2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam kızlar nasılsınız? Herkese iyi pazarlar.
Ne var ne yok? Ben bildiğiniz gibi,ada hanımla uğraşıyoruz...

sanda iyi pazarlar canım gunaydın..nasılsın ?
Ada hanım napıyo ?

valla Hira ne bay bay yapıyo ne gel gel yapıyo..butun gun cenem dustu benim bu kızla konusmaktan ama hiic geri donus yok :uzgun:

varsa yoksa,ben odadan ckınca aglasın,mutfaktaki sandalyeleri devirsin sırayla...alkıs falan da yapmıyo..
ya ben beceremiyom ogretmeyi yada benimkinin o taraklarda bezi yok bilemedim artık :tskler:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
sanda iyi pazarlar canım gunaydın..nasılsın ?
Ada hanım napıyo ?

valla Hira ne bay bay yapıyo ne gel gel yapıyo..butun gun cenem dustu benim bu kızla konusmaktan ama hiic geri donus yok :uzgun:

varsa yoksa,ben odadan ckınca aglasın,mutfaktaki sandalyeleri devirsin sırayla...alkıs falan da yapmıyo..
ya ben beceremiyom ogretmeyi yada benimkinin o taraklarda bezi yok bilemedim artık :tskler:

tatlım iyiyim nolsun yeni işime alışma çabasındayım.
zorlandım başta. iş olarak değil de, kimseleri tanımıyorum iş yerinde, bu yaştan sonra yeni ortam zor... bir de bakma burda attığıma tuttuğuma çekingenimdir ben.
öyle gittik geldik bir hafta işte...
ada da vızır vızır yaramazlık peşinde napsın.
sen napıyosun kuşum hiram nasıl...

canım her bebeğin gelişimi farklı, hem de hira küçük daha...
Adanın da hareketlenme yavaş oldu, mesela arkadaşlar sıralıyor dikiliyor filan diyolar, ada da yok hiç, sürünüyor yuvarlana yuvarlana sağa sola gidiyor ama sıralama filan ı-ıh.
Desteksiz oturma bile 1 hafta 10 gündür var. Daha öncesinde 1-2 dk. oturup lıp diye atıyodu kendini.
Döndüğünde tam 6 ay 1 günlüktü düşün...2ay önce döndü herkes nerdeyse...
Ama adanın da çene çok erken gelişti...Anne,baba,gel,mama,dede,ver... Heceliyo...Bi süredir de bilinçli...
Geçenlerde cips yiyorduk eşimle gördü bizi ada, babbbbaa baaabbbaaaaaa dedi eşime. eşim baktı. ses çıkarmadan , dudak hareketiyle sadece mmaaammaaaa mammmmaaaa dedi :D
Koptuk gülmekten, cips istiyomuş :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu sabah Ada 8 gibi uyandı. Eşim de balık tutmaya gitmişti, yalnızdık evde. Dedim yatağa alayım biraz sağa sola debelensin yatak keyfi yapalım...
Daha uykusu tam açılmamış, yüzükoyun yattı yanıma, dur dedim şunun sırtına masaj yapayım. Böyle kaşır gibi, ama parmak uçlarımla sırtını sevdim kuşumun...Mayıştıkça mayıştı, hayatta yatmaz kıpraşmadan yattığı yerde uyumuyosa halbuki..Elimi çekiyorum hemen gözünü açıyo kafasını kaldırıyo başlıyo ıh ıh ıh ıh demeye. Çekme elini diyo resmen. Artık yarım saatten fazla kaşıdık sırtını hanımın o da keyif yaptı. Bileğim koptu resmen yoruldum :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar o kadar uzun bi post yazmıştım ki bakıcıyla alakalı, ama çıkmadı buraya ve kayboldu yaaaa :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
tatlım iyiyim nolsun yeni işime alışma çabasındayım.
zorlandım başta. iş olarak değil de, kimseleri tanımıyorum iş yerinde, bu yaştan sonra yeni ortam zor... bir de bakma burda attığıma tuttuğuma çekingenimdir ben.
öyle gittik geldik bir hafta işte...
ada da vızır vızır yaramazlık peşinde napsın.
sen napıyosun kuşum hiram nasıl...

canım her bebeğin gelişimi farklı, hem de hira küçük daha...
Adanın da hareketlenme yavaş oldu, mesela arkadaşlar sıralıyor dikiliyor filan diyolar, ada da yok hiç, sürünüyor yuvarlana yuvarlana sağa sola gidiyor ama sıralama filan ı-ıh.
Desteksiz oturma bile 1 hafta 10 gündür var. Daha öncesinde 1-2 dk. oturup lıp diye atıyodu kendini.
Döndüğünde tam 6 ay 1 günlüktü düşün...2ay önce döndü herkes nerdeyse...
Ama adanın da çene çok erken gelişti...Anne,baba,gel,mama,dede,ver... Heceliyo...Bi süredir de bilinçli...
Geçenlerde cips yiyorduk eşimle gördü bizi ada, babbbbaa baaabbbaaaaaa dedi eşime. eşim baktı. ses çıkarmadan , dudak hareketiyle sadece mmaaammaaaa mammmmaaaa dedi :D
Koptuk gülmekten, cips istiyomuş :D

ay kuzum yaaa yiyecegi de bilirmis suna bak sen :)
hira'da biz yemek yerken lokmalarımızı takip ediyo bi tuaf oluyorum ona da veriyoruz ama illa bizim yiyisimize bakıyo iste :)

pofff....... cok sessiz kaldı burası babus ya

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
babusssssss iyi bebegim ne olsun. defne sltan la ugrasmaca. seninki tam ohrenmiss hareketi de biliyo kime yapcagini da:gul:

cnm sirt kasimak da bi uyutma sekli. arkadasin kizini babasi sirtini kasiya kasiya uyutuyo. cok rahat birsey. otqurdugun yerde hem muhabbet et hem kasi. kendi kendine uyusa daha iyi tabi ama ben o umudu yitirdim. insallah alisir senin kuzu.

siiimmmmmmuuusssss ozledimm seniii

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Ecrin ben zaten kendi kendine uyuyan cocuga cok az rastladım simdiye kadar..cogunlugu ayakta sallayarak uyuyo,bi kısmı besikte sallayınca uyuyo, azınlık pıspıslayarak uyuyo,cok cok azınlıgı kendi kendine uyuyo..

ben de Hira'yı ayagımda sallıyorum artık gunde 3 kere uyuyo baska uyumuyo..onların da biri uzun diger ikisi 30-40 dk lık uykular:tskler:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kizlar defne de buyuk ihtimalle kasik fitigi var:aglayan::aglayan:
aksam banyoya soktum. iki seferdir kuvete yatirinca agliyo. bi an dikkatimi cekti sag kasigi ceviz gibi disari firlamis. dokundum acaba bogumu mu bacaginin diye. degil baya beze gibiydi.sok oldum. susunca yavas yavas kayboldu ama giydirirken de elledim belli yani. cok moralim bozuldu. vardi da gormedim mi dicem ama mumkun degil.ama bi anda da cikarmi bu meret. icim daraldi bi an once sabah olsun da dr a gidelim. tek tedavi de ameliyatmiss. benim bebegim cok kucuk ameli yat olmak icin. :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kizlar defne de buyuk ihtimalle kasik fitigi var:aglayan::aglayan:
aksam banyoya soktum. iki seferdir kuvete yatirinca agliyo. bi an dikkatimi cekti sag kasigi ceviz gibi disari firlamis. dokundum acaba bogumu mu bacaginin diye. degil baya beze gibiydi.sok oldum. susunca yavas yavas kayboldu ama giydirirken de elledim belli yani. cok moralim bozuldu. vardi da gormedim mi dicem ama mumkun degil.ama bi anda da cikarmi bu meret. icim daraldi bi an once sabah olsun da dr a gidelim. tek tedavi de ameliyatmiss. benim bebegim cok kucuk ameli yat olmak icin. :(

:uzgun: canım ya cok gecmis olsun insalla degildir,baska onemsiz biseydir..
sıkma canını dur bakalım bi yarın olsun,ve tek doktorla kalma nolursa olsun ikinci bi doktora da gotur bence..sayet fıtıksa da korkma,benim karsı komsumun oglu 3 aylıkken olmus fıtık ameliyatı..
simdiden cok gecms olsun canım Allah korusun,insallah ciddi bisey degildir..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ayy fitik degilse ne olur ki. ne firlar cocugun kasigindan yani. universitelerde randevu yok. cocugu hirpalamayiyim diye sifa dan alicam sabah randevu yu. gerci o da universite kurmus universite hastahanesi olmus nasil oluyosa. nasil olmus ki bebikom. anestezi yapmislar mi? yarasi ne kadar zamanda iyilesmis? anam yerinde duramiyo ki bu cocuk nasil iyilesir. of yaa. :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ayy fitik degilse ne olur ki. ne firlar cocugun kasigindan yani. universitelerde randevu yok. cocugu hirpalamayiyim diye sifa dan alicam sabah randevu yu. gerci o da universite kurmus universite hastahanesi olmus nasil oluyosa. nasil olmus ki bebikom. anestezi yapmislar mi? yarasi ne kadar zamanda iyilesmis? anam yerinde duramiyo ki bu cocuk nasil iyilesir. of yaa. :(

canım genel anesteziyle yapmıslar,bebek ya tabi durmaz diye..ama cabuk iyilesmis oyle cok derin olmamıs..gecen sene anlatmıstı bana tam ayrıntılarını hatırlamıyorum ama 3 aylık oldugunu biliyorum..

dur bakalım bi baksınlar ne dicekler belkie gercekten bezedir sadece,hani mesela kız bebeklerin ozellikle goguslerinde olabliyo ya oyle sislik,onun gibi biseydir belki..
sen bozma moralini,icini ferah tut kotuye yorma bakalım

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
insallah oyledir cnm. esimde de kasik fitigi var. 10 yasinda teshis etmisler hala ameliyat olmamis. ama hic boyle firladigini gormedim. minik de degil kukusunun ustunde kocaman. bide oyle aglamadi demek kasa kasa aglasa ne olcak. dun gece titreye titreye bagirdi agladi uykuya gecerken. acaba o zaman da oldu mu yok sa direk dun mu oldu mesela. :uzgun: insallah onemsizdir. neyse gideyim bulasiklarimi kaldirayim. iyi geceler bebikom. hirosu da opuyorum

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ecrincimmm benim kardeşimde vardı kasık fıtığı. annem altını bezlerken farketmişti. çok ağlıyordu ama bizimki. bezi her açıldığında kıyametleri koparıyordu :uzgun: bez baskı yapınca ağlamıyordu. aylarca İstanbula gittiler geldiler, çünkü oturduğumuz şehirde çocuk anestezisti yoktu. neticede babamlar gözlerini karartıp yaptırdılar, istanbulun gün atmalarını bekleyemediler. 10 aylıktı yanılmıyorsam kardeşim. tabi bütün bunlar 25 yıl önceye ait. şimdi herşey çok daha kolay. yine de inşallah fıtık değildir :(

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

ecrin inşallah oyle birşey degildir canım. ama varsa da şimdi herşey daha kolay oluyor ama doktor teşhis koymadan deme öyle canım ya...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
insallah oyledir cnm. esimde de kasik fitigi var. 10 yasinda teshis etmisler hala ameliyat olmamis. ama hic boyle firladigini gormedim. minik de degil kukusunun ustunde kocaman. bide oyle aglamadi demek kasa kasa aglasa ne olcak. dun gece titreye titreye bagirdi agladi uykuya gecerken. acaba o zaman da oldu mu yok sa direk dun mu oldu mesela. :uzgun: insallah onemsizdir. neyse gideyim bulasiklarimi kaldirayim. iyi geceler bebikom. hirosu da opuyorum

genetik olabiliyomus demi fıtık..fıtıgı olan bebeklerin surekli yadaa sık sık agladıklarını biliyorum ben varmı ki defnede oyle bisey ? dedigin gib belkide daha yeni olustu sayet oyleyse daha da kolay olur tedavisi merak etme sen,Allah beterinden korusun.caresi tedavisi var bunun sonucta canını sıkma..
İyi haberlerinizi bekliyoruz canım iyi geceler cok optum

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar,artık uyku icin ölüyorum ya,oyle cok uyumak istiyorum ki kafamı yastıga koydugum an geri kalkmak iskence oluyo,beynim kalk diyo ama vucudum kalkamıyo..sürünüyorum resmen,bırakasalar butun gun uyurum..
kan degerlerim dustu heralde..:tskler:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
napan mankenim benim :)

hihih manken mi :) kız mankenin biri duysa bana manken dedigini gider intihar eder

ii canım napayım..hira uyudu 21.15'te..bende ıspanak ayıkladım,ütü yaptım,camasır topladım..simdi size bakıyom iste azcı,sonra uyumak istiyorum nasip olursa..
sen napıyon ?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar