2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
merhaba hatunlar, nasılsınız?

Hayatım, cidden haklı olarakcok sinirlenmişsin ama babusun dedigi gibi geciyor, umarım o anlık birşeydir ve düzelir herşey...

biliyomusunuz bi bana böyle kayınvalide olayları oluyo sanıyodum çünkü o kadar utanıyodum hiçbir arkadaşımla paylaşamıyordum bu mevzuları demek oldukca yaygın bi durummuş..
cok ilginç yani biz ogullarıyla evlendik diye onların şamaroglanı mı olmuş oluyoruz anlamadım...
biliyosunuz ben cok agır bi lohusalık geçirdim bu kadın yüzünden yapmadıgını bırakmadı hatta kendisinden dudugum en son cümle ' ben öyle kimseye pabuç bırakmam, siz ne sanıyorsunuz' olmuştur ki sonra gece yarısı eşim onu bizden götürmek zorunda kalmıştır . şimdi cok şükür bitti bu mevzular hiç görüşüp konuşmuyoruz ve daha yeni yeni sinirim geçiyor..

ama keşke böyle olmasaydı tabii, akrabalar önemlidir, degerlidir bence, insan sosyal bir varlıktır destege, muhabbete ihtiyac duyar... keşke herkes kendine istedigini başkaları içinde istese, ama olmayınca olmuyor demek ki...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar selam nasılsınız ? herkes iyimi ? kac gundur bakamıyorum hala antalyadayız yarın sabah erkenden doncez evimize insallah..
gecmise bakamıyorum cok fazla sayfa var..zaten zor yazıyorum kardesimin netbookundan kucucuk alıskın deiglim ::),umarım k-herkes ve bebekleriyidir
varmı kacırdıgım onemli bisey?
varmı beni ozleyen soran bakiim ?

gerci kimse aramadı beni ama !!!

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Canım çok sıkkın, geçerse inşallah ya da daha iyi hissedersem gelicem.
Duru cumartesi gece hastanelik oldu, ateşi çok yükseldi uykusunda sayıkladı öyle farkettik, Allah korudu. Ne boktan aşıymış arkadaş! böyle yan etkileri var da ne demeye bu yan etkileri ortadan kaldırcak çalışmalar yapmıyosunuz! Neyse, şimdi ateşi yok çok şükür ama beni öldürüyor. Cennete gideceğimi bilsem ölmeyi isticem o kadar bunaldım. Neyse başım ağrıyor. Kendimi oyunlara adadım, konuşmak yürümek kolumu kaldırmak gelmiyor içimden. Hepinizi öperim. Umarım kimsede bir olumsuzluk yoktur, olanlar da ne olur beni bu seferlik bağışlasınlar yanlarında olamadığım için... :( İnanın çok kötüyüm... Kendinize ve bebeklerinize iyi bakın kızlar...

Simuş çok geçmiş olsun, çok yoruldun, çok üzüldün biliyorum onun için teselli edemiyorum..Yani ne desem seni iyi etmeyecek gibi geliyor.Keşke burda olsaydın, en azından akşamları görüşürdük ya :( Şimdi nasıl oldu Duru?

kızlar bugün bir ara girdim, yazılanları okudum, cevap yazamadım. şimdi de okuduklarımı unuttum iyi mi? bu unutkanlık bende ciddi sıkıntılar oluşturmaya başladı. umarım üstesinden gelebilirim... :aglayan:

bir tek babuşun sorduğunu hatırlıyorum.
Sabah doktora gittik. boynundakilere isilik, kolundakilere alerjik döküntü dedi. değişik birşey yedirdiniz mi dedi. Tunanın bir ay öncesinde hasta olduğunu, ordaki doktorun o zaman ve son kontrolünde herşeyi yemeye başlayabileceğini söylediğini, bu sebeple annemin de artık hergü yeni birşey tattırdığını belirttim. "neeeeeeeeeeeeee?" dedi adam, öyle bir neeee idi ki şaşkınlıktan bayılacak sandım :1: inanmadı bana. eşime sorabilirsiniz dedim. o da sağolsun bana katıldı da dayaktan kurtuldum
yoğurt ve meyve, hadi en fazla sebze püresi... Tuna asla ama asla bunlardan fazlasını yemeyecek, hazır değil daha dedi. ay sonuna doğru kahvaltı başlayabilirmişiz. Bol bol emzirecekmişim ve mamadan mümkün olduğunca kaçınacakmışım ( sanki ben şaldır şaldır sütüme rağmen mama veriyormuşum gibi konuştu :sinirli: )

Yani özetle kızlar, bu doktor milleti gerçekten tuhaf... ben ilk defa çocuk yetiştiriyorum. bir doktorun söylediğine inanamayacaksam kime inanıcam. Neyse, bir kaşıntı kremi verdi, bir de cilt rahatsızlıkları sonrası için uygun nemlendirici... Bol banyo ve banyo sonrası düzenli nemlendirin dedi. Alt dişler iyice yerleşmiş. Saçını ve kulağını çekiştirmesinin sebebi buymuş...

9750 gr olmuşuz. boyumuz değişmemiş. hala 73 cm. kafa çapı da 45cm. az koca kafalı olcak galiba :1:

bizde haberler böyle. okuyabilirsem yazıcam. okuyamazsam cevap yazamadıklarım affetsin :utan:

Maşallah canım. Bu doktoru sevmedim :D Bizimki limon bile yaladı valla. Ama ne yapayım elimizden kapıyor, vermesek ağlıyor.
Kulak ve saçı ile oynaması diş belirtisiymiş demek, Kuzey'in eli hep saçında, kulağının arkasında.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kızlar selam nasılsınız ? herkes iyimi ? kac gundur bakamıyorum hala antalyadayız yarın sabah erkenden doncez evimize insallah..
gecmise bakamıyorum cok fazla sayfa var..zaten zor yazıyorum kardesimin netbookundan kucucuk alıskın deiglim ::),umarım k-herkes ve bebekleriyidir

Antalya da hava nasıl bebikom?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Maşallah Tuna kuşuma, yerim onu, maşallah subhanallah
Kilosu çok iyi,boyu da...
Doktorların her birinin uygulaması farklı cidden lidilım...
Ama bazıları da kof oluyo hakkaten...
Zeynep Kamili biliyorsun, çocuk ve kadın doğum hastanesi.
Ordaki doktorların hepsinden iyi olması lazım.
3 ay önce ada idrar yolu enf. iken diş çıkarıyor ondan huysuz dedilerdi. O diş 3 aydır meydanda yok :D

haha valla ya, onlara kalsak yandık. Rabbi düşürmesin ellerine, ama eksik de etmesin. Zeynep Kamili bilmem mi, kaç yıl yaşadım oralarda da... Capitol alışveriş merkezinin orda, hey gidi günler heeeeeyy :savasciasli:

Maşallah canım. Bu doktoru sevmedim :D Bizimki limon bile yaladı valla. Ama ne yapayım elimizden kapıyor, vermesek ağlıyor.
Kulak ve saçı ile oynaması diş belirtisiymiş demek, Kuzey'in eli hep saçında, kulağının arkasında.

annem de sevmedi Azo :D valla cnm, Tuna kıymalı çorba bile içti :) limon, ohoooo ağacını yemiştir. ama adam vermeyin diyor. Şimdi biraz bekletiyoruz biz de. yoğurttan da bıktı işin kötüsü. Şapır şupur meyve yiyoruz artık. aslında annemin yedirdikleriyle daha sağlıklı kilo alıyordu ama... ve hastalık sonrası verdiklerini bi güzel toparlamıştı. yaklaşık 400-450 gr almış 11 günde dün ilk emekleme geldi, ama arkası gelmedi. bir başlarsa durulur kilo alımı zaten...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Litttleee tuna ya da masallahh cnmm. Dr lar konusunda cok haklisin. İste simusa dr ne zaman kahvalti onerdi bizim dr daha yeni verdi, senin dr hala vermeyin demis. Dusun yani dr ne kadar farkediyo. Ama soyle de bisi var mesela yurtdisinda satilan mamalarda 4. Ayda tavsan eti varmis. Bizimki cocuk da onlarinki ne mesela. Bu kadar ozeniyoruz ama diyorum hep ilkel zamanda bebek mamasi olmadigina gore sutu olmayan kadin ne. Yapiyodu. Muhtemelen eti kendi cigneyip yaada sebzeyi bebeisn agzina tikiyodu. Bilimde gorece olur mu oluyo iste. Karatay la ona karsi cikan profesorler gibi. Hepsi profesor ama bi grup kolesterol hastalik degil ilac icmeyin diyo diger grup bu bi hastalik insanlari oldurceksiniz diyo. Bunlarin hepsi yillarca dirsek curutmus. Bilimm bu yani nasil tezat olurlar. Ama oluyo. Bence cocuk yiyebiliyosa yer yani alerjik bi durumu yoksa.

Tuna dişleri olmamasına rağmen çiğnemeyi öğrendi. yani bu çocuğu meyve püresiyle, yoğurtla geçiştirmek çok da mantıklı gelmiyor ama şimdilik alerji durumundan emin olmak amacıyla sadece dediklerini vericem. kollar geçmezse göstercem ben o doktora :sılakonda:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar milupadan bi msj geldi şöyle diyor:
Bebeğiniz devam sütü içmiyor mu? Biberon ile beslenmekte zorlanıyor mu? Tavsiyelerimiz için uzmanlarımıza danışabilirsiniz.
08002117050 veya
05327550414

Simuş belki ararsın canım?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Merhaba Canlar;

Şöyle geçmişi okudum,,

AZOCUM geçmiş olsun canım, kuzeyin gözü düzelir benim arkadaşımın oğlundada vardı düzeldi canım..

LİTTELIM ben senin doktoruna katılıyorum. Bebeklere verilen çok ek gıda ileride alerjiye sebep olabiliyormuş. Ben çok sınırlandırıyorum ek gıdasını. 9 ayı geçmelerini beklemek gerek diye düşünüyorum.

HAYATIM bu kayınvaldeler çok garip vallahi.. 3 gündür kayınvaldem bizde, sürekli söylediği şey Selimi uyutun uyuyan çoçuk büyür. Çoçuk uyumuyorsa ne yapalım diş sıkıntııs var. Bide eline yastığı almış selimi sallamaya kalkmazmı,, hemen müdahale ettim. Ben Selimi sallayarak uyutmuyorum diye. Yani canım boşver, ben öyle yapıyorum. Hiç umrumda değiller ne kaynana ne görümce. Hayatımın hiç bir noktasına karıştırmamaya çalışıyorum.
SİMUŞUM canımcım çok yorgunsun bunu hissediyorum. Ne olur kendine dikkat et..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
merhaba hatunlar, nasılsınız?

Hayatım, cidden haklı olarakcok sinirlenmişsin ama babusun dedigi gibi geciyor, umarım o anlık birşeydir ve düzelir herşey...

biliyomusunuz bi bana böyle kayınvalide olayları oluyo sanıyodum çünkü o kadar utanıyodum hiçbir arkadaşımla paylaşamıyordum bu mevzuları demek oldukca yaygın bi durummuş..
cok ilginç yani biz ogullarıyla evlendik diye onların şamaroglanı mı olmuş oluyoruz anlamadım...
biliyosunuz ben cok agır bi lohusalık geçirdim bu kadın yüzünden yapmadıgını bırakmadı hatta kendisinden dudugum en son cümle ' ben öyle kimseye pabuç bırakmam, siz ne sanıyorsunuz' olmuştur ki sonra gece yarısı eşim onu bizden götürmek zorunda kalmıştır . şimdi cok şükür bitti bu mevzular hiç görüşüp konuşmuyoruz ve daha yeni yeni sinirim geçiyor..

ama keşke böyle olmasaydı tabii, akrabalar önemlidir, degerlidir bence, insan sosyal bir varlıktır destege, muhabbete ihtiyac duyar... keşke herkes kendine istedigini başkaları içinde istese, ama olmayınca olmuyor demek ki...

Ya pikem en çok neye gıcık oluyorum. Kız aileleri kızının huzuru bozulmasın diye herşeyi alttan alıp güzellikle davranırken erkek aillerinde bir gariplik var. Benim annem, babam ve kardeşim eşime o kadar sevgi dolu ve güzel davranırlarki anlatamam. Çok kıymet verirler benden dolayı..Ne bileyim erkek ailelrinde bir bencillik bir gariplik var ben çözemedim bu işi. Geçen annem geldiğinde seni çok durgun ve içine kapanmış görüyorum dedi. Gerçekten bazı şeyleri hep içime atıyorum. Alttan almaya çalışıyorum ne bileyim. Ama patlayıncada felaket oluyorum. Yine patlama anım yaklaştı gibime geliyor:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
haha valla ya, onlara kalsak yandık. Rabbi düşürmesin ellerine, ama eksik de etmesin. Zeynep Kamili bilmem mi, kaç yıl yaşadım oralarda da... Capitol alışveriş merkezinin orda, hey gidi günler heeeeeyy :savasciasli:

annem de sevmedi Azo :D valla cnm, Tuna kıymalı çorba bile içti :) limon, ohoooo ağacını yemiştir. ama adam vermeyin diyor. Şimdi biraz bekletiyoruz biz de. yoğurttan da bıktı işin kötüsü. Şapır şupur meyve yiyoruz artık. aslında annemin yedirdikleriyle daha sağlıklı kilo alıyordu ama... ve hastalık sonrası verdiklerini bi güzel toparlamıştı. yaklaşık 400-450 gr almış 11 günde dün ilk emekleme geldi, ama arkası gelmedi. bir başlarsa durulur kilo alımı zaten...

Boşver canım sağlıklı olsunlarda kilo alımı az olsun. Selim 3250 gram doğdu, ilk 3 ay feci kilo almıştı. Doktorumuz eğer sadece anne sütü almasaydı ben diyet verirdim dedi. Bebeklikte kilo alımı şeker hastalığına haberci olur felan demişti. Korkmuştum. Neyseki hareketlenince normale döndü.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canımcım seni değilde şu hiramın bakışlarını çok özledim.. Şaka şaka. Olurmu hiç. Sen antalyaya gidince netin yok diye düşünmüştüm. Sen gir yine özletme kendini..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ya pikem en çok neye gıcık oluyorum. Kız aileleri kızının huzuru bozulmasın diye herşeyi alttan alıp güzellikle davranırken erkek aillerinde bir gariplik var. Benim annem, babam ve kardeşim eşime o kadar sevgi dolu ve güzel davranırlarki anlatamam. Çok kıymet verirler benden dolayı..Ne bileyim erkek ailelrinde bir bencillik bir gariplik var ben çözemedim bu işi. Geçen annem geldiğinde seni çok durgun ve içine kapanmış görüyorum dedi. Gerçekten bazı şeyleri hep içime atıyorum. Alttan almaya çalışıyorum ne bileyim. Ama patlayıncada felaket oluyorum. Yine patlama anım yaklaştı gibime geliyor:)

Gerçekten çok doğru tespit canım.
Benim ailem de eşime öyle davranırlar(dı).
Halen çok değişmiş değil, ama ailesinin senin de söylediğin tarzda bencilliklerine aman verdiği, engel olmadığı için annem de kardeşim de eşime kırgınlar.Eskisi kadar çok değer vermediklerini seziyorum, alttan da almazlar eskisi gibi.
Eşim de kafasını değiştirdi ama geç kaldı, kırılan kırıldı.
Rahmetli babam yoğun bakımda yatarken eşimi de kendi oğlu sanıyordu, düşün o kadar benimsemiş yazık.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Bebik kız telefonun yok ki nasıl arayalım seni? Versen ya :)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Gerçekten çok doğru tespit canım.
Benim ailem de eşime öyle davranırlar(dı).
Halen çok değişmiş değil, ama ailesinin senin de söylediğin tarzda bencilliklerine aman verdiği, engel olmadığı için annem de kardeşim de eşime kırgınlar.Eskisi kadar çok değer vermediklerini seziyorum, alttan da almazlar eskisi gibi.
Eşim de kafasını değiştirdi ama geç kaldı, kırılan kırıldı.
Rahmetli babam yoğun bakımda yatarken eşimi de kendi oğlu sanıyordu, düşün o kadar benimsemiş yazık.

Aman babuşum bunları kafadan bi atabilsek..
Hiç umursamaz davransak ne güzel olcak ama olmuyor. İnsanın içine bişeyler takılıp duruyor.
Bu aralar bende yerli yersiz eşime gıcık olma durumum var. Doğumdan sonra bu gelişti. Herşeye kızasım var. Bendemi bi sorun var diye düşünüyorum bazen..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar Adaya tütülü bi badi aldım, size de göstereyim çok hoşuma gitti :)

indir.jpg

indir (1).jpg

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Aman babuşum bunları kafadan bi atabilsek..
Hiç umursamaz davransak ne güzel olcak ama olmuyor. İnsanın içine bişeyler takılıp duruyor.
Bu aralar bende yerli yersiz eşime gıcık olma durumum var. Doğumdan sonra bu gelişti. Herşeye kızasım var. Bendemi bi sorun var diye düşünüyorum bazen..

Yok canım bende de aynısı var.
Doğumdan sonra ne yapsa gıcık oluyorum, art niyet arıyorum.
Sürekli bi bozasım,kızasım var kendisine...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Yok canım bende de aynısı var.
Doğumdan sonra ne yapsa gıcık oluyorum, art niyet arıyorum.
Sürekli bi bozasım,kızasım var kendisine...

Bu hal geçecek mi babuş..,
yoksa çok sıkıntılı bir durum..
Şimdi bebekler küçük bi süre sonra her davranışımıza çok dikkat etmeliyiz. Küçükken annem ve babam ufak bi şekilde tartışsa bile o kadar üzülürdü ki anlatamam..
Selimin karşısında anne babası tartışan insanlar olmak istemiyorum..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu hal geçecek mi babuş..,
yoksa çok sıkıntılı bir durum..
Şimdi bebekler küçük bi süre sonra her davranışımıza çok dikkat etmeliyiz. Küçükken annem ve babam ufak bi şekilde tartışsa bile o kadar üzülürdü ki anlatamam..
Selimin karşısında anne babası tartışan insanlar olmak istemiyorum..
Evet canım,ben de annemler tartışınca çok üzülürdüm çok…
İnşallah geçer, karşılıklı anlayışlı olmalı empati yapmalıyız.
Bebekler şimdi küçük, evet, ama biz bir kez eşimle tartıştık Ada’nın önünde.
Biz bağırdıkça o yavrum nasıl ağladı, görmen lazım.
Yükselen her sese ağlayarak tepki verdi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar