2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Yuuuuh 5.000 e 1990 model 80.000 km de şahin alınıyomuş şimdi baktım da sahibinden koma :D

evet canım ama bozulmuyor kolay kolay.. su an calismadigim icin zor ama calissaydım iş icin mutlaka gerekli yani bir nevi ekmek teknesi... yoksa normal kullanmak icin asla vermem oyle bir para tabii ki... ondan suan icin daha makul birsey alırız alırsak...

ehehehhe Duru da susmuyo, ben de gidip bi bakiim şu hatuna :D

ay canım kolay gelsin valla.. benimde hic tadim tuzum yok bu sebepten.. ne konsantrasyon kaldi ne bisey... herseyden hemen daralıyorum ...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
evet canım ama bozulmuyor kolay kolay.. su an calismadigim icin zor ama calissaydım iş icin mutlaka gerekli yani bir nevi ekmek teknesi... yoksa normal kullanmak icin asla vermem oyle bir para tabii ki... ondan suan icin daha makul birsey alırız alırsak...

ay canım kolay gelsin valla.. benimde hic tadim tuzum yok bu sebepten.. ne konsantrasyon kaldi ne bisey... herseyden hemen daralıyorum ...

aynen Pikoşum aynen... Bana da sürekli bi afakanlar basıyo. Susturmak için naapıcaımı şaşırıyorum. Bide öyle bas bas ağlıyor ki...

Neyse artık inşallah en kısa zamanda geçer ne ağrıları varsa da şöyle mutlu huzurlu sağlıklı olurlar, biz de daha fazla yıpranmayız...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bu arada aklımdayken sorayım, bu sorum hepinize kızlar... Siz bebelere zinco isimli bir çinko şurubu varmış. veriyor musunuz ondan? hani şu gaz için olan zinco değil de, çinko içeren bi zincoymuş??

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Gunaydin kizlar. Birkac gundur giremedim,arayan canlar oldu donemedim. Ada hasta. Tekrar girip yazacagim.... Su an gucum yok ki anlatayim. Gorusuruz...

geçmiş olsun babuş, şimdi nasıl oldu ada?

little tuna'ya da çok geçmiş olsun...

bebikomm ve lidır maşallah kuzucuklarınıza...

selam kızlar...

bizim bayram da az hasılatla geçti ama ben bunu da beklemiyordum, sonuçta çok ufaklar daha...

mama sandalyesi ben ikea dan aldım, chicco, kraft vs baktık ama o kadar para verip de oturmaması var bi de, oralarda hep oturtturduk, pek sevmedi bizimki, ikea nınkinin taşıması, saklaması kolay, temizlemesi kolay, beğendik biz, oğlan da beğendi sanırım, içinde pek mızıklamıyor...bi tane de annemlere alayım diyorum, ora gittiğinde de otursun :D

dişimiz hala çıkmadı bu arada...çok kabarmış ama daha yok...

emekleme de yok henüz, sürünerek hedefe ulaşıyoruz şimdilik ama kollardan tutunca ayağa dikiliyoruz hemen.

bugün eski okuluma ilişik kesmeye gittim, anneme bıraktım kuzeyi, sıpa beni hiç aramamış, halinden çok memnunmuş, gelince de kucağıma atlamadı yani...sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Lilacscım mama sandalyeniz hayırlı olsun güle güle kullanın, leziz yemekelr yiyin:D Valla ben de bilemedim iyi bişey mi ama sanırım sevinmelisin. Okullar açılınca hem senin için hem de Kuzey için zor olmayacak alışmak demektir ki bu bence güzel bişe :)

Selam simus
Tuna daha iyi ama burna damlatirken ve otribebeyle cekerken cok agliyor. Hatta resmen küsüyor :)
Zinco duymadim kuzu

Ay sen bide bize sor otri bebeyle çekme işini, çocuk kendini nereye atacağını şaşırıyo. Daha küçükken hiç ses etmiyordu ne güzel çekiyoduk, şimdi kıyametler kopuyor. Burnu tıka basa dolmuş, ağlarken sümükler dışarı fışkırıyo gene de elletmiyo. Fena bunlar yaaa.... Zincoyu da şunun için sordum, benimki çok zayıf ve iştahsız ya, sağolsun sevgili görümcelerim bayramın 2. günüydü bir araya gelmek zorunda kaldık da bi sağlık sorunundan dolayı, bana zinco diye bi çinko şurubunu söylediler. Bu çocuk doğduğundan beri zayıf ve iştahsız, maşallah kendi çocukları her biri topaç kadar. Hele biri daha 3,5 aylık maşallah benim kızdan daha kilolu. Bi bacağı var, benimkinin üst butları kadar tek elle tutamadım Maşallah diyim de nazar değmesin. Anasından haz etmesem de nihayetinde sabi bi kuzu. Neyse işte sırları zinco denen şurupmuş, hem iştah açıyomuş hem gelişimi için çok önemliymiş. Eşime neden daha önce söylemiyolar dedim. Dememle zaten eşimin, nerden bilsinler Durunun zayıf olduğunu iştahsız olduğunu demesi bir oldu. Ağzının ortasına 2 tane çakasım geldi. Bazen eşimden çok nefret ediyorum!

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Simuss ben zinco duymadimm. Ama defne eskiden acd cinko iciyodu. Bence o zaman daha istahliydi. Dvit kapadi istahini.acaba dr a desem de yine ona donsek nasil olur ki. Sen deyince aklima geldi:elif:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
günaydın kızlar

uykusuz,kabus bi gecenin ardından herkese günaydın.

hasta olan bebişlerimize acil şifalar olsun..ada,tuna kuzucuklar sanırım hastalanmıs tez zamanda iyileşsinler insallah...

kontrolleri güzel cıkan hira ve eymen sizede maşallah kuzucuklar..

diş cıkartan kuzey,noyan ve durucuk yavrucuklarım kolayca cıksın dişleriniz inşallah..

mama sandalyesi yeni,cici olan kuzey paşa cok güzel yemekler ye onda insallah...

umarım kimseyi atlamamısımdır.ela son 3 gecedir uykusuzlukta tavan yaptı.yastığa basımı koymaya korkuyorum artık.gece kaç sefer yatıp kalktıgımızı sayamıyorum bile.sanırım diş kabarmıs diş yerleri ama ortada ne gelen var ne giden.ablası gibi her dişimiz olay olacak sanırım.

allah hepimizin en cok bebişlerimizin yardımcısı olsun.ne cok acıyordur kimbilir..bütün sabrım bundan ötürü onun canı benim uykusuz kalmamdan daha cok acıyor diye teselli edip kendimi yorgunluğumla sabretmeye calısıyorum...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günaydın kızlar. Yazamadım size. Geçmişi de okuyamadım az sonra bakacağım. İnşallah herkes iyidir…
Simuş ve aslı aramıştı beni dönemedim, hastaneler, doktorlar derken… Bugün arayacağım nasipse.
Ada bayramda rahatsızlandı. İnanılmaz yoğun bir ishal, kusma ve ateş…
En son bayramın 3.günü ateşi 38i geçti, fitil verdim. Biraz düşüyor sonra tekrar yükseliyor. Calpol ve fitille dönüşümlü idare ettim.
Zaten ortalık bayram + kendi doktorumuz tatilde. Telefondan destek veriyor sağolsun ama içim rahat etmiyor ki.
Başka bir hastaneden bir çocuk doktoru denk getirdik. Üşütme filan değilmiş, mikrop kapmış.
Kakada kan ve sümüksü yapı olmadığı için dizanteriden şüphelenmedi. Diş de geliyormuş bir yandan.
Dün işe de gelemedim. Aslında gelecektim, sevmesem de, onlara muhtaç olmayı hiç istemesem de egom çocuğumdan önemli değil deyip görümcemi çağırmıştım.
Gel bakıcının başında dur diye. Geldi de. Ama sabah kalkıp da ateşi yine yüksek olunca, verdiğim calpolü anında kusunca, hadi kustu bari yarım fitil atayım deyip attığım fitille birlikte yatağı yorganı batırarak ishal yapınca gitmekten vazgeçtim. İzin aldım, ilaç da alamadı daha da yükselirse hakkından gelemezler diye.
Bir ılık duş aldırdım. Ateşi düştü hamdolsun. İshali için ilaç vermişlerdi, onu vermek istiyorum ama iştahı yokki, doğru dürüst bir şey yemiyor neyin içine katıcam.
Dün tüm gün, 100 cc’den az mama, bir taneden az muz ve birkaç kaşık patates püresi yedi.
Akşam yine zorla azıcık mama içirdim içine ishal ilacı katıp.
Gece uykusuna yatarken tam 2,5 saat ağladı. Zor uyudu. Ağlayarak defalarca kalktı. Daha önceki günler de ateşliydi, ishaldi ama iştahı vardı, ağlaması yoktu…
Gece uyandı mama için normalde 120-150 ml arası içer, sadece 25 ml içebildi.
Ama ateşi hamdolsun düştü. Bu sabah daha iyiydi, bıraktım geldim bakalım, önce Rabbime sonra görümceyle bakıcıya emanet

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydın kızlar

uykusuz,kabus bi gecenin ardından herkese günaydın.

hasta olan bebişlerimize acil şifalar olsun..ada,tuna kuzucuklar sanırım hastalanmıs tez zamanda iyileşsinler insallah...

kontrolleri güzel cıkan hira ve eymen sizede maşallah kuzucuklar..

diş cıkartan kuzey,noyan ve durucuk yavrucuklarım kolayca cıksın dişleriniz inşallah..

mama sandalyesi yeni,cici olan kuzey paşa cok güzel yemekler ye onda insallah...

umarım kimseyi atlamamısımdır.ela son 3 gecedir uykusuzlukta tavan yaptı.yastığa basımı koymaya korkuyorum artık.gece kaç sefer yatıp kalktıgımızı sayamıyorum bile.sanırım diş kabarmıs diş yerleri ama ortada ne gelen var ne giden.ablası gibi her dişimiz olay olacak sanırım.

allah hepimizin en cok bebişlerimizin yardımcısı olsun.ne cok acıyordur kimbilir..bütün sabrım bundan ötürü onun canı benim uykusuz kalmamdan daha cok acıyor diye teselli edip kendimi yorgunluğumla sabretmeye calısıyorum...

Size de geçmiş olsun nazom...Hiç dişiniz yok mu daha? Bizim hiç yok, geç kaldık galiba...

Hiç dişi olmayan başka kim kaldı kızlar?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Günaydın kızlar. Yazamadım size. Geçmişi de okuyamadım az sonra bakacağım. İnşallah herkes iyidir…
Simuş ve aslı aramıştı beni dönemedim, hastaneler, doktorlar derken… Bugün arayacağım nasipse.
Ada bayramda rahatsızlandı. İnanılmaz yoğun bir ishal, kusma ve ateş…
En son bayramın 3.günü ateşi 38i geçti, fitil verdim. Biraz düşüyor sonra tekrar yükseliyor. Calpol ve fitille dönüşümlü idare ettim.
Zaten ortalık bayram + kendi doktorumuz tatilde. Telefondan destek veriyor sağolsun ama içim rahat etmiyor ki.
Başka bir hastaneden bir çocuk doktoru denk getirdik. Üşütme filan değilmiş, mikrop kapmış.
Kakada kan ve sümüksü yapı olmadığı için dizanteriden şüphelenmedi. Diş de geliyormuş bir yandan.
Dün işe de gelemedim. Aslında gelecektim, sevmesem de, onlara muhtaç olmayı hiç istemesem de egom çocuğumdan önemli değil deyip görümcemi çağırmıştım.
Gel bakıcının başında dur diye. Geldi de. Ama sabah kalkıp da ateşi yine yüksek olunca, verdiğim calpolü anında kusunca, hadi kustu bari yarım fitil atayım deyip attığım fitille birlikte yatağı yorganı batırarak ishal yapınca gitmekten vazgeçtim. İzin aldım, ilaç da alamadı daha da yükselirse hakkından gelemezler diye.
Bir ılık duş aldırdım. Ateşi düştü hamdolsun. İshali için ilaç vermişlerdi, onu vermek istiyorum ama iştahı yokki, doğru dürüst bir şey yemiyor neyin içine katıcam.
Dün tüm gün, 100 cc’den az mama, bir taneden az muz ve birkaç kaşık patates püresi yedi.
Akşam yine zorla azıcık mama içirdim içine ishal ilacı katıp.
Gece uykusuna yatarken tam 2,5 saat ağladı. Zor uyudu. Ağlayarak defalarca kalktı. Daha önceki günler de ateşliydi, ishaldi ama iştahı vardı, ağlaması yoktu…
Gece uyandı mama için normalde 120-150 ml arası içer, sadece 25 ml içebildi.
Ama ateşi hamdolsun düştü. Bu sabah daha iyiydi, bıraktım geldim bakalım, önce Rabbime sonra görümceyle bakıcıya emanet…

oyyy kuzumm cok gecmişler olsun babusum.simdi insallah daha iyidir kuzucuk..senin bu anlattığın iremde benim diş cıkartırken yasadıklarımızın aynısıydı.yogun ishal,ateş,iştahsızlık her ne kadar doktorlar bu seylerin dişle alakası yok deselerde ben inanmıyorum onlara.bazı bebekler diş cıkarma dönemini böyle ağır geçiriyor işte.bizzat tecrübeyle sabit benim düşüncem.bizde bir gece iremde kendi doktoru olmadığı için bi hastanenin acilinde teksaslı bi doktora denk gelmiştik.hiç unutmuyorum onun dediğini bazı bebekler diş cıkarırken her hastalığı taklit ederler demişlerdi. sende içini ferah tut annesi insallah sadece diştendir ve o minik inci patladığında bütün sıkıntıları biter adamızın.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Size de geçmiş olsun nazom...Hiç dişiniz yok mu daha? Bizim hiç yok, geç kaldık galiba...

Hiç dişi olmayan başka kim kaldı kızlar?

saol canım..bizimde hiç dişimiz yok daha ama gec kalmadık babusum benim bildiğim 11 aylık bir bebişimiz var daha dişi olmayan.sanırım daha bi cok bebişimizin dişi yok.durucuk,kuzey ve noyan benim bildiklerim dişi olan ballar.

ela gündüz geceye nispeten daha iyi ama gecelerimiz kabus gibi yarım saatte bir bağırarak uyanıyor bi kaç dakikalık sancıdan sonra pışpışlanıp tekrar dalmaya calısıyor.götürmedim bu sefer acillere bence diş diyorum ama :( bugun şu jellerden alıcam bakalım belki azıcık faydası olur.

bide babusum ben hani ağız mendilleri vardıya bebişlerin onu derin dondurucuda soğutup elanın eline veriyorum azcık rahatlatıyor gibi.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Babuss nazo gecmis olsun kizlarrr. Acil sifalar olsu n kuzucuklara.

Babuss biz defne ishalken yarim saatte 1 yada yirmi dk da 10 cc ile baslayip yavas yavas arttirdik mamayi. O sekilde bi daha kusmadi. Bide serum vermediler mi cnm sivi kaybi icin. İshal icin de Rehidrasyon tozu verdiler dimi? Bizde sivi kaybi cok olmustu ya o gun bugunn cok tirsak oldum. Cokk gecmiss olsunn tatlimm

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Nazom, Babuşum... Çok geçmiş olsun kızlar. Umarım tüm bu sıkıntılar diştendir ve inşallah tez zamanda çıkarırlar da siz de yavrucaklar da rahat bir nefes alırsınız... Ben de kafayı yemek üzereyim, sürekli uyu uyan valla nevrim dönmüş durumda. Ya sabır çekip duruyorum. Saat 7 den beri uyanık ve uyumuyor, sürekli bağırıyor. Eşim evde bıraktım valla. Naaapiiim.... :bitter:

Bu arada hepinize günaydın...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu arada aklımdayken sorayım, bu sorum hepinize kızlar... Siz bebelere zinco isimli bir çinko şurubu varmış. veriyor musunuz ondan? hani şu gaz için olan zinco değil de, çinko içeren bi zincoymuş??

Ben kullanmıyorum valla simuşum, duymadım da…

geçmiş olsun babuş, şimdi nasıl oldu ada?

little tuna'ya da çok geçmiş olsun...

bebikomm ve lidır maşallah kuzucuklarınıza...

selam kızlar...

bizim bayram da az hasılatla geçti ama ben bunu da beklemiyordum, sonuçta çok ufaklar daha...

mama sandalyesi ben ikea dan aldım, chicco, kraft vs baktık ama o kadar para verip de oturmaması var bi de, oralarda hep oturtturduk, pek sevmedi bizimki, ikea nınkinin taşıması, saklaması kolay, temizlemesi kolay, beğendik biz, oğlan da beğendi sanırım, içinde pek mızıklamıyor...bi tane de annemlere alayım diyorum, ora gittiğinde de otursun :D

dişimiz hala çıkmadı bu arada...çok kabarmış ama daha yok...

emekleme de yok henüz, sürünerek hedefe ulaşıyoruz şimdilik ama kollardan tutunca ayağa dikiliyoruz hemen.

bugün eski okuluma ilişik kesmeye gittim, anneme bıraktım kuzeyi, sıpa beni hiç aramamış, halinden çok memnunmuş, gelince de kucağıma atlamadı yani...sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim...

Teşekkürler canım…Şimdi daha iyi hamdolsun, huysuz ama ateşi yok ya, en azından o iyi…
Bence arkandan ağlamaması, huysuzluk etmemesi daha iyi, sevinmelisin. İnsanın aklı kalır, daha çok üzülür…

Lilacscım mama sandalyeniz hayırlı olsun güle güle kullanın, leziz yemekelr yiyin:D Valla ben de bilemedim iyi bişey mi ama sanırım sevinmelisin. Okullar açılınca hem senin için hem de Kuzey için zor olmayacak alışmak demektir ki bu bence güzel bişe :)

Ay sen bide bize sor otri bebeyle çekme işini, çocuk kendini nereye atacağını şaşırıyo. Daha küçükken hiç ses etmiyordu ne güzel çekiyoduk, şimdi kıyametler kopuyor. Burnu tıka basa dolmuş, ağlarken sümükler dışarı fışkırıyo gene de elletmiyo. Fena bunlar yaaa.... Zincoyu da şunun için sordum, benimki çok zayıf ve iştahsız ya, sağolsun sevgili görümcelerim bayramın 2. günüydü bir araya gelmek zorunda kaldık da bi sağlık sorunundan dolayı, bana zinco diye bi çinko şurubunu söylediler. Bu çocuk doğduğundan beri zayıf ve iştahsız, maşallah kendi çocukları her biri topaç kadar. Hele biri daha 3,5 aylık maşallah benim kızdan daha kilolu. Bi bacağı var, benimkinin üst butları kadar tek elle tutamadım Maşallah diyim de nazar değmesin. Anasından haz etmesem de nihayetinde sabi bi kuzu. Neyse işte sırları zinco denen şurupmuş, hem iştah açıyomuş hem gelişimi için çok önemliymiş. Eşime neden daha önce söylemiyolar dedim. Dememle zaten eşimin, nerden bilsinler Durunun zayıf olduğunu iştahsız olduğunu demesi bir oldu. Ağzının ortasına 2 tane çakasım geldi. Bazen eşimden çok nefret ediyorum!

Ahahaha senin eşinle benim eşim kardeş olmalı :D En azından aynı atadan geldikleri kesin simuş :D

Lidılım Pikoşum :heyo: :heyo:

Bu arada bizim bayram hasılatımız çok feci, eyrlerde sürünüyo, bize kimse bi çöp vermedi. Oysa sevgili kocam her bayram yeğenlerine harçlık verirdi, bu bayram neden sebeptir bilmem(??!!! mi acaba??) yine verecek oldu da sevgli görümcelerim; ay hiç verme gerek yok dediler. Aaaaaaaay canlarım yaaaa..... Bak nası düşünüyolar bizim bütçeyi görüyo musun?

Bizim bayram hasılatı da eh işte… Annemden 100 TL, eşimin babasından 50 TL.
Kardeşim Zara’dan bayramlık almış yine. Zara manyağıdır da kendisi. Alma diyorum çok çabuk büyüyor bu bebekler her şey elimizde patlayacak dünyanın parası bunlar, ama dinlemiyor.
Artık kardeşimden gelecek hediyeyi fiks biliyoruz :D Zara :D

Eşimin ablasınınkilere biz de veririz harçlık sürekli. Bu bayram da eli erip karne hediyesi alamadı diye (!) birine Adidastan birine de Nike’dan ayakkabı aldık hem de bayram hediyesi olsun diye.
Ada’ya ne verdiler, koca bir hiç! İlk bayramı ya bu çocuğun, pes. Ama bişey demiyorum, yakışır onlara.

ACİL CEVAP LÜTFEN

kızlar,calpolu kac saat arayla verebiliyoduk yaaa ?

Gittiğim iki doktor da 4 saat arayla dedilerdi bana.

Babuşcum gecmiş olsun, hayırdır, nasılsınız?

littlesunshine'cım size de cok gecmiş olsun, nasıl oldunuz şimdi?

simuşşşşşşşşşşşşşşşş nerelerdesin bacım, yoksun?

kızlar nerdesiniz yafffffffffffff

Canım şimdi daha iyiyiz bakalım…Mikrop kapmışız sanırım, üstüne de diş sıkıntımız var…

asımızı olduk geldik..2 tane bi bacagından 1 tane diger bacagından bi de agzından damla seklinde..off yıktı ortalıgı nası agladı ama cabuk sustu cok sukur..dısarı cıkıp bide babasını gorunce nazından yine agladı azcık :)

ohh artık 1 yasına kadar ası yokmus Allah'tan..
(MASALLAH)
boyu: 70 cm
kilosu : 7650 gr
bas cevresi : 42 cm olmus..

gecen ay 7150 gr'dı..yarım kilo almıs yani..aman neyse bunada sukur bi hastalıgı yok en azından kuzumun..yaklasık 1 saattir uyuyo simdi uyansın atesine bakıcam cıkarsa calpol ver dediler..

Maşallah canım Hiraya subhanallah…
Ben Ada’yı hep tontiş bir bebek sanıyodum….Ama bikaç zamandır topiğin kuzucuklarını okudukça, benim kızın biraz zayıf olduğuna kanaat getirdim. Zayıf ve kıçı büyük :D Yada bacaklar kalın da diyebiliriz :D
Koca popolu bişey olmasın kız, benim Ada büyüyüncesi :D
6 aylıkkene 7400 gr 72 cm.di… Beden kitle indeksine baksan, boyu da uzun olduğundan, kilo da az,zayıf o zaman bu çocuk ya…
Kafası zate küçük anne karnından beri 7. Aylığız biz daha 41 yada 41,5 cm yalan olmasın :D

cok gecmis olsun canım noldu neyi var Ada'nın :(
insallah cabucak gecer

Canım mikrop kapmış sanırsam…

Bakanlık emri 'demir'i kesti

Sağlık Bakanlığı'nın bebeklerde ve emziren annelere ücretsiz dağıttığı demir damlası geri çekildi.

2004 yılında başlatılan 'Demir gibi Türkiye' projesi kapsamında 24 aya kadar olan bebeklere verilen Ferro Sanol isimli demir damlasının analizler sonucu kullanıma uygun bulunmayan bazı serileri eczane, depo ve hastanelerden toplatıldı. Bakanlığın Eczacılık ve Tıbbi Ürün ve Şube Müdürlüğü'nce İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıda şöyle denildi: Bu yıl dağıtılmakta olan Ekim 2016 son kullanma tarihli ürülerin bazı serilerinin analizler sonucu kullanılması uygun bulunmamıştır. Söz konusu serilere eczane, depo ve hastanelerden geri çekme işlemi uygulanmıştır. Ayrıca aile hekimlerinin ellerinde kalan serilerin de dağıtımı durdurulmuştur...

Doruk ÇAKAR/ ANKARA

Evet canım bu sabah okudum ben de. Hemen attım son kullanma tarihi 2016 yazıyordu. Zaten kan sayımı yapmadan direk veriyorlar çocuklarımıza bunu. Artık temiz çıksa da ben daha veremem. Sağlık ocağı ile konuştum, bir sorun yok bizdeki onlardan değil dedi ama vermicem ben. Artık kan yapıcı şeyleri araştırıp, onları yediricem. Nasılsa artık ek gıdalara geçtik.
Bu arada Hira'ya maşallah, uzun kız olacak sanırım :)

Benim 02/2017’ymiş vermiyim mi ben de?
Gerçi ben bugüne kadar 1 kere verdiydim sadece, hep unutuyodum, kabız olunca hepten kestiydim. Doktoru da 7 aylık olsun öyle verelim demişti.
Ben 7. Aylık olunca da vermedim…

selam kızlar,

demir için biz santafer kullanıyoruz. Tuna'nın doktoru onu vermişti. aile hekiminin verdiğini almadım ben o yüzden. kan sayımı yapmadan vermek doğru mu diye sivrilik yapıp sormuştum doktora. 6.aydan itibaren bebek anneden stokladığı rezervleri tüketirmiş. dışarıdan takviyeye ihtiyaç varmış. kan alıp canını yakmamıza gerek yok demişti. sizinle de paylaşmış olayım...

bblaucum geçmiş olsun Ada kuzuma. inşallah tez zamanda iyileşir...
sen faceteki 2 fotografın altına birşeyler yazmıştın ya, eşim de diyor ki " bak arkadaşın ne güzel yazmış, sen çocuğun çarşaf çarşaf fotolarını yayınlıyon, nazar değiyo çocuğa, böyle arada bir göster kaldır :D"

teyzoşlar bir daha geçmiş bayramınız kutlu olsun... Tuniş bu bayram kafayı buldu (trakyada böyle derler işler iyi gidince :kahkaha:) 300 liralık hasılatı var. mama sandalyesi parası çıktı sağolsunlar... kucağına alan cebine para sıkıştırdı... babaannem en büyüktür ailede. gelen giden çok olunca herkes 3-5 verince bile bisürü para oldu -ciko

yalnız hasta olduk biz analı oğullu. ben grip olmuşum. ilaç da kullanamıyom. o kadar dedim emziriorum, yine emzirme döneminde kullanılmayan ilaç vermiş -kizgin
Tunişi de bayramda acile bugün de doktoruna götürdük. burnu akıyor :( öksürüyor. burun akıntısı genze gidip öksürük yapıyormuş. bir de dişten dolayı tükürük, salya çok... ondan da öksürük oluyormuş. ben odaya Tunayı hasta ettik diye girdim. adam yine demediğini bırakmadı. üstünü çok açıyor gece dedi annem. siz üzerinize battaniye alıyormusunuz? dedi. annem de yooo diyince, " e Tuna niye alsın"dedi. bi sürü hicivli sözden sonra endişelenecek birşey olmadığını belirtti. geceleri ağrı kesici verin dedi. ben de ilaç vermek istemiyorum çok fazla dedim. o zaman bir dahaki sefer kendi dişiniz ağrıdığında lütfen hiç müdahale etmeyin. ancak o zaman oğlunuzu anlarsınız dedi. ay beni afakanlar bastı, sinir oldum ama annem çok sevdi doktoru :deli:

bir de ben çok hüzünlüyüm galiba bu aralar kızlar. depresyon belirtisi midir nedir. Tunaya şu şarkı söyleyen köpekten almıştım. bayramda ziyaretlere giderken oyalansın diye yanımızda taşıdık. babamın kuzeninin 8 yaşında konuşamayan, yürüyemeyen, bir oğlu var daha önce bahsetmiştim. o çok sevdi köpeği. Tunaya kendi oyuncaklarını verdi. o köpekle oynadı. 2 şarkı var. bir tanesinde " dünya rengarenk göreceksin, bütün renkleri öğreneceksin" bir tanesinde de "bana gülümsedin. anlayabiliyorum. akıllı olduğum için" diyor. Tuna ne zaman onları dinlese aklıma o geliyor şimdi. o hiçbir zaman onları öğrenemeyecek :( her seferinde Rabbime bir daha, bir daha şükrediyorum. hepimizin çocuklarına sağlık verdiği, dermansız dert vermediği için...

biraz uzun oldu ama özlemişim bee yazmayı

geçmiş olsun canım tunişe de sana da…İnşallah tez toparlarsınız…
Ben de böyle şeylerde çok üzülüyorum. Sokakta ne zaman böyle bir yavru görsem, tee burnumun direği sızlıyor, ciğerimin ucu acıyor…
Eskiden de üzülürdüm, ama Ada’dan sonra hiç kıyamaz oldum çocuklara bebeklere…
Hala aklımdadır, bir gün otobüse bindim, bir hanım vardı, kucağında 1 yaşlarında kızı vardı, down sendromlu olduğu belli…onu rahat ettirmeye uğraştı kucağında, uyudu bebek…
Ay o kadar etkilendimki, halen gözümün önündeler. Hamd ederek, üzülerek baktım…İçim burkuldu…
Haberlerde orta doğuyu gösteriyorlar ya, hep gözüm bebeklerde, çocuklarda…Of çok fena oluyorum

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bu arada Babuşum, bizimki ishal olduğunda doktorunu aramıştık ve bize sakın ishal kesici ilaçlar, yiyecekler vs vermeyin demişti ama...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ben kullanmıyorum valla simuşum, duymadım da…

Ahahaha senin eşinle benim eşim kardeş olmalı :D En azından aynı atadan geldikleri kesin simuş :D

Eşimin ablasınınkilere biz de veririz harçlık sürekli. Bu bayram da eli erip karne hediyesi alamadı diye (!) birine Adidastan birine de Nike’dan ayakkabı aldık hem de bayram hediyesi olsun diye.
Ada’ya ne verdiler, koca bir hiç! İlk bayramı ya bu çocuğun, pes. Ama bişey demiyorum, yakışır onlara.

Doğru diyon Babuşum, ataları aynı zaten de demek ki gen haritaları da benziyo :D:D Bizimkiler de anca "ay halaaaam sen ne hareketlisiiin, ne zayıfsııııın" vs diyerek bayram kutladılar. Valla bazen ne düşüneceğimi bilemiyorum Babuşum... Almayın siz de artık hediye mediye dicem ama, sen almasan eminim eşin senden habersiz gene alır......

Öf yaaa bu bebe susmuyooooooooooooooooooooooo aaaaaaaaaaaaaaa imdaaaaaaaaaaaaat

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Nazom, Babuşum... Çok geçmiş olsun kızlar. Umarım tüm bu sıkıntılar diştendir ve inşallah tez zamanda çıkarırlar da siz de yavrucaklar da rahat bir nefes alırsınız... Ben de kafayı yemek üzereyim, sürekli uyu uyan valla nevrim dönmüş durumda. Ya sabır çekip duruyorum. Saat 7 den beri uyanık ve uyumuyor, sürekli bağırıyor. Eşim evde bıraktım valla. Naaapiiim.... :bitter:

Bu arada hepinize günaydın...

Çok zor ya simuşum, kaç gündür biz de öyleyiz, resmen dengem bozuldu.Allah kolaylık versin sana valla...

Bu arada Babuşum, bizimki ishal olduğunda doktorunu aramıştık ve bize sakın ishal kesici ilaçlar, yiyecekler vs vermeyin demişti ama...
Niye ki acep?
İki doktor da bana aynı ilacı verdi reflor muydu neydi.
Ben de kafamca muz, patates püresi filan veriyorum.
Gerçi normal menüsünde de olan şeyler bunlar da...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

canım kactır soruyum diyorum unutuyorum.sen sanırım levent beye gitmiyosun dimi o bi kereden sonra.bende elayı bu sefer baska bi hocaya götürücem aynı hastanede siz eski doktorunuza geri mi döndünüz?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Doğru diyon Babuşum, ataları aynı zaten de demek ki gen haritaları da benziyo :D:D Bizimkiler de anca "ay halaaaam sen ne hareketlisiiin, ne zayıfsııııın" vs diyerek bayram kutladılar. Valla bazen ne düşüneceğimi bilemiyorum Babuşum... Almayın siz de artık hediye mediye dicem ama, sen almasan eminim eşin senden habersiz gene alır......

Öf yaaa bu bebe susmuyooooooooooooooooooooooo aaaaaaaaaaaaaaa imdaaaaaaaaaaaaat

Alır alır simuşum. Habersiz de almaz, napar yapar alır beni de haberdar ve ortak eder o…
Kıl eder beni iyice…

Bana da mızmızlayınca darallar basıyo valla...Sonra da kendime kızıyorum...Hiç memnun olmak yok sürekli bi ıh ıh ıh ıh ıh :sevindirikasli:
Bi de çok hareketlendi.
Önceden bu en iyi günlerin diyenlere kızıyodum da, haklılar mıdır nedir?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar