2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
500 cc nasıl içer ya aklım almıyor benim çocuk da mı bi sorun var imkansız yani içemez yiyemez

canım günde 4 kez 120 içse aşağı yukarı oluyor yani...sabah akşam gece ve uykuda içiyor benimki, bazen 150 bazen 120 oluyordur yani bi şekilde...

eşimin 18 eylül 22 eylül tarihleri arasında Bodrumda toplantısı varmış, bizde gideceğiz inşallah. Uçak biletlerini aldı, uçakla nasıl taşınır o kadar eşya bilemiyorum. Bebek arabasını felan almamız gerek. Neyse inşallah güzel bi şekilde gider geliriz.

güle güle gidin gelin inşallah, iyi tatiller :)

Ben de çocukcağızımın epey takısı oldu diyodum, bi anda söndüm fıs diye tanseli duyunca :kahkaha::kahkaha::kahkaha:

ben de, ben de :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
canım Selimde çok fazla ek gıda almıyor, emiyor. Sütüm yetiyor diye düşünüyorum. Ama eminim 500 cc alamıyordur. Mesela selim 1 kase çorbayı yada yogurdu hayattta yemez. 30 ml muhallebi yapıyorum içine çeyrek muz koyuyorumda ancak yiyor.

benimki de fazla yemiyo

20 bin mi maşallahhh sübanallah Allah arttırsın canım

iyi tatiller bu arada
çok güzel geçer inşallah

canım günde 4 kez 120 içse aşağı yukarı oluyor yani...sabah akşam gece ve uykuda içiyor benimki, bazen 150 bazen 120 oluyordur yani bi şekilde...

güle güle gidin gelin inşallah, iyi tatiller :)

ben de, ben de :D

işte 4-5 kere içmez ki sorun orda bizim :D
1 kere bile zor içiyo belki de hiç içmiyo diliyle itiyo biberonu

bizim de takımız çok az 2-3 bin gibi
benim düğünümde de çok azdı benim hiç kısmetim yok sanırım :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benimki de fazla yemiyo

20 bin mi maşallahhh sübanallah Allah arttırsın canım

iyi tatiller bu arada
çok güzel geçer inşallah

işte 4-5 kere içmez ki sorun orda bizim :D
1 kere bile zor içiyo belki de hiç içmiyo diliyle itiyo biberonu

bizim de takımız çok az 2-3 bin gibi
benim düğünümde de çok azdı benim hiç kısmetim yok sanırım :(

Benim düğünümde epey çok olmuştu. Ama eğer rahmetli babam gittiği her düğün sahibini benim düğünüme çağırsaydı bi ev alacak kadar takı çıkardı, ama çağırmadı babam...Takı bekler gibi olur dedi, çerkezdir benim babam, çerkezlerin şartı şurtu,ayıbı bilmemnesi pek çoktur.Ne düğünleri biter ne cenazeleri misali...Töreleri, adetleri ağırdır, akıl almaz :D
Laylam da bilir. (Laylam bak bu sefer hatırladım kız :D:D)

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Benim düğünümde epey çok olmuştu. Ama eğer rahmetli babam gittiği her düğün sahibini benim düğünüme çağırsaydı bi ev alacak kadar takı çıkardı, ama çağırmadı babam...Takı bekler gibi olur dedi, çerkezdir benim babam, çerkezlerin şartı şurtu,ayıbı bilmemnesi pek çoktur.Ne düğünleri biter ne cenazeleri misali...Töreleri, adetleri ağırdır, akıl almaz :D

selam babuşum
ayyy bugün çok yoruldum akşama misafir var yemek ve Kayra yordu beni ne zor işmiş unutmuşum bebekle iş yapmayı
aynen canım hiç merasimleri bitmez birde misafire sunulan yemekler filan ayrı bir işkence kayınpederim derki sen yine iyi zamanda gelin oldun eskiden hazırolda kapıda dikilirlerdi bi nevi hizmet aracı gelin kısmı:)hiçççççç gelemezdim kocayı boşardım heralde:sılakonda:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

selam babuşum
ayyy bugün çok yoruldum akşama misafir var yemek ve Kayra yordu beni ne zor işmiş unutmuşum bebekle iş yapmayı
aynen canım hiç merasimleri bitmez birde misafire sunulan yemekler filan ayrı bir işkence kayınpederim derki sen yine iyi zamanda gelin oldun eskiden hazırolda kapıda dikilirlerdi bi nevi hizmet aracı gelin kısmı:)hiçççççç gelemezdim kocayı boşardım heralde:sılakonda:

Ay valla çekilir mi. Ben kendim de çerkez olmama rağmen çok eleştiririm :D
Çok da tembellerdir bilirsin :1:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam sabahtan beri, oturp kalkıyorum bişey yazamadım dogrudürüst...

bende kahvaltı, meyve ve corba vermeye gayret ediyorum bazende aksam muhallebi.. ama 500ml. süt mama ve/veya anne sütü vermeye gayret ediyorum ortalama 400-450 anca oluyodur, ama su sıralar dişten dolayı iştah daha az...normalden daha az yiyor...
bizimkide eskiden koca bir kase muhallebi yerdi şimdi 125 cc anca yiyo sinir oluyorum zorladıgım zamanda kusuyo:(
aha işte çerkez eşittir trakya kızanları gibi desene benim düğünümde epey buruk oldu annemin 9 amcası 8 dayısı var dayımın hayatımızı karartmasıylakimse gelmedi baba tarafım zaten birbirne pek düşkün değil düğünde bile o kadar az takım olmuştuki 10bini geçmedi ki 2 düğün yaptık biri izmirde biri istanbulda nasipp işte hayatımın dediği gibi kısmet yok bizde oğlumunkiler 2500tl civarı anca ama ben çalışmaya başlıyım artacak insallah
Ay valla çekilir mi. Ben kendim de çerkez olmama rağmen çok eleştiririm :D
Çok da tembellerdir bilirsin :1:
kadınları değil ama erkekleri çok tembeldir demi ve çapkınlardır...
trakya erkekleride sabahtan akşama içen tipler akılları beş karış havada teyyy iyiki anadolu adamıyla evlenmişim şükürler olsun

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

ya ecrinim dişten uyanmıştır sık sık ben deli oluyorum ne yapıcam bilemiyorum ya ben bildim bileli eymen gece 3 kere kalkıyor kaşık maması herşey yedirdim ama ıhhh ıhhh uyanıyor yinede alışmış işte sabahta 7de mutlaka ayakta gece kaçta yatarsa yatsınn ben o yüzden hep senin şu an ki halin gibiyim

ahh cnm yaa kıyamam. ben alıskın olmadıgımdan bana kabuss defne nın her uykusuz gecesi. ılk ay da en cok ondan aglamıstım uyuyamıyorum dıye. hayatta fizik olarak dayanamayacagım tek sey. cocukken de uykum gelir de yatamazsam (bide yatak secerim) aglamaya baslardım hemen. tavukgillerdenim sanırsamm. artık vücudum da uyum sagladı :D allah yardımcın olsun ne dıyım

hoşgeldin hayatım :)

gece hep aynı saatlerde kalkıyorsa alışkanlık uyanmasıymış lidırcan...eğer gece her uyandığında mama veriyorsan ya da emziriyorsan onları yavaş yavaş kes, azalt yani. bi kitapta okudum bunu, hatta en sonunda su verin diyordu, su içmek için uyanmaya değmez diye düşünür bebekler diyordu :D

ben defne ye uyguladım onu. ama sey okumustum ondan: buyume hormonu saat 11 de calısmaya baslar ve cocuk ac olmalıdır gibi bişiler yazıyodu. bi iki kere su verdım baktım kaldıgı yerden uykuya devam ediyo gercekten. bi kac kez o uyanmadan da gece 3_4 gibi mama verdim hiç kalkmadan devam etti. simdi 10 da falan mama içiyo sabah 6 ya kadar icmiyo. altıda tekrar veriyorum bazen 9 bazen 10 oluyo uyanması. ama bazen de hiç kalkmıyo aramıyo yani.

tansellll masallahh cnm amma takmıslar. nerdeyse benim dugun takımı bulmus yani. bızde dugunde takanların bi cogu takmadı hediye getirdi.arada takması farz oldugu halde cakala yatanlar da cok oldu. sende de durum boyle olduysa dugun hasılatını dusunemıyorumm:D:D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
gunaydınnnn :uyku::uyku::uyku:

kızlar yaa sanırım uyku tulumu alma vakti geldi bizim için..
bu sabah hira 6.30 da uyandı mamasını ıcırcektim,hiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhh
bi baktım elleri ayakları buzzz olmus kuzumun ya...hemde kapısı pencresi kapalıydı..:(
corap durmuyo ayagında zaten ne gunduz ne gece..
simdi tulum almak şart oldu,ortu ortmeyi dusunmuyorum durmaz da zaten korkuyorum ortuden ben

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ahh cnm yaa kıyamam. ben alıskın olmadıgımdan bana kabuss defne nın her uykusuz gecesi. ılk ay da en cok ondan aglamıstım uyuyamıyorum dıye. hayatta fizik olarak dayanamayacagım tek sey. cocukken de uykum gelir de yatamazsam (bide yatak secerim) aglamaya baslardım hemen. tavukgillerdenim sanırsamm. artık vücudum da uyum sagladı :D allah yardımcın olsun ne dıyım

ben defne ye uyguladım onu. ama sey okumustum ondan: buyume hormonu saat 11 de calısmaya baslar ve cocuk ac olmalıdır gibi bişiler yazıyodu. bi iki kere su verdım baktım kaldıgı yerden uykuya devam ediyo gercekten. bi kac kez o uyanmadan da gece 3_4 gibi mama verdim hiç kalkmadan devam etti. simdi 10 da falan mama içiyo sabah 6 ya kadar icmiyo. altıda tekrar veriyorum bazen 9 bazen 10 oluyo uyanması. ama bazen de hiç kalkmıyo aramıyo yani.

tansellll masallahh cnm amma takmıslar. nerdeyse benim dugun takımı bulmus yani. bızde dugunde takanların bi cogu takmadı hediye getirdi.arada takması farz oldugu halde cakala yatanlar da cok oldu. sende de durum boyle olduysa dugun hasılatını dusunemıyorumm:D:D

ya bende eskiden öyleydim dahada fenası günde 13-14 saat uyuyan tiplerden idim bu durum beni çok yıprattı şu saatte eymen ayağımda bir damla uykuya hasret yatıyorum bak bu gece 9,30da yattı 11,30da kalktı mama yidi (tabi bu arada ben uyanığım)2,30da kalktı beni emdi mama yedi.5,30da kalktı mama yedi 6,30da kalktı mıkır mıkır bişi yok gözler kapalı söyleniyo ıburamın vardim yarım ölçek 7de bi daha kalktı 7,15te kalktı şimdi ayağımda 8,15de bi daha mama yedi allahım yaaa düşün bide benim migrenim var huniyle dolaşcam yakındırrr beynim zonkluyo resmen aralardada kaç kere kalktım bilemiyorum devamlı bir mıkırdanma durumu var uykuda telsizden duyuncada uyutmuyor kalkkıp bakma ihtiyacı duyuyorum allah bana ve benim gibi olanlara yardım etsin sırf bu uykusuzluk yüzünden 2.bebe olayına hiç sıcak bakamıyorum...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
gunaydınnnn :uyku::uyku::uyku:

kızlar yaa sanırım uyku tulumu alma vakti geldi bizim için..
bu sabah hira 6.30 da uyandı mamasını ıcırcektim,hiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhh
bi baktım elleri ayakları buzzz olmus kuzumun ya...hemde kapısı pencresi kapalıydı..:(
corap durmuyo ayagında zaten ne gunduz ne gece..
simdi tulum almak şart oldu,ortu ortmeyi dusunmuyorum durmaz da zaten korkuyorum ortuden ben

günaydın aşkımm
aynı durum bizdede var pikeyi filan fırlatıp atmış donmuş her yeri tulum aldım ben ama ayakları ile tepiştiriyo tepiştiriyo atamayıncada ağlıyo uykudan uyanıyo sinirinden

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

günaydın aşkımm
aynı durum bizdede var pikeyi filan fırlatıp atmış donmuş her yeri tulum aldım ben ama ayakları ile tepiştiriyo tepiştiriyo atamayıncada ağlıyo uykudan uyanıyo sinirinden

sanada gunaydın bebişim
ya sen torba tulum mu aldın ?
ben bulabilirsem patikli almak istiyorum ama :acep:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

ya bende eskiden öyleydim dahada fenası günde 13-14 saat uyuyan tiplerden idim bu durum beni çok yıprattı şu saatte eymen ayağımda bir damla uykuya hasret yatıyorum bak bu gece 9,30da yattı 11,30da kalktı mama yidi (tabi bu arada ben uyanığım)2,30da kalktı beni emdi mama yedi.5,30da kalktı mama yedi 6,30da kalktı mıkır mıkır bişi yok gözler kapalı söyleniyo ıburamın vardim yarım ölçek 7de bi daha kalktı 7,15te kalktı şimdi ayağımda 8,15de bi daha mama yedi allahım yaaa düşün bide benim migrenim var huniyle dolaşcam yakındırrr beynim zonkluyo resmen aralardada kaç kere kalktım bilemiyorum devamlı bir mıkırdanma durumu var uykuda telsizden duyuncada uyutmuyor kalkkıp bakma ihtiyacı duyuyorum allah bana ve benim gibi olanlara yardım etsin sırf bu uykusuzluk yüzünden 2.bebe olayına hiç sıcak bakamıyorum...

ahh kıyamam ben sana yaaa...Hira oyle kalkmıyo gecede ama sabah 6.30 da ayakta..doyuruyorum 7 de uyuyo bazen 8 e kadar..
ama bu sabah 7.3o da kalktı dıyurdum sallıyom daha yeni uyudu :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
sanada gunaydın bebişim
ya sen torba tulum mu aldın ?
ben bulabilirsem patikli almak istiyorum ama :acep:
torba galiba aldıgım tulum cins oldu kuzu yaaa sevmedi hiç onu c&a dan almıştım orda dediğin gibi bir tulum göremedim...
ahh kıyamam ben sana yaaa...Hira oyle kalkmıyo gecede ama sabah 6.30 da ayakta..doyuruyorum 7 de uyuyo bazen 8 e kadar..
ama bu sabah 7.3o da kalktı dıyurdum sallıyom daha yeni uyudu :(

yaaa bebiş nelerle ugraşıyorum kimse uykum var benim demesin bana inanın heralde hepinizin içinde en zor bebek eymen çıktı ne zaman normale döner hiç bir fikrim yok saatlerdir dogum yaptıgım sayfaları okuyodum o zaman fırsatım olmamıştı okumaya k.validemler evde oldugu için ağladım zırladım deminden beridir canlarımsınız benim ya ne kadar destek olmuşsunuz bana sizi çok seviyorum benim 2.ailemsiniz

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

torba galiba aldıgım tulum cins oldu kuzu yaaa sevmedi hiç onu c&a dan almıştım orda dediğin gibi bir tulum göremedim...

yaaa bebiş nelerle ugraşıyorum kimse uykum var benim demesin bana inanın heralde hepinizin içinde en zor bebek eymen çıktı ne zaman normale döner hiç bir fikrim yok saatlerdir dogum yaptıgım sayfaları okuyodum o zaman fırsatım olmamıştı okumaya k.validemler evde oldugu için ağladım zırladım deminden beridir canlarımsınız benim ya ne kadar destek olmuşsunuz bana sizi çok seviyorum benim 2.ailemsiniz

off evet canım haklısın sen cok uykusuz kalıyosun Allah yardımcın olsun ne diyim ki..bizler boyle bebekler degilmisiz yani annem hic boyle degildin sen diyo yatırdımmı uyurdun diyo gece kalkmazdın diyo..bu simdiki bebekler zıvanadan cıkmıs valla ne doktor yontemleri kar etti ne baska bisiler :sinirli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar