge com tatli olmustu oglusu kayrada ole smokin giydirmis len el kadan bebege arkasi kuyrukku masallah tosbam benim minik tentenim kurabiyelerimi cok sevdilerr siparis etti sanmislar :) hahaha halbuki cok kusur vardi nese arkadasima minik bir jest oldu kafam bi milyon eymosu uyuttum dinleniorum

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ayyhh defne nin burnu tikandi. avaz avaz agliyo. en korktugum seydi basima geldi. esim sagolsun bunda da beni sucladi hergun sokaktasin diye:ne: neyse gonderdim otri bebe, okyanus suyu ve cold mix alsin diye. uykusuzlu ktan da oluyorum yani bu geceyi buldu buruncuk:uzgun:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Haftaasonu 2gece hic uyumadi kuzucum aci aci hep agladi icim gidio ust disleri kabariik epey cikarsada rahatlsa :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Haftaasonu 2gece hic uyumadi kuzucum aci aci hep agladi icim gidio ust disleri kabariik epey cikarsada rahatlsa :(

ay kıyamam yaa off :(( ne cektiklerini gore gore bisey yapamamak ne kadar zor...Allah bi an once atlatmaları icin yardım etsin kuzularımıza,agrılarını sızılarını hemen gecirsin insallah

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ayyhh defne nin burnu tikandi. avaz avaz agliyo. en korktugum seydi basima geldi. esim sagolsun bunda da beni sucladi hergun sokaktasin diye:ne: neyse gonderdim otri bebe, okyanus suyu ve cold mix alsin diye. uykusuzlu ktan da oluyorum yani bu geceyi buldu buruncuk:uzgun:

canım cok gecmis olsun..Hira'ya da olmustu off 1 hafta ugrastık oyle yaa :(cocugum ne dogru duzgun yemek yiyebildi ne uyuyabildi burnu bi tıkalı bi akıyo sırıl sırıl...
onumuz kıs bide of yaa insallah sık hasta olmazlar :uzgun:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ay kıyamam yaa off :(( ne cektiklerini gore gore bisey yapamamak ne kadar zor...Allah bi an once atlatmaları icin yardım etsin kuzularımıza,agrılarını sızılarını hemen gecirsin insallah
Cok zor gercekten yavrum benim anne diedie uyudu az evvel gozlerm batio benimde taticam simdu rabbim tum kuzucklarimizin yardimcisi olsun bizlerinde...

Ecrinosumgecmis olsun ben okyanus suyunu fazla alistirmanizi onermem bagimlilik yapio serum fizyooojik sik devamli bruno gibi babytime gibi burnu tikaliolsada olmasada ben eymenegunde # kere burun banyo yapiorm daha rahat nefes alio otribebe ilede cekiorum unutmayin kaliteliuyku icin bebeklerimizin duzgun nefes alabilmesi cok onemli...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
lidirim size de gecmis olsun bebegim. defnenin de alt disi kabarmis bugun yarin pirtlar sanirsam. okyanus suyu nu aldik ama kullanmadim cnm. uyudu cunku. uyandiginda da burnundan degil oksurugunden uyandi:ne: sabah ayni saatte kalkti 2.5 saattir de uyuyo. olan bana oldu yine. babasi da uyuyo. dr sitesine yazdim adam ihlamur icirin, serumfizyolojik le temizleyin bide atesi cikarsa dr angoturun demis.

simdi ben yuruyuse gitsem disari cikmak cocuaiyi mi gelir kotu mu geli?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ayyhhhh bu yazi tamm benlikk. ne ararken buldum ,hasta bebek disari cikarmi diye bakarken:gul: her satirina imzami atiyor yazarina opucukler gonderiyorum

Başka ülkeleri bilmem ben. Kendi ülkemi bilirim. Çelişkilerle dolu bir ülkeyiz vesselam.

Küçücük bebekler beşiklerde ağlarken “aman kucağa alıp şımartma” denir.

Bebek büyüyüp dillenip anneyi çıldırtırken anneye “Aman ağlatma çocuğu” denir.

Bir çocuk annesine bağırıp çağırınca “annesi terbiye verememiş.” Denir. Anne çocuğuna kızınca “Aa ne ayıp küçücük çocuğa bağırıyor.” Denir.

Çocukların büyüklere dil uzatması ve çat çat konuşması “özgüven” kabul edilir. Uslu uslu oturan çocuğun “ezik, güvensiz, sorunlu” olduğu düşünülür.

Bu ülkede çocuklar hasta olmamalı, dışarı çıkmamalıdır.

Bebek ya da çocuk üşütse tek bir sorumlusu vardır: Anne

Ya bebeği ince giydirmiştir (7 kat yerine 6 kat) çünkü kışın vakti terleyerek üşütülemez güzel ülkemde.

Ya da kötü havada dışarı çıkartmıştır. Çocuk yağmurda ıslanmıştır, karda üşümüştür, rüzgar kuvvetli esmiştir, güneş terletmiştir. Eğer anneysen dışarı çıkmamalısın yazın bile. Şayet çıkacaksan da sonuçlarına katlanmalısın.

Yoldan geçen hesap sorar “Bu havada çocuk dışarı çıkarılır mı?” diye.* Bakışlarıyla taciz eder. Sorumsuz bir anne olarak kınarlar.

Aile büyükleri fırsat kollarlar “ben sana demiştim.” Demek için.

Koca kişisi “Hasta olursa senden bilirim.” İmalarıyla dolu “sen bilirsin.” Der.

Çocuklar hasta olmamalı canım ülkemde.

Çocuklar zayıf olmamalı bu ülkede. Zayıf çocuğa hastalıklı, her an ölecekmiş gibi bakılır. Annesi iyi bakmıyordur. Emziriyorsa sütü yetmiyordur, yetiyorsa yaramıyordur. *

Sokakta çocuk görüyorsanız ya okul dağılmıştır ya da sorumsuz bir annenin evladıdır.

Anneler sanık sandalyesindedir. Sorgu sual bitmez. Cevaplar birini tatmin etse diğerini tatmin etmez.

Annelik zordur. Değilse de itinayla zorlaştırılır.

egitimci anne den alintidir..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bugun cikalim hava alalim dicem,

kocamm: ne bencilsin cocuk hasta halaa gezcem diyosun, gezerken hasta ettin zaten dicek

kaynanam bakk ben sana ceketi giydir dedim giydirmwdin hasta oldu cocuk dicek

gorumcem: evde oturamiyosun giydirmiyosun da hasta oldu cocuk iste. dicek.

vah vahlar tuhtuh ler imali bakislar havada ucuscak:sinirli:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kizlar,
Kac gundur ne yazabildim ne okuyabildim.
Herkes nasil?
Benim islerim cok yogun. Is yerinde imkan yok foruma bakayim. Evde Ada tum vaktimi aliyor cunku bu ara cok huysuz. Hep disten saniyordum ama hiiiltisi olunca ve hafif hafif oksurmeye baslayinca doktora goturdum.
Viral ÜSYE olmus. Bugun daaa iyi gibi ama gecelerdir uyumadik.
Cok zirlak bir cocugum olmadigi icin kuzumun hasta oldugunu da anlayamadim dis sandim.
Yavrum buyuk insan gibi sabir gosteriyormus meger.
Hamdolsun simdi daha iyi...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam kizlar,
Herkes nasil?
Benim islerim cok yogun. Is yerinde imkan yok foruma bakayim. Evde Ada tum vaktimi aliyor cunku bu ara cok huysuz. Hep disten saniyordum ama hiiiltisi olunca ve hafif hafif oksurmeye baslayinca doktora goturdum.
Cok zirlak bir cocugum olmadigi icin kuzumun hasta oldugunu da anlayamadim dis sandim.

Canımcım geçmiş olsun.
Benimde işler çok yoğun, üniversite açıldı. Dersler yoğunlaştı.
Bizdede arara öksürme var ama ne ateş ne huysuzluk yok.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam kizlar,
Herkes nasil?

babuuuuuuusssssssss.......
ozledim valla yaaa :(
gecmis olsun canım Ada'ya..o hastalık ne tam olarak ? ben daha once duymadım yada duydum belki simdi hatırlamıyorum..

sen nasılsın ? evde durumlar nasıl,bakıcıyla alakalı..umarım hersey yolundadır..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kizlar,
Herkes nasil?

Babuşum çok geçmiş olsun, bu hastalığı daha önce hiç duymadım, şimdi google'dan baktım sanırım solunum yolu ile ilgili. Bol sıvı alınmalı felan diyor, sebebi neymiş peki?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Azosum,tanselim,bebikom... Tesekkurler kizlar.
Viral ÜSYE virusle meydana gelen üst solunum yollari enfeksiyonu. Grip yani.
Bogazin da sistigi grip.
Hafif atlatir gibiyiz hamdolsun. Bozulan uyku duzenimizi toparlamaya calisiyoruz.

Bebikom bende cok ozledim sizi ya.
Bu is yerimde sirketten giremiyorum. Cepten de takip edemiyorum.inanilmaz yogun is. Bi de odada masalar yakin....
Geceleri de Ada firsat vermedi gunlerdir....
Bakiciya cok cok kizginim bu aralar canim.
Yazicam yazmasina ama o kaar uzun ki icim daraliyor yazarken.
Adanin bakimiyla alakali seyler olmadigindan susuyorum. Cocugum alisma surecini tekrar yasamasin bi baskasiyla diye.
Ama bi yandan da kullandirmak istemiyorum kendimi.....
Zor is vallahi evde bi baskasinin olmasi ya....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar