2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

Maşallah tosun Tunama Allah nazarlarda korusun
biz de çarşamba kontrolümüz ama bugün hemşire tarttı hemen hemen sizin kilonuz kadar olmuşuz boyumuz sizden kısa:))
doktorlara gelince her konuda hepsinin fikri ayrı malesef ben bunu önceden anladım
mesela Batur 6 aylıkken öksürüyo diye doktora götürdük muayene ettikten sonra bize hemen hastaneye yatış yapalım dedi ben düşüp bayılacam ağlıyorum çocuğa ağır bronşit olmuş dedi biz hemen çocuğu alıp özel bi doktora götürdük ne dedi beğenirsin bu çocuğun ağzında pamukcuk dışında hiç bişeyi yok dedi o günden sonra biz çocuk hastalanınca hep iki doktora götürdük alışkanlık:)

oyyyy Kayra paşama da maşallah

haklısın valla cnm, başka şeyler söylediklerinde benim de kafam karışıyor. ama bi çoğunu kahvaltıya başladı. bizimki ona bile erken dedi.çıldırciiiiiiiiiiiim :D :elif:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Azomm sen boyle deyince okudumm cnm kendi derdimden gormedim hicbisey:( cok gecmis olsunn. Ben resimde oyle buyk bi kayma gormuyorum zamanla gecer insallah. Belki hani ilk aylarda gooz kaslari zayif oluyodu ya hani oyle biraz guclenmeye ihtiyaci vardir. Dr gecer dediyse gecer insallah allah in izniyle uzme kendini

Simusss ne asisi cnm bu yan etki yapan. Rota degil heralde rota yaptirmicam demistin cunku?

Litttleee tuna ya da masallahh cnmm. Dr lar konusunda cok haklisin. İste simusa dr ne zaman kahvalti onerdi bizim dr daha yeni verdi, senin dr hala vermeyin demis. Dusun yani dr ne kadar farkediyo. Ama soyle de bisi var mesela yurtdisinda satilan mamalarda 4. Ayda tavsan eti varmis. Bizimki cocuk da onlarinki ne mesela. Bu kadar ozeniyoruz ama diyorum hep ilkel zamanda bebek mamasi olmadigina gore sutu olmayan kadin ne. Yapiyodu. Muhtemelen eti kendi cigneyip yaada sebzeyi bebeisn agzina tikiyodu. Bilimde gorece olur mu oluyo iste. Karatay la ona karsi cikan profesorler gibi. Hepsi profesor ama bi grup kolesterol hastalik degil ilac icmeyin diyo diger grup bu bi hastalik insanlari oldurceksiniz diyo. Bunlarin hepsi yillarca dirsek curutmus. Bilimm bu yani nasil tezat olurlar. Ama oluyo. Bence cocuk yiyebiliyosa yer yani alerjik bi durumu yoksa.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
çokkkk sinirliyim
akşam işten geldik oğlumu yıkadık
ben kremliyorum ve gecelikleyim
cam tıkladı kaynana geldi
sinir oldum zaten hiç aramaz gelirken
içeri gittim yeniden giyindim
o inmiş aşağı içeri geldim hoşgeldin dedim
ilk lafı zamanl zamansız yıkıyosunuz bu çocuğu
ne zaman yıkıcaz anne çalışıyoruz
bi sesini yükseltti
hemen herşeyi yanlış anlıyosunuzzzzz
neyi yanlış anladım dedim
gözlerini kapamış ne dense yanlış anlıyosunuz
neyi yanlış anladım şunu dedin bunu dedim dedim
hala vakitsiz yıkıyosunuz dedi
anne çalışlıyoz ne zaman yıkıcaz diyom
bağırarak
sanki bi siz çalışıyosunuz biz çalışmadık sanki öle oturduk evde (ki çalılmıyomuş)
anne sen sinirlisin galiba ben bişey dedmedim bi anda patladın dedim
cvp
şu dünyada bi tek zaten ben türkçe konuşmayı öğrenemedim dedi
ben de emzireyim dedim kalktm yodasına gittim
15 dk sonra kapı kapandı gitti sittirolup
eşim beyefendinin de cvbı ne dedi kadın
ne zaman gelsin kadn gündüz çalışıyoz
ki 3 gündür çalışıyom 7 aydr evdeyim geldiği sayılı

ya yok ben yapamıcam bu insanlarla
nasıl evlendiğime hayret ediyorum
bu gerizekalı kadını çekemicem ya
dün akşam bağıra bağıra şöyle dedim zaten oğluma
oğlum kusura bakma
bütün akrabaların MALLLLL babanen halan amcan hepsi gerizekalr büyüdüğünde sana bunu nasıl anlatcağımı bilmiyorum
sonra uyuttum onu ben de yattım
gerldi yemek yemicez mi
yemicem dedim
hemen aynı laf geç mi yedin
geç veya erken yemicem dedim
madem yemicen beni nie bekletiyon
bekle dedim mi sana git ye dedim
o da yemedi
sabah işe giderken ben gidiyom dedi
cvp vermedim
ayakkablarını giydfi kafasını uzattı ben gidiyorum dedi
ii hayırlı işler dedim kalkmadan kapıyı çarpt gitti
bayramda gitmek istemiyorum salak karıya napcam ya offffffff lanet olsun ya evlenen kafama sıçayım pok vardı
mutluluğun sosyalliğin nasıl bişi olduğunu unuttum monotonluk 2. adım oldu sanki
iyiki oğlum var bi tek onu çok seviyorum

he bi de diyoki cts var pazar var herhün yıkamak zorunda değilsiniz kendi haftada 1 yıkandığı için

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
hayatım çok kızdırmşlar seni belli, sakin olmaya çalış, bir şeye canı sıkkınmış kayınvalidenin herhalde, gelmiş sana patlamış...pişman olmuştur belki o da. sıkma sen canını...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canım çok sıkkın, geçerse inşallah ya da daha iyi hissedersem gelicem.
Duru cumartesi gece hastanelik oldu, ateşi çok yükseldi uykusunda sayıkladı öyle farkettik, Allah korudu. Ne boktan aşıymış arkadaş! böyle yan etkileri var da ne demeye bu yan etkileri ortadan kaldırcak çalışmalar yapmıyosunuz! Neyse, şimdi ateşi yok çok şükür ama beni öldürüyor. Cennete gideceğimi bilsem ölmeyi isticem o kadar bunaldım. Neyse başım ağrıyor. Kendimi oyunlara adadım, konuşmak yürümek kolumu kaldırmak gelmiyor içimden. Hepinizi öperim. Umarım kimsede bir olumsuzluk yoktur, olanlar da ne olur beni bu seferlik bağışlasınlar yanlarında olamadığım için... :( İnanın çok kötüyüm... Kendinize ve bebeklerinize iyi bakın kızlar...

Simuşum,çok üstüste geldi kuzum sen çok yoruldun.Bunaldın...Üzüntüsü cabası, yorgunluğu ayrı...
Bedenen yoruldun, ruhen yoruldun...
Yardım edenin de yok, biri gelip azıcık dinlendirse seni.
Geçecek Rabbimin izniyle, bu ağır günlerde dualarımdasınız sizler de.Dua edicez,tevekkül edicez, atlatıcaz inşallah...
Öyle ölmek filan deme,Duru için ayakta duracaksın sen.
Bak boynumdaki ben ya kötüyse endişesi bile, öyle korkuttu ki beni.Canım kıymetlidir,ama ilk kez ölmekten değil, evladımı yalnız bırakmaktan korktum.
Bizim artık canımızdan öte can var, anneyiz biz, omzumuzda bin ton da olsa ayakta dimdik dikileceğiz.Ki sen bildiğim en güçlü,en dirayetli annelerden birisin.
Sen üstesinden gelirsin...Bi omuz, bi dert ortağı ararsan, telefonun kadar yakınım.

kızlar bugün bir ara girdim, yazılanları okudum, cevap yazamadım. şimdi de okuduklarımı unuttum iyi mi? bu unutkanlık bende ciddi sıkıntılar oluşturmaya başladı. umarım üstesinden gelebilirim... :aglayan:

bir tek babuşun sorduğunu hatırlıyorum.
Sabah doktora gittik. boynundakilere isilik, kolundakilere alerjik döküntü dedi. değişik birşey yedirdiniz mi dedi. Tunanın bir ay öncesinde hasta olduğunu, ordaki doktorun o zaman ve son kontrolünde herşeyi yemeye başlayabileceğini söylediğini, bu sebeple annemin de artık hergü yeni birşey tattırdığını belirttim. "neeeeeeeeeeeeee?" dedi adam, öyle bir neeee idi ki şaşkınlıktan bayılacak sandım :1: inanmadı bana. eşime sorabilirsiniz dedim. o da sağolsun bana katıldı da dayaktan kurtuldum
yoğurt ve meyve, hadi en fazla sebze püresi... Tuna asla ama asla bunlardan fazlasını yemeyecek, hazır değil daha dedi. ay sonuna doğru kahvaltı başlayabilirmişiz. Bol bol emzirecekmişim ve mamadan mümkün olduğunca kaçınacakmışım ( sanki ben şaldır şaldır sütüme rağmen mama veriyormuşum gibi konuştu :sinirli: )

Yani özetle kızlar, bu doktor milleti gerçekten tuhaf... ben ilk defa çocuk yetiştiriyorum. bir doktorun söylediğine inanamayacaksam kime inanıcam. Neyse, bir kaşıntı kremi verdi, bir de cilt rahatsızlıkları sonrası için uygun nemlendirici... Bol banyo ve banyo sonrası düzenli nemlendirin dedi. Alt dişler iyice yerleşmiş. Saçını ve kulağını çekiştirmesinin sebebi buymuş...

9750 gr olmuşuz. boyumuz değişmemiş. hala 73 cm. kafa çapı da 45cm. az koca kafalı olcak galiba :1:

bizde haberler böyle. okuyabilirsem yazıcam. okuyamazsam cevap yazamadıklarım affetsin :utan:

Maşallah Tuna kuşuma, yerim onu, maşallah subhanallah
Kilosu çok iyi,boyu da...
Doktorların her birinin uygulaması farklı cidden lidilım...
Ama bazıları da kof oluyo hakkaten...
Zeynep Kamili biliyorsun, çocuk ve kadın doğum hastanesi.
Ordaki doktorların hepsinden iyi olması lazım.
3 ay önce ada idrar yolu enf. iken diş çıkarıyor ondan huysuz dedilerdi. O diş 3 aydır meydanda yok :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hayatım, sinirlenmekte haklısın...
İnsan bu tip durumlarda da böyle isyan ediyor, ben de öyle oluyorum...
Sakinleşince,daha mantıklı düşünürsün...
Sen benim bikaç ay önceki halim gibisin şu an, boşanmaya ben de takmıştım...
İnan anlattıklarını okurken o kadar kendimi gördüm ki sende...
Ama geçti benim sakinleştim, sen de sakinleşcen.Bi geçiş dönemindesin şu an.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
simuş geçecek bu günler...duru çok sağlıklı bir bıcırık olacak annesi, her şey yoluna girecek, sen güçlü ol...yanında kimse yok ama hep destek olan eşin var en azından...ikiniz beraber üstesinden geleceksiniz, eminim.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bayramda bi yere gidecek olan var mı acep?

Memlekete gideriz biz Allah nasip ederse, tatil filan yok yani...
Ama benim iş değiştirme durumu için haber geldi,,aradılar dün akşam üstü, %90 oldu,son detayları görüşcez bu hafta yada en fazla bayramdan hemen sonra dediler.
Eğer hemen çağırır da, kısa zamanda da başla derlerse araya bikaç günlük tatil sıkıştırmamız lazım :)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Memlekete gideriz biz Allah nasip ederse, tatil filan yok yani...
Ama benim iş değiştirme durumu için haber geldi,,aradılar dün akşam üstü, %90 oldu,son detayları görüşcez bu hafta yada en fazla bayramdan hemen sonra dediler.
Eğer hemen çağırır da, kısa zamanda da başla derlerse araya bikaç günlük tatil sıkıştırmamız lazım :)

çok sevindim senin adına...istediğin yer miydi, hani cmt çalışılan? şartlar iyi diyordun orası için, öyle hatırlıyorum :acep:

ben de gitmek istiyorum bi yere ama bayramda hep 2 katı normal fiyatın, sanırım izmir de kalırız, günübirlik gezeriz.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
benim oğlan 7buçuk 8de kalkar, iki saat takılıp yeniden uyur...benim de uykum kaçmış olur, benim mesai hep erken o yüzden :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
çok sevindim senin adına...istediğin yer miydi, hani cmt çalışılan? şartlar iyi diyordun orası için, öyle hatırlıyorum :acep:

ben de gitmek istiyorum bi yere ama bayramda hep 2 katı normal fiyatın, sanırım izmir de kalırız, günübirlik gezeriz.

Evet canım orası ama şu ctesi olayı hala içime batıyo...
Hayırlısı inşallah. Perşembe bi de başka bi yerle görüşücem ama ne çıkar bilmem,orası da iyi ama Avrupa yakasında....

Bayramda iki katı her yer hem de annemi bırakıp da gidemem ki, zaten gurbetteyiz, üzülür yazık, gitmeyin demez de...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Evet canım orası ama şu ctesi olayı hala içime batıyo...
Hayırlısı inşallah. Perşembe bi de başka bi yerle görüşücem ama ne çıkar bilmem,orası da iyi ama Avrupa yakasında....

Bayramda iki katı her yer hem de annemi bırakıp da gidemem ki, zaten gurbetteyiz, üzülür yazık, gitmeyin demez de...

hayırlısı olsun inşallah...
biz hem annemlerle hem kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz, kayınvalidemler de sizin memlekete gidecekler bayramda :D

biz de zaten bi yere gidersek annemlerle gideceğiz...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hayırlısı olsun inşallah...
biz hem annemlerle hem kayınvalidemlerle aynı şehirdeyiz, kayınvalidemler de sizin memlekete gidecekler bayramda :D

biz de zaten bi yere gidersek annemlerle gideceğiz...

Annemle tatile gitsem ilk fırsatta kayınvalide askıntı olur.
Hatta eşim askıntı eder. Benimkilerle gidildi ya illa adalet sağlanacak. Kendi çok adaletli ya -kizgin

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Allahım yaaaaa…Biz birkaç sene önce eşimin amcasına ziyarete gittik, görümceler de geldi. O gün bir komşusu gelmiş amcaya oturmaya, çocuğu üstün zekalı. Ama raporları filan var, heyet raporuyla sabit IQ’su. Kaçtı şimdi hatırlamıyorum ama, dehanı bir alt seviyesi çocuk. Bilinen en yüksek IQ’dan birkaç puan eksik. Zaten çocuk her haliyle, belli ediyor, 7 yaşında, zeka paçalardan akıyor maşallah. Hal, hareket, tavırlar… Benim çok hoşuma gitti, sevdim çocuğu, ilgilendim, sorular sordum, o cevaplayıp konuştukça mest oldum, ailesine ne kadar hoşuma gittiğini, benim bile gururlandığımı ifade eden şeyler söyledim.
E ortamdaki herkes de ilgilendi tabi çocukla.
Görümcem ne dese beğenirsin: “Ben de bizim X’ten (küçük oğlunu kastediyor) şüpheleniyorum fena halde.”
Güleceğim geldi. Pardon dedim neden şüpheleniyorsun? :D
“İleri zeka olduğundan.” dedi.
Yani yakından uzaktan alakası yok öyle diyim size, çocuğa bahane vermiyim anlatıp da…
Yahu niye kendini rezil ediyosun, ille her zaman bir numara olamazsın da bari komik olma.
,

yarıldımmm... ahhhahahahhhaaa.

Cevap yazan canlarım çok sağolun, inşallah kendiliğinden geçer ben de bunun için dua ediyorum.
Cevap yazmayanlara bişe demiyom hıh diyom sadece :sinirli:

bebişim ben kaçırdım ne oldu? kötü bişey değil umarım.

Canım çok sıkkın, geçerse inşallah ya da daha iyi hissedersem gelicem.
Duru cumartesi gece hastanelik oldu, ateşi çok yükseldi uykusunda sayıkladı öyle farkettik, Allah korudu. Ne boktan aşıymış arkadaş! böyle yan etkileri var da ne demeye bu yan etkileri ortadan kaldırcak çalışmalar yapmıyosunuz! Neyse, şimdi ateşi yok çok şükür ama beni öldürüyor. Cennete gideceğimi bilsem ölmeyi isticem o kadar bunaldım. Neyse başım ağrıyor. Kendimi oyunlara adadım, konuşmak yürümek kolumu kaldırmak gelmiyor içimden. Hepinizi öperim. Umarım kimsede bir olumsuzluk yoktur, olanlar da ne olur beni bu seferlik bağışlasınlar yanlarında olamadığım için... :( İnanın çok kötüyüm... Kendinize ve bebeklerinize iyi bakın kızlar...[/QUOT

yavrum ya :( geçmiş olsun simoşum. atla gel kız bana azıcık dinlenirsin hem.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar