2012 Şubat Anneleri

Tepki
56
Selam kizlar. Sacma bi pazar gunundeyiz. Tanidik bi aileden kotu bi olay duyduk sabah sabah. İnt falan dusmus haber. Esim cenazeye gitti.

Tasinmak istedigim yerde cok uygun fiyatli bi ev cikti. Ve ben sirf kayinvalidemin arka sokagi diye istemiyorum dedim. Cunku biliyorum her gun kahveye caya cat kapi gelcek can sikintisindan. Bi yandan cocuk icin daha iyi orasi bu yakindaki eve btasinirsam en az 2-3 sene burda kalmak zorundayiz. Ama kayinvalidemin arkasina tasinsam kesin bosaniriz kanimca.her gun annesini cagiriyo eve burdayken bile. Ya dun bi gorumcem eve geldi ki hic gelmez o normalde disarda gorusuruz. Yanina oturmaya kimse gitmeyince aradi oglunu napiyosunuz diye. Benimkide hemen alayim seni de dedi. Korkuyorum yaslaninca bende boyle her dk cocugumla olmaya calisir miyim diye. Ramazan bonca 10 dan fazla disarda yemek yedik hepsinde yanimizda annesi vardi. Bi kere de ben gelmiyim oglum sen git karinla basbasa ye demek yok. Geldigi yetmiyo bi de aslan oglum bilmem ne sarilip sarilip opuyo. Hesabi odemek icin didistiklerinde de ogluna ama bakk gelmicem bi daha senle diye sesini inceltip bi simarmasi var gormeyin.-kizgin
Bu bi bosanma nedeni olabilir mi sizce? Yada insan neden bosanir? Kocanla yalniz kalamamak, kalsan da adamin bi elinde ipad karsisinda mac la oturmasi, ben cocuga bakmak zorunda degilim ama sen annesin bakmak zorundasin diye insani ifrit edicek konusmalar yapmasi, beraber hicbir program yapmamasi, surekli kilo vb seyler icin yerip kotu espriler yapmasi bosanma nedeni midir,,, yoksa kufuru yok dayagi yok, oturup havadan sudan muhabbet edebiliyoruz hala, e evin benim cocugun ihtiyaclarini da karsiliyo deyip susmak mi lazim?

İyi de ben boyle yasamak istesem hergun birbirimizi yiyoruz Ama nihayet babam deyip babamin evinde otururdum. Arkadasimla muhabbet eder kendi calistigimla ihtiyacimi karsilamaya devam ederdim.

Cok bulanik beynim kizlar. Ne olur 2 laf edin. Kizim olmasa coktan cikip gitmistim. KVgamiz gurultumuz yok bunlar disinda ama baska biseyimiz de yok. Abartiyo muyum sizce. Esim sen sorunlusun biz gayet iyiyiz diyo. Seviyorum esimi ama sevmek yetmiyo demek. Ben tipik ev hanimi oldum o da ev arkadasim. Oluruna biraktim herseyi ama amasi cok iste...

Ecrinciğim sanki senin ki kayınvalide sendromu olmuş.. Öncelikle ne olursa olsun insanın kayınvalidesi ile arasındA bir mesafe olmalı..Benim nacizane fikrim çok yakın ev tutmamakta iyi yapmışsın.. Ama şuda bir gerçek erkeklerin çoğu annesine laf söyletmiyor..Yani annen şöyle böyle deyince tam uyuz oluyorlar sana sonra senin kafana kakıyorlar o lafları..:)) O yüzden o mesaafeyi senin korumaya çalışman lazım çaktırmadan.. Eşine gelince çoğu erkek inan öyle benim eşimde ya haber açar yada ekonomi kanalı öyle dalar gider.. Al birazda sen bak derim alır çocuğunada tv izletir..:) Diyorum azcık oynaş çocukla bak konuşmayı çok geç öğrenir böyle giderse diye..ama tık yok.. Ben gün boyu evde tekim ama oğlaanlaa konuşmaktan yoruluyorum ama beyfendi konuçcak bişe bulamıyormuş.. Buda bir kişilik ben ne yapabilirim ki..bu yaştan sonra ne o değişir ne ben.. bu hayatta birde şu varki artık insanlar çok tahammülsüz..ama bazen alttan almak lazım çünkü evlilik güç savaşı değil.. dengeyi iyi sağlamalı.. insanlar ya çok ezik davranıyorlar yada çok saldırgan.. sabırlı ve evliliği yürütmeye biraz niyetli olmakta lazım.. Yani boşanma lafını felan unut..patırdı gürültü olmadığı müddetçe.. Arkadaşı dediği gibi okulu devam ettir yada çalışmayıda deneyebilirsin.. Kendine uğraş bul bu aralar.. yada yeni arkadaşlar..
Ayy öyle aklıma geleni yazdım umarım yanlış birşey yazmamışımdır .. Affola..

Azelyacım umarım ilaçla göz kayması düzelir.. Ameliyatlık bir şey yoktur..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Selam kizlar. Sacma bi pazar gunundeyiz. Tanidik bi aileden kotu bi olay duyduk sabah sabah. İnt falan dusmus haber. Esim cenazeye gitti.

Tasinmak istedigim yerde cok uygun fiyatli bi ev cikti. Ve ben sirf kayinvalidemin arka sokagi diye istemiyorum dedim. Cunku biliyorum her gun kahveye caya cat kapi gelcek can sikintisindan. Bi yandan cocuk icin daha iyi orasi bu yakindaki eve btasinirsam en az 2-3 sene burda kalmak zorundayiz. Ama kayinvalidemin arkasina tasinsam kesin bosaniriz kanimca.her gun annesini cagiriyo eve burdayken bile. Ya dun bi gorumcem eve geldi ki hic gelmez o normalde disarda gorusuruz. Yanina oturmaya kimse gitmeyince aradi oglunu napiyosunuz diye. Benimkide hemen alayim seni de dedi. Korkuyorum yaslaninca bende boyle her dk cocugumla olmaya calisir miyim diye. Ramazan bonca 10 dan fazla disarda yemek yedik hepsinde yanimizda annesi vardi. Bi kere de ben gelmiyim oglum sen git karinla basbasa ye demek yok. Geldigi yetmiyo bi de aslan oglum bilmem ne sarilip sarilip opuyo. Hesabi odemek icin didistiklerinde de ogluna ama bakk gelmicem bi daha senle diye sesini inceltip bi simarmasi var gormeyin.-kizgin
Bu bi bosanma nedeni olabilir mi sizce? Yada insan neden bosanir? Kocanla yalniz kalamamak, kalsan da adamin bi elinde ipad karsisinda mac la oturmasi, ben cocuga bakmak zorunda degilim ama sen annesin bakmak zorundasin diye insani ifrit edicek konusmalar yapmasi, beraber hicbir program yapmamasi, surekli kilo vb seyler icin yerip kotu espriler yapmasi bosanma nedeni midir,,, yoksa kufuru yok dayagi yok, oturup havadan sudan muhabbet edebiliyoruz hala, e evin benim cocugun ihtiyaclarini da karsiliyo deyip susmak mi lazim?

İyi de ben boyle yasamak istesem hergun birbirimizi yiyoruz Ama nihayet babam deyip babamin evinde otururdum. Arkadasimla muhabbet eder kendi calistigimla ihtiyacimi karsilamaya devam ederdim.

Cok bulanik beynim kizlar. Ne olur 2 laf edin. Kizim olmasa coktan cikip gitmistim. KVgamiz gurultumuz yok bunlar disinda ama baska biseyimiz de yok. Abartiyo muyum sizce. Esim sen sorunlusun biz gayet iyiyiz diyo. Seviyorum esimi ama sevmek yetmiyo demek. Ben tipik ev hanimi oldum o da ev arkadasim. Oluruna biraktim herseyi ama amasi cok iste...

Tatlım bir yuvayı kurmak cok zor bir iş, bozmak ise bin kat daha zor inşallah olmaz... evlilikte dönemlere göre herkesin bir sıkıntısı olabiliyor, sabırla saygı ve bolca empatiyle sorunların üstesinden gelinecegini düşünüyorum (tabii ki karşında cok sorunlu şiddet uygulayan bir insan yoksa)...
senin anlattıklarına göre eşini seviyorsun ve sana karşı saygılı davranıyor.. bence kendine ait bir sosyal çevren olması gerekli, ne bileyim kayınvalide ve görümcelerin dışında insanlarla görüşmen lazım gibi geliyor, sen devamlı onlarla birliktesin, seviyosun bu güzel ama seni boguyor bu kadar birliktelik...
bence yavaş ve yumuşak bir şekilde içindekileri eşinle paylaş, onun seni anlamasını sagla. bu ikinizede iyi gelir bence, sonuçta severek, konuşarak evlendiniz degil mi? tekrardan hatırlatın kendinize o sevgiyi..böyle düşünüyorum canım...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ecrincim sonuna kadar haklısın
ama boşanma sebebi mi bilmiyorum gerçekten
çünkü bazen ben de düşünüyoyorum ama onun da boşanma sebebi olup olmadığını bilmiyorum

benimki de tam tersi bensiz mıçmaz nerdeyse bende bundan skılıyorum
fazla elkol hareketinden
dokunulmaktan
öpülmekten
sevmem yani kucalanmaktan
eşim de bayılır sırnaşsın
tabii bunşardan düşünmüyorum
anlatamıcam sebeplerim var
ama onlar da yeterli sebepler mi bilemiyorum
ama eşimi seviyorum

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ecrincim sonuna kadar haklısın
ama boşanma sebebi mi bilmiyorum gerçekten
çünkü bazen ben de düşünüyoyorum ama onun da boşanma sebebi olup olmadığını bilmiyorum

benimki de tam tersi bensiz mıçmaz nerdeyse bende bundan skılıyorum
fazla elkol hareketinden
dokunulmaktan
öpülmekten
sevmem yani kucalanmaktan
eşim de bayılır sırnaşsın
tabii bunşardan düşünmüyorum
anlatamıcam sebeplerim var
ama onlar da yeterli sebepler mi bilemiyorum
ama eşimi seviyorum

senle bazı huylarımızı cok benzetiyorum ta başından beri, yukarıda yazdıklarını, başka şeyleri, ketumlugunu (kendini saklayısını) falan..

ama burada ilk olarak babuş ve simuş ve gökce ve azelya cok actılar beni, sonra diger arkadaşlar, layla ve nazoda diger mahalledeyken o karnıbahar arkadaş zamalarında yukarıdaki arkadaşlar hariç ilk muhabbet edenler oldu benle saolsunlar onlarıda hiç unutmam yani ilk defa kendime ait bişeyler paylaştım burada ki kendi yakın arkadaşlarımla bile cok zordur kendimden bahsetmem..

saolun be güzelceler, iyik denk gelmişiz...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ecrinn kızlar demişler zaten benim de düşündüklerimi, bence de kendine yavaş yavaş başka çevre kurmaya çalış, okul olmazsa iş bak kendine...sanki kocanın çevresiyle olmak seni yoruyor, belki o zaman eşinle de bazı şeyler değişir...

azo inşallah kendi kendine geçer de müdahaleye gerek olmaz... biz kontrol de olmadık...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
azom insallah mudahale gerektirmeden atlatir kuzey pasam...
ecrincimesinle aranizda bir iletisim problemi olusmus olabilir. bizde gozlemledigim bu oldu.insallah duzelir.
ortada aldatma veya siddet gibi cirkin olaylar olmadigi surece evlilige defalarca sans verilebilecegi kanisindayim...

Tunanin boynundaki kizariklik azalirken kollarda daha farkli sekilde basladi. Yarina randevu aldim. Gostericem, icim rahat etmeli.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar günaydın, sabah gelince hemen okudum yazdıklarınızı…

Aklımda kalanlara hemen yanıt vereyim,alıntı yapamadım:

Simuşum, beni aldırmadım, doktor acelesi yok, travması iyileşmiş, görüntü açısından elin erdiğinde müsait olduğunda aldır dedi. Yalnız kendi kendime evham yapıcam derken annemi çok üzmüşüm. Günlerdir hastaydı, 15 günde 5 kilo vermiş üzüntüden, bana bir şey olacak diye. Doktor bana iyi deyince keyfi yerine geldi yazık. Köpekler ana olmasın işte :(

Duru nasıl oldu, ateşi hafta sonu sürdü mü? Vanilya şurubunu buldun mu, bulamadıysan ben burdan bulup yollarım sana, İstanbulda illa ki vardır, bulurum ben onu?

Azoşum, Allahın izniyle bir şeyi yoktur Kuzeyin, bebeklerde göz kayabiliyor benim de bildiğim, yaşına kadar düzelir Rabbimin izniyle.

Ecrincim, ben de arkadaşlara katılıyorum. Sosyal ortamını yenilemek, kendine okul gibi ciddi uğraşlar bulmak sana çok iyi gelcektir. Bence saydıkların evliliği bitirecek ve düzeltilmeyecek şeyler değil.

Lidilim, götürdün mü Tunayı doktora? Adada da döküntüler vardı, doktor atipik bi döküntü ateş olmazsa önemli değil de, ben kendi inisiyatifimle yumurtayı kestim, döküntüler de silikleşti ve yenileri çıkmadı...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
azom insallah mudahale gerektirmeden atlatir kuzey pasam...
ecrincimesinle aranizda bir iletisim problemi olusmus olabilir. bizde gozlemledigim bu oldu.insallah duzelir.
ortada aldatma veya siddet gibi cirkin olaylar olmadigi surece evlilige defalarca sans verilebilecegi kanisindayim...

Tunanin boynundaki kizariklik azalirken kollarda daha farkli sekilde basladi. Yarina randevu aldim. Gostericem, icim rahat etmeli.

evet canım için rahat etmediyse göster, muhtemelen ya sıcaktan diyebilir (gerci sixin oralar ferahtır şimdi ne güzel) yada bişey dokunmuş olabilir... geçmişler olsun minnoşa...
bazen Noyanda da cıkıyor tatlım mesela patates brokoli vermiştim brokoli dokunmuştu..

Kızlar günaydın, sabah gelince hemen okudum yazdıklarınızı…

Aklımda kalanlara hemen yanıt vereyim,alıntı yapamadım:

Simuşum, beni aldırmadım, doktor acelesi yok, travması iyileşmiş, görüntü açısından elin erdiğinde müsait olduğunda aldır dedi. Yalnız kendi kendime evham yapıcam derken annemi çok üzmüşüm. Günlerdir hastaydı, 15 günde 5 kilo vermiş üzüntüden, bana bir şey olacak diye. Doktor bana iyi deyince keyfi yerine geldi yazık. Köpekler ana olmasın işte :(

Lidilim, götürdün mü Tunayı doktora? Adada da döküntüler vardı, doktor atipik bi döküntü ateş olmazsa önemli değil de, ben kendi inisiyatifimle yumurtayı kestim, döküntüler de silikleşti ve yenileri çıkmadı...

gecmiş olsun tatlım merak etmiştim bende... Ana gibi yar olmaz demişler, ne cok üzülmüş kıyamam...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
canlarim gunaydin

gecmisi okuyacaktim fakat cok yazmissiniz oncelikle gecmis olsun dilekleriniz icin hepinize coooookkk tesekkur ederiz.bizi hic tanimayan teyzelerimizin bizim icin dua ettiklerini bilmek ne guzel bi duygu.her firsatta bakmaya calistim ama ela cok musade etmedi.oldukca zor bi hafta gecirdik.atesimiz 3 gun surdu cok kuvvetli bi sekilde.ela bu hafta tek lokma sokmadi agzina.zaten mizirtili bi bebekti iyice kucak bagimlisi oldu.uyanik oldugu her an yapisik ikiz gibi geziyoruz :bitter: umarim biz yokken baska kimselerde ters biseyler olmamistir.

hepinizi cok seviyoruz ve kocaman opuyoruz..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Biz bu sabah aşıya gittik atlattık sonunda bir yaşına kadar rahatız yavrum çok ağladı gözümün içine baka baka sağanak halinde sonra arabada sızdı hala uyuyor inşallah gecemiz rahat geçer

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Ayy sorma miss gibi muhabbeti kaçırmışım kızzz :D Ama sizi okurken çok eğlendim :D

Kızlar biz de gittik doktora, şükür iyiyiz. Yalnız hastanede asansörde göz doktoru ile karşılaştık, "gözü kayıyor getirin kontrol edeyim" dedi. Biz göze gitmiştik aslında, damla damlatılmıştı ve doktor gözde bir problem yok demişti. Bunu doktora anlattım. "O zaman aynı işlemi bir daha uygulayıp canını yakmayalım" dedi. Zaten 1 yaşına kadar düzelmez ise ancak o zaman ameliyat olunuyormuş. Beklicem bakalım inşallah ameliyata gerek kalmaz.

Lidılımm geçmiş olsun Tuna'ya ya çok üzüldüm.Bebeklerimiz çok hareketli, her an hepsinin başına bu tür kazalar gelebilir, biz ne kadar dikkat etsek karşı taraf dikkat etmeyebilir, Allah hepsini korusun.

Nazom gelin kızıma ne oldu ya? Nasıl
oldunuz, en son bi haber vermemişsin?

Simuşum şimdi Duru kızımın süte mi alerjisi varmış? Süt ve süt ürünlerine? Neler ile besleyeceksin?

azom canim cok saol simdi biraz daha iyiyiz.hic firsatim olmadi girip biseyler yazmaya.kuzey iyiymis cok sukurr.hic uzulme gozu icin kendiliginden duzelir insallah bebeklerde cok olur buyudukce gecer

operiz sizi capon oglusla annesini.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
canlarim gunaydin

gecmisi okuyacaktim fakat cok yazmissiniz oncelikle gecmis olsun dilekleriniz icin hepinize coooookkk tesekkur ederiz.bizi hic tanimayan teyzelerimizin bizim icin dua ettiklerini bilmek ne guzel bi duygu.her firsatta bakmaya calistim ama ela cok musade etmedi.oldukca zor bi hafta gecirdik.atesimiz 3 gun surdu cok kuvvetli bi sekilde.ela bu hafta tek lokma sokmadi agzina.zaten mizirtili bi bebekti iyice kucak bagimlisi oldu.uyanik oldugu her an yapisik ikiz gibi geziyoruz :bitter: umarim biz yokken baska kimselerde ters biseyler olmamistir.

hepinizi cok seviyoruz ve kocaman opuyoruz..

Nazoşum sen nasıl oldun yıvvrum ? Elamı çok öpüyorum kuşum nasıl solmuştur

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Biz bu sabah aşıya gittik atlattık sonunda bir yaşına kadar rahatız yavrum çok ağladı gözümün içine baka baka sağanak halinde sonra arabada sızdı hala uyuyor inşallah gecemiz rahat geçer

ohhh gecmisler olsun balim darisi bize bizde carsamba olucaz ama aklim cikiyor atesi olucak yine diye o gecirdigimiz 3 gunden sonra korkuyorum.kayram,kikirigim atessiz atlatsin insallah.

sen napiyosun?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

Nazoşum sen nasıl oldun yıvvrum ? Elamı çok öpüyorum kuşum nasıl solmuştur

valla iyi diyim iyi oluyum balim.seninle konustugumuz gun varya arabadayim demistim.o gun cok buyuk kaza atlattik senle telefonu kapattik eve donmeye calisiyoduk istanbul yolunda yan seritte giden tir soforu uyuyup benim seridime girdi nasil durdum hatirlamiyorum cocuklar arabadaydi aklim oynadi agzim yuzum ucuk her yerim korkudan ustumuzde dolasan sey neyse umarim defedilmistir dun gittik kurban kestik yine bu kadar cok sey basimiza gelince.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

ohhh gecmisler olsun balim darisi bize bizde carsamba olucaz ama aklim cikiyor atesi olucak yine diye o gecirdigimiz 3 gunden sonra korkuyorum.kayram,kikirigim atessiz atlatsin insallah.

sen napiyosun?

Hep aynı beaaaa:)
evde iki çocuk bir koca düşün ne işler yapıyorum:kahkaha:
bugün Kayra aşı oldu ben izinliyim akşama kadar oğlumla ilgilenecem yemek falan yapmıcam

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

valla iyi diyim iyi oluyum balim.seninle konustugumuz gun varya arabadayim demistim.o gun cok buyuk kaza atlattik senle telefonu kapattik eve donmeye calisiyoduk istanbul yolunda yan seritte giden tir soforu uyuyup benim seridime girdi nasil durdum hatirlamiyorum cocuklar arabadaydi aklim oynadi agzim yuzum ucuk her yerim korkudan ustumuzde dolasan sey neyse umarim defedilmistir dun gittik kurban kestik yine bu kadar cok sey basimiza gelince.

Ayyyy canım benim geçmiş olsun Allah korumuş sizi çocuklarda korkmuştur kurbanızı Allah kabul etsin kazalardan belalardan hastalıktan korusun(amin)

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Ecrincim sen nasıl oldun canım ?
yazına yorum yapamadım ama çok üzüldüm
evliliğin başlarında özellikle ilk bebekten sonra
böyle çatışmalar oluyor bizlerde geçirdik o günleri
biraz sabır gerekiyor sonra herşey yoluna giriyor çocuktan sonra
eşler kendilerini ikinci plana atıldıkları düşüncesine kapılıp
saçma sapan davranışlarda bulunuyor yani düşünmeden hareket ediyorlar senin biraz zamana ihtiyacın var

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar