hayır neyi kimden ve niçin saklayalım? kim bizim bebelerin kakasını çişini bokunu püsürünü merak etsin ki? ya da kim kaynanalarımızın yaptıklarını merak etsin? kimden neyi saklıyoruz ya da neden saklanıyoruz?
hayır neyi kimden ve niçin saklayalım? kim bizim bebelerin kakasını çişini bokunu püsürünü merak etsin ki? ya da kim kaynanalarımızın yaptıklarını merak etsin? kimden neyi saklıyoruz ya da neden saklanıyoruz?
valla aden yıyor kızlar. adam masada yemek yemeye bayılıyor. bi de haspam ağzını hiç şıpırdatmadan kibar bi şekilde yiyor. ben ne bulursam atıyorum çorbasının içine. çorba dediğimde kıvamlı püre yani.
mesela yarın tavuk haşlayacam kemikleriyle beraber. sonra tavuk suyuna tavukları didikleyip şehriyei patates ve havuç koyuyorum onlar da pişince blendırı bi sokuyorum içine ohh mis. yeminle tadı süper oluyor azıcık da bursa'dan gelmiş ev yapımı hakiki zeytinyağı damlatıyorum ki. bayıla bayıla yıyor.
sonuçta anası 1 haftalıkken hamsi yemiş oğlumun. o yüzden hamsi gibi kalmış ama olsun...
not: anne keşke palamut yedirseydin kız azıcık ele avuca gelirdim en azından.
lidılım annem aden'e verıyor valla. pırasanın suyuna ekmek de banıyor, makarnanın ucundan da tattırıyor. mesela dün kadıbudu köfte verdi çok az öyle bi yiyor ki dersin aç günlerdir.
artık sakınmıyorum valla saldım gitti anamın kollarına aden'i. sonuçta 3'Ü kendisinin olmak üzere onca çocuk büyüttü kadıncağz. maşallah hiçbirimizde de bi sorun yok şimdilik... açıkcası işine karışıp kalbini de kırmak istemıyorum. ha bak kaynanam olsa cingar çıkarırım o başka. Aden'e annem bakıyor ve Aden ben işe başladığımdan beri çok daha düzene girdi.
saolun hatunlar tarifler için, bende işte klasik, yayla corbası, sebze corbası, tavuk falan bişeyler veriyodum... tarhana yok ama burda o iş fena..
bebek tarhanası satılıyomuş hazırdan acep onu sipariş etsem nasıl olur ki??
annem de veriyordu yazın. sonra kollarda kızarıklıklar pörtledi. doktor alerji dedi. annem hala isilik olduğunu savunur o ayrı :deli: alerji tespitiyle doktor amcamız Tunaya sadece birkaç basit yiyeceğe izin verdi. ama yiyor maşallah...
yalnız benimki hazır gıda yemiyor. meyve püresi almıştım. 2 tane denedim yemedi. o da yol içindi zaten. gerisini hep çöpe attım. gece muhallebileri ve diğer kaşık mamalarından aldım yemedi. bir hafta sütüm gecikince bebek yoğurdu aldım. yemedi. beyimiz pek düşkün sağlığına, o koca göbekle nasıl sağlıklı kalacaksa
ah
hahha götünü yerim kız ben onun. zati oğlumla acayip benzetıyorum tuna'yı ben. aden tuna'nın zayıfı... aden de gece muhallebisi falan yemıyor. kilitlıyor agzını ı ıhh açmıyor. ama meyve püresi yıyor.
nasıl yani? kız ben sana yollıyım tarhana??? 2 gun once geldi bana kaynanam yaptı köyde. mis gibi. valla bak ister misin?
ben göndersem nasıl olur? :ne: