2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
pikoşş sen kıbrıslarda ne edip durun bacım çocuga ne marka su içiriyon cam şişede dediydinde merak ettim

hamidiyenin var bide pınar cıkarmış cam şişede ben onları veriyorum, ama 6. aydan sonra kaynatmadan veriyorum içme suyunu, mamanınki tabiikide kaynatılıp ılıklaştırıp yapıyorum...:elif:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ya anne hatun kısmısı sabahtan beri sorucam sıra gelmedi.. siz bu bebeler ne corbalar yapıyosunuz, azcık tarif verin be canlar, şaşırdım ben ne yapsam, ne yedirsem minnoşa...

şimdiden teşekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

ay evet bana da lazım ondan :D

ben suyu hala kaynatıp ılıtıp veriyorum...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ya anne hatun kısmısı sabahtan beri sorucam sıra gelmedi.. siz bu bebeler ne corbalar yapıyosunuz, azcık tarif verin be canlar, şaşırdım ben ne yapsam, ne yedirsem minnoşa...

heh iyi sordun yavrum ben bildiklerimi yazayım sana arkidişlerinde vardır güsel tarifleri...

yoğurt çorbası
*1 tatlı kaşıgı pirinç
*3 yemek kaşığı yogurt
*1 tatlı kaşıgı un
*1 yumurta sarısı
*1 yemek kaşıgı zeytinyağı
bunları 1 çay bardağı suyla çiğden çırpıp karıştırıyorum kıvamına göre ben 1,5bardak su ekleyip kaynatıyorum 10 dk ılımaya bırakıyorum ki pirinçler pişsin iyice die muhallebiden biraz sulu oluyo sonra parçalayıcıdan geçiriorum

tarhana çorbası
*1 yemek kaşığı bebek tarhanası
*1 yemek kaşıgı zeytinyağı
*1 küçük dometes rendeliyorum lezzetli olsun die
kavuruyorum yağda tarhanayı domatesi ilave ediyorum yarım su bardağı suyuda ilave edip karıştıyorum kaynayana kadar çorba hazır

sebze çorbası

*1 tane domates
*1 tane patates
*1 tane havuç
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşıgı pirinç
kavuruyorum arkasından 1 yumurta büyüklüğü kıyma,tavuk gögsü veya balık ekleyip birazda öle kavuruyorum arkasından 1,5 su bardağı bazen fazla su katıp iyice pişirip parçalayıcıdan geçiriyorum

tavuk çorbası

*1 tatlı kaşıgı arpa şehriye
*1 yumurta büyüklüğü tavuk gögsü
*1 tatlı kaşığı un
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı yoğurt
*1 yumurta sarısı
*çeyrek limonun suyu
arpa şehriyeyi ve unu yağda çeviriyorum ardından önceden haşlanmış olan tavuk gögsünü didip atıyorum 1,5 su bardağı suyuda ekleyip iyice kaynatıyorum sonra bir küçük kasede limonu yogurdu ve yumurtasarısını iyice çırpıyorum çorbadan az alıp yogurt kesilmesin die kasede seyreltip çorbaya karıştırıyorum ve parçalayıcıdan geçiriyorum enfes oluyo eymen bu çorbaya aşıkk mükemmel bir tat

şimdilik bunları veriyorum cnm

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
hamidiyenin var bide pınar cıkarmış cam şişede ben onları veriyorum, ama 6. aydan sonra kaynatmadan veriyorum içme suyunu, mamanınki tabiikide kaynatılıp ılıklaştırıp yapıyorum...:elif:

pınarınkini görmedim ama hamidiyenin bende almıştım kendimize die bir kaç kez bir tek o su markasıyla erikliye güveniyorum istanbulda kıllandırdılar adamı

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kızlar eymenin doktoru her yemeğine muhallebisine bile 1 yemek kaşığı zeytinyağı mutlaka koy dedi gelişimine yardımcı bağırsaklarınada faydası olur dedi

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116

yok efem doğum zamanlarına gittik üzerimizde ne varlara :D güseldi kaçırdınız efem ama siz muafsınız anacıgınızla hasret gideriniz tekerlenip yuvarlanınız efem

bide eymen bugun 7 aylık teyzelerr tosturuk zarganam kocuman olduu

Ama ne tekerlenip yuvarlanmak görülmeye değer yani :)) arada bende girip yazar çizer çıkarım burayada yetişirim :))
Ayaklarım seyime vuruyo resmen yaaa,sabah okula 3 saat okulun bahcesinde günesin altında bekle,gel eve yemek bulasık hirammm yat kalk tekrar kostur ben bisey anlamadım yaaaa,ben oturup torunumu sevmek istiyorum doya doyaaaaa :)))

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bugün giremedim...
Şimdi geçmişi bi alel usül okudum aklımda 1-2 şey kaldı. Şöyle ki:

1. Hayatıma neye kızdığına dair mail attım ama cevap vermedi bana.

2. Ada da emeklemiyo.

3. Adanın da dişi yok, ki Kuzeyden sonra en büyük Ada.

4. Suyu ben de kaynatıp verenlerdenim hala. Erikliyi yada Hayat'ı kaynatıp veriyorum, hiç bebek suyu kullanmadım.

5. Bebikom, duphalac çok iyi bi ilaçtır kabızlık için. Sadece anlık kesmez, tedavi eder.

6. Lidilim o üç harfli markete ben de gitcem :D Ama kesin kalmamıştır :D

7. Unuttum :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bebikom, Hiraya maşallah annesi.

Lidılım ney yaaa o 3 harfli market? düşündüm düşündüm aklıma bişe gelmedi alalalla salağa bağladım ben gene sanırsam... -kizgin Anaaa bi tane geldi bak şimdi b yle mi başlıyo?

Kız Lidıııır diş olayı da diğer tüüüüüüüüüüm şeyler de genetik, tamamen ana-babayla ilgili. Dişi çıksın çıkmasın emeklesin emeklemesin vs vs sağlıkları yerinde olsun, canları içlerinde olsun yeter... Hııı bu arada valla Bebikomla azminize hayran kaldım. Ölmüşüz kız biz, gecelikmiş bişeymiş aman aman diyorum, hiç halim gücüm yok :D:D:D Heee bide eşin neden süpürgeyle görmesin ki? Benim eşim beni tuvalette bile görüyo bazen, bağırıyom aşkıııııııııııııım bana tuvalet kağıdı getiiiiir diye. Hiç de tınmıyom valla....

Lilacscım sürünmek de emekleme sayılıyo ;)

Kız Gökçeeee, suyu kaynatmadan vermenin sorun olduğunu düşünmüyorum kendine haksızlık etme lütfen. Bizim doktor da demişti verebilirsin kaynatmadan diye ama eşim ve ben pimpirikli olduğumuzdan kaynattık biz...

Pikoşum, benimki haaaaaaaaaaaaaalen hiçbirşey yemiyo, bu huyu beni sinir hastası edecek sonunda o olacak, bak bugün havuç patates pirinç ve mercimekten çorba yaptım bas bas bağırdı yememek için, zorlamak da istemiyorum, 3 gündür yediği tek şey sabah kahvaltısında tahıllı kaşık maması. Hepsi bu...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ama ne tekerlenip yuvarlanmak görülmeye değer yani :)) arada bende girip yazar çizer çıkarım burayada yetişirim :))
Ayaklarım seyime vuruyo resmen yaaa,sabah okula 3 saat okulun bahcesinde günesin altında bekle,gel eve yemek bulasık hirammm yat kalk tekrar kostur ben bisey anlamadım yaaaa,ben oturup torunumu sevmek istiyorum doya doyaaaaa :)))
iyi ya benim annem olsa ben torunuma hasretim hadi bakim evi bi güsel sil süpür yemekleride yap ben hiraya bakarım desen ya teyzecim okula götür yine hasanı onun dışındakileri senin zilli kızın yapsın işte ne var yani

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
afiyet olsun o tavuk çorbasını size şiddetle tavsiye ediyorum mükemmel bir tadı oluyo ben kendimizede yaptım blendardan geçirmeden yiyoz tabe :D
aa cok ilginc muhallebiye zeytinyagı mı koyulur ya nolur oyle onun tadı :ne:
valla denemiş ve bizzat ilk kasesini ben yemiş biri olarakta mükemmel oluyo tadı yanlız biraz daha koyu yapmak gerekiyo zeytinyağı kayganlaştırıyo sulandırıyo gibi oluyo
Bebikom, Hiraya maşallah annesi.

Lidılım ney yaaa o 3 harfli market? düşündüm düşündüm aklıma bişe gelmedi alalalla salağa bağladım ben gene sanırsam... -kizgin Anaaa bi tane geldi bak şimdi b yle mi başlıyo?

Kız Lidıııır diş olayı da diğer tüüüüüüüüüüm şeyler de genetik, tamamen ana-babayla ilgili. Dişi çıksın çıkmasın emeklesin emeklemesin vs vs sağlıkları yerinde olsun, canları içlerinde olsun yeter... Hııı bu arada valla Bebikomla azminize hayran kaldım. Ölmüşüz kız biz, gecelikmiş bişeymiş aman aman diyorum, hiç halim gücüm yok :D:D:D Heee bide eşin neden süpürgeyle görmesin ki? Benim eşim beni tuvalette bile görüyo bazen, bağırıyom aşkıııııııııııııım bana tuvalet kağıdı getiiiiir diye. Hiç de tınmıyom valla....

Lilacscım sürünmek de emekleme sayılıyo ;)

Kız Gökçeeee, suyu kaynatmadan vermenin sorun olduğunu düşünmüyorum kendine haksızlık etme lütfen. Bizim doktor da demişti verebilirsin kaynatmadan diye ama eşim ve ben pimpirikli olduğumuzdan kaynattık biz...

Pikoşum, benimki haaaaaaaaaaaaaalen hiçbirşey yemiyo, bu huyu beni sinir hastası edecek sonunda o olacak, bak bugün havuç patates pirinç ve mercimekten çorba yaptım bas bas bağırdı yememek için, zorlamak da istemiyorum, 3 gündür yediği tek şey sabah kahvaltısında tahıllı kaşık maması. Hepsi bu...

hahahah kız benim adam keyfine düşkündür bakımı sever akşamları eymeni yatırdıktan sonra süslenirim bi güsel ama işten geldiğinde kusmuklu pis kokan halimi görüyo yapcek bişi yok...

akşam akşam kopardın beni simuşşş harıldın benim adamda öle wcdede çekinmem fakat sorun o değil temizlikten pek hoşlanan cinsten deil bide akşam bu saatte mi yapıyosun der hemen o bakımdan yani çalışmıyom evdeyim yaa herşeyin bir saati olmalı ona göre eskiden süpürge bakanıydı tocişim şimdilerde tabagını bilem kaldırmıyo sebep ben evdeyim die elbet zaman bulur toplarım arkasını die ama eminim çalışmaya başlıyım yapar yine yardım eder gocunmaz

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Valla Lidoşum herkes sever bakımlı hatunu/herifi vs de benim afedersin bakımı bırak popomu kaldırcak halim gücüm olmuyo. Bazen banyo bile yapamıyorum 3-4 gün. Amaaaaaaaaaaan naaaapim valla hırpalayamam kendimi adama güzel alımlı çekici görüncem diye, zati tüm gün canım burnumda duruyorum evde... Bide ben de tüm gün evdeyim ama eşimden yardım beklerim doğrusu. O da sağolsun yapar hiç gocunmadan. Zati o da yardım etmese ben kendimi balkondan aşağı atardım sanırım...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Neyse... Face i olan kızlar, ben bişe paylaştım görünüyo mu o yaaa? Benim zamantünelimde görünüyo da ana akış sayfasında çıkmıyo, bi bakıverin hele. Heee bi de üşenmezseniz oy da kullanabilirsiniz, bugün çok süper çalışan kafamla ben oy kullanmayı denedim ama onu da yapabildim mi ondan da emin değilim...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
sürünmesine sürünüyo simuş da döne döne, bi o tarafa dönüyo sonra hop ileri uzanıyo...sonra diğer tarafa doğru dönüyo ve tekrar ileri uzanıyo......çırpınıyor ulaşmak için hedefe ama milim milim gidebiliyor böyle...

ben göremedim face de senin sayfana bakiim bi de.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Neyse... Face i olan kızlar, ben bişe paylaştım görünüyo mu o yaaa? Benim zamantünelimde görünüyo da ana akış sayfasında çıkmıyo, bi bakıverin hele. Heee bi de üşenmezseniz oy da kullanabilirsiniz, bugün çok süper çalışan kafamla ben oy kullanmayı denedim ama onu da yapabildim mi ondan da emin değilim...

yapmışsın canım, umarım bende yapabilmişimdir...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ya biz çok ısrar ettik ya ondan heralde dışardan herkesin görmesini istemiyo olabilir saygı duyarım ama gerçekten burda hep birlikte güsel bir düzen oturttuk arzu ederse hayatım msn vs mail yoluylada bu işi yapabilir düşüncesindeyim ama altını çizerek çogunluğada ayak uydururum tirip tarzında çekip gitmesi yanlış yanlızca biz onu çok seviyoruz bunu bile bile kıracağımızı düşünmesini istemem 1,5 yıllık bir birlikteliğimiz var nihayetinde ... kardeş gibi olduk kopmayı asla düşünmüyorum oylama yapın bence gökçecan kız hafta sonu evdesin ve memur gibi çalışıyon daha ne istiyon bacım sen ya ne şanslı hatunsun maaşında iyi valla ben baba kapısında bu kadar şanslı değilim kıskanıyom bu konuda seni bacım bebeğine zamanın bol olacak ne mutlu

valla açıkcası 1,5 senedir adını soyadını benden sır gibi saklayan birinin kendisini merak etmek bana biraz saçma geliyor açıkcası. hayatım'ın sürekli bi kendini saklama, sorulanları görmezden gelme, kişiler üzerinden espri yapabilme ama asla kendisine yapılanı affetmeme, biraz ağır laf sokma gibi bi huyu var. ha çok seviyorum o ayrı ama o kadar. kendisi hakkında bildiğim tek şey şahin adında çok güzel bi meleği olduğu. ama kendisi bi muamma. necidir nedir nasıldır bilmem etmem. ilgilenmem. kendisi hakkında kendisine en ufak bi soru sormuşluğum yoktur sormam da. kendi tercihidir saklanmak, bilinmemeyi istemek. hakkıdır olabilir. burda kendisine sonuna kadar destek veririm. ama...

aması var bende işte...

kimse kusura bakmasın ben bi hayatımı görecem diye düzenimi bozamam. işe ilk geldiğimde açtığım site burası benim. ben ilk günaydınımı eşime, anneme sonra da size diyorum kızlar. ben sizinle 1,5 senedir her şeyimi paylaşıyorum. diğer siteden olaylı bi şekilde atıldım ben. hamileydim çok üzüldüm artık konuşacağım, dertleşeceğim, gün boyu gevezeliklerimi dinleyecek kimse kalmadı diye. ama sağolun peşimden çok kişi orayı bırakıp geldi buraya. benden kimse burayı bırakmamı istemesin. benden kimse bu konu için anlayış da beklemesin çünkü hayatımın burda azıcık samimiyetinden şüphe duyuyorum.

affına sığınarak bu kadar gizemin, sırrın, kendini saklamının mantıklı bi açıklaması varsa bu lafları tek tek yutar samimiyetinden şüphe duydugum içinde özür dilerim. hepimizin herşeyi kabak gibi ortadayken, burda konuştuğumuz konuların çoğunluğunu bebelerimizin kakası, çişi, hastalığı, eşlerimizin anlayışsızlığı, kaynanalarımızın vıdı vıdısı oluştururken kendini bu kadar saklamak bana mantıklı gelmiyor. sonra yine adını bile bilmediğim birinin tek lafıyla aylardır sayfalar dolusu yazıları da maziye gömemem. onca günümü, güldüğüm hikayeleri, üzüldüğüm konularıo bi anda silip yerimi değiştiremem. kusura bakmayın ben burdayım....

ve son olarak benim evim burasıymış meğersem...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Gökçe nörüyon la?
HaYaTiM aslında bizim deyimle "gizem" meselesini "kompleksliyim ben" diye kısaca tanımlamıştı . Kafam da karışık tam algılayamadım olayı, Kuzey uyancak diye diken üstündeyim. Ben sadece niye gitmemiz gerektiğini anlamadım, yani nette hangi sayfa tamamen güvenilir ve okunmazdır ki? Face msjları bilem okunuyor olabilir yani bence. He ben de çoğunluğa uyarım ama burayı çok seviyorum, binlerce sayfamız var, doğurduğumuz gün haberleşmelerimiz burda yazıyor hep, site yöneticileri de sağolsunlar çok iyiler, ne bilem şey üzlürüm gittiğimde, geçmişimi terketmek gibi. Ya da tam olarak lcd monitör aldığımda eski hantal monitörüme haksızlık yaptığımı düşündüğüm andaki gibi hissederim gibi.:zonk:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar