2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın canım.
Allah kavuştursun diyim mi :D:D:D

:D bilmem desen mi ki acaba :)
bi zorum yok kendisiyle ama herkes yerinde sag olsun derler ya benimkide o hesap..fazla icli dıslı olmayı sevmem ben herkesle..

gecmis olsun canım bu arada okuyodum demin,umarım ciddi bisey degildir..hira'nın da cıkmıstı o tarz seyler ama daha yayvandı hani sinek ısırıgını kasırsın kanar kızarır ya hatta yanar orası,o tarz biseydi boynunun altında gogsunde cıkmıstı ama gecti sonra sıcaktandı sanırm..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Simuşum, ben senin çok güzel bir şekilde dikkat edeceğine, Duru’yu çok güzel besleyip sıkıntısız bir şekilde alerjiyi atlayacağınız zamana getireceğine çok eminim Allahımın da izniyle.
Sakın sana zor görünmesin şimdi, ben nasıl yemeyeceğim uzak duracağım,diyet de yapamıyorum ki deme.
İnan en güzel nefis terbiyesi evlatlar uğruna yapılıyor, kimse için tutmazsın boğazını ama işin ucunda evlat oldu mu var ya dünya vız geliyor.
Beni biliyosun, ömründe boğazına laf geçirememiş insan, hamileyken, insanın iştahının ve nefsinin en açık, en zorlayıcı olduğu dönemde nasıl tuttum kendimi, kuzum zarar görecek diye.
Gklukoz intolernasım olmasına rağmen hemoglobin A1C’mi yaklaşık 7’den 4,5’lara indirdim.
Lokma koymuyordum ağzıma lokma diyetim dışında.
Şimdi yapamıyorum mesela.
Ne oldu, kilo da almadım bahaneyle, sana da diyet olmuş olur işte :D
Sen yaparsın, inanıyom ben sana çok.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
:D bilmem desen mi ki acaba :)
bi zorum yok kendisiyle ama herkes yerinde sag olsun derler ya benimkide o hesap..fazla icli dıslı olmayı sevmem ben herkesle..

gecmis olsun canım bu arada okuyodum demin,umarım ciddi bisey degildir..hira'nın da cıkmıstı o tarz seyler ama daha yayvandı hani sinek ısırıgını kasırsın kanar kızarır ya hatta yanar orası,o tarz biseydi boynunun altında gogsunde cıkmıstı ama gecti sonra sıcaktandı sanırm..

Aynen öyle canım herkes yerinde iyi olsun aman…
Fazla kavuşmaya gerek yok :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Hira var ya cizgifilm acıyorum izlemiyo..normal dizilere bakmak istiyo insan yuzu gormek istiyo cocuk :) e2 de merlin'i izliyo en cok ilgiyle :kahkaha:

bazen cok isim oldugunda acıyorum tv yarım saatligine..aslında vicdanen rahatsız oluyorum tv ye bakmasına izin verdigim icin ama napayım baska turlu durmuyo ki..off keske ev isini yemegi yapıcak biri olsaydı da ben sadece kızımla ilgilenebilseydim :tskler:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
gecen gun esim izinliydi..malum kardesi de evde ya dedimki siz hira'ya bakıverin 1 saat ben kuafore gideyim..esim naptırcan diye sordu ssanane yaa alla alla dedim sonra soyledim manikur yaptırcam kaslarımı aldırcam dedim..
neyse gittim,sonra esim almaya geldi hira'yı bırakmıs amcasıyla..kuafor yakındı..ben eve donuyoruz sandım diyo ki carsıdaki kokorecciye gidelim de paket yaptıralım eee hira?? dedim..e amcası varya diyo ya o ne anlicak cocuk bakmaktan dedim eve gidelim dedim e gectik artık dedi..hem 1 saat kuafordeyken aklına gelmedi de simdi mi aklına geliyo Hiraa diyosun dedi..
nasıl kızdım nasıl sinirlendim yaa..4o yıl soylersin artık demi dedim...yazık be su kadarcık seyi bile cok goruyosun lux sayıyosun dedim..

uyuz oldum yani anlicagınız..dovesim geldi -kizgin

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
gecen gun esim izinliydi..malum kardesi de evde ya dedimki siz hira'ya bakıverin 1 saat ben kuafore gideyim..esim naptırcan diye sordu ssanane yaa alla alla dedim sonra soyledim manikur yaptırcam kaslarımı aldırcam dedim..
neyse gittim,sonra esim almaya geldi hira'yı bırakmıs amcasıyla..kuafor yakındı..ben eve donuyoruz sandım diyo ki carsıdaki kokorecciye gidelim de paket yaptıralım eee hira?? dedim..e amcası varya diyo ya o ne anlicak cocuk bakmaktan dedim eve gidelim dedim e gectik artık dedi..hem 1 saat kuafordeyken aklına gelmedi de simdi mi aklına geliyo Hiraa diyosun dedi..
nasıl kızdım nasıl sinirlendim yaa..4o yıl soylersin artık demi dedim...yazık be su kadarcık seyi bile cok goruyosun lux sayıyosun dedim..

uyuz oldum yani anlicagınız..dovesim geldi -kizgin

Benim eşim de öyle yapıyor bazen. Benim yorulmama hatta yorulmayı bırak pert olmama anlam veremiyor, arada beş-on dakika oyalıyor ben de ev işiyle ilgileniyorum ya, dünyayı devirdiğini sanıyor herhalde kendisince.
Ama ben acımıyorum artık o madem benim görevim görüyor tüm bunları, ben de aynen ona görev görüyorum bir takım şeyleri.
Eskiden üzülürdüm çok yoğun tempoda ve çok esnek saatlerle çalışıyor diye. Kıyamazdım hiç iç buyurmadığım gibi, yapabildiğimce ayağına hizmet ederdim dinlensin diye.
Şimdi umurumda değil, iyice bencil oldum ben.
Ben kadınım diye tüm evin işi, çocuğun her sorumluluğu bana layık görülüyorsa, görevim görülüyorsa, o da sırf erkek diye eşekler gibi çalışmak zorunda.
Erkek olmasaymış madem.
Benim yetişemediğim yerde, yorgunluktan-uykusuzluktan geberse de kalkmak bakmak zorunda çocuğa. İstese de istemese de benim koştuğum işleri yapacak, benim angaryalarımı çekecek.
Ama bazen fark ediyorum, gece mızmızlıyo çocuk duyduğu halde kalkmıyo, bekliyo ki ben kalkayım. Acımadığımı fark etti sanırım :D
Yüklenebildiğimce yüklenirim böyle yaparsa, umurum değil valla.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Benim eşim de öyle yapıyor bazen. Benim yorulmama hatta yorulmayı bırak pert olmama anlam veremiyor, arada beş-on dakika oyalıyor ben de ev işiyle ilgileniyorum ya, dünyayı devirdiğini sanıyor herhalde kendisince.
Ama ben acımıyorum artık o madem benim görevim görüyor tüm bunları, ben de aynen ona görev görüyorum bir takım şeyleri.
Eskiden üzülürdüm çok yoğun tempoda ve çok esnek saatlerle çalışıyor diye. Kıyamazdım hiç iç buyurmadığım gibi, yapabildiğimce ayağına hizmet ederdim dinlensin diye.
Şimdi umurumda değil, iyice bencil oldum ben.
Ben kadınım diye tüm evin işi, çocuğun her sorumluluğu bana layık görülüyorsa, görevim görülüyorsa, o da sırf erkek diye eşekler gibi çalışmak zorunda.
Erkek olmasaymış madem.
Benim yetişemediğim yerde, yorgunluktan-uykusuzluktan geberse de kalkmak bakmak zorunda çocuğa. İstese de istemese de benim koştuğum işleri yapacak, benim angaryalarımı çekecek.
Ama bazen fark ediyorum, gece mızmızlıyo çocuk duyduğu halde kalkmıyo, bekliyo ki ben kalkayım. Acımadığımı fark etti sanırım :D
Yüklenebildiğimce yüklenirim böyle yaparsa, umurum değil valla.

demi ya..sanki biz bu cocukları tek basımıza yaptık..severken iyi bakmaya geldimi bıdı bıdı bıdı...dedigin gibi acımamak lazım..bende aynı sen gibi yapıyodum meyvesini getirirdim suyunu bile getirirdim walla hic erinmezdim yani ama boyle yapınca kendimi enayi gibi hissediyorum..bosuna yapmısım diyorum yani..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
başım çatlıyo, ne zor şey hastanede doktoruyla hemşiresiyle memuruyla uğraşmak yaaa... Allahım kimseyi hastanelere muhtaç etmesin, edecek hastalık da vermesin inşallah. Amin.
yeni girebildik eve, hemen yazıp çıkıcam kızı yıkamam ve yemek hazırlamam gerek.

sanırım bugün son kez süt ve süt ürünleri tüketicem, yarından itibaren içinde peynir altı suyu tozu olan şeyleri bile uzunca bir süre yemem yasaklandı. Duru da süt alerjisi varmış, ama buna da şükür laktoz intoleransı değilmiş. tarhana çorbası yoğurt vs hiçbişe yedirmicem, rapor çıktı özel mama alınacak. rapor olmazsa mamanın kutusu 100 liraymış.

alerji testi yapıldı sırtı delik deşik oldu yavrumun. 15 dk öyle sırtı açık üstü çıplak yüzüstü beklemesi gerekiyomuş, ağlamaktan bi hal oldu... o bi taraftan eşim bi taraftan arada ben helak oldum. ciltten yapılan alerji testinde bişe çıkmadı.

sonra kan aldılar 2 tüp. Allahım ne eziyetmiş bebekten kan almak. elin kolla birleştiği yere iğneyi sokup kolu sıkıyolar, bi posta da ona ağladık. sonra salya sümük eme eme uyuduk daha doğrusu sızdık 15-20 dk, şuanda da odasında mız mız ediyo, size yazmak için geldim hemen çıkıcam.

süt alerjisi kanda da alerji testinde de çıkmayabilirmiş, ama anlattıklarınız bire bir süt alerjisiyle örtüşüyo dedi. en belirgin kanıtımız yaklaşık 2 aydır süren sümüksü kaka. neyse canlar, buna da şükür dediğim gibi. akşam gelirim inşallah. öpüldünüz.
Şimuşum çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
Duruda yavrum nasıl sıkıntı çekti kimbilir
En azından laktoz intoleransı değilmiş buna şükürler olsun

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Kızlar aslında noktacıklar küçük değil. Yani dün eve gittiğimde gördüm ki, hem yeni noktalar çıkmış, hem de etrafları kocaman kızarmış.
Diğer bacağında ve bir tane de kaşının içinde çıkmış.
Uçları sivilce gibi sivri değil de, içi irrite minicik bi mercimek gibi. Yani mercimekten ufak ama şekli mercimek gibi uçlarının.
Sinek ısırığı gibi değil.
Belki bir şey çıkarıyo da olabilir, doktor ateş olursa konuşalım demişti belki ondan şüphelendi, ama ateş olmadı hamdolsun.
İyi ki böyle bi dönemde annem de bende. Yalnızca bakıcıyla değil…
Su çiçeğine benzemiyo, kızamık da değil…
Belki de alerjidir diye yumurta ve pekmezi kestik bakalım. Sabaha sanki biraz renkleri solmuştu, kabarıklıkları sönmüştü.
Sanırım kaşınmıyor da, ellemiyor oraları çünkü.

Simuşum domatesi ve soğanı da bamyalarla pişiriyorum evet. Ama dondurucudan çıkarıp pişireceğim zaman bi küçük soğan ve az bi domates yeniden yapıyorum dibine. Az soğan- az domatesle kaldırsan olur yani bence.

Babuş bende resime baktım sanki alerji olmuş Ada yenileri tek tük çıkıyorsa kesin alerjidir benim büyük oğlan tatlıyı fazla kaçırınca böyle döküntüler olur
Ben bamyayı sadece domatesle 5-10dk kavurup indirdikten sonrada biraz limon sıkıyorum öyle dolaba koyuyorum

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selam kizlarr.. Giremiyorum. Defne 2 gundur atesli. Onceki gun aksam ustu huysuzlandi. Finalde bir saat avazi ciktigi kadar bagirdi. Tam uyku saati oldugundan 10 saniye uyu 30 saniye ciglik at seklinde tam bir saat gecirdik. İftar donusu arabadaydik bide. Ben kanter icinde onun da kafasindan terler gozunden yaslar suzule suzule eve geldik. Sonra bi uyudu bi daha kalkmadi. Dun atesliydi. 39 u gecmedi 38 den inmedi. Keyfi de iyi gibiydi ama yine de bi halsizlik vardi. Dr ates dusurucu ver 4-5 saat sonra cikarsa bi daha ver ama tekrar cikarsa verme sabah getir dedi. Dis gibi anladim kabarma var mi dedi. Yok dr bey dedim varsa da ben anlamiyorum dumduz damak yani. O zaman idrar yolu enfeksiyonu olabilir, viral enfeksiyon olabilir bisiler saydi. Hayyy enfeksiyonuna beee dicektim. Bu kadar dikkat ozenn nerden cikiyo bu enfeksiyon.Ama gorumcem kabarmis cocugun damagi
dedi. Gece bi kez daha ilac verdim. Bide soguyan disligini eline tutusturdum. Bi keyiflendi bi keyiflendi. Kendi kendine konustu 15 dk. Eddaa, alllne diyip diyip durdu. Sevinsin diye arayip edaya dinlettik sesini. Kameraya da aldikAksam arabasinda da gulerekk baaaabba dedi ama sadece bi kere dedi ve tekrari olmadi diye ben ciddiye almadim. Halalari uctu tabi. Onlara kalsa cocuk haagan bile dedi belki diyodur da isime gelmediginden ben duymuyorumdur:deli:neyse bu 15 dk keyif bana 1 saat miziklama olarak geri dondu.icim ezildi ama elimden hicbisi gelmedi. İlac da cok faydali olmadi bence.

Bu sabah bana gore yaniyodu ama derece dusuk cikti. Huysuz. Bu sefer de ishal olmus. Aticam kendimi yakin bi koseden
asagiya:bitter: simdi beklemedeyim bhtun gece oldugu gibi atesi cikarsa dr a gidicez. Cok uykusuzum normal olarak nasil biter bugun bilmiyorum. Gecmisi okuyamadim opuyorum heppinizi

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Geçmiş olsun ecrincim...
Dİş olabilir hem ishal hem ateş dişi düşündürdü bana.
Tez atlatır inşallah defne kuzusu...

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
simuşş cnmm çoook geçmiş olsun inş artık herşey daha güsel olacak adı konuldu sayılır durunun rahatsızlığının
senin için elbetteki zor olacak ama bblau nun dediği gibi insan evladı için herşeyi ama herşeyi hiç şikayet etmeden yapıyo
evlat çook ayrı bişi ama sen bunun üstesinden çook güsel gelirsin çünkü sen müthiş bi annesin cnm :):):):)

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
ecrinn cnm geçmiş olsun

bblau cnm baktım adanın o tontiş bacağına ama ben bi yorum yapamıcam maaleseff

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Babuş bende resime baktım sanki alerji olmuş Ada yenileri tek tük çıkıyorsa kesin alerjidir benim büyük oğlan tatlıyı fazla kaçırınca böyle döküntüler olur
Ben bamyayı sadece domatesle 5-10dk kavurup indirdikten sonrada biraz limon sıkıyorum öyle dolaba koyuyorum

Alerji mi diyosun laylam?
Olabilir aslında tek tük gerçekten her tarafına yaygın değil.
Bakalım yumurta ve pekmezi kestirttim bakıcıya, aklıma onlar geldi, başka yeni başladığımız bişey de yok çünkü.
Değilse bi de yoğurt geliyo aklıma ama yoğurdu da daha önceden vermiştim bişey olmamıştı.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ECRİN'cim gecmis olsun canım..insallah diştir enfeksiyon degildir..biz sahsen idrar yolu enfeksiyonyla dogdugundan beri ugrastıgımız icin biliyorum ne demek oldugunu..
insallah yarın bigun goruverirsin inciyi :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar bu arada idrar yolu enfeksiyonu demisken soyliyim,
test yapılsın diye alınan ornegin ne sekilde alındıgı onemliymis..yani bebegin tutişine yapıstırılarak posetle alınanda enfeksiyon cıkabiliyomus cocukta olmasa bile..hastane sartları ıvır zıvırdan enfeksiyon varmıs gibi cıkıyomus idrarda..mesela Hira yı goturuyoduk alıyolardı oyle 10.000 cıkıyodu miktarı..doktor e tedavi gerektirmez bu miktar ama onlem alalım diye antibiyotik icirtti cocuga aylarca hayvan -kizgin

halbuki bi sikayeti yoktu hira'nın..sonra univ.hastanesinde sondayla alındı hicbisey cıkmadı..bosu bosuna antibiyotik icti cocum kac ay..

aklınızda bulunsun diye soliim dedmi..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar bu arada idrar yolu enfeksiyonu demisken soyliyim,
test yapılsın diye alınan ornegin ne sekilde alındıgı onemliymis..yani bebegin tutişine yapıstırılarak posetle alınanda enfeksiyon cıkabiliyomus cocukta olmasa bile..hastane sartları ıvır zıvırdan enfeksiyon varmıs gibi cıkıyomus idrarda..mesela Hira yı goturuyoduk alıyolardı oyle 10.000 cıkıyodu miktarı..doktor e tedavi gerektirmez bu miktar ama onlem alalım diye antibiyotik icirtti cocuga aylarca hayvan -kizgin

halbuki bi sikayeti yoktu hira'nın..sonra univ.hastanesinde sondayla alındı hicbisey cıkmadı..bosu bosuna antibiyotik icti cocum kac ay..

aklınızda bulunsun diye soliim dedmi..

Bizim öyle aldılar ve sınırda çıktı, ama şikayeti de vardı. İlacı kullanınca geçti,tekrar verdik yine aynı şekilde çıkmadı...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlar geçmişe bakamadım çok hastayım
eşimden bana geçti o iyileşti inşallah şahin hasta olmaz
boğazım yanıyo burnum tıkalı öksürk ve tüm dişlerim ağzım ağrıyor çok kötüyüm ve terleme de cabası

perşembe sabah işe başlıyorum moralim bozuk işe döndüğümde kovulursam çok sevincem ya o derece

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar geçmişe bakamadım çok hastayım
eşimden bana geçti o iyileşti inşallah şahin hasta olmaz
boğazım yanıyo burnum tıkalı öksürk ve tüm dişlerim ağzım ağrıyor çok kötüyüm ve terleme de cabası

perşembe sabah işe başlıyorum moralim bozuk işe döndüğümde kovulursam çok sevincem ya o derece

geçmiş olsun canım, inşallah çabuk atlatırsın.
ben ilk işe başladığım gün istifa ettim,o ruh haliyle.
çok da iyi oldu bence :D
hala ayrılamadım o ayrı mesele ama rahat rahat iş arıyorum şimdi :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar