2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Hıııı görümcemin biri keki yaparım hatta temizlik falan yapılacaksa yardıma geleyim demiş... Şaşırdım... Sağolsun valla ne diiim...

aman simoşum onlarda demek yaptıkalrına pişman. Bi şans ver onlara. İnan aileden birileri olunca bu bebelerin yükü azalıyor. Mesela Perşembe akşam yakın arkadaşımın düğünü var görümcem bakacak Selime. Bende düğünde daha rahat olcam..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ben çok geç döndüğü için nörolojik gelişiminde bi sıkıntı olmasın diye sürekli sıkıştırıyorum doktorunu :D
Senin kızının nörolojik muayeneleri gayet iyi diyor. Savunduğu 2 nokta var, birisi Ada çok uzun o yüzden hareketleri daha yavaş. İkincisi de literatürde çocuk gelişim safhaları arasında emeklemek diye bir basamak yoktur. Çocuk 6-9 ay arası oturur, 12-18 ay arası yürür. Basamaklar oturma ve yürümedir diyor...Biz de doğru kabul ediyoruz tatlım, ne diyelim.

Ama konuşma işi Ada da hakikatten yoğun. Anne, baba çok net. Dede,mama,meme,gel...Bunlar da anlaşılır. Yavaş yavaş da bilinçlendi. Mesela bazen taklit anlarını yakalıyorum. Aaaaa diyorum aaaaa diyor. Eeeee diyorum hemen arkamdan eeeee diyor. Aiiii diyorum aiiii diyor hemen :D

Dün akşam uyuturken ağlıyordu uyumıcam diye görsen yerlere yatarsın gülmekten. Ovvvvvvvvvv babbaaaaaa, aaauuvvvvvvv babbaaaaa, oooooouuuuuuvvvvvvvvv :kahkaha::kahkaha::kahkaha::kahkaha:

Babuşum kızacam sana ne nörolojik gelişimne taktın Adamın:) Gayet normal süreçler.. Selimde bi dilli istediği zaman sorma. Bak Selimde çok uzun, boyda%97 lik dilimin üstünde..Normal bu süreçler galiba..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar size çok kızıyorum, siz niye konyada değilsiniz? Yada niye aynı yerlerde değiliz. Vallahi şu bebelerinizi kucağıma alıp sevmek istiyorum.. Ankaraya gidersem Simuşa uğrarım, İstanbulda babuşumu bulurum ama diğer yerlere nasıl gelirim bilmem:)

Aaaaa canım benim keşke gelsen keşkeeeeeeeee :utan::utan:

Selimde aynı ada gibi çok güzel sürünüyor ama öyle kendini kasıpta defne gibi felan ayaklanmaz:)Tembel oğlum benim:)
Ecrin maşallah ya senin kız feci cimcime..Çok tatlı ya..

Bizimkiler koca dötlü :D
İriler ya tanselim, ondan azcık galiba :elif:
En tembel benimki ama, hatun emmeye bile tenezzül etmedi :D
O kadar rahat ki, babası kılıklı, hiç kendini üzmez. Mesela bişey yemeyecek ya, beğenmedi. Bebek napar, ağzını sımsıkı yumar,kilitler,başını sağa sola döndürür hızla istemiyorum diye, ıh ıh filan der. Bizim tembel ağzını kapatıyo sadece, gözlerini kaçırıyo. Hafiften dudakları büzüyo. Yahu yemicem diye azcık gayret edip savaşsana benle :kahkaha::kahkaha:

selim ve defne ye maşallah

duru yu eklediysen göremedim annesi, ona da maşallah

babuş benimki de daha sürünüyo anca, bizimkiler erken doğdular ya şimdi ağırdan alıyorlar herhalde :D ayağını daha bi hftdır falan tutuyor düşün. ama kesinlikle yatmak istemiyor, yatırmak içi hamle yaparsam ayaklarını yere basıyor ve yatmıyor.........

Gelcem diye acele ettiler, baktılar acele etcek bişi yokmuş :D:D Aman salalım gari salla gitsin dediler galiba :1:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ben çok geç döndüğü için nörolojik gelişiminde bi sıkıntı olmasın diye sürekli sıkıştırıyorum doktorunu :D
Senin kızının nörolojik muayeneleri gayet iyi diyor. Savunduğu 2 nokta var, birisi Ada çok uzun o yüzden hareketleri daha yavaş. İkincisi de literatürde çocuk gelişim safhaları arasında emeklemek diye bir basamak yoktur. Çocuk 6-9 ay arası oturur, 12-18 ay arası yürür. Basamaklar oturma ve yürümedir diyor...Biz de doğru kabul ediyoruz tatlım, ne diyelim.

Ama konuşma işi Ada da hakikatten yoğun. Anne, baba çok net. Dede,mama,meme,gel...Bunlar da anlaşılır. Yavaş yavaş da bilinçlendi. Mesela bazen taklit anlarını yakalıyorum. Aaaaa diyorum aaaaa diyor. Eeeee diyorum hemen arkamdan eeeee diyor. Aiiii diyorum aiiii diyor hemen :D

Dün akşam uyuturken ağlıyordu uyumıcam diye görsen yerlere yatarsın gülmekten. Ovvvvvvvvvv babbaaaaaa, aaauuvvvvvvv babbaaaaa, oooooouuuuuuvvvvvvvvv :kahkaha::kahkaha::kahkaha::kahkaha:

ay canım ya.. maşallah gayet yerinde hersey...

yerim onun dillerini bennn maşallah 41 kere.. ay bak burda olsa da azcık yogursam, biraz zilli kız sevesim var....:D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Aaaaa canım benim keşke gelsen keşkeeeeeeeee :utan::utan:

Bizimkiler koca dötlü :D
İriler ya tanselim, ondan azcık galiba :elif:
En tembel benimki ama, hatun emmeye bile tenezzül etmedi :D
O kadar rahat ki, babası kılıklı, hiç kendini üzmez. Mesela bişey yemeyecek ya, beğenmedi. Bebek napar, ağzını sımsıkı yumar,kilitler,başını sağa sola döndürür hızla istemiyorum diye, ıh ıh filan der. Bizim tembel ağzını kapatıyo sadece, gözlerini kaçırıyo. Hafiften dudakları büzüyo. Yahu yemicem diye azcık gayret edip savaşsana benle :kahkaha::kahkaha:

Gelcem diye acele ettiler, baktılar acele etcek bişi yokmuş :D:D Aman salalım gari salla gitsin dediler galiba :1:

Seliminde yememe tepkiis o kadar netki anlatamam. Yemek istediği zaman yüzüme bakarak ağzını açar ama yemek istemiyorsa yüzünü yana çevirip mama masasına gömüyor, aynen dediğin gibi yüzüme bakmaz. Bende hiç zorlamıyorum..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Apartmanda bi komşum var kızı 9,5 aylık. Kendiisde yoğun çalışıyor bankacı. Çok titiz ve bilinçli biri. Bigün Selime sebze çorbası yapmıştım, bi tabakta ona götürdüm kıza yedir diye. Çok severek yemiş. Sonra o bana yaptığından getiriyor. Ayyy süper bişey oldu. Bebekler farklı ellerden tat istiyro bence.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Apartmanda bi komşum var kızı 9,5 aylık. Kendiisde yoğun çalışıyor bankacı. Çok titiz ve bilinçli biri. Bigün Selime sebze çorbası yapmıştım, bi tabakta ona götürdüm kıza yedir diye. Çok severek yemiş. Sonra o bana yaptığından getiriyor. Ayyy süper bişey oldu. Bebekler farklı ellerden tat istiyro bence.

Ne güzel komşuluklar var sizin orda. Benim hiç komşuluk ilişkim yok...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuşum alakasız olcak ama tatile nereye gidiyorsunuz. Eşimde eylülde tekrar tatile gidelim diyor..

Cuma ayrılıyoruz izne ve halen ayarlamadık biliyomusun canım...
Geçen sene de ben ilgilenmedim eşime bıraktım, ayarlamadan yola çıktık o hamile halimle beni edremitten,ayvalığa,cundadan,çeşmeye, kuşadasına,selçuğa sürükledi. Bu sene öyle istemem dedim, otele girer, otelden çıkarım bu çocukla öbür türlüsü bizi paklamaz dedim.
Hala kulağının üzerine yatıyo, totosunu kaldırırsa ayarlıcaz...
Siz ne düşündünüz canım?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Cuma ayrılıyoruz izne ve halen ayarlamadık biliyomusun canım...
Geçen sene de ben ilgilenmedim eşime bıraktım, ayarlamadan yola çıktık o hamile halimle beni edremitten,ayvalığa,cundadan,çeşmeye, kuşadasına,selçuğa sürükledi. Bu sene öyle istemem dedim, otele girer, otelden çıkarım bu çocukla öbür türlüsü bizi paklamaz dedim.
Hala kulağının üzerine yatıyo, totosunu kaldırırsa ayarlıcaz...
Siz ne düşündünüz canım?
Canım haziranda antalya belekte çok güzel bir otele gitmiştik. Otele girdik ve çıktık. Çok dışarı çıkmadık. Genelde vaktimiz lobide geçsede çok güzeldi. Antalya bize araba ile saat onun için tercih ettik..Eylülde yine antalya tarafı olur galiba. Ege en yakın yer bile araba ile en az 8 saat sürer. Eşimin halasının kızı çanakkaledeki yazlığına davet ediyor. Hiç çoçukları olmadığı için Selime biz bakarız siz eğlenirsiniz diye düşünüyor. Ama çok uzak Çannakkale gidemem. Ailemin Sapancada yazlığı var oraya bile gitmeyi gözüm yemedi.

Bu arada komşularım süperdir. Güzel bir sitede oturuyorum. Çok güzel insanlarla karşılaştım. Selimi bahçeye bi indiririm inan herkes ilgilenir. Beni dinlendiriler. Geçenlerde aradılar bahçeye pasta börek yapıp ineceğiz sen işten gelince Selimi al gel. İnan bana o kadar hörmetkar davranıyorlarki utanıyorum. Sen çay içi biz Selime bakarız, aman sen dinlen. Yani çok hakalrı geçiyor Allah razı olsun..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ne güzel komşuluklar var sizin orda. Benim hiç komşuluk ilişkim yok...

anadoluda ilişkiler daha samimi güven duygusu halen kaybedilmemiş. Sen Eskişehire gittiğinde aynı şeyi hissediyorsundur. Ben doğum yaptım, komşularım hafta abartısız eve yemek taşıdılar sen lohusasın annende yorulmasın diye. Çok şanslıyım. Onlarda herzaman beni tanıdıkları için şanslı olduklarını söylerler. Allahım bozmasın.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canım haziranda antalya belekte çok güzel bir otele gitmiştik. Otele girdik ve çıktık. Çok dışarı çıkmadık. Genelde vaktimiz lobide geçsede çok güzeldi. Antalya bize araba ile saat onun için tercih ettik..Eylülde yine antalya tarafı olur galiba. Ege en yakın yer bile araba ile en az 8 saat sürer. Eşimin halasının kızı çanakkaledeki yazlığına davet ediyor. Hiç çoçukları olmadığı için Selime biz bakarız siz eğlenirsiniz diye düşünüyor. Ama çok uzak Çannakkale gidemem. Ailemin Sapancada yazlığı var oraya bile gitmeyi gözüm yemedi.

Bu arada komşularım süperdir. Güzel bir sitede oturuyorum. Çok güzel insanlarla karşılaştım. Selimi bahçeye bi indiririm inan herkes ilgilenir. Beni dinlendiriler. Geçenlerde aradılar bahçeye pasta börek yapıp ineceğiz sen işten gelince Selimi al gel. İnan bana o kadar hörmetkar davranıyorlarki utanıyorum. Sen çay içi biz Selime bakarız, aman sen dinlen. Yani çok hakalrı geçiyor Allah razı olsun..

Ben de Antalya tarafı olsun istiyorum aslında Ege'yi çok sevmeme rağmen. Çünkü Eskişehire uğrar bir gece dinleniriz.Eskişehirden de Antalya 5 saat filan. Böylece 2 parça yolculuk yaparız, hem eşim yorulmaz araba kullanırken hem de Ada bunalmaz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
anadoluda ilişkiler daha samimi güven duygusu halen kaybedilmemiş. Sen Eskişehire gittiğinde aynı şeyi hissediyorsundur. Ben doğum yaptım, komşularım hafta abartısız eve yemek taşıdılar sen lohusasın annende yorulmasın diye. Çok şanslıyım. Onlarda herzaman beni tanıdıkları için şanslı olduklarını söylerler. Allahım bozmasın.

Annemim komşuları da öyledir, sitenin bahçesinde iftarlar ederler, her akşam otururlar bahçede, birlikte gezilere giderler, turlara katılırlar, her hafta dışarıda gün yaparlar organizasyonlu filan....Birine birşey olur, herkes ordadır...

Benim komşularım da aslında iyi görünüyorlar. Bu siteye 1 Ocak 2010 da taşındım, 2,5 yıldan fazla oldu.... Benim balkonumun hemen önü basketbol sahası ve çocuk parkı, 1. katta oturuyorum...Hanımlar hep bahçedeler. Çocuk da bol, çocuğunu alan inmiş.Samimi de görünüyorlar. Kimileri parkta, kimileri çardakta.
Hafta sonları havuza gidersek orada da muhabbetler güzel oluyor. Ama biz iştirak edemeyince bir muhabbete başladığın komşunla devamını getiremiyorsun. Mesai saatlerimiz kötü, ben eve gelip yemeğimi hazırlayasıya millet dağılıyor evine
Hafta sonları da eşim evde oturmaktan nefret eder, çok titizdir havuz mikroplu diye girmek istemez...Derken derken bi ilişki kurulmadı gitti. Karşı komşumla biraz gayret göstereyim samimi olalım istedim, o da soğuk çıktı.....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Tanselim bu arada sana geçen muzlu muhallebi yaparken mamayı da pişiriyo musun demiştim, okumadın galiba onu. Aklıma geldi, önemli bişey diye tekrar sorayım dedim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar