2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
laylam; aden ben işe başlamadan gece uykusuna kendini genç sanıyor olacak ki 22.30 23.00 gibi yatıyordu. 21.00 da uyuttuğum zaman en fazla 1 saat uyuyor 22.00 gbi kalkıp bi daha uyumak bilmiyordu. öyle bi düzeni vardı. o zamanlar da benimle beraber sabah 9'a kadar uyuyordu. bazen uyanıp yanında beni görünce 10'a kadar uyuduğu bile oluyordu.

ne zaman işe başladım sanki çocuğa sihirli bi değnek değdi. o kucağımda saatlerce sallayıp gece 23.00'a kadar uyutmadığım çocuk, akşam 21.00-21.30 gibi aptamilini yerken uyuyakalmaya başladı. sallamadan sadece yanında yatarak bi de sen düşün. (maşallah) sorunsuz bi şekilde uyuyor artık. ama yanında ben varsam. sabah ta biz işe giderken Aden'i anneme bıraktığımız için uyanıyor 7 gibi. ama 8-8.30 da tekrar uyuyormuş annemle beraber.

Canim Ada biraz gunduz uykusuna gore yatiyor gece uykusuja.
Daha kucukken gunduz cok uyusa da duzeni degismiyordu ama simdi gunduz cok uyursa gece uykuya gec geciyor.
Bir de artik bir ogleden once bir ogleden sonra iki uykusu var gunduz.
Eger ogleden sonra uykusunu 2 gibi uyuduysa aksam 20-30-21:00 gibbi uyur.
Eger 4 gibi filan yattiysa bu uykusu 2-2,5 saat oldugu icin gece uyumasi bazen 23:00 u bil3 buluyo.

Teşekkürler kızlar
Kayra öğleden önce ve sonra 1er veya 1.5 saat uyuyor 5 sonra uyutmamaya çalışıyorum akşam 8.5 -9 yatma saatimiz gece bu aralar ağlayarak uyanıyor bazen uyanmıyor sabah dediğim gibi 5-6 gibi mutlaka uyanıyor daha sonra 8 de uyuyor erken kalkmasının gündüz uyumasıyla ilgili olduğunu düşünüp değişikler yapsamda sonuç aynı 7 ye bile razıyım hava karanlıkken kalkması kötü oluyor yanıma yatınca uyuyan çocuğa hiç sahip olmadım alıştırmadığım için belkide

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
alla alla nasıl uyutmamaya çalışıyosunuz ya. Aden'in uykusu gelince acayip değişiyor huyu suyu. gözlerini kaşıyor, ağlıyor kucaga gelmek istiyor, uyandıktan sonra maksimum 3 saat sonra pert oluyor. bunu kudurukluğuna ve çok az uyumasına bağlıyorum. hele geçen hafta antibiyotik kullanırken 3 gün boyunca kucağımda yattı. bildiğiniz ben uzanıyorum o da üstümde öyle durduk 3 gün boyunca. yavrum benim. sizin dediğiniz gibi gün içinde uykusu 1 saati geçse o da uyumaz ama böyle sık sık sanırım.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam güzeller nasılsınız?

sadece bikaç sayfa geriye bakabildim babus yeni işin hayırlı ugurlu olsun canım cok mutlu ol insallah yeni iş yerinde...

bizdeki haberlere gelince ben yaklasık 1 haftadır atesli yatıyorum önce 39 larla baslayıp 40 ları gecti ateşim.karaciğer enzimlerim yükselmiş sebep yorgunluk asırı stres olabilirmiş.bunu da görmemiştik ela balı sağolsun bunuda yasattı annesine 1 haftadır coluk cocuk rezil olduk bi evde anne hasta olmasın.iremin ödevlerini 40 derece atesle titreyerek yaptım.eşim sağolsun yine ya sehir dısında ya yurt dısında.öyle yoruldum ki kızlar hatta bıktım belkide.nefes alamıyorum.hangi birine yetişeyim sasırdım kaldım.bu ara hayat bana zor hatta cok zor.ara sıra kardeşim geldi gitti ben hastaneye gittiğimde cocukların yanına şimdilik ateşim düştü şükür ama müthiş halsizim ve idare etmeye calısıyorum..

sizleri ve bebişleri kocaman öperimmm....

canım benim cok cok geçmiş olsun sana. inşallah daha da iyi olursun.
Günaydın yalnız kovboyum ben geldim kahvemi içmeye gittin yoksam
arkadaşlar size bir sorum olacak bebekleriniz akşam kaçta yatıp kaçta kalkıyor benim oğlan 15 gündür hava ışımadan kalkıyor 5-6 gibi ne yaptıysam olmuyor 7 kadar yatsa zil takıp oynuyacam
Ben anladım benim doğurduğum bebeler uykuyu sevmiyorlar abisi hala sevmez sabahın köründe kalkar

noyan 2 aydır bu şekilde laylam.. gecde yatırsam erkende hiç mi hiç farketmiyor 5-6 dedin mi mutlaka kalkıyor. altını degiştiriyorum mama yediriyorumi sonra yanında ben uyuya kalıyorum oda keyfine göre uykuya dalıyo yanımda. sonra 8de falan tekrar uyuyoruz artık ne kadar uygun görürse o kadar...
ama böyle olması için sabah yerinden alıp birlikte yerde yatıyoruz yoksa uyku haram bana.. yatgımda yüksek düşer diye oraya almaya cesaret edemiyorum...
Aksam 20.00-21.00 arası uyurdu bu son 1 haftadır 22.00 -23.00 arasını buluyor...

Gökcemmmmmm bende seni özledim kuşumm.............

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
alla alla nasıl uyutmamaya çalışıyosunuz ya. Aden'in uykusu gelince acayip değişiyor huyu suyu. gözlerini kaşıyor, ağlıyor kucaga gelmek istiyor, uyandıktan sonra maksimum 3 saat sonra pert oluyor. bunu kudurukluğuna ve çok az uyumasına bağlıyorum. hele geçen hafta antibiyotik kullanırken 3 gün boyunca kucağımda yattı. bildiğiniz ben uzanıyorum o da üstümde öyle durduk 3 gün boyunca. yavrum benim. sizin dediğiniz gibi gün içinde uykusu 1 saati geçse o da uyumaz ama böyle sık sık sanırım.

Noyanda aynen canım. bir canavar çıkıyor içinden sankim.. birde uykuya geçişte zorlanmaya başladı son 1 aydır.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bı cuma gunun daha onuna geldık. ben kaçar. sızı ve yavuşlarınızı operım. mıncırırım. yerım. yaparım yanı bişiyler:

muah canlar muahh bi daneler...

pikem sana özel muah yavrum...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam güzeller nasılsınız?

sadece bikaç sayfa geriye bakabildim babus yeni işin hayırlı ugurlu olsun canım cok mutlu ol insallah yeni iş yerinde...

bizdeki haberlere gelince ben yaklasık 1 haftadır atesli yatıyorum önce 39 larla baslayıp 40 ları gecti ateşim.karaciğer enzimlerim yükselmiş sebep yorgunluk asırı stres olabilirmiş.bunu da görmemiştik ela balı sağolsun bunuda yasattı annesine 1 haftadır coluk cocuk rezil olduk bi evde anne hasta olmasın.iremin ödevlerini 40 derece atesle titreyerek yaptım.eşim sağolsun yine ya sehir dısında ya yurt dısında.öyle yoruldum ki kızlar hatta bıktım belkide.nefes alamıyorum.hangi birine yetişeyim sasırdım kaldım.bu ara hayat bana zor hatta cok zor.ara sıra kardeşim geldi gitti ben hastaneye gittiğimde cocukların yanına şimdilik ateşim düştü şükür ama müthiş halsizim ve idare etmeye calısıyorum..

sizleri ve bebişleri kocaman öperimmm....

nazoooo, çok geçmiş olsun, tek başına zor çocuk bakmak, sen de hem 2 tane hem de ateşli hastalık...benim de eşim hep geç gelir, şehir dışına çok çıkar, ablam olmasa napardım bilmem...neyse ki atlatmışsın biraz, tekrar geçmiş olsun.

Günaydın yalnız kovboyum ben geldim kahvemi içmeye gittin yoksam
arkadaşlar size bir sorum olacak bebekleriniz akşam kaçta yatıp kaçta kalkıyor benim oğlan 15 gündür hava ışımadan kalkıyor 5-6 gibi ne yaptıysam olmuyor 7 kadar yatsa zil takıp oynuyacam
Ben anladım benim doğurduğum bebeler uykuyu sevmiyorlar abisi hala sevmez sabahın köründe kalkar

sabahları anneme bıraktığım için 7 gibi uyanıyoruz biz de, evde olsak 2-3 saat içinde tekrar uyur ama orada ilgiden biraz geç uyuyormuş...sonra 3 gibi eve geliyoruz tekrar uyuyor...1-1,5 saat kadar. akşam üstü ben de uyutmamaya çalışıyorum ama bazen mümkün olmuyor, saat 6-7 gibi şekerleme yaparsa gece 11e kadar falan uyumuyor, yapmazsa 9-9,5 gibi uyuyor.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam hatunlar, nasılsınız neler yaparsınız? Ne var ne yok, inşallah herkes ve bebeleri iyidir. Şöyle bi bakınabildim.

Tubişimin doğum gününü kaçırmışım, geç de olsa kutlayayım; mutlu yıllar Lidoşum.

Babuşum işine başlamış, hayırlı olsun tatlım. Allahım yolunu açık etsin, daha çok sev eski iş yerinden inşallah.

Nazom hastalanmış, üzüldüm... Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda eskisinden daha süper olur sağlığın balım...

Laylam bebelerle zorlanmışsın, çooooooooooooook kolay gelsin... Valla biz evde şuan 3 hatunuz kıza yetişsek ev kalıyo, eve baksak yemek kalıyo ne biliiim ne. Annem ve kardeşim gelmeden önce ben naaapıyomuşum şuan onu düşünüyom :D

Lilacscım misafirlerin için Allah kolaylık versin, zor iş valla. Beni de arayanlar var ama hiç misafir ağırlayacak havamda değilim valla...

Lidılım, bakıcı için de Allah kolaylık versin tatlım. Zor iş, alışmak idare etmek vs... Neticede Tuna kuzumuza bakıyo...

Beni merak eden soran Azom, Tanselim ve Pikoşum... Sağolun kızlar. Biraz sıkıntılı bi dönemden geçtim ve tam olarak atlatamadım... Eşimle sorunlarımız var biraz... Üstesinden geleceğimizi umud ediyorum, başka da bişe gelmiyo elimden. Her günüm inanılmaz yoğun, sürekli koşturmayla geçiyo. Her gün fizik tedavi için hastaneye gidiyorum. Geliyorum, kolumu kaldıracak güç bulamıyorum. Annem kıza yetişmekte zorlanıyor. Yine ben koşmak zorunda kalıyorum. Fizyoterapiste göre eve gidip uzanıp dinlenmem gerek ama hiiiiiiiiiç mümkün görünmüyor... Sağlık olsun ne yapalım... Tanselim tlf unu geç gördüm, akşam olduğu için aramak istemedim. Bide açsam da pek konuşma modum yok ne yazık ki.. Mal gibi bi ses tonu duymandansa hiç duymasan daha iyi sanırım...:uzgun:

Hepinizi çok çok öperim. Sanırım sık sık giremicem, koşturmam çok. Yarın belki Çoruma gidicez. Öncesinde gene fizyoterapim olacak falan filan...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
canım okul nasıl yoğun anlatamam. Elime çayımı alıyorum canlarla bi sohbet edeyim diyorumhemen kapı çalıyorbi öğrenci bi sorun:) Sizleri çok özledim. Ya smuş nerde bugn aradım açmadı meraktayım.

Canım facebookta gördüm NMR resmi koymuşsun. Etkilendim valla yanılmıyosam cok pahalı bir cihaz ve günlük maliyeti bile cok yüksek. Proje kapsamında mı alındı. valla bravo size.... Tebrikler...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam hatunlar, nasılsınız neler yaparsınız? Ne var ne yok, inşallah herkes ve bebeleri iyidir. Şöyle bi bakınabildim.

Tubişimin doğum gününü kaçırmışım, geç de olsa kutlayayım; mutlu yıllar Lidoşum.

Babuşum işine başlamış, hayırlı olsun tatlım. Allahım yolunu açık etsin, daha çok sev eski iş yerinden inşallah.

Nazom hastalanmış, üzüldüm... Çok geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda eskisinden daha süper olur sağlığın balım...

Laylam bebelerle zorlanmışsın, çooooooooooooook kolay gelsin... Valla biz evde şuan 3 hatunuz kıza yetişsek ev kalıyo, eve baksak yemek kalıyo ne biliiim ne. Annem ve kardeşim gelmeden önce ben naaapıyomuşum şuan onu düşünüyom :D

Lilacscım misafirlerin için Allah kolaylık versin, zor iş valla. Beni de arayanlar var ama hiç misafir ağırlayacak havamda değilim valla...

Lidılım, bakıcı için de Allah kolaylık versin tatlım. Zor iş, alışmak idare etmek vs... Neticede Tuna kuzumuza bakıyo...

Beni merak eden soran Azom, Tanselim ve Pikoşum... Sağolun kızlar. Biraz sıkıntılı bi dönemden geçtim ve tam olarak atlatamadım... Eşimle sorunlarımız var biraz... Üstesinden geleceğimizi umud ediyorum, başka da bişe gelmiyo elimden. Her günüm inanılmaz yoğun, sürekli koşturmayla geçiyo. Her gün fizik tedavi için hastaneye gidiyorum. Geliyorum, kolumu kaldıracak güç bulamıyorum. Annem kıza yetişmekte zorlanıyor. Yine ben koşmak zorunda kalıyorum. Fizyoterapiste göre eve gidip uzanıp dinlenmem gerek ama hiiiiiiiiiç mümkün görünmüyor... Sağlık olsun ne yapalım... Tanselim tlf unu geç gördüm, akşam olduğu için aramak istemedim. Bide açsam da pek konuşma modum yok ne yazık ki.. Mal gibi bi ses tonu duymandansa hiç duymasan daha iyi sanırım...:uzgun:
Hepinizi çok çok öperim. Sanırım sık sık giremicem, koşturmam çok. Yarın belki Çoruma gidicez. Öncesinde gene fizyoterapim olacak falan filan...

canımcım inşallah bu sıkıntılı dönemlerini atlatırsın. Sen kendini ne zaman iyi hissedersen araşırız bitanem. Selim 3 aylıkdı, bel fıtığından 15 gün fizik tedavi gördüm. Çok zor bir dönemdi. Eve gelip dinlenmem gerek ama ne mümkündü. Eşim sağolsun Selimede banada itina ile bakmıştı hakkını yiyemem.
Annenin yanında olmasına çok sevindim. Eşinle sorun ailesimi? Off offf umarım halledersiniz.
Topiğimiz durgun ve zor bir dönem geçiriyor. Herkes bir yoğunlukta kaybolup gidiyor.İnşallah eski neşemize geri döeceğiz. Hepinizi çok özledim bilesiniz.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Canım facebookta gördüm NMR resmi koymuşsun. Etkilendim valla yanılmıyosam cok pahalı bir cihaz ve günlük maliyeti bile cok yüksek. Proje kapsamında mı alındı. valla bravo size.... Tebrikler...

işte kimyacı eşi olmak böyle bişey:) Tatlım cihaz bölüme ait, çok pahalı. Hele aldıktan sonra bir hayli maliyeti var. Proje ve ünversite desteği ile alındı. Yanılmıyorsam 4 yıl önce 1trilyondu.

Pikem nasılsın bu arada noyanım nasıl. Üst dişler çıktımı.Selimin alttan 2 dişi var. Çok huzursuz. Sab 6 da kalkıyor. Pepe felan izliyoruz. Gece sürekli emmek istiyor.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
nazoooo, çok geçmiş olsun, tek başına zor çocuk bakmak, sen de hem 2 tane hem de ateşli hastalık...benim de eşim hep geç gelir, şehir dışına çok çıkar, ablam olmasa napardım bilmem...neyse ki atlatmışsın biraz, tekrar geçmiş olsun.

sabahları anneme bıraktığım için 7 gibi uyanıyoruz biz de, evde olsak 2-3 saat içinde tekrar uyur ama orada ilgiden biraz geç uyuyormuş...sonra 3 gibi eve geliyoruz tekrar uyuyor...1-1,5 saat kadar. akşam üstü ben de uyutmamaya çalışıyorum ama bazen mümkün olmuyor, saat 6-7 gibi şekerleme yaparsa gece 11e kadar falan uyumuyor, yapmazsa 9-9,5 gibi uyuyor.

Canım sizinde okul yoğun sanırsam, yazın iyiydik ya..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
işte kimyacı eşi olmak böyle bişey:) Tatlım cihaz bölüme ait, çok pahalı. Hele aldıktan sonra bir hayli maliyeti var. Proje ve ünversite desteği ile alındı. Yanılmıyorsam 4 yıl önce 1trilyondu.

Pikem nasılsın bu arada noyanım nasıl. Üst dişler çıktımı.Selimin alttan 2 dişi var. Çok huzursuz. Sab 6 da kalkıyor. Pepe felan izliyoruz. Gece sürekli emmek istiyor.

mecburen ögrendim artık Tanselim.. ha burada en cok görüştügüm arkadaşımda 64 yaşında eczacı bi prof olunca çarem yok artık.. şu spektrum senin bu analiz benim konuşup duruyoz ehehehe ;)))))

ahh canım ne sen sor ne ben diyim bu dişler mahvetti bizi ama nasıl.... üstten 4 tane dişi var (maşallah) Tanselim. ama öyle huzursuz ki cok fena... iyi kilo kaybetmedi yani...
ama dişler zorluyor bu gerçek...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ben bacılarımı istiyorumm artıkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk:1::1:
Gelin hatun kısmıııııııııı. özledik işte...:deli::deli::elif::sinirli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar