2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
hayır neyi kimden ve niçin saklayalım? kim bizim bebelerin kakasını çişini bokunu püsürünü merak etsin ki? ya da kim kaynanalarımızın yaptıklarını merak etsin? kimden neyi saklıyoruz ya da neden saklanıyoruz?

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Pikem annem Kuzey'e ve tarhanası alıp yapıyor. Bazen yoğurt çorbası. Başka çorba denemedik ama ağzına arada balık ve tavuk kaktırıverdik :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
hayır neyi kimden ve niçin saklayalım? kim bizim bebelerin kakasını çişini bokunu püsürünü merak etsin ki? ya da kim kaynanalarımızın yaptıklarını merak etsin? kimden neyi saklıyoruz ya da neden saklanıyoruz?

Bilmiyom ki, resim mi eklicekti ondan mı? Gerçi buraya da eklenir, 2 dk. içinde silioz hemen zaten.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Hem gitmiyom ben karar verdim, burda bi havam var, bi rozetim var diğer tarafta kürküm vardı kürk gitti, rozetimi veremem, hem konu sahibesi azelya yazıyor, karizmam var benim burda :elif:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
valla aden yıyor kızlar. adam masada yemek yemeye bayılıyor. bi de haspam ağzını hiç şıpırdatmadan kibar bi şekilde yiyor. ben ne bulursam atıyorum çorbasının içine. çorba dediğimde kıvamlı püre yani.

mesela yarın tavuk haşlayacam kemikleriyle beraber. sonra tavuk suyuna tavukları didikleyip şehriyei patates ve havuç koyuyorum onlar da pişince blendırı bi sokuyorum içine ohh mis. yeminle tadı süper oluyor azıcık da bursa'dan gelmiş ev yapımı hakiki zeytinyağı damlatıyorum ki. bayıla bayıla yıyor.

sonuçta anası 1 haftalıkken hamsi yemiş oğlumun. o yüzden hamsi gibi kalmış ama olsun...

not: anne keşke palamut yedirseydin kız azıcık ele avuca gelirdim en azından.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
valla aden yıyor kızlar. adam masada yemek yemeye bayılıyor. bi de haspam ağzını hiç şıpırdatmadan kibar bi şekilde yiyor. ben ne bulursam atıyorum çorbasının içine. çorba dediğimde kıvamlı püre yani.

mesela yarın tavuk haşlayacam kemikleriyle beraber. sonra tavuk suyuna tavukları didikleyip şehriyei patates ve havuç koyuyorum onlar da pişince blendırı bi sokuyorum içine ohh mis. yeminle tadı süper oluyor azıcık da bursa'dan gelmiş ev yapımı hakiki zeytinyağı damlatıyorum ki. bayıla bayıla yıyor.

sonuçta anası 1 haftalıkken hamsi yemiş oğlumun. o yüzden hamsi gibi kalmış ama olsun...

not: anne keşke palamut yedirseydin kız azıcık ele avuca gelirdim en azından.

Heaaa ordan geliyor senin bu kafa yani :D
Benim ki kuru ekmek yiyor, artık 4 dişimiz var ya, iyice eziyor, yutuyor sonra.
Valla maşallah seçmiyorsa çok iyi, şimdiden tatlarına alışsınlar, ilerde yemek seçmesinler.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Gökçem çıkıyom ben kocam çemkiriyor, öptüm seni:elif: bu kızı da çok sevdim ya :elif::elif:

lilacs+, littlesunshine+ kıslarrr sizi de öptüm muaaaaahhhh

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ben de gökçenin anlattığı çorbayı yapıyorum. ama patates koymuyorum içine, bir de blendırdan geçirmiyorum. malum benim oğlan dişsiz dede olmasına rağmen çiğnemeyi seviyor ve püre kıvamından nefret ediyor :1:

ve her çorbasına 1e 1 olmak üzere tavuk suyu koyuyorum. faydası olacağına inandığımdan değil de, tatlarını daha yenilebilir yapıyor sanki. hani kahvaltıya pekmez koymak gibi. orda da pekmezi kan ilacı görevinden ziyade tatlandırıcı olarak kullanıyoruz ya...

sonra yine rendeleyerek sebze çorbası yapıyorum. evde ne varsa işte...

tarhana yapıyorum. 1 kaşık tarhanayı ıslatıyorum. 2 bardak tavuk suyu ve su karışımda pişiriyorum. sona yakın bir tatlı kaşığı kadar irmik atıyorum içine. kıvamını daha güzel yapıyor ve sanırım daha doyurucu oluyor.

bir de yumurta kullanmadan yaptığım yoğurt çorbası var, onu da hepiniz biliyorsunuz zaten.

valla yetiyor şimdilik bunlar.
bugün pırasa yemeğinden verdim. resmen tabağıma ortakçı oldu... çok sevdi. pırasa da verebilirmiyiz acep artık? bağırsakları güzel düzenler diye biliyorum emmeee...

babuşum burda kalmıştı. istersen alır gönderirim oyun halısından. hepsiburada da aynı halı 34.90. gerçi bizimkilere biraz fazla bu halı. ama sesler renkler ilgisini çekti tunanın...

simuşum bingooooooooo diyorum sana da

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
lidılım annem aden'e verıyor valla. pırasanın suyuna ekmek de banıyor, makarnanın ucundan da tattırıyor. mesela dün kadınbudu köfte verdi çok az öyle bi yiyor ki dersin aç günlerdir.

artık sakınmıyorum valla saldım gitti anamın kollarına aden'i. sonuçta 3'Ü kendisinin olmak üzere onca çocuk büyüttü kadıncağz. maşallah hiçbirimizde de bi sorun yok şimdilik... açıkcası işine karışıp kalbini de kırmak istemıyorum. ha bak kaynanam olsa cingar çıkarırım o başka. Aden'e annem bakıyor ve Aden ben işe başladığımdan beri çok daha düzene girdi.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
saolun hatunlar tarifler için, bende işte klasik, yayla corbası, sebze corbası, tavuk falan bişeyler veriyodum... tarhana yok ama burda o iş fena..
bebek tarhanası satılıyomuş hazırdan acep onu sipariş etsem nasıl olur ki??

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
lidılım annem aden'e verıyor valla. pırasanın suyuna ekmek de banıyor, makarnanın ucundan da tattırıyor. mesela dün kadıbudu köfte verdi çok az öyle bi yiyor ki dersin aç günlerdir.

artık sakınmıyorum valla saldım gitti anamın kollarına aden'i. sonuçta 3'Ü kendisinin olmak üzere onca çocuk büyüttü kadıncağz. maşallah hiçbirimizde de bi sorun yok şimdilik... açıkcası işine karışıp kalbini de kırmak istemıyorum. ha bak kaynanam olsa cingar çıkarırım o başka. Aden'e annem bakıyor ve Aden ben işe başladığımdan beri çok daha düzene girdi.

:D annem de veriyordu yazın. sonra kollarda kızarıklıklar pörtledi. doktor alerji dedi. annem hala isilik olduğunu savunur o ayrı :deli: alerji tespitiyle doktor amcamız Tunaya sadece birkaç basit yiyeceğe izin verdi. ama yiyor maşallah...

yalnız benimki hazır gıda yemiyor. meyve püresi almıştım. 2 tane denedim yemedi. o da yol içindi zaten. gerisini hep çöpe attım. gece muhallebileri ve diğer kaşık mamalarından aldım yemedi. bir hafta sütüm gecikince bebek yoğurdu aldım. yemedi. beyimiz pek düşkün sağlığına, o koca göbekle nasıl sağlıklı kalacaksa

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ha sen niye yapmıyosun derseniz, hiçbi fikrim yok nasıl yapılır diye.. şimdi oglanın üstünde de deney yapmak istemiyorum.. anca teyzem yazlıkta yapıcakta dönucekte, anama vericekte, o da bana vericek falan filannn..........

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
nasıl yani? kız ben sana yollıyım tarhana??? 2 gun once geldi bana kaynanam yaptı köyde. mis gibi. valla bak ister misin?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
:D annem de veriyordu yazın. sonra kollarda kızarıklıklar pörtledi. doktor alerji dedi. annem hala isilik olduğunu savunur o ayrı :deli: alerji tespitiyle doktor amcamız Tunaya sadece birkaç basit yiyeceğe izin verdi. ama yiyor maşallah...

yalnız benimki hazır gıda yemiyor. meyve püresi almıştım. 2 tane denedim yemedi. o da yol içindi zaten. gerisini hep çöpe attım. gece muhallebileri ve diğer kaşık mamalarından aldım yemedi. bir hafta sütüm gecikince bebek yoğurdu aldım. yemedi. beyimiz pek düşkün sağlığına, o koca göbekle nasıl sağlıklı kalacaksa

ahahahhahahahha götünü yerim kız ben onun. zati oğlumla acayip benzetıyorum tuna'yı ben. aden tuna'nın zayıfı... aden de gece muhallebisi falan yemıyor. kilitlıyor agzını ı ıhh açmıyor. ama meyve püresi yıyor.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ahahahhahahahha götünü yerim kız ben onun. zati oğlumla acayip benzetıyorum tuna'yı ben. aden tuna'nın zayıfı... aden de gece muhallebisi falan yemıyor. kilitlıyor agzını ı ıhh açmıyor. ama meyve püresi yıyor.

eee aynı havayı soluyor bebeler, bir de anaları hamileyken aynı hamsileri yemiştir kesin

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar