Babuşum, domatesleri ve soğanı bamyalarla mı pişirip kaldırıyosun? Bide kuru biber dolma için ben biber aldım pazar günü, temizleyip ipe dizip kurutucam bakalım. ilk kez yapıcam umarım becerebilirim...
ehehehe ben de normalde pek bişe kaldırmazdım Lidılım ama artık annelik neyi gerektirirse yapmak zorundaymışım gibi hissediyom ondan kaldırıyom bişiler
Oooooh iyi ki de gitmişsiniz bak. Bide kararsız kalmıştın
Ay yazık kız... Alıştı tabi İstanbulda kalabalığa dışarıya. Neyse eve de alışır annesi bir iki güne inşallah...
Tanselcim neden kemerli aldınız? Ben kemerliden biran önce kurtulmak istiyorum. Bana eziyet gibi geliyo o koltuğu bağlamak... İsofixli hem daha güvenli değil mi?
Evet biz de de kemerle bağlanan Jane var Pikoşum ve oturma yeri çok içe göçük. Biz hiç memnun kalmadık, değiştirmek için sabırsızlanıyom. Gerçi zati epey uzundur kullanmıyoruz çünkü Duru o koltuktan nefret ediyo, sürekli ağlıyo...
Limoncum öncelikle geçmiş olsun aşılarınız, bizim de bu hafta içi olmamız gerek. Sanırım çarşmba götürcem ben. yanlış hatılamıyorsam oğlunun günde 4-5 kez bazen 6 kez kaka yaptığını yazmışsın. bana çok gibi geldi ama annesi olarak sen rutinini daha iyi bilirsin, benim kız ishalken günde 5-6 bazen 7 kez yapıyo. Ama ishali yoksa 1 bazen de 2 kez yapıyo günde.
Babuşum fotoya baktım ama ucu silivce ucu gibi mi değil mi anlayamadım. Gerçi öyle bile olsa ne olduğunu bilecek miyim sanki.. laf işte benimki de... Ama burdan bakınca sanki sinek ısırığı gibi duruyo.
Sağolun kızlar, Allahım başka dert vermesin inşallah.
Bizim ne şikayetlerimiz vardı:
1. Ağrı: bi kere çocuk sürekli karnını kasıyodu, hani daha önce de bahsetmiştim, her kaka yapmamız bi olay oluyo, göz yaşları döke döke yapıyoruz diye.
2. İştahsızlık: İştahımız hiç yok, hiçbişe yemek istemiyo kızım biliyosunuz. Süt alerjisi bağırsak iç yüzeyinde küçük sivilce gibi yaralar yaparmış, besinler tam emilemezmiş o yüzden çocuk sıkıntı çekermiş yemek yemek istemezmiş.
3. Kakada kan ve sümüksü yapı: Biliyosunuz tatilde kan görmüştük kakada ve apar topar hastaneye gitmiştik. Bugün doktora bu olayı anlattım ve dizanteri olduğunu söylediklerini söyledim. Kadın çok acı acı güldü. Bu kadarlık bir bebekte, üstelik yemek alamamış, sadece anne sütü almış bir bebekte dizanteri olmaz dedi. Yukarda anlattığım sivilce olayını anlattı ve kakada gördüğümüz kanın nasıl olduğunu sordu. Kan, böyle püskürtülmüş gibiydi kakada. nokta nokta her yere dağılmış gibi. Hıh işte süt alerjisinde böyle oluyomuş. Dizanteride böyle boşalmış gibi bi yere yığılı kan oluyomuş. Bide yaklaşık 2 aydır sümüksü bi yapıda. Dizanteri diye kullandığımız ialç biteli 2 hafta olacak nerdeyse ama halen düzelme olmadı dışkılamada. Oysa dizanteri olsaymış şimdiye çoktan düzelmesi gerekirmiş. Bu durum direkt zaten başlı başına süt alerjisinin belirtisiymiş.
4. Kilo alamama: Biliyosunuz Duru bu aya kadar 4. aydaki kilosuyla durdu, geçen ay sadece 100 gr, ondan önceki ay 250 gr kilo aldı.
Şimdi doktorun yazdığı tam tanıyı yazıyorum: "süt proteinine bağlı enterokolit" miş. İşte böyle...