Bu arada aklımdayken sorayım, bu sorum hepinize kızlar... Siz bebelere zinco isimli bir çinko şurubu varmış. veriyor musunuz ondan? hani şu gaz için olan zinco değil de, çinko içeren bi zincoymuş??
Ben kullanmıyorum valla simuşum, duymadım da
geçmiş olsun babuş, şimdi nasıl oldu ada?
little tuna'ya da çok geçmiş olsun...
bebikomm ve lidır maşallah kuzucuklarınıza...
selam kızlar...
bizim bayram da az hasılatla geçti ama ben bunu da beklemiyordum, sonuçta çok ufaklar daha...
mama sandalyesi ben ikea dan aldım, chicco, kraft vs baktık ama o kadar para verip de oturmaması var bi de, oralarda hep oturtturduk, pek sevmedi bizimki, ikea nınkinin taşıması, saklaması kolay, temizlemesi kolay, beğendik biz, oğlan da beğendi sanırım, içinde pek mızıklamıyor...bi tane de annemlere alayım diyorum, ora gittiğinde de otursun
dişimiz hala çıkmadı bu arada...çok kabarmış ama daha yok...
emekleme de yok henüz, sürünerek hedefe ulaşıyoruz şimdilik ama kollardan tutunca ayağa dikiliyoruz hemen.
bugün eski okuluma ilişik kesmeye gittim, anneme bıraktım kuzeyi, sıpa beni hiç aramamış, halinden çok memnunmuş, gelince de kucağıma atlamadı yani...sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim...
Teşekkürler canım
Şimdi daha iyi hamdolsun, huysuz ama ateşi yok ya, en azından o iyi
Bence arkandan ağlamaması, huysuzluk etmemesi daha iyi, sevinmelisin. İnsanın aklı kalır, daha çok üzülür
Lilacscım mama sandalyeniz hayırlı olsun güle güle kullanın, leziz yemekelr yiyin

Valla ben de bilemedim iyi bişey mi ama sanırım sevinmelisin. Okullar açılınca hem senin için hem de Kuzey için zor olmayacak alışmak demektir ki bu bence güzel bişe
Ay sen bide bize sor otri bebeyle çekme işini, çocuk kendini nereye atacağını şaşırıyo. Daha küçükken hiç ses etmiyordu ne güzel çekiyoduk, şimdi kıyametler kopuyor. Burnu tıka basa dolmuş, ağlarken sümükler dışarı fışkırıyo gene de elletmiyo. Fena bunlar yaaa.... Zincoyu da şunun için sordum, benimki çok zayıf ve iştahsız ya, sağolsun sevgili görümcelerim bayramın 2. günüydü bir araya gelmek zorunda kaldık da bi sağlık sorunundan dolayı, bana zinco diye bi çinko şurubunu söylediler. Bu çocuk doğduğundan beri zayıf ve iştahsız, maşallah kendi çocukları her biri topaç kadar. Hele biri daha 3,5 aylık maşallah benim kızdan daha kilolu. Bi bacağı var, benimkinin üst butları kadar tek elle tutamadım Maşallah diyim de nazar değmesin. Anasından haz etmesem de nihayetinde sabi bi kuzu. Neyse işte sırları zinco denen şurupmuş, hem iştah açıyomuş hem gelişimi için çok önemliymiş. Eşime neden daha önce söylemiyolar dedim. Dememle zaten eşimin, nerden bilsinler Durunun zayıf olduğunu iştahsız olduğunu demesi bir oldu. Ağzının ortasına 2 tane çakasım geldi. Bazen eşimden çok nefret ediyorum!
A

ha senin eşinle benim eşim kardeş olmalı

En azından aynı atadan geldikleri kesin simuş
Lidılım Pikoşum :heyo: :heyo:
Bu arada bizim bayram hasılatımız çok feci, eyrlerde sürünüyo, bize kimse bi çöp vermedi. Oysa sevgili kocam her bayram yeğenlerine harçlık verirdi, bu bayram neden sebeptir bilmem(??!!! mi acaba??) yine verecek oldu da sevgli görümcelerim; ay hiç verme gerek yok dediler. Aaaaaaaay canlarım yaaaa..... Bak nası düşünüyolar bizim bütçeyi görüyo musun?
Bizim bayram hasılatı da eh işte
Annemden 100 TL, eşimin babasından 50 TL.
Kardeşim Zaradan bayramlık almış yine. Zara manyağıdır da kendisi. Alma diyorum çok çabuk büyüyor bu bebekler her şey elimizde patlayacak dünyanın parası bunlar, ama dinlemiyor.
Artık kardeşimden gelecek hediyeyi fiks biliyoruz

Zara
Eşimin ablasınınkilere biz de veririz harçlık sürekli. Bu bayram da eli erip karne hediyesi alamadı diye (!) birine Adidastan birine de Nikedan ayakkabı aldık hem de bayram hediyesi olsun diye.
Adaya ne verdiler, koca bir hiç! İlk bayramı ya bu çocuğun, pes. Ama bişey demiyorum, yakışır onlara.
ACİL CEVAP LÜTFEN
kızlar,calpolu kac saat arayla verebiliyoduk yaaa ?
Gittiğim iki doktor da 4 saat arayla dedilerdi bana.
Babuşcum gecmiş olsun, hayırdır, nasılsınız?
littlesunshine'cım size de cok gecmiş olsun, nasıl oldunuz şimdi?
simuşşşşşşşşşşşşşşşş nerelerdesin bacım, yoksun?
kızlar nerdesiniz yafffffffffffff
Canım şimdi daha iyiyiz bakalım
Mikrop kapmışız sanırım, üstüne de diş sıkıntımız var
asımızı olduk geldik..2 tane bi bacagından 1 tane diger bacagından bi de agzından damla seklinde..off yıktı ortalıgı nası agladı ama cabuk sustu cok sukur..dısarı cıkıp bide babasını gorunce nazından yine agladı azcık
ohh artık 1 yasına kadar ası yokmus Allah'tan..
(MASALLAH)
boyu: 70 cm
kilosu : 7650 gr
bas cevresi : 42 cm olmus..
gecen ay 7150 gr'dı..yarım kilo almıs yani..aman neyse bunada sukur bi hastalıgı yok en azından kuzumun..yaklasık 1 saattir uyuyo simdi uyansın atesine bakıcam cıkarsa calpol ver dediler..
Maşallah canım Hiraya subhanallah
Ben Adayı hep tontiş bir bebek sanıyodum
.Ama bikaç zamandır topiğin kuzucuklarını okudukça, benim kızın biraz zayıf olduğuna kanaat getirdim. Zayıf ve kıçı büyük

Yada bacaklar kalın da diyebiliriz

Koca popolu bişey olmasın kız, benim Ada büyüyüncesi

6 aylıkkene 7400 gr 72 cm.di
Beden kitle indeksine baksan, boyu da uzun olduğundan, kilo da az,zayıf o zaman bu çocuk ya
Kafası zate küçük anne karnından beri 7. Aylığız biz daha 41 yada 41,5 cm yalan olmasın
cok gecmis olsun canım noldu neyi var Ada'nın

insallah cabucak gecer
Canım mikrop kapmış sanırsam
Bakanlık emri 'demir'i kesti
Sağlık Bakanlığı'nın bebeklerde ve emziren annelere ücretsiz dağıttığı demir damlası geri çekildi.
2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı. Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...
Doruk ÇAKAR/ ANKARA
Evet canım bu sabah okudum ben de. Hemen attım son kullanma tarihi 2016 yazıyordu. Zaten kan sayımı yapmadan direk veriyorlar çocuklarımıza bunu. Artık temiz çıksa da ben daha veremem. Sağlık ocağı ile konuştum, bir sorun yok bizdeki onlardan değil dedi ama vermicem ben. Artık kan yapıcı şeyleri araştırıp, onları yediricem. Nasılsa artık ek gıdalara geçtik.
Bu arada Hira'ya maşallah, uzun kız olacak sanırım

Benim 02/2017ymiş vermiyim mi ben de?
Gerçi ben bugüne kadar 1 kere verdiydim sadece, hep unutuyodum, kabız olunca hepten kestiydim. Doktoru da 7 aylık olsun öyle verelim demişti.
Ben 7. Aylık olunca da vermedim
selam kızlar,
demir için biz santafer kullanıyoruz. Tuna'nın doktoru onu vermişti. aile hekiminin verdiğini almadım ben o yüzden. kan sayımı yapmadan vermek doğru mu diye sivrilik yapıp sormuştum doktora. 6.aydan itibaren bebek anneden stokladığı rezervleri tüketirmiş. dışarıdan takviyeye ihtiyaç varmış. kan alıp canını yakmamıza gerek yok demişti. sizinle de paylaşmış olayım...
bblaucum geçmiş olsun Ada kuzuma. inşallah tez zamanda iyileşir...
sen faceteki 2 fotografın altına birşeyler yazmıştın ya, eşim de diyor ki " bak arkadaşın ne güzel yazmış, sen çocuğun çarşaf çarşaf fotolarını yayınlıyon, nazar değiyo çocuğa, böyle arada bir göster kaldır

"
teyzoşlar bir daha geçmiş bayramınız kutlu olsun... Tuniş bu bayram kafayı buldu (trakyada böyle derler işler iyi gidince :kahkaha

300 liralık hasılatı var. mama sandalyesi parası çıktı sağolsunlar... kucağına alan cebine para sıkıştırdı... babaannem en büyüktür ailede. gelen giden çok olunca herkes 3-5 verince bile bisürü para oldu -ciko
yalnız hasta olduk biz analı oğullu. ben grip olmuşum. ilaç da kullanamıyom. o kadar dedim emziriorum, yine emzirme döneminde kullanılmayan ilaç vermiş -kizgin
Tunişi de bayramda acile bugün de doktoruna götürdük. burnu akıyor

öksürüyor. burun akıntısı genze gidip öksürük yapıyormuş. bir de dişten dolayı tükürük, salya çok... ondan da öksürük oluyormuş. ben odaya Tunayı hasta ettik diye girdim. adam yine demediğini bırakmadı. üstünü çok açıyor gece dedi annem. siz üzerinize battaniye alıyormusunuz? dedi. annem de yooo diyince, " e Tuna niye alsın"dedi. bi sürü hicivli sözden sonra endişelenecek birşey olmadığını belirtti. geceleri ağrı kesici verin dedi. ben de ilaç vermek istemiyorum çok fazla dedim. o zaman bir dahaki sefer kendi dişiniz ağrıdığında lütfen hiç müdahale etmeyin. ancak o zaman oğlunuzu anlarsınız dedi. ay beni afakanlar bastı, sinir oldum ama annem çok sevdi doktoru :deli:
bir de ben çok hüzünlüyüm galiba bu aralar kızlar. depresyon belirtisi midir nedir. Tunaya şu şarkı söyleyen köpekten almıştım. bayramda ziyaretlere giderken oyalansın diye yanımızda taşıdık. babamın kuzeninin 8 yaşında konuşamayan, yürüyemeyen, bir oğlu var daha önce bahsetmiştim. o çok sevdi köpeği. Tunaya kendi oyuncaklarını verdi. o köpekle oynadı. 2 şarkı var. bir tanesinde " dünya rengarenk göreceksin, bütün renkleri öğreneceksin" bir tanesinde de "bana gülümsedin. anlayabiliyorum. akıllı olduğum için" diyor. Tuna ne zaman onları dinlese aklıma o geliyor şimdi. o hiçbir zaman onları öğrenemeyecek

her seferinde Rabbime bir daha, bir daha şükrediyorum. hepimizin çocuklarına sağlık verdiği, dermansız dert vermediği için...
biraz uzun oldu ama özlemişim bee yazmayı
geçmiş olsun canım tunişe de sana da
İnşallah tez toparlarsınız
Ben de böyle şeylerde çok üzülüyorum. Sokakta ne zaman böyle bir yavru görsem, tee burnumun direği sızlıyor, ciğerimin ucu acıyor
Eskiden de üzülürdüm, ama Adadan sonra hiç kıyamaz oldum çocuklara bebeklere
Hala aklımdadır, bir gün otobüse bindim, bir hanım vardı, kucağında 1 yaşlarında kızı vardı, down sendromlu olduğu belli
onu rahat ettirmeye uğraştı kucağında, uyudu bebek
Ay o kadar etkilendimki, halen gözümün önündeler. Hamd ederek, üzülerek baktım
İçim burkuldu
Haberlerde orta doğuyu gösteriyorlar ya, hep gözüm bebeklerde, çocuklarda
Of çok fena oluyorum