2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ahhhh babuşum..
Nasıl bir haftasonu geçirdim anlatamam..
Selim o kadar huysuzki.. Normalde Selim ilgi isteyen zor bir çoçuktur. Ama öyle katıla katıla ağlamaz. Ek gıdalara geçtik ya kabız gibi.. Anne sütü alırken hiç bağırsak sorunu yoktu ama şimdi yavrum rahatsız bu durumdan..
Acayip yorgunum anlatamam..
Bende dişten dolayımı diye düşünmeye başladım.

Canım ek gıdadan olabilir.
Biz neredeyse iki aya yakındır kabızdık, daha yeni kurtulduk hamdolsun.
Şurup takviyesiz dışkılayamıyordu bile yavrum yazık. Hatta günde 3 dozdu tek dozunu unutayım ertesi gün yapamıyordu.
Koca bir şişe bitirdik, büyük bir şişesi vardı normal şuruplara göre. Ancak sonlarına doğru kendi kendine kaka yapabilir hale geldi.
Hala daha da öyle yumuşak kıvamlı değil. Sert ve minik minik yapabiliyor.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simuşummincileriniz hayırlı olsun inşallah bu sorunları diş yüzündendir bundan sonra rahat edersin
Geçmişi okudum sitede bi sorun var galiba alıntı yapamadım bazende açılmıyor
Arkadaşlar paylaştığınız sorunlar sıkıntıları okurken bazen ben yazmışım gibi geliyor yani genelde her evde her kocanın yaptığı olağan şeylermiş gibi geliyor artık çocuklar büyüyünce sorunlarınızda azalacak tabii sizde yıpranacaksınız neyse bunların yanında güzel şeylerde olacak moralinizi bozmayayım hepinizi öpüyorum

Saüolasın Layla balııım darısı başınıza :)

Eşim de daha hiç alt değiştirmedi.Cidden de kabahat bizde.Ben evde olduğum zamanlar gece de kaldırmıyordum.Bahanesi de hazırdı, uykum çok ağır uyanamıyorum, uyandığımda da sersem oluyorum.Düşürürüm filan Allah korusun,bana emanet etme güvenip de.
Eeee ne oldu şimdi kaldırıyorum, gayet de güzel kalkıyosun da, uyanıyosun da, bakıyosun da. Hiç sersem gibi yada şuursuz olmuyosun.Vermek lazım sorumluluğu.
Önceden vermiyodum pek ben ama artık katı davranıyorum, kalk bak, öğren vs.diye.
Alt değiştirmeyi de öğreticem.Geç bile kaldım.

Ay bak şimdi senin eşine de sinir oldum :D
Sıraya geçin hepinize sinir olucam bugün adamlar :D:D

Aaaay tam da ben uykum çok ağır diye yazdımdı. :D :D Sonra mesajını okuyunca eneeeem noooliiiy orda didim :D

Buarada sizin yavrular da gece yan yatıyor mu? Ada son 2-3 günü çok yoğun olmak üzere yan dönerek yatmaya başladı büyük insanlar gibi.Durmadan da dönüyor dakika başı.Uykusunun kalitesini o da bozdu biraz.Yattığı gibi kalıyordu eskiden şimdi dön babam dön.
Bi de dönerken önce ayaklarını havaya kaldırıyor ya, o arada hafifliyo işte uykusu...

Ben kendim yan döndürüyom Babuş, ensesi çok terliyo zati ense sırt birleşim yeri isilik olmuş sıcaktan terden.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Babuss benim kizz donmeyi basardigi gun yan yatmaya basladi. Ama 1aydan fazladir yuzustu yatiyo. Ben donmesin diye her yerine yatik dolduruyodum 10 kere uyaniyodu. Bigun yastigi atip yuzustu donmus ellemedi.m kipirdamadi. Garibim yuzustu yatamadigindan uyaniyomus. Dun aksam disardaydik araba koltugunda yuzusutu donemedi aglamaya basladi uykuda kendini attira attira.cevirdim yuzustu.kavislioldugundan garipbisekil aldi ama kafayi go mup uyudu. Garip bi tip cocuk. Pc olsa cesit cesit uyku fotolarini eklerdim gulerdinizz:kahkaha:

Simusss ben gozumu ayirmadigim halde gunde en az 1 kere bisi yapip agliyo.bende benimki cok hareketli diye dert yaniyodum. Gecen biri dedi ki benim oglum 1 aylikken donup yataktan dustu. Ahahahh dedimm benimkii cok tembelmiss uysal cocumm:kahkaha:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Yaaa canlar... Sizi okudukça ben eşime çok haksızlık ettiğimi anlıyorum... Benim eşimle atışmalarımın %90 sebebi her hal ve şartta ailesini direkt savunmaya geçmesi, hiç benim tarafımdan bakamaması. Onun haricinde hakkını yemeyeyim çok yardımcı bana her konuda. Allah bin kere razı olsun, altını değiştirir, mama yapar, alır dışarda gezdirir. Geceleri hep o bakar mesela. (Maşallah) Ben sadece emzirilecekse emzirmek için kalkarım. Daha doğrusu kalkarım demeyeyim, eşim kaldırır. Benim uykum kendi bebekliğimden bu yana yani doğuştan çok ağır, uyansam da açamam gözümü. Belki eşim bana güvenemiyo, düşürürüm Allah muhafaza çocuğu falan diye. Ya da üstüne yatar uyur kalırım diye. Bide ben tüm gün evdeyim, o sabah 5 te kalkıyo nerdeyse 8 e kadar tutuyo çocuu ben biraz daha uyuyabileyim diye. Yazık kız benim eşime, o da benden çekiyo demek ki... Valla yazdıklarınızı okuyunca utandım kendimden...

Valla simuşum benimkinin elinden her iş gelir çok güzel bebekte bakar hatta benden daha iyi dün ben kuaföre gittim geldimki banyo yaptırmış karnını doyurmuş uyutmuş
Ama bazen onunda yaptığı kazmalıklar bencillikler oluyor tanıyamıyorum helede Ramazan geleli oruç başına vuruyor heralde

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benimki artık yüzüstü yatıyor sabaha kadar karyolanın her köşesini geziyor bunu yaparken Allahtan sesi çıkmıyor
geçen hafta çok dert yanmıştımya neyseki herşeye çabuk adapte oluyor Kayra 4-5 gündür iyiyiz şükür odasında yatması iyi oldu

ah bir ayı geçti böyleyiz biz işte babuş. yana dönüyor, kıçını da bir kıvırıyor. büyük insan sanki şebek. fotolarını çekiyorum ya hep, çok hoşuma gidiyor o halleri. yiyesim geliyor
tabi huzursuz olunca bir sağa bir sola dönüyor. rahatlayamıyor bir türlü ve uyanıyor sonunda. işte o zaman felaketim oluyor ağlıyorum :D

Bu yatağı gezme iki aya yakındır var bizde. Bazen enlemesine uyanmış buluyorum, bazen de uyandığında başını koyduğumuz tarafta ayaklarını buluyorum.
Nasıl dönüyor 360 derece hayret ediyorum

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Yaaa canlar... Sizi okudukça ben eşime çok haksızlık ettiğimi anlıyorum... Benim eşimle atışmalarımın %90 sebebi her hal ve şartta ailesini direkt savunmaya geçmesi, hiç benim tarafımdan bakamaması. Onun haricinde hakkını yemeyeyim çok yardımcı bana her konuda. Allah bin kere razı olsun, altını değiştirir, mama yapar, alır dışarda gezdirir. Geceleri hep o bakar mesela. (Maşallah) Ben sadece emzirilecekse emzirmek için kalkarım. Daha doğrusu kalkarım demeyeyim, eşim kaldırır. Benim uykum kendi bebekliğimden bu yana yani doğuştan çok ağır, uyansam da açamam gözümü. Belki eşim bana güvenemiyo, düşürürüm Allah muhafaza çocuğu falan diye. Ya da üstüne yatar uyur kalırım diye. Bide ben tüm gün evdeyim, o sabah 5 te kalkıyo nerdeyse 8 e kadar tutuyo çocuu ben biraz daha uyuyabileyim diye. Yazık kız benim eşime, o da benden çekiyo demek ki... Valla yazdıklarınızı okuyunca utandım kendimden...

sanırım biraz öyle yapıyorsun simuşum :D yat kalk şükret. benim eşim çok şımartılmış, gençliğinde lise zamanları falan yaptıklarını anlatıyorlar. ağzım açık kalıyor. zaten kendisi de hep der "İnşallah Tuna benim gibi bir evlat olmaz" Hatta bu araba mevzuu olduğunda ben dedimki " bizim bir evimiz yok daha, idare edecek bir araba alsak da ev işine girişsek... Eşimin bile aklına yatar oldu. Kayınpederim bir ara ne dese beğenirsiniz : "Oğlum ev alıp ne yapacaksın, kiracı derdiyle uğraşmak zor. Siz ordan ev almazsınız, buralardan alıp kiraya vericeksiniz. E kiracı da evi batırıp durcak. Bizden kalcak evler size yeter. Şimdi sen alabildiğin en iyi arabayı al, rahatına bak..." :1: Resmen böyle dedi... Adam hep rahata alıştırılmış. O sefasını sürüyor, ben de cefasını :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ada da geri dönemiyo canım, yüzüstü dönüyo kalıyo. Dönmelere biz yeni başladık bi 15-20 gün kadardır. Uzun olduğu için dönemiyordu doktorumuzun dediğine göre.
Daha önce de yan yatma çabaları vardı ama şimdi hepten ilginç pozisyonlarda yatıyor, dur fotoğraf ekleyeyim de bakın.

Haydi ekle ekleeee:D

Canım ek gıdadan olabilir.
Biz neredeyse iki aya yakındır kabızdık, daha yeni kurtulduk hamdolsun.
Şurup takviyesiz dışkılayamıyordu bile yavrum yazık. Hatta günde 3 dozdu tek dozunu unutayım ertesi gün yapamıyordu.
Koca bir şişe bitirdik, büyük bir şişesi vardı normal şuruplara göre. Ancak sonlarına doğru kendi kendine kaka yapabilir hale geldi.
Hala daha da öyle yumuşak kıvamlı değil. Sert ve minik minik yapabiliyor.

Dupalact mı ne öyle bişey mi ialcın adı Babuşum?

Babuss benim kizz donmeyi basardigi gun yan yatmaya basladi. Ama 1aydan fazladir yuzustu yatiyo. Ben donmesin diye her yerine yatik dolduruyodum 10 kere uyaniyodu. Bigun yastigi atip yuzustu donmus ellemedi.m kipirdamadi. Garibim yuzustu yatamadigindan uyaniyomus. Dun aksam disardaydik araba koltugunda yuzusutu donemedi aglamaya basladi uykuda kendini attira attira.cevirdim yuzustu.kavislioldugundan garipbisekil aldi ama kafayi go mup uyudu. Garip bi tip cocuk. Pc olsa cesit cesit uyku fotolarini eklerdim gulerdinizz:kahkaha:

Simusss ben gozumu ayirmadigim halde gunde en az 1 kere bisi yapip agliyo.bende benimki cok hareketli diye dert yaniyodum. Gecen biri dedi ki benim oglum 1 aylikken donup yataktan dustu. Ahahahh dedimm benimkii cok tembelmiss uysal cocumm:kahkaha:

Ay çok şirin yaaaa :D Duru da yapıyo aynını, oto koltuğuna koymuyom ben artık yatmak istemiyo onda, bebek arabasının yatma kısmı var ya o çıkıyo onu koyuyom yayla gibi oluyo. Biliom hiç güvenli diil ama naaapiiim rahat etmiyo diğerinde çocuk. Sürekli ayaklardan güç alıp popoyu havaya kaldırıp dönme çalışmaları yapıyo. :D

O bebe nası bebeymiş yaaa 1 aylıkken nası dönmüüüüş? :deli:

Valla simuşum benimkinin elinden her iş gelir çok güzel bebekte bakar hatta benden daha iyi dün ben kuaföre gittim geldimki banyo yaptırmış karnını doyurmuş uyutmuş
Ama bazen onunda yaptığı kazmalıklar bencillikler oluyor tanıyamıyorum helede Ramazan geleli oruç başına vuruyor heralde

Ooooooh maşallah. Evet aynen benimki de bazen yapıyo onu tanıyamayacağım şeyler. O zaman boğasım geliyo. Ama Allah var genel olarak benden daha uysal uyumlu bi insan. Adamı çileden çıkaran benim sanırım....:ayk:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Benim eşim de diğer konularda çok yardımcı olur aslında simuşum. Mesela belki 1,5 senedir filan taş çatlasın 2 veya 3 kez süpürge tutmuşumdur, hep o yapar.
Bu ramazan bir kez sofra ve mutfak topladım, o da dün, hep o yapar ben çocuğa bakarım. Her iş gelir elinden.
Memlekete giderim geldiğimde ev bıraktığımdan daha temiz olur.
Çamaşırı toplar, katlar.
Ama çocuk mızmızlandıkça dayanamıyor ve çocuk konusunda elini taşın altına koymaktan imtina ediyor. Hatta çocuğa bakmamak için sanırım sen çocuğa bak ben iftar sofrasını toplar, mutfağı hallederim diyor bile olabilir.

(Bu arada sizin kavga sebebiniz bizim de en büyük kavga sebebimiz, belirtmeden geçemedim :D)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Haydi ekle ekleeee:D

Dupalact mı ne öyle bişey mi ialcın adı Babuşum?

Ay çok şirin yaaaa :D Duru da yapıyo aynını, oto koltuğuna koymuyom ben artık yatmak istemiyo onda, bebek arabasının yatma kısmı var ya o çıkıyo onu koyuyom yayla gibi oluyo. Biliom hiç güvenli diil ama naaapiiim rahat etmiyo diğerinde çocuk. Sürekli ayaklardan güç alıp popoyu havaya kaldırıp dönme çalışmaları yapıyo. :D

O bebe nası bebeymiş yaaa 1 aylıkken nası dönmüüüüş? :deli:

Ooooooh maşallah. Evet aynen benimki de bazen yapıyo onu tanıyamayacağım şeyler. O zaman boğasım geliyo. Ama Allah var genel olarak benden daha uysal uyumlu bi insan. Adamı çileden çıkaran benim sanırım....:ayk:

Evet simuşum duphalac. Plastik şişede,250 ml filan sanırım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Saüolasın Layla balııım darısı başınıza :)

Aaaay tam da ben uykum çok ağır diye yazdımdı. :D :D Sonra mesajını okuyunca eneeeem noooliiiy orda didim :D

Ben kendim yan döndürüyom Babuş, ensesi çok terliyo zati ense sırt birleşim yeri isilik olmuş sıcaktan terden.

Ay çok utandım şimdi, eşime kızıcam derken neler demişim :kahkaha:-hmm

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
sanırım biraz öyle yapıyorsun simuşum :D yat kalk şükret. benim eşim çok şımartılmış, gençliğinde lise zamanları falan yaptıklarını anlatıyorlar. ağzım açık kalıyor. zaten kendisi de hep der "İnşallah Tuna benim gibi bir evlat olmaz" Hatta bu araba mevzuu olduğunda ben dedimki " bizim bir evimiz yok daha, idare edecek bir araba alsak da ev işine girişsek... Eşimin bile aklına yatar oldu. Kayınpederim bir ara ne dese beğenirsiniz : "Oğlum ev alıp ne yapacaksın, kiracı derdiyle uğraşmak zor. Siz ordan ev almazsınız, buralardan alıp kiraya vericeksiniz. E kiracı da evi batırıp durcak. Bizden kalcak evler size yeter. Şimdi sen alabildiğin en iyi arabayı al, rahatına bak..." :1: Resmen böyle dedi... Adam hep rahata alıştırılmış. O sefasını sürüyor, ben de cefasını :(

Kız benim eşim de çok el bebek gül bebek büyümüş. Evin en küçüğü bide. Bak biz ilk evlendik, ilk kurban bayramımız. Bilirsin belki iç anadoluda büyükbaş kesiliyo 3-5 kişi birleşip. Adama o kadar dedim ki bak biz babanlarla girdik demi? kaç kişi var bizim payımıza kaç para düşüyo vs vs? Herşeyi konuştuk hallettik diye düşünüyom. Neyse bayram sabahı geldi çattı arefe günü de bunun annesigilde kalmışız. sabah oldu bayramlaşma kahvaltı vs derken eşim babası falan kurban kesim yerine gittiler. ben de o zamanlar sağdı, eşimin annesiyle konuşuyom; anne kaç kişi var, kim kim var diye sordum. saydı saydı, 7 kişi. e biz dedim? siz bu sene kesmiyosunuz ki dedi? neden sebep biz bu sene kesmiyoruz dedim? e siz yeni evlendiniz borcunuz çok. Ben dedim x e kesmeyin siz bu sene diye. e o ne dedi, tamam anne doğru diyon dedi dedi. Allahım benim bir tepemin tası attı mı? bi orda kadına çemkirmişim; siz ne karışıyosunuz? biz 2 mizde maaşı olan insanlarız bunun kararını biz veririz vs vs diye. sonra eşim geldi bi cıngar da öyle çıkardım mı? valla kimseyi gözüm görmedi, boşanıyom senden diye bas bas bağırıp çıktım mı dışarı. herkes peşimden. daha da o gün bugündür eşim benden habersiz başkasının ağzıyla iş yapamıyo..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Kız benim eşim de çok el bebek gül bebek büyümüş. Evin en küçüğü bide. Bak biz ilk evlendik, ilk kurban bayramımız. Bilirsin belki iç anadoluda büyükbaş kesiliyo 3-5 kişi birleşip. Adama o kadar dedim ki bak biz babanlarla girdik demi? kaç kişi var bizim payımıza kaç para düşüyo vs vs? Herşeyi konuştuk hallettik diye düşünüyom. Neyse bayram sabahı geldi çattı arefe günü de bunun annesigilde kalmışız. sabah oldu bayramlaşma kahvaltı vs derken eşim babası falan kurban kesim yerine gittiler. ben de o zamanlar sağdı, eşimin annesiyle konuşuyom; anne kaç kişi var, kim kim var diye sordum. saydı saydı, 7 kişi. e biz dedim? siz bu sene kesmiyosunuz ki dedi? neden sebep biz bu sene kesmiyoruz dedim? e siz yeni evlendiniz borcunuz çok. Ben dedim x e kesmeyin siz bu sene diye. e o ne dedi, tamam anne doğru diyon dedi dedi. Allahım benim bir tepemin tası attı mı? bi orda kadına çemkirmişim; siz ne karışıyosunuz? biz 2 mizde maaşı olan insanlarız bunun kararını biz veririz vs vs diye. sonra eşim geldi bi cıngar da öyle çıkardım mı? valla kimseyi gözüm görmedi, boşanıyom senden diye bas bas bağırıp çıktım mı dışarı. herkes peşimden. daha da o gün bugündür eşim benden habersiz başkasının ağzıyla iş yapamıyo..

yok kız bnmki de yapmaz. hep "sen en iyisini bilirsin" der. araba konusunda rızamı alana kadar hiçbir işlemi başlatamadı :deli: ama şımartılmış olmasının verdiği bir rahatlık var kendisinde. bak senin eşinde yok anladığım kadarıyla. sorumluluk alamıyor benim eşim. kimse sorumluluk vermemişkiiiii. mesela babası dermiş ki" bak oğlum tüm yıl harcayacağın harçlık bu, bankaya yatırıyorum. yıl boyunca sana başka para yok" eşim bir haftada o parayı bitirirmiş. ama devamı gelirmiş sonra :D babası sözünden dönermiş dayanamayıp. çocuk yetiştirmek zor zanaat. çok dikkatli ve titiz davranmak lazım

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ay çok utandım şimdi, eşime kızıcam derken neler demişim :kahkaha:-hmm

Aman ne utanıyon kız? Utancak biri varsa o da benim valla :D :D (Ama bak halen sırıtıyom :D )

Ay ben o Adanın poposunu yerim yaaaaa, o tombik bacaklarını ısırırım. O minnoş kolları sıkarım :D (İnsan gibi çocuk sevememe) Maşallaaaaaaaaaaah

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hihihi ne güzel uyuyo oyle masallah Ada'ya..:utan:

Teşekkürler bebik teyzemiz :)

yok kız bnmki de yapmaz. hep "sen en iyisini bilirsin" der. araba konusunda rızamı alana kadar hiçbir işlemi başlatamadı :deli: ama şımartılmış olmasının verdiği bir rahatlık var kendisinde. bak senin eşinde yok anladığım kadarıyla. sorumluluk alamıyor benim eşim. kimse sorumluluk vermemişkiiiii. mesela babası dermiş ki" bak oğlum tüm yıl harcayacağın harçlık bu, bankaya yatırıyorum. yıl boyunca sana başka para yok" eşim bir haftada o parayı bitirirmiş. ama devamı gelirmiş sonra :D babası sözünden dönermiş dayanamayıp. çocuk yetiştirmek zor zanaat. çok dikkatli ve titiz davranmak lazım

Ahhaa aynı benim kardeşim...
Ama ikimizi aynı anne baba yetiştirdi niye bu kadar zıt olduk bilemiyorum.
Annem de kardeşime çok taviz verir...Uyardığımızda da hiç kabul etmez taviz verdiğini.
Allahtan çalışmaya başladı da yük kalktı üzerimizden biraz.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Ohaaaa!!! Yuh artık. Ay ben babamın yıllık yatırdığı parayı 1 haftada harcasam yemin ederim babam dönüp gözümün yaşına bakmaz. S.çar ağzıma benim, para mara da vermez. Ne halin varsa gör der :D :D :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Konuyu toplam 11 üye okuyor. (8 kayıtlı üye ve 3 misafir)
simurganka01, adengokce+, bblau+, bebikommm+, ecrinnn+, layla55+, littlesunshine+, tansel+

Vay delüüanlılar naaapıyonuz? :1:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
napak...benimki uyuyo simdilik..bende camasır yıkamıstım katladım yerlestirdim vee coooook acım su an :catalbicak::catalbicak::catalbicak:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar