2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

yok be güzelim ne alaka.bebek hastalanacaksa hastalanır bu iş bu kadar basittir.ela emiyor o zaman daha az hastalanması lazım ama ne alaka bu ara yine burnu tıkalı mevsimlerden geçiş dönemi.hem bu bağ meselesi olurmu öyle sey.emen cocuk annesini kullanmayı memyi kullanmayı cok iyi bilir bu bağ demekse yok valla hiç iyi değil bence

neye özenmiyoki babusum kıskançççç adam :)

ada nasıl canım ya.tatil resimlerini gördüm hepsi birbirinden güzel sıpanın.epeydir tantanalı dönemler geciyor bizim buralarda bi girip konusamadım sizlerle.

Napalım be nazom, bildiğin gibi çalışıyoruz işte.
Ada da büyümekle meşgul,dana :D
Tatil yaptı geldi, huyu değişti. Yada denk mi geldi bilmiyorum, bi dakika mı durmazsın.Vızır vızır sürekli iş peşinde deli :D

babus,bazen oyle bi his geliyo ki icime,ozellikle emziran anneleri gordukce,sanıyorum ki emziremeyenlerle bbekleri arasındaki duygu kaybolmus,artık o bebeklerin annelerine ihtiyacları yok,zaten annelerini de tutturmazlar ayrı kalsalar...
bu dusunceler beynimin icinde tur atıyo..yakında psikologluk olurum ben buyuk ihtimalle..

Ben hiç emzirmedim canım. Nasip olmadı. Bir 9 gün, sadece mememi kabul etti, ama emmeyi öğrenip de becerebilene kadar tekrar bıraktı.
Akşam işten eve gittiğimde bana yaptığı sevgi gösterilerini görmeni isterdim. Başını omzuma koyup,koklamasını...
Bebekler dünyadaki en çıkardan uzak varlıklar, emin ol sadece emdiği için ihtiyaç duymuyor sana.
Analık zaten öyle kutsal bir duygu ki, bırak emmeyi bıraktığında evladına olan duygunu kaybetmek, ağzına s.çsa en ufak eksilmez hissinden.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bu arada doktorumuza dedim o ferro sanol'u saglık bakanlıgı toplattı bende kullanamdım dedim zaten aglıyo bagırıyo istemiyo dedim..tekrar dagıttılar aslında ama ben sana baska yazayım dedi..
ferrum yazdı yeni demir damlamız bu..aglamıyo en azından biraz da farklı kokuyo onun gibi demir demir kokmuyo..kasıga damlatıp veriyorum 8 damla.
cunku agzı acık beklemiyo o kadar benim zilli damlayana kadar :D

ve aynı zamanda idrar tahlilerimiz temiz cıktı ccok sukur enfeksiyon ve ureme cıkmadı,rahat bi nefes aldık..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
oylemi diyon nazom..valla ben tecrubesiz olunca iste tecrubeli birileri ne derse aklım kayıveriyo bazen..hem sonucta butun bebeler bi saatten sonra emmeyi bırakıyo ki zaten..
ela nasıl iyimi ? biz bayadır senle denk gelemedik onu farkettim simdi :tskler:

ela edepsizin önde gideni canım cok şükür sağlık problemi yok geriside geçicek biliyorum.her ne kadar perişan vaziyette olsamda onun bi daha bu aylara geri dönmeyeceğini bildiğim için sabrediyorum.bazen büyüsün diye gözüne bakıyorum sonra büyüme ela diyorum..gün hızla akıp geçiyor.zaman geri dönmüyor.emeklesin yada yürüsün artık onu istediğim an kucağıma alamıcam mıncıramıcam.o isterse gelecek sarılacak. sonra büyüyecek irem gibi öpmeye korkar olacam :( kokusu aynı kalmayacak.hersey cok hızlı değişsede beni ister 1 sene emsin ister 1 gün emmiş olsun biliyorum hayatındaki en kuvvetli bağı benimle olacak.benim onlarla olan bağım gibi :)

o sebeple takma kafana ne kadar emmesi değil aranızdaki bagı belirleyen onunla ne kadar koyun koyuna vakit geçirirsen onunla ne kadar cok sevgini paylasırsan o kadar kuvvetli olur bagın.biz 3 kardeşiz aralarında en az emen benim.ama benim annemle aramdaki bağ diğer kardeşlerimden daha mı az şimdi..asla..

hira nasıl? ben uzun zamandır görmedim bücürüğü..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Tatil yaptı geldi, huyu değişti. Yada denk mi geldi bilmiyorum, bi dakika mı durmazsın.Vızır vızır sürekli iş peşinde deli :D

Ben hiç emzirmedim canım. Nasip olmadı. Bir 9 gün, sadece mememi kabul etti, ama emmeyi öğrenip de becerebilene kadar tekrar bıraktı.
Akşam işten eve gittiğimde bana yaptığı sevgi gösterilerini görmeni isterdim. Başını omzuma koyup,koklamasını...
Bebekler dünyadaki en çıkardan uzak varlıklar, emin ol sadece emdiği için ihtiyaç duymuyor sana.
Analık zaten öyle kutsal bir duygu ki, bırak emmeyi bıraktığında evladına olan duygunu kaybetmek, ağzına s.çsa en ufak eksilmez hissinden.
Annen bana kızmasın lütfen ama ezberden konuşmuş biraz.

hahaha huyu değişir babusum bunların anları anlarını tutmaz..şimdi hele keşif zamanı tut tutabilirsen sağlıklı olsunlarda...her dönemleri farklı güzel bee..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

ela edepsizin önde gideni canım cok şükür sağlık problemi yok geriside geçicek biliyorum.her ne kadar perişan vaziyette olsamda onun bi daha bu aylara geri dönmeyeceğini bildiğim için sabrediyorum.bazen büyüsün diye gözüne bakıyorum sonra büyüme ela diyorum..gün hızla akıp geçiyor.zaman geri dönmüyor.emeklesin yada yürüsün artık onu istediğim an kucağıma alamıcam mıncıramıcam.o isterse gelecek sarılacak. sonra büyüyecek irem gibi öpmeye korkar olacam :( kokusu aynı kalmayacak.hersey cok hızlı değişsede beni ister 1 sene emsin ister 1 gün emmiş olsun biliyorum hayatındaki en kuvvetli bağı benimle olacak.benim onlarla olan bağım gibi :)

o sebeple takma kafana ne kadar emmesi değil aranızdaki bagı belirleyen onunla ne kadar koyun koyuna vakit geçirirsen onunla ne kadar cok sevgini paylasırsan o kadar kuvvetli olur bagın.biz 3 kardeşiz aralarında en az emen benim.ama benim annemle aramdaki bağ diğer kardeşlerimden daha mı az şimdi..asla..

sagolun kızlar tesekkur ederim,kafam dagılıyo biraz olsun sizle konusunca boyle..
ben dısarı gezmeye cıktıgımızda hira arabasında durmak istemyip gozunden yas gele gele agladıgında alıyorum kucagıma mesela,aglatmak istemiyorum onu,cunku ben aynı konumda baska bi anne gorsem gıcık oluyorum aglatıyo cocugu iki goz iki cesme diye..yada arabasında ik buklum,boynu bukuk uyumus kalmıs bebeklere de cok uzuluyorum annesi dogru durust yatırmamıs diye,n ebileyim ya ben cok irdeliyorum,elestiriyorum,yada hira nın beni kullanmasına izin veriyorum bilmiyorum ama baska turlusu icimden gelmiyo

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

hira iyi iste o da buyumeye calısıyo,o da hic durmuyo yerinde surekli bi caba bitmeyen bi enerji hakim :) heryere saldırıyo..
carsıda gezerken bi ic camasırı magazasına girmistik,gecerken stand daki sutyenlerden cekti bi tane ahahahh
sonra bi de pijama takımına yapısmıs cekiyo hhırsla :D
bide kozmetik magazasına girmistik ordan da ıslak mendil paketine yapıstı bırakmıyo bide ,onunla gezdik magazayı :D
boyunun hizasında yetisebilcegi ne varsa elini atıo :D

fotograf koyarım simdi bi kac tane

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
sagolun kızlar tesekkur ederim,kafam dagılıyo biraz olsun sizle konusunca boyle..
ben dısarı gezmeye cıktıgımızda hira arabasında durmak istemyip gozunden yas gele gele agladıgında alıyorum kucagıma mesela,aglatmak istemiyorum onu,cunku ben aynı konumda baska bi anne gorsem gıcık oluyorum aglatıyo cocugu iki goz iki cesme diye..yada arabasında ik buklum,boynu bukuk uyumus kalmıs bebeklere de cok uzuluyorum annesi dogru durust yatırmamıs diye,n ebileyim ya ben cok irdeliyorum,elestiriyorum,yada hira nın beni kullanmasına izin veriyorum bilmiyorum ama baska turlusu icimden gelmiyo

cok ince çizgiler bunlar bebikom seni cok kullanmasına izin verme azıcık basının çaresine bakmayı öğrensin.ben bu yüzden calısan annelerin cocuklarına bayılırım.bi çoğu kendi basının caresine bakmayı bilir. bilirler ki her sızlandıklarında koşacak anneleri yok yanlarında.ama benim dana irem öylemi dün aksam babasıyla bizi delirtti kitap defter kapladık hepimiz herseye zırladı.babası dedi bizimkini beğenmiyosun kendin yap.onada kıcını yırttı en son annem nasılsa sabaha haleder deyip yattı sırnasık.ve ben ne halt ettim oturdum gecenın körüne kadar kapladım bi basıma.ama eşşeklik bende onu da biliyorum.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ne oyuunu oynuyonuz kız, kilit diyonuz, can diyonuz :D

facebook oyunları dadlum.. simuşla kendimizi oyunlara verdik...:D

bi geçmişi okuyum dedim cıksss bitmiyor :D hazır kızlar burdayken daldim ortadan.

nabıyonuz be ya

hahaha huyu değişir babusum bunların anları anlarını tutmaz..şimdi hele keşif zamanı tut tutabilirsen sağlıklı olsunlarda...her dönemleri farklı güzel bee..

kız cok özlemişim muhabbetini senin yaa....:huhuu:

gelmiyomusunuz buralara??

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
koyy koy hemencek resim benim cadı her an kalkabilir.saldırayım benim.hepsi aynı bunların.nereye saldırsa neyi kemirse acaba :)

dün ablamızı aksam okuldan almaya gittik oturduğu koltuğu yanıma öne bağladım arkada onu zapteden biri olmazsa gidemeyiz cünkü.eğildi vites kolunu yaladı.daha da demiyom bişey

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
dün çok bağırdım ben Aden'e ya. şimdi kendimi çok kötü hssediyorum. kız ben kötü bi anne miyim ya? bazen sesim fazla çıkıyor hatta bazen korkuyor bile Aden :(.

bazen çok çaresiz kalıyorum ufacık bebe karşısında. sözden anlamıyor, yapma/durdan anlamıyor. bi anda bana da gelenler geliyor. oğlummm diye bi bağırıyorum genelde suratıma bakıp gülümsüyor peşine hemen kendime gelip sarılıyorum anlamıyor falan kızdığımı.. ama bazen dudak büzüyor işte o zaman kendimi öldürmek geçiyor içimden :( dün gece 2 saat uğraştırdı beni uyumamak için. yatığına koyuyorum arkamı dönüyorum odadan çıkıp işlerimi yapacam uyanıyor. bi de hiç uyumamış gibi. alıyorum kucağıma anında uyuyor. yatağına koyuyorum uyanıyor :( en son Oğlummmmmmm Allah aşkına uyu artık diye bi bağırdım şoka girdi bebem. offf offfff tutamıyorum bazen kendimi ya. napacam ben?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

cok ince çizgiler bunlar bebikom seni cok kullanmasına izin verme azıcık basının çaresine bakmayı öğrensin.ben bu yüzden calısan annelerin cocuklarına bayılırım.bi çoğu kendi basının caresine bakmayı bilir. bilirler ki her sızlandıklarında koşacak anneleri yok yanlarında.ama benim dana irem öylemi dün aksam babasıyla bizi delirtti kitap defter kapladık hepimiz herseye zırladı.babası dedi bizimkini beğenmiyosun kendin yap.onada kıcını yırttı en son annem nasılsa sabaha haleder deyip yattı sırnasık.ve ben ne halt ettim oturdum gecenın körüne kadar kapladım bi basıma.ama eşşeklik bende onu da biliyorum.

ya benim annem öğretmendi calışıyodu ama kendimi İremde gordüm bi an :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

evet haklısın da napayım elimde degil ben stres oluyorum o agladıgı zaman,hani kendim cocugu aglayıpta tınmayan annelere kızıyorum ya,bende aglatırsam onların konumuna dusucem diye dusunuyorum..ama tabi ki biseyleri tepkileri daha cok anlamaya basladıgında herseyine hı demicem,ama simdi su halindeyken yapamıyorum oyle :uzgun:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bebikomm bu arada Ada hiç emmedi dedim ya, sağarak verdiğim süt de 2 aydan az fazla 2,5 ay bile olmadan kesildi. Zaten sona doğru, yok denecek kadar azdı.
(Maşallah subhanallah tebarekallah deyip dilimi ısırarak söyleyeyim, siz de maşallah deyin) ve hiç hastalanmadı desem inanır mısın.
Burnu hiç tıkanmadı, hiç grip-nezle olmadı.
Aşı dışında bir kez ateşi 37,5 oldu, ishal oldu. 2 gün sürdü, neredeyse ilaç kullanmadan geçti.
Anne sütünün önemini ve faydasını yadsıyacak değilim elbette,keşke ama keşke emzirebilseydim, ömrüm boyunca içimde bir sızı olarak elbette kalacak, ama anne sütü almayan mahvoluyor gibi bi durum da yok.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
dün çok bağırdım ben Aden'e ya. şimdi kendimi çok kötü hssediyorum. kız ben kötü bi anne miyim ya? bazen sesim fazla çıkıyor hatta bazen korkuyor bile Aden :(.

bazen çok çaresiz kalıyorum ufacık bebe karşısında. sözden anlamıyor, yapma/durdan anlamıyor. bi anda bana da gelenler geliyor. oğlummm diye bi bağırıyorum genelde suratıma bakıp gülümsüyor peşine hemen kendime gelip sarılıyorum anlamıyor falan kızdığımı.. ama bazen dudak büzüyor işte o zaman kendimi öldürmek geçiyor içimden :( dün gece 2 saat uğraştırdı beni uyumak için. yatığına koyuyorum arkamı dönüyorum odadan çıkıp işlerimi yapacam uyanıyor. bi de hiç uyumamış gibi. alıyorum kucağıma anında uyuyor. yatağına koyuyorum uyanıyor :( en son Oğlummmmmmm Allah aşkına uyu artık diye bi bağırdım şoka girdi bebem. offf offfff tutamıyorum bazen kendimi ya. napacam ben?
cok içli oluyolar tatlım, gecen gün bende kucagımdan bırakırken biraz sinirle bıraktım gibi oldu, bu başladı bi aglamaya ama nasılllllllll, içim koptu... götü boklular büyümüşlerde içleniyolar sanki ...
Yataga koyunca uyanma bizde de var, sanki 24 saat yanından ayrılma istiyor.. bak bereber yatıyoruz gece aglayarak uyanmalar kesildi.. bende diş diyip duruyodum şimdiye kadar...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ne alakası var yahu. benim eltim annesini hiç emmemiş. hiç ama. boy 1.80 kilo ohh maşallah, hasta olmaz, tıksırmaz, kemikleri gayet sağlam ve anasıyla birbirlerine de çok düşkünler.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Bebikomm bu arada Ada hiç emmedi dedim ya, sağarak verdiğim süt de 2 aydan az fazla 2,5 ay bile olmadan kesildi. Zaten sona doğru, yok denecek kadar azdı.
(Maşallah subhanallah tebarekallah deyip dilimi ısırarak söyleyeyim, siz de maşallah deyin) ve hiç hastalanmadı desem inanır mısın.
Burnu hiç tıkanmadı, hiç grip-nezle olmadı.
Aşı dışında bir kez ateşi 37,5 oldu, ishal oldu. 2 gün sürdü, neredeyse ilaç kullanmadan geçti.
Anne sütünün önemini ve faydasını yadsıyacak değilim elbette,keşke ama keşke emzirebilseydim, ömrüm boyunca içimde bir sızı olarak elbette kalacak, ama anne sütü almayan mahvoluyor gibi bi durum da yok.

Tabii ki alması en iyisi ama bende sana katılıyorum canım, ben 3 ay emmişim, sonra annem calıştıgı için, ( ozaman pompa falan yokmuş yada bizimki bulamamış) sütte kesilmiş haliyle...
cok şükür bünyem iyidir...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ben de bazen Adaya kızıyorum. Ama anlamıyor, bazen de büzüyor dudağını korkuyor....Kötü hissediyorum o zaman...
Uyumadığı, mızmızlandığı, huzursuzluğu olduğu zamanlarda can burnumun tepesindeyken bende anne olacak döt yokmuş herhalde diyorum.
Ada hep uysal ve sorunsuz bi bebekti ama şimdi inanılmaz hareketli, istediği olmadı mı cırlayan bi velet oldu. Bana uysalken bakmak kolay gelmiş demek ki diyorum kendi kendime.
Zora gelemiyorum herhalde.
Çalışmasam sürekli ben baksam herhalde ufaktan çizerdim kafayı.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
pikem biz zaten beraber yatıyoruz. ortamızda kendi yaşam alanı var küçük beyin. kafası benim kolumda ayakları babasının ağzında, bazen poposu yüzümde falan uyuyoruz. da gece uykusuna 9.30 gibi dalıyor ya, ben de onu yatırıp işlerimi halletmeye çalışıyorum. uyanır ne olur ne olmaz diye de bizim yataktan düşer korkusuna kendi yatağına koyuyorum. sonra gece 2-3 gibi kalkıp bizim yanımıza konuçlanıyor zaten haspam. dün valla adam erkenden yatmak zorunda kaldı bende şey gibi tek başıma kaldım yine. iş miş de yapmadım. ama babasıyla yatağa girince hiç uyanmadan uyudu tabi. :( bazen yemiyor illa ben olayım istiyor o zamanlarda da yastığıma da tişörtümü geçiriyorum ohh mis:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar